הקדמה
אוזניות True Wireless הן אוזניות שאין כל כבל המחבר בין צד ימין לשמאל, לשתיהן יש סוללה מובנית והן מתחברות ישירות לסמארטפון ללא מתאם חיצוני. אוזניות מסוג זה פועלות על סוללות המובנות בכל אחת מהאוזניות, כשנרתיק הנשיאה המצורף, משמש כתחנת טעינה וסוללה ניידת.
במבחן זה בדקנו את: Jabra Elite E65t, Jaybird Run, B&O E8, ה-Zolo Liberty Plus - חברת בת של אנקר (מהסוללות), Bragi The Dash Pro - שתיהן מיובאות על ידי באג.
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות In Ear,
ייעוד:...,
מותג:B&O,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
מותג:JABRA,
עיצוב האוזניות:אוזניות In Ear,
מולטיפוינט:כולל...,
Zolo Libery+ by Anker
איכות השמע
סאונד יחסית אנמי. לא עשיר במיוחד, מאוד חזק בגבוהים ונוטה להתעלם מהנמוכים. אם תלחצו את האוזניים לתוך תעלת השמע אמנם תשמעו יותר טוב את המוזיקה ופחות רעשי רקע אך הצליל יישאר דל למדי.
נוחות השימוש
החברה מתגאה באתר שלה שקישוריות הבלוטות' בין האוזניות היא Virtually unbreakable - כמעט ולא ניתנת לניתוק, ואכן, אלו האוזניות עם הטווח הגדול ביותר שראינו בין שתיהן - כ-11 מטרים בתוך משרד עם קירות עד שהופיעו הפרעות. לרוב המרחק בין האוזניה הימנית לשמאלית לא יכול לעבור את החצי מטר.
תהליך החיבור היה פשוט מאוד ועבר ללא התעסקות מיותרת, משהו שאנחנו לא יכולים לומר על כל האוזניות במבחן זה.
כדי להתאים את הליברטי פלוס השתמשנו במגוון המתאמים שמגיעים איתן - תהליך קריטי להתאמה אישית שכן לכל אחד ואחת יש אוזניים שונות לגמרי ואפילו בין האוזניים של אותו אדם יש הבדלים. הליברטי פלוס יושבות בנוח באוזניים ללא לחץ מיותר אך דבר זה מפחית מעומק הבאס. ציפינו שאם נחליף למתאם גדול יותר, טיב הבאס ישתפר אך בפועל זה רק גרם לאוזניות להתרחק יותר מתעלת השמע כך שהצליל לא השתפר עבורנו.
התאכזבנו לגלות שאין כאן כל שליטה בווליום אך הדבר חזר על עצמו גם בחלק מהאוזניות האחרות וחבל שכך. כן יש תמיכה בהפעלת עוזרת אישית כמו Google Now או סירי. ניהול שיחות טלפון מתבצע דרך שתי האוזניות כשהמיקרופון נמצא באוזניה הימנית שמסוגלת לתפקד בצורה עצמאית אם תרצו להשתמש בה כדיבורית.
דגם הליברטי+ מגיע עם אפליקציה בשם Zolo Life דרכה אפשר להגדיר את אחת מכמה תוכניות EQ פשוטות, מצב שמע חיצוני והתראה נגד אובדן, כך שבמקרה והאות המגיע מהאוזניות נחלש, תעלה התראה כדי למנוע מכם לאבד אותן. אם תלחצו לחיצה ארוכה על אחת האוזניות, יופעל מצב שמיעה חיצוני המפעיל את המיקרופון המובנה ומחליש את עוצמת המוזיקה, בכך תוכלו לשמוע מה אנשים אומרים לכם מבלי שתצטרכו להסיר את האוזניות.
לדגם זה יש עמידות במים לפי תקן IPX5 כך שאתם יכולים להרגיש בנוח לגבי להזיע מאוד או לרוץ איתן בגשם קל אך אל תחשבו על לקחת אותן לתוך הבריכה.
סוללה
האוזניות עצמן יחזיקו עד כ-3.5 שעות מוזיקה ויטענו כמעט עוד 14 פעמים דרך הנרתיק המצורף שמהווה את תחנת הטעינה. אותו נרתיק כבד למדי - זאת לפחות בדגם זה של ליברטי פלוס שאמור לספק כפול חיי סוללה מדגם הליברטי הרגיל שמשקלו ומימדיו צנועים יותר.
תודה
לבאג על השאלת המכשיר לסקירה.
מחיר: 600 שקל.
JABRA e65T
איכות השמע
ל-E65t סאונד מצוין עשיר וברור. הבאסים מורגשים היטב וכל ז'אנר מוזיקלי מיוצג בהצלחה ללא עיוותים או נטייה לתחום קולי כזה או אחר. הסאונד מאוזן ונעים מאוד ומהבחינה הזאת ה-E65t הן אחת הטובות ביותר במבחן הזה מבחינת איכות הסאונד. עם זאת, הבאס המורגש בא במחיר של תחושת אטימה מהסביבה ושמיעה עצמית שלכם בתוך חלל הראש שזה לא תמיד נעים.
נוחות השימוש
ה-E65t אמנם נוחות בהתחלה אך אחרי כרבע שעה מתחילים להרגיש את הלחץ בחלל האוזן. אם תבחרו במתאם קטן יותר, הבאסים יצנחו וייכנס יותר רעש חיצוני אז זה יותר לבחיר אישית. מבחינתנו, האוזניות האלה היו היחידות שהרגישו נוח מיד עם השימוש הראשון ולא מצאנו את עצמו מחפשים בין שלל המתאמים אחד שיעשה את החוויה נעימה יותר.
בדגם זה ניתן לשלוט לא רק בווליום של המוזיקה אלא להחליף שירים - תכונות שאינן זמינות לרוב האוזניות מהסוג הזה. השליטה ברורה אך העוצמה שבה אתם נדרשים ללחוץ על הכפתור שבתורה מיתרגמת לדחיסה של האוזניות לתוך תעלת השמע וזה לא נעים במיוחד.
ניהול שיחות טלפון מתבצע דרך שתי האוזניות כשהמיקרופון נמצא באוזניה הימנית שמסוגלת לתפקד בצורה עצמאית אם תרצו להשתמש בה כדיבורית. כשמגיעה שיחה האוזניות מקריאות את מספר הטלפון, זאת בהנחה שאנשי הקשר שלכם מופיעים בעברית.
הדגם הזה נתמך באפליקציה ייעודית של ג'ברה שמאפשרת לעבור בין ארבעה מצבים שונים של שמיעה חיצונית ועצמית, בכך תוכלו לבחור כמה מהסביבה לשמוע ובאיזה מצב. למשל אם נכנסת שיחה - באיזה ווליום תשמעו את עצמכם או במידה והפעלתם מצב שמיעה חיצונית, האם המוזיקה תעצור או רק תונמך. בסך הכל מדובר בשיטה נוחה לעבור בין ההגדרות השונות שאפשר לקבוע ידנית.
הצלחנו לשוחח בלי בעיה או הפרעה כלשהי, כשהמיקרופון נפתח גם לשמיעה עצמית כך שניתן לשמוע את עצמכם מדברים - חלק חשוב בשיחה בציבור שבה תעדיפו לא לצעוק.
סוללה
ל-E65t נרתיק טעינה קטן מאוד שמזכיר מאוד קופסה של חוט דנטלי, והוא לא עומד בפני עצמו כך שאין את חוויית התצוגה הכאילו מפוארת כמו שיש בשאר האוזניות. הסוללה המובנית תספיק לעד 5 שעות של מוזיקה ועד 15 שעות נוספות של מוזיקה באמצעות טעינה עם הקייס החיצוני.
מחיר: החל מ-699 שקל
Jaybird run
איכות השמע
טיב הקול ב-Run הפתיע אותנו לטובה אך הוא השתנה בהתאם למתאמים שהרכבנו באוזניה ולהם היה משקל חשוב. כל עוד השתמשנו במתאמים האוטמים את האוזן מרעשי הסביבה, הבאס הורגש משמעותית יותר והסאונד בכללי הפך לא רק לחד ומדויק, אלא לעמוק ועשיר. ברגע שהחלפנו את סוג מתאמי הסיליקון לכאלו שהם פתוחים יותר כך שלא שמענו את כל רעשי הגוף והצעדים על המדרכה בתוך הראש, רמת הבאס צנחה דרמטית וצלילי הסביבה הפכו ליותר נוכחים - שזה רלוונטי אם אתם מתכוונים לרוץ באזור עירוני.אלמנט בטיחותי חשוב בכל הקשור לריצה באזור עירוני.
נוחות השימוש
על כל אוזנייה ישנו כפתור בודד שהחלק שבו הוא נלחץ הוא חלקו התחתון. בכך אם תנסו ללחוץ על הכפתור, יש סיכוי טוב שתפספסו ותמצאו את עצמכם דוחסים את האוזניה לתוך האוזן. אך גם אם תלחצו בדיוק במקום הנכון, עדיין תצטרכו להפעיל יותר כוח ממה שנעים שמופעל לתוך האוזן וזה מאוד לא מעודד להשתמש בבקר המובנה במכשיר. דרך האפליקציה אפשר להחליף את תפקוד הכפתורים המובנים כך שבמקום לשלוט בשיחה, הם ישלטו בווליום. למרות שלחצנו בבירור על האופציה והיא נכנסה לתוקף (כי האוזניות כבו ונדלקו שוב מיד לאחר מכן), הכפתורים תפקדו באופן שונה לגמרי מהמתואר באפליקציה.
התאכזבנו מאוד לגלות שהשיחות מתבצעות רק דרך אוזניית ימין ולא דרך שתיהן. אלו האוזניות היחידות במבחן הזה שזה קורה בהן. כמו כן, השמיעה העצמית נמוכה ביותר בזמן השיחה, כך שקשה למשתמש להבין באיזה ווליום הוא מדבר, שהרי האוזניות אוטומות את האוזניים.
סוללה
בכל אוזניה ישנה סוללה מובנית שמספיקה לעד 4 שעות מוזיקה כשאפשר לטעון את האוזניות עוד פעמיים דרך הקייס המצורף. אותו קייס אגב מכיל כפתור שכל לחץ כל גורם לו להיפתח, מה שמדליק את האוזניות שבינתיים גומרות את הסוללה כשהמכשיר בכלל נמצא בתיק. כן שמחנו לראות שהחברה עומדת בהבטחה שלה ו-5 דקות טעינה יספקו כמעט שעת מוזיקה שלמה.
מחיר: החל מ-779 שקל.
B&O E8
איכות השמע
למרות השם המפואר של B&O, הסאונד שהתקבל לא היה מזהיר במיוחד. בשימוש במתאמי הסיליקון שהגיעו מובנים על האוזנייה, קיבלנו סאונד סביר. הוא אמנם היה יותר טוב מה-Zolo בצורה מורגשת אך לא תאם בעליל את עלות האוזניות. הצליל לא עשיר במיוחד בבאסים או חד ומובלט בגבוהים, לא נסחפנו בהתרגשות ולא השלכנו את האוזניות מהאוזניים בהפגנתיות, הסאונד היה מוצלח אבל לא הכי טוב ששמענו.
כן נציין לטובה את היכולת של האוזניות לשחזר קולות אנושיים בצורה מעולה. בכך בשירים כמו Morning has broken של Cat Stevens שבו קולו הוא כלי הנגינה המרכזי, ניתן לשמוע את כל הרעידות הקלות שבשירה, את הפריטה על הגיטרה האקוסטית, כל אלו מודגשים מאוד ומעניינים להאזנה אך זהו רק חצי מספקטרום הצלילים.
נוחות השימוש
ממש כמו שחווינו בזמן שביצענו את
הסקירה ל-E8 בדצמבר 2017, כך עדיין חווינו ניתוקים באוזניית שמאל שמאוד העיבו על חווית השימוש. כמו כן הוצאת האוזניות מהקייס לא מדליק אותן ומבצע את תהליך החיבור מחדש אוטומטית, אלא יש להדליק אותן ידנית בכל פעם וזו דרישה יוצאת דופן שכן היא אינה קיימת באף אוזניות שבדקנו למעט דגם פשוט יותר של
Bragi שלהן הקייס כלל אינו משמש כמטען. ואם כל זה לא מספיק, אז תהליך הצימוד הראשוני הוא המסובך ביותר בין כל האוזניות שבמבחן הזה. כמה מסובך הוא? חיפשנו ביוטיוב מדריך ויזואלי שיראה לנו על מה ללחוץ כדי שזה יעבוד.
חוויה כזאת היא לא ריאלית ביחס לתדמית של החברה והמוצר. הוא אמור להיות פרימיום, נאה ואיכותי עם חוויה זורמת וחלקה וללא חיכוכים מכל סוג. ובמקום זאת קיבלנו תסכול עטוף יפה במחיר גבוה.
ה-E8 אינן עמידות במים וזיעה בכלל, כך לפחות לפי אתר החברה שלא מסגיר את דירוג ה-IP של האוזניות. חוסר עמידות במים הוא סביר כשמדובר בדגם שכזה שכלל לא מיועד לספורט ולא צפוי לספוג את אגלי הזיעה של המשתמש.
תכונה מעניינת שמאוד אהבנו הייתה היכולת להאזין לסביבה מבלי להסיר את אחת האוזניות. בכך, אם תלחצו על האוזנייה השמאלית, המיקרופון המובנה יפתח, המוזיקה תיחלש ותוכלו לשמוע את הסביבה.
את מידת השמיעה תוכלו לקבוע דרך האפליקציה שדרכה גם ניתן לעדכן את התוכנה - תהליך ארוך ומייגע שאורך כחצי שעה.
סוללה
כמו אצל המתחרים, גם ה-B&O Play E8 מספקת זמן סוללה כמעט כפי שהיצרן מצהיר. בכך הצלחנו לנגן זמן כולל של קצת פחות מארבע שעות לפני שנזקקנו למטען, שהוא בתורו יכול להטעין את האוזניות בערך פעמיים.
ישנו חיווי על הקייס עצמו שמראה את מצב הטעינה אך הוא בסיסי, כלומר יש אור כתום לטעינה ואור לבן לסיום טעינה וזהו, ובאמת לא צריך יותר מזה. הסוללה באוזן ימין גדולה יותר ב-15 מיליאמפר מאוזן ימין והמשקל גם גבוה יותר בגרם, אך רכיב הקליטה והמיקרופון נמצאים שם כך שאפשר להניח שתוספת הקיבולת נועדה לפצות על דרישת האנרגיה הגבוה יותר.
מחיר: החל מ-1,250 שקל
Bragi The Dash Pro
איכות השמע
הסאונד בסדר גמור אך לא הרבה מעבר. ישנה תחושה שטוחה למדי כשהבאסים סבירים אבל לא מורגשים במיוחד, והגבוהים נאים אך לא חדים באופן ששמים לב אליו. שחזור הקולות מוצלח מאוד אבל רק בתנאי שדחפתם את האוזניות היטב לתוך תעלת השמע, אחרת הם יישמעו דלים ומתכתיים.
נוחות השימוש
אלו האוזניות המשוכללות ביותר מכל המגוון. יש להן מד דופק מובנה, זיהוי מחוות ראש, הקראת נתוני פעילות ספורט ושמיעה חיצונית. השליטה על הווליום מתבצעת דרך האפליקציה כשהאוזניות מגיעות כברירת מחדל על ווליום מאוד נמוך כך שאתם חייבים להתקין את האפליקציה כדי לשמוע בווליום סביר. כמו שאר האוזניות גם הדאש פרו מתחברות אל העוזרת Google Now אך בדגם זה ניתן לשלוט גם באלכסה של אמאזון.
אנחנו התקשינו למצוא מתאם שהחזיק את האוזניה באוזן שלנו כראוי. הייתה כל הזמן הרגשה שהוא עומד ליפול ואף אחד מהמתאמים לא התאים. מצד שני, תקן העמידות במים כאן הוא IPX7 כך שאתם יכולים לשחות עם האוזניות האלה עד לעומק של מטר. במקביל, ישנו זיכרון אחסון של 4 גיגה מובנה כך שאפשר לצאת לשחייה או ריצה רק עם האוזניות ובלי מכשיר נוסף - חלק מרכזי בקונספט של אוזניות ספורט.
ניהול שיחות הטלפון מתבצע דרך שתי האוזניות כשניתן לענות או לדחות את השיחה על ידי הטיה של הראש לתנועה של "כן" או "לא". בבדיקה שלנו זה עבד בכל פעם. פונקציה מעניינת ולא כל כך שמישה פה היא משהו שבראגי קוראת לו תפריט 4D. בפונקציה זו אתם נדרשים לבצע תנועות מגוחכות עם הראש כדי לפתוח תפריט שבו המיקום שבו אתם מביטים עם כל הראש, משנה את מה שתבחרו מהתפריט הווירטואלי. באוזניים תשמעו את העוזרת האישית מקריאה את האופציות השונות ותוכלו לאשר את הבחירה דרך הנהון בוטה של הראש.
הטכנולוגיה המשוכללת כאן היא היתרון והחיסרון הגדול ביותר של האוזניות האלה. מרוב אופציות מופעלות מגע ומחוות עם הראש, קל מאוד להפעיל תכונות לא רלוונטיות. למשל כשאתם מסדרים את האוזנייה במקומה, כפתור המגע הרגיש מזהה את הלחיצה ומפעיל את תוכנית האימונים והמכשיר מתחיל לעקוב אחריכם ולהקריא נתוני דופק.
הרעיון מוצלח אך הדחיסה של כל הפונקציות האלה לתוך מתקן שאי אפשר לראות וצריך לשנן את כל המחוות השונות, ורק נגיעה קלה מפעילה או מכבה משהו, הופך את כל הטכנולוגיה המתקדמת הזאת למשהו מתסכל למדי. את כל הפונקציות ניתן לכבות באופן פרטני באפליקציה.
סוללה
הסוללה תחזיק עד 5 שעות של מוזיקה ותיטען עד עוד 5 פעמים דרך הקייס הממתכתי המצורף. אותו קייס כבד למדי ולו נפח גדול משאר האוזניות - משהו שסותר את רעיון האוזניות הקלות, הקטנות והמעוצבות כאן.
מחיר: 1399 שקל.
בשורה תחתונה
השוק מכיל לא מעט דוגמאות טובות לאוזניות איכותיות במחירים מאוד מגוונים, כשלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלהן. אך אם אנו מחשבים את נוחות השימוש הרציפה, זמן סוללה ואיכות הסאונד, אפשר לראות כיצד ה-
Jabra E65t הן האוזניות הטובות והמשתלמות ביותר במבחן זה.
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות In Ear,
ייעוד:...,
מותג:B&O,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
מותג:JABRA,
עיצוב האוזניות:אוזניות In Ear,
מולטיפוינט:כולל...,