נתחיל ממידות המקלדת: 44 ס"מ רוחב ו-13.7 ס"מ אורך, שנחשבים לקומפקטיים יחסית בתחום המקלדות המכניות. משקל של 1 ק"ג נחשב לכבד יחסית, אך טבעי למקלדות מכניות ונסלח למדי. המשמעות: סחיבתו ממקום למקום לא מסורבלת מדי, פתרון טוב שיעריכו שחקני גיימינג מקצועיים. החיסרון שבלט: אין במארז מנח לזרוע ואחרי שבחצי שנה האחרונה נעזרנו באחד כזה – הרגשנו מאוד בחסרונה של מנוחה ראויה לזרוע, בטח אחרי כתיבת מסמכים לאורך שעות ארוכות. כן קיבלנו בקופסה מדריכון למשתמש, זוג מדבקות הלוגו ROG ועוד שני אביזרים עליהם נדבר בהמשך.

המקלדת מתיימרת להיות אידיאלית עבור משחקי FPS, בזכות מקשים מרווחים במיוחד וכפתור Ctrl רחב פעמיים מהסטנדרט למיעוט פספוסי הקשה לטובת דיוק המשחקיות. ב-ASUS מכנים זאת Xccurate Design – הרוחב הנדיב מאפשר להגיע למקש הרחוק ביעילות רבה יותר וכך למנוע פספוסים והקשה במקשים סמוכים. בפועל זה עזר לנו בעיקר לא למתוח את הזרת שלנו לקצה המקלדת והצלחנו לגשת למקש ה-Ctrl במהירות ונוחות רבה יותר. באותו עניין, במארז קיבלנו מעין חולץ פלסטיק שמטרתו לשלוף את מקשי המקלדת ובייחוד את ה-WASD, המקשים הפופולריים המיועדים ברוב המקרים לתנועת הדמות. ניתן להחליפם בסט כסוף שמביא לזיהוי קל ומהיר יותר של אותם מקשים, גם בזכות הטקסטורה הקשיחה-יותר. ההחלפה נעשית בקלות: החולץ עובד כנדרש וההחלפה במקש אחר כן קלה להפליא – פשוט לוחצים על הבסיס עד שהמקש נטמע.
מקש " Windows lock" הפופולרי במקלדות גיימינג נמצא גם כאן, המונע שגיאת הקשה על כפתור "חלונות" ולא גורם למשחק להתמזער באמצע האקשן. עוד פיצ'ר חביב הוא ה- Quick Toggle, קיצור דרך המאפשר לעבור במהירות בין שני המצבים הפופולריים – מקשי ה-FN ומקשי המולטימדיה בלחיצה על Fn+INS Fn Lock, כך שיותר קל למשתמש לעבור בין מצב "עבודה" למשחק".
עוד מציעה ה-Strix Scope פיצ'ר שישמחו לקבל קנאי הפרטיות: מאחורי מקש F12 מסתתר מקש Stealth, בלחיצה עליו מוסתרות מיידית כל האפליקציות הפעילות וסאונד המחשב מושתק לחלוטין – אופציה שאמורה להבטיח פרטיות מהירה ומקסימלית במידה ולא תרצו להרשות לסובבים לדעת במה אתם עוסקים כרגע. לחיצה נוספת מחזירה את המצב לקדמותו. באמת שהתקשינו למצוא לזה שימוש במהלך הסקירה אבל לא תמצאו אותנו מתלוננים על תכונה נוספת, גם אם לא שימשה אותנו במיוחד.
מקשי מקלדת ה- Strix Scope צוידו במתגי Cherry MX RGB, כשב-ASUS מקפידים לציין המון שהם יוצרו בגרמניה, כאסמכתא לאיכות בנייה גבוהה ואמינה. המקלדת הנומרית נוכחת כאן אבל בלטו בהיעדרם מקשי מולטימדיה ייעודיים – ולא רק כאלו שמסתתרים מאחור מקשי ה-F, אשר זמינים בשימוש משני בין מקשי F5-F11. גם מקשי מאקרו אין כאן או בכלל, כל מקש ייעודי לתכנות והפעלה מהירה, אבל כנראה שזהו המחיר למקלדת מהודקת וצנועה יותר בממדים.
באשר להקלדה השוטפת – אפשר רק לחלק מחמאות. המתג האדום שצויד במקשים התגלה כנעים להקלדה, עם מידת לחץ של 45 cN, עומק לחיצה של 2 מ"מ וחיווי קולי נמוך יחסית, בטח לעומת המתג הכחול והחום שהתנסינו בהם לאחרונה. רעש טיפוסי של הקלדה במקלדת מכנית קיים כאן בבירור, שלא תטעו, אבל הצליל ה"קליקי" הרבה פחות בולט באוזן – ועדיין מספק להפליא.
גם ה- Aura Sync משתתף בחגיגת הצבעים של ה-Strix Scope; תכונת צבעי ה-LED המאפשרת לשחק עם כל פרמטר אפשרי בערך הנוגע לוויזואליות המקלדת. האנימציות הפופולריות Breathing, Wave, Ripple, Quicksand כאן כמובן, לצד עוד כמה אנימציות מותאמות אישית או צבעים סטטיים, להעדפת המשתמש – ובכל גווני הצבע שיש לנוריות ה-LED RGB להציע. מחזיקים במוצרי ROG נוספים? תוכנת Armoury II מאפשרת ליצור סנכרון צבעים בין מוצרי החברה השונים וכן שליטה מורחבת, הן במערכת ה-LED והן במהלך הפעלת משחקים: ניתן ליצור פרופילים שונים לחוויות משחק שונות, להתאים אישית תאורה ואנימציות LED למשחקים שונים, למפות מחדש את המקשים, להקליט פקודות מאקרו והפעלתם בהקשת מקש בודד ועוד. התוכנה עצמה מאוד אינטואיטיבית: ערכים כמו מהירות תנועת ה-LED או עוצמת הבהירות שלהם ניתן לשנות במהרה, מעבר בין פרופילים נעשה בקלילות וכל ההתאמות האישיות פשוט נבנות ברגע.