חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

שנת 2018 מסתמנת כשנה עם מעט מאד חידושים בעולמות הטכנולוגיה והסלולר, למעט הבינה המלאכותית, שהפכה לשם דבר אצל היצרניות הגדולות. אז מה זה בכלל בינה מלאכותית ולמה היא טובה?

תום רוזנשטרום |  06/05/2018

אם עד עכשיו היינו מורים ופוקדים על הסמארטפון לבצע פעולות, כעת, בעזרת הבינה המלאכותית, המושכות עוברות אל הסמארטפון, והוא יחליט ויגדיר בשבילנו מה לעשות – החל מזיהוי אוטומטי של הפנים כאשר אנו מסתכלים על המסך, ועד לכיוון הגדרות מצלמה לאחר זיהוי עצמים. אם בעבר חשבנו שהמחשבים והמעבדים יכולים לבצע פעולות ומשימות רק בגלל שאנחנו הגדרנו אותן, מעתה החוקים משתנים: המעבדים החדשים בעלי יכולת חשיבה ולמידה עצמית, כפי שקיימות במוח האנושי. בכך, המחשב או המכונה, "מקבלים חיים" ולהם האפשרות להחליט בעצמם על פעולות שמבוצעות, כאשר הדוגמאות הראשונות של בינה מלאכותית היו במהלך משחקי שחמט של מתמודד אנושי מול מחשב, והמחשב ניצח את המתמודד האנושי.




AI - Artificial Intelligence, כלומר אינטליגנציה מלאכותית, טומנת בחובה כמה יתרונות – המכשירים החדשים לומדים את ההתנהגות של המשתמש, וחושבים בשבילו במצבים שונים, תוך מתן תשומת לב למיקום המכשיר לפי GPS, חיי סוללה משוערים, מצבי צילום ועוד. אל הבינה המלאכותית ניתן לצרף את העוזרות הקוליות של היצרניות – אלקסה, סירי, ביקסבי וגוגל, כל אלו יוכלו בעתיד לחשוב ולדבר, ללא פקודות ברורות מצד המשתמש. לדוגמה, המקררים החדשים של סמסונג מצוידים בסוג של בינה מלאכותית, והם מסוגלים לנהל את רשימת הקניות, לאחר תהליך של הגדרות במערכת.

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

AI בכף ידך
נכון לימים אלו, הבינה המלאכותית עוד נמצאת בראשית דרכה, והיצרניות השונות מתמקדות בעיקר בזירת הצילום ופיענוח התמונות:

חודש אוקטובר 2017, מינכן. וואווי משיקה את סדרת המייט החדשה שלה, הכוללת לראשונה, מעבד מיוחד (רכיב NPU) שמיועד לחישובים מיוחדים של הבינה המלאכותית. החברה הסינית מתגאה בכך שאם נכוון את עדשת המצלמה אל עבר צלחת אוכל, המצלמה תזהה בעצמה את האובייקט המצולם ותשנה את הגדרות הצילום לטובת הפקת תמונה באיכות מיטבית, כולל כיוונים של פוקוס, צבע, חדות וכו'.

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

גם חברת אפל ציידה את האייפון X שלה בתכונות של בינה מלאכותית, כאשר חיישן זיהוי הפנים לומד מתי המשתמש מסתכל על המסך, והוא אחראי לזיהוי ולפתיחה מהירה של המסך, ללא התערבות של מגע יד אדם. חברת LG הציגה עד כה שני מכשירים בעלי רכיב בינה מלאכותית – V30s ו-G7ThinQ, אך בדומה לחברת וואווי, גם במכשירים אלה הבינה המלאכותית פונה בעיקר למצבי הצילום וזיהוי האובייקטים בפריים. עם זאת, LG הוסיפה אפשרות של זיהוי עצמים וחיפוש שלהם ברחבי אתרי האינטרנט (לצורך רכישה כמובן), בדומה לאפליקציות שכבר קיימות בשוק ובעיקר דומה לפונקציית ביקסבי במצלמות של סמסונג המתחרה.

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

חשוב לציין, אפשרות לבחירת מצבי צילום בצורה אוטומטית הופיעה כבר לפני כמה שנים טובות במצלמות הדיגיטליות, ואלו ידעו לעזור לצלם ולהחליט עבורו האם הסצנה היא מסוג מאקרו, נוף, לילה, זיקוקים וכו', וניכר כי "החידוש" הגיע באיחור אל מצלמות הסמארטפונים.

אל תקרא לי חומרה
עם זאת, גם אם אין לכם את המכשיר האחרון והכי חדש שיש בשוק, ונפשכם משתוקקת לבינה מלאכותית, תוכלו למצוא אופציה שכזו באפליקצית גוגל תמונות – Google Photos, המגבה את התמונות במחשבים ובמכשירים אל ענן החברה. לאחר התחברות לשירות וקריאת התקנון (כולל הסעיפים העוסקים בפרטיות), המערכת תגבה את התמונות, תוך סינון ולמידה של כל התמונות. לאחר מכן, תוכלו בשורת החיפוש לחפש תמונות עפ"י העצמים המצולמים: כלב, חתול, מטוס, אוכל, נוף, ילדים, וכו'. כל התהליך מבוצע באופן אוטומטי ע"י המחשב, ללא התערבות אנושית.

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

היי, מישהו שומע אותי?
השאלה שצצה עם הופעת הבינה המלאכותית, ובכלל עם כל שיתוף המידע הרב שלנו כמשתמשים היא – האם איבדנו את הפרטיות שלנו? האם המידע שלנו, לעיתים הכי אישי כמו תמונות וסרטונים, נאגרים במאגרי מידע שעשויים לפגוע בנו לבסוף?
סוגיית אבטחת המידע וויתור הפרטיות עולה חדשות לבקרים בכל פעם כאשר טכנולוגיה חדשה צצה, החל מזיהוי פנים, דרך זיהוי טביעות אצבע ועד לאחסון תמונות ומסמכים בעננים. האם הבינה המלאכותית תאפשר לאתרים ולרשתות מסחר או רשתות חברתיות גישה לתוכן הפרטי שלנו? לאן הבינה המלאכותית תוביל את המתשמש שלה, כאשר זו תלמד את שגרת חייו ואת הפעולות שהוא מבצע ביומיום? נקווה כי המפתחים והיצרניות ישתמשו בכלים שעומדים לרשותם להגנת המשתמש והמידע שלו, ולא כפי שנעשה בפייסבוק במהלך הבחירות האחרונות לנשיאות ארה"ב, שם Cambridge Analytica קיבלה גישה למידע האישי של מיליוני אזרחים ושתלה פרסומות של טראמפ. אם לא די בכך, דיווח שצץ בשבוע האחרון ברשתות האמריקאיות עוסק בכך שרשויות הביטחון אסרו על מכירת מכשירים תוצרת וואווי ו-ZTE בבסיסי הצבא האמריקאי מחשש להאזנות ושימוש במכשירים כאמצעי ריגול.

בינה מלאכותית: הווה ועתיד

הבינה המלאכותית טומנת בחובה יתרונות ופיצ'רים חדשים ומעניינים, אך עלינו המשתמשים לשים לב שהיצרניות אינן חוצות את הגבולות, ואוספות את המידע הרגיש עלינו לטובת אינטרסים זרים, שכן הכוונה הראשונית של הטכנולוגיה הזו היא לעזור לנו, ולא להיות לנו לרועץ.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית טלפונים סלולריים

מותג:Apple,
גודל מסך:6.9 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 5,410 ₪
מתוך 34 חנויות
מותג:Samsung,
גודל מסך:6.8 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,623 ₪
מתוך 38 חנויות
מותג:Apple,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,545 ₪
מתוך 28 חנויות
מותג:Apple,
גודל מסך:6.3 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 5,007 ₪
מתוך 32 חנויות
תום רוזנשטרום

תום רוזנשטרום - כתב חדשות וסוקר מקצועי

מומחה תחום סלולר, מחשבי PC וציוד היקפי
תום רוזנשטרום נמנה על צוות הכתבים והסוקרים של WiseBuy מתחילת שנת 2017. בן 28, מתגורר בקריית אונו וסטודנט למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. משרתו העיקרית היא מנהל פרויקטים ותוכן בסוכנות דיגיטל למיתוג ברשת, ובעבר עבד בתעשייה האווירית לישראל.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image