מהיום שהסמארטפונים נכנסו לחיינו, נראה שהם עושים בעיקר שני דברים: להישבר ולהירטב. בכל שנה היצרנים מתהדרים בזכוכית עמידה יותר, מסגרת טיטניום ועמידות במים בתקן גבוה יותר ולמרות זאת, מכשירים רבים ממשיכים להינזק מחדירת נוזלים. הסיבה לכך היא טעות נפוצה שבה מניחים שהאטימה נגד מים ואבק נשארת לתמיד. בפועל, מספיקה חבטה או שתיים כדי ליצור סדק מזערי שאבק ומים יכולים לחדור דרכו. המשמעות היא שכל מכשיר, ללא קשר לדירוג IP שלו, יכול להינזק ממים.
ברוב המכשירים ישנו חיישן לחות הממוקם בנקודת התורפה הכי בולטת - שקע ה-USB C, שם מפגש של חשמל ומים יכול לגרום לנזק משמעותי לרכיבים העדינים שבתוך המכשיר. אם המכשיר שלכם נרטב ולפתע עולה אזהרה על כך שיש נוזל סביב שקע ה-USB-C, הדבר הראשון שעולה לראש זה לכבות את המכשיר ולהכניס אותו לתוך שקית אורז עד שיתייבש מכיוון שאורז ידוע ביכולות ספיחת הלחות שלו. בעוד שרבים נשבעים בשיטה הזו ואף מוסיפים סיפור אישי איך אורז הציל להם את הטלפון פעם, יש בתוכנית הזו יש בעיה שרבים לא לוקחים בחשבון - אורז כפי שהוא מגיע בשקית, אינו נקי במיוחד ונוטה להכיל פירורים בגודל שנע בין קטן למזערי. אתם יכולים לראות זאת בעצמכם בקלות, קחו חופן אורז בידכם, משמשו אותו קצת ותחזירו חזרה. רואים את כל החלקיקים האלה על ידכם? אלו ימצאו את דרכם לכל חריץ ושקע בסמארטפוון מה שיכול ליצור בעיה חדשה לגמרי.
מאמר באתר התמיכה של אפל שפורסם בתחילת ינואר השנה ומסיבה כלשהי חזר לכותרות השבוע, מייעץ לא להשתמש באורז לייבוש האייפון שכן "לעשות זאת עלול לאפשר לחלקיקים קטנים של אורז לפגוע באייפון שלכם". במקום זאת, אפל מציעה את השלבים הבאים:
בעמוד מופיע שאם ההודעה על נוזלים עולה שוב, "כנראה שעדיין יש נוזלים בשקע או מתחת למגעים של הכבל, לכן השאירו את האייפון במקום יבש עם זרימת אוויר למשך יום. תוכלו לנסות שוב לטעון או לחבר אביזר במהלך תקופה זו. הייבוש המלא עשוי להימשך עד 24 שעות." בנוסף החברה ממליצה לא לייבש את האייפון בעזרת מקור חום חיצוני או אוויר דחוס, או להכניס "חפץ זר" כגון מקל אוזניים או מגבת נייר, לתוך שקע ה-Lightning או ה-USB-C, מכיוון שגם אלו משאירים אחריהם סיבים.
מבחינת מכשירי אפל, מאז דגם האייפון 7 שיצא בשנת 2016, מכשירי החברה מגיעים עם עמידות גבוהה לפי תקן IP67 ובכללי רוב מכשירי הדגל ואף דגמי הביניים מגיעים עם עמידות כלשהי במים ואבק.