הקדמה

השווינו בין שני המכשירים היקרים והמתקדמים ביותר בשוק וגילינו בדיוק במה הם שונים, במה הם דומים והאם הם מסוגלים להצדיק את העלות הגבוהה שלהם.

הדגמים המשתתפים במבחן הם Apple iPhone 15 Pro Max ו-Samsung Galaxy Z Fold 5, שניהם בגרסת 256 גיגה אחסון ונכון למועד פרסום המבחן, מחירם הממוצע הרשמי זהה - כ-6,100 שקלים.



המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Apple,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,521 ₪
מתוך 26 חנויות
מותג:Samsung, Samsung,
גודל מסך:7.6 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,190 ₪
מתוך 6 חנויות

תצוגה

לאייפון יש מסך LTPO Super Retina XDR OLED בגודל 6.7 אינץ' עם תמיכה ב-Dolby Vision המציג תמונה ברזולוציה של 1290x2796 ב-120 הרץ ובבהירות טיפוסית של עד 1000 ניט במצב HDR ועל פי החברה, מסוגל להגיע לעד 2000 ניט.


לפולד 5 יש שני מסכים, המסך הפנימי נפתח ל-7.6 אינץ' והוא מבוסס על פאנל Foldable Dynamic AMOLED 2X המציג תמונה ברזולוציה של 1812x2176 בבהירות מקסימלית במצב HDR של 1750 ניט. המסך החיצוני בגודל 6.2 אינץ' גם הוא מבוסס על פאנל Dynamic AMOLED 2X ומצי תמונה ברזולוציה של 904x2316. שני המסכים תומכים בקצב רענון של עד 120 הרץ.


iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5


שני המסכים טוענים לבהירות גבוהה ביותר אך היא זמינה רק במצב HDR. לכן יצרנו סרטון בדיקה בתקן HDR ודרכו מדדנו את הבהירות בעזרת קולורימטר מקצועי. בבדיקה שלנו האייפון הצליח להגיע לשיא של 1615 ניט והמסך הפנימי בפולד ל-1530 ניט ו-1560 ניט במסך החיצוני. על פניו נראה שהפולד הגיע ל-87.4 אחוז מהבהירות המקסימלית המוצהרת והאייפון ל-80.7%, רק קחו בחשבון שגורמים כמו ציוד הבדיקה ואחוז כיסוי המסך יכולים לשנות משמעותית את התוצאה.


טיפ מאיתנו: צריך לסובב את הפולד למצב אופקי כדי שוידאו ב-HDR יוצג בבהירות המלאה.


לסיכום: בשימוש רגיל בתוך מבנה אין כל הבדל נראה לעין אך מחוץ לבית תחת השמש או אפילו בצל, הציפוי המבריק של מסך האייפון מקשה מאוד על השימוש, אלא אם הגדרתם את הממשק על מצב בהיר, כך שתוספת הבהירות של האייפון לא עושה יותר מדי.


מערכת הפעלה

ההבדל הגדול ביותר ולמעשה הדבר האחד שאינו בר השוואה ריאלי, נמצא במערכת ההפעלה. כיום אין לאקו סיסטם של אפל מתחרה ראוי כך שאם יש לכם מכשירים נוספים של החברה, החוויה מיד תהייה טובה יותר. סמסונג מנסה להציע חוויה דומה ואכן ישנה אפשרות להעביר מידע בקלות בין סמארטפונים, שעונים וטאבלטים של החברה, אך בכל הנוגע למעבר חלק ל-PC, החוויה מוגבלת למדי.


iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5


בעוד שישנה רשימה ארוכה מאוד של בעיות בכל אחת ממערכות ההפעלה, ניתן לתמצת את ההבדל בגישה דרך נושא אחד והוא הגדרות המצלמה. בזמן שסמסונג ולמעשה כל חברה מאחדת את כל ההגדרות השונות של המצלמה בתוך האפליקציה הייעודית, אפל מסיבה כלשהי עדיין מתעקשת להשאיר את האופציות האלה בתפריט הגדרות > מצלמה ומשם העץ הזה ממשיך להצמיח ענפים מתישים. הנה עוד דוגמה: בסמסונג כשאתם מתבקשים להוסיף הרשאה כלשהי לאפליקציה שכבר הופעלה בעבר, למשל מיקום, ההודעה שמופיעה מובילה ישירות להגדרה הספציפית. לעומת זאת באייפון ההודעה זורקת אתכם לתפריט הגדרות כללי שבו צריך לגלות על מה מדובר ולקוות שאתם זוכרים נכון.


ביצועים
אחסון
שני המכשירים מגיעים במינימום עם 256 גיגה אחסון וללא אפשרות הרחבה. לפולד יש 12 גיגה RAM ולאייפון 8 גיגה RAM. למרות ההבדל הבולט בזיכרון ה-RAM, מדובר במערכות הפעלה שונות לגמרי ולאורך ההיסטוריה אפל הצליחה להציג ביצועים מעולים עם זיכרון קטן יותר וגם הפעם לא ראינו איזושהי השפעה שלילית לנפח הנמוך יותר.

האחסון בפולד פועל בתקן UFS 4.0 המסוגל להגיע למהירות קריאה של עד 4,200MB/s וכתיבה של עד 2,800MB/s. באייפון התקן הוא NVMe אך הבקר שייך לאפל והחברה לא מפרסמת נתונים כלשהם לגביו. כשביקשנו להעביר קבצים אל המחשב, שני המכשירים הצליחו להגיע לקצב העברה מהיר מספיק כך שקבצים של 2 גיגה עברו בשניות בודדות. כשרצינו להעביר קבצים מהמחשב אל הטלפונים, לפולד לא הייתה כל בעיה והוא עשה זאת במהירות טובה מאוד. באפל הסיפור שונה לגמרי בגלל המגבלות המיותרות שאפל אוהבת להציב כי הפעולה הזו אינה אפשרית ב-PC ולמעשה הדבר היחיד שאפשר להעתיק מהמכשיר הם קבצים שנמצאים בתיקיית התמונות. לכן כשהקלטנו וידאו דרך BlackMagic Cam app הזמינה בלעדית ל-iOS, נשארו לנו שתי אופציות, או שנעלה את הקבצים השוקלים כמעט 2 גיגה לחצי דקת וידאו לשירות ענן, או שנעתיק אותם לכונן חיצוני אז כמובן שזה מה שעשינו. 

טיפ מאיתנו: כדי שהאייפון יוכל לכתוב לכונן, הוא צריך להיות מפורמט ל-ExFat.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

הכל זהה ושונה בו זמנית
היכולת לחבר אביזרים דרך USB C התווספה רק השנה ותמיכה במהירות העברה גבוהה יותר מ-USB 2.0 קיימת רק בדגמי הפרו והמקס וגם זה הגיע רק אחרי שהאיחוד האירופי הכריח את אפל לנטוש את מחבר ה-Lightning המיושן. כעת ישנו חיבור USB-C 3.0 התומך במהירות תיאורטית של עד 10Gbps, זאת לעומת USB 3.2 המתקדם יותר בפולד. העניין הוא שתקן USB 3.0 מסוגל להגיע למהירות של עד 5Gbps כך שיש אי התאמה בין הנתונים ולמעשה התקן אמור להיות USB 3.1. ובכן, מסתבר שבשנים האחרונות ארגון ה-USB (דבר אמיתי לגמרי) שינה את סכמת השמות פעמיים כך ש-USB 3.0 הפך ל-USB 3.1 ואז שינה שוב ל-3.2 ונוספו עוד כמה מילים ומספרים כך ששמו הפך למשהו לא מבלבל בכלל כמו USB 3.2 gen 2*2. הבעיה פה, היא שלא סמסונג ולא אפל מציינות איזה תקן בכלל קיים במכשירים עצמם, כך שבפועל שניהם יכולים להיות זהים או שונים לגמרי ואין למשתמש הממוצע דרך לדעת מה הוא קונה.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5
מעבד
פלטפורמות העיבוד של שני המכשירים שונות לחלוטין אחת מהשנייה. לפולד ישנו מעבד Snapdragon 8 Gen2 4nm בעל שמונה ליבות, המהירה מביניהן היא 3.36Ghz. המעבד הגרפי הוא Adreno 740. לאייפון מעבד A17 Pro 3nm עם שש ליבות, המהירה מביניהן היא 3.78Ghz. המעבד הגרפי הוא Apple GPU.
כדי להשוות בין המכשירים, השתמשנו במבחני ביצועים סינטתיים המסוגלים לפעול בצורה זהה על שתי הפלטפורמות ולא במפתיע, יש מעט מאוד כאלה. במבחן Geekbench הבוחן ביצועי ליבה אחת, האייפון עקף את הפולד בכמעט אלף נקודות ובמבחן הבודק ביצועים מרובי ליבות, האייפון עקף את הפולד בכ-2000 נקודות.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

במבחנים הבודקים את היכולת הגרפית, ראינו הבדלים קלים ביותר בין המכשירים וזאת בזמן שהפולד צריך להניע 3.9 מיליון פיקסלים לעומת 3.6 מיליון באייפון כך שהוא מראש נדרש לבצע יותר. למרבה ההפתעה, במבחן 3D Mark Wildlife Extreme, הפולד עקף את האייפון ב-270 נקודות. במבחן Solar Bay Unlimited הבודק יכולות Ray Tracing - משהו שאפל מאוד התגאתה בו בהשקה האחרונה שקיים אצל סמסונג כבר כמה שנים, האייפון עקף את הפולד בפער של 275 נקודות. כל אלו היו מבחנים המתאימים ל-iOS ואנדרואיד יחד, אך מבחן ה-GPU של Geekbench מגיע בגרסה המתאימה ספציפית למנוע הגרפי של אפל הנקרא Metal ושם הפער היה יותר מ-17 אלף נקודות לעומת מנוע ה-Vulkan שמכשירי אנדרואיד משתמשים בו. אותה בדיקה עם מנוע OpenCL הניבה תוצאות נמוכות יותר.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

לפי המבחנים, נראה שלאייפון יש יתרון בולט בכוח העיבוד ליישומים יום יומיים אך ללא יתרון מובהק ביכולת הגרפית, אלא אם האפליקציה או המשחק תוכננו ספציפית עבור מערכת ההפעלה של אפל ובנוסף הוטמעה בהם האפשרות לנצל את יכולות המעבד הגרפי. נושא זה חזר על עצמו גם כשהרצנו רצף של משחקים המיועדים לשתי הפלטפורמות ולא ראינו כל הבדל בביצועים בין המכשירים. ההבדל הבולט ביותר היה בדרך שבה כל מכשיר מציג את המשחקים עצמם. בעוד שלאייפון יש מסך סטנדרטי ביחס של 19.5:9, המסך הפנימי של הפולד הוא ביחס של 10.8:9, כך שהוא יותר מרובע ממסך האייפון. המשחקים הוצגו בצורה תקינה על מסך האייפון (למעט החריץ שלעיתים הסתיר כפתור חשוב), אך הפולד הציג אותם בהגדלה על כל המסך מה שגרם לשוליים להחתך.
iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5
iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

תפוח אדמה לוהט
עד כה זה נראה שהאייפון הוא המכשיר עם הביצועים הטובים יותר, אך הוא מכיל מגבלה משמעותית בכל הקשור לביצועים שלו. האייפון 15 פרו מקס מתחם מאוד ובמהירות. רבע שעה אחרי שהפעלנו את המכשיר בחדר שבו הטמפרטורה הייתה כ-26 מעלות, בעודו בטעינה ותוך כדי ההתקנה הראשונית, הוא הגיע ל-48 מעלות באזור המעבד בסמוך לעדשות. לכן ניתקנו את המטען והוא ירד ל-45 מעלות ורק כשהנחנו אותו ישירות על מאוורר נייד, הוא הצליח לרדת ל-40 מעלות.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

בהתייחסות ראשונה לבעיית החימום, אפל טענה שזה טבעי שהמכשיר יתחמם בזמן ההתקנה הראשונית ומאשימה אפליקציות צד ג' כגורם לחימום יתר אך לא מציינת את שמן. הפעם השנייה שנתקלנו בטמפרטורות הגבוהות אינה נכללת ברשימת האשמה של אפל, כי זה קרה עם אפליקציית המצלמה המובנית. כל אפשרויות הווידאו המתקדמות דורשות כוח עיבוד רב וצילומי חוץ גם דורשים להגביר את בהירות המסך למקסימום, בין השאר בגלל הציפוי המבריק שלו. במקרה זה המכשיר התחמם כל כך, שהוא עבר למצב Thermal Throttling בו הוא מפחית את הביצועים ומפסיק את ההקלטה ובו זמנית מנמיך את בהירות המסך כך שהמכשיר המשוכלל הפך לתפוח אדמה יקר עד שהתקרר קצת.

עם כל הביקורת לאייפון, גם הפולד לא זר לטמפרטורות גבוהות ואכן הגענו ל-48 מעלות גם איתו אך רק בזמן הפעלת חלק ממבחני הביצועים שמטרתם לדחוף את החומרה לקצה. קחו בחשבון שבפולד אין את האופציות המתקדמות בתחום הווידאו כמו באייפון לכן כשצילמנו בו זמנית עם שני המכשירים, הפולד המשיך לעבוד כרגיל.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

מצלמות
אפל הצליחה לשמר את תדמית הטלפון עם המצלמה הטובה ביותר במשך שנים וזאת למרות שעוד באייפון 13 ראינו ירידה באיכות. בו זמנית, מאז שסמסונג החליפה את מעבדי האקסינוס שלה לסנאפדרגון של קוואלקום, ראינו זינוק אדיר באיכות התמונה.

מעבר ליכולת לצלם תמונות בחטף, החלטנו להתמקד באפשרויות הצילום המתקדמות, שם החומרה המתקדמת באמת באה לידי ביטוי. שני המכשירים מסוגלים לצלם תמונות בגודל 48-50 מגה פיקסל ב-RAW בפורמט DNG הפופולרי, אותו ניתן לפתוח בכל טלפון ומחשב. פורמט זה מאפשר לשמר את כל הטווח הדינמי הרחב ששני החיישנים מסוגלים לספק, אך כדי לראות את התמונות האלה צריך להציג אותן על מסך תומך HDR - שזה פחות או יותר כל סמארטפון והרבה מאוד מחשבים ניידים מהשנתיים האחרונות.

מצלמה ראשית
לאייפון יש מצלמת 48 מגה פיקסל ולפולד 50 מגה פיקסל - שתיהן עם מייצב תמונה אופטי. התמונות באיכות הגבוהה ביותר באייפון יצולמו במצב ProRaw שכדי שיהיה זמין צריך לגשת להגדרות המצלמה ולהפעיל את האופציה משם. במצב זה האייפון תמיד מצלם ב-48 מגה פיקסל ב-11 ביט דרך העדשה הראשית. אם תבחרו את העדשה הרחבה או עדשת הזום, הרזולוציה תשתנה אוטומטית ל-12 מגה פיקסל. בפולד האיכות הגבוהה ביותר זמינה דרך אפליקציה נפרדת בשם ExpertRaw שאותה צריך להוריד דרך חנות האפליקציות של סמסונג - Galaxy Store, ושם ניתן לצלם דרך העדשה הראשית ב-50 מגה פיקסל ב-16 ביט - כלומר עומק צבע עשיר משמעותית, אך אם רוצים להחליף בין העדשות, צריך לעבור ידנית דרך כפתור קטן על המסך ל-12 מגה פיקסל והמעבר אינו מיידי.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

בתמונות שצילמנו דרך העדשה הראשית אפשר לראות בבירור שהאייפון הצליח ללכוד הרבה יותר פרטים לעומת הפולד, אך שמנו לב לעיוות וטשטוש בולטים שהולכים ומחריפים ככל שמתקרבים לשולי התמונה. נראה שהטשטוש הוא מכוון ומטרתו להסתיר את חוסר הפירוט סמוך למסגרת התמונה. התמונה בפולד הייתה פחות מפורטת והחידוד המוגזם שסמסונג ידועה בו עודנו כאן, אך התמונה אינה מטושטשת בקצוות וזה דווקא מבליט את חוסר הפירוט במקור. בו זמנית, הטווח הדינמי המורחב של הפולד מספק הרבה יותר חופש בעריכה לעומת האייפון ומה שבהחלט היה משותף לשניהם זה גווני העור הסבירים.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5
iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

עדשת זום
באייפון 15 פרו מקס ישנה עדשת פריסקופ המסוגלת להגדיל אופטית פי 5 והעיוות שהופיע בעדשה הראשית של האייפון אינו קיים כאן. התמונות בגודל 12 מגה פיקסל נראו מצוין עם צבעים נאים ומתונים. עדשת הזום של הפולד מגדילה פי 3 ומאחוריה ישנו חיישן 10 מגה פיקסל כך שמראש היא מתחילה מנקודה נמוכה יותר וזה בולט. רמת הפירוט שהאייפון מסוגל לספק גבוהה בהרבה, אמנם בטווח דינמי נמוך יותר מהפולד אך ליכולת ההגדלה האופטית יש ערך גבוה יותר בהקשר זה.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

וכאן שוב נתקלנו בהבדל בגישה בין אפל לסמסונג. כשצילמנו תמונה שבה יש דמות המביטה אל המצלמה, האייפון החליף על דעת עצמו למצב פורטרט שעיקרו טשטוש מלאכותי של הרקע כדי לדמות את האפקט האופטי שנוצר עם עדשה וחיישן בגודל מלא. בו זמנית, אותה תמונה בפולד אמנם קיבלה את הטיפול האוטומטי (שאפשר לבטל בצורה קבועה), אך המכשיר לא עבר למצב פורטרט על דעת עצמו והשאיר לנו את הבחירה. ייתכן והמעבר למצב פורטרט נראה הגיוני, אך הבעיה היא שהוא לא תמיד עושה עבודה טובה מה שדורש עבודה נוספת שאיש לא ביקש. בסופו של דבר, לטעמנו שתי המצלמות מספקות תמונות טובות ובכל אחת מהן יש חסרון מובהק אחר.

וידאו
הפולד 5 מסוגל לצלם וידאו ב-4K עד 60fps ו-8K עד 30fps. מצב וידאו מתקדם מאפשר להקליט עד 4K30fps ב-HDR10+ ו-Rec2020 ובקצב של עד 96Mb/s.
האייפון 15 פרו מקס מסוגל להקליט וידאו ב-4K עד 60fps ובמצב וידאו מתקדם יש כמה אפשרויות. דרך אפליקציית המצלמה המובנית ניתן להקליט ב-4K 60fps ב-Dolby Vision אבל ב-4:2:0 ב-10 ביט אז נקרא לזה דולבי ויז'ן לייט. בנוסף ניתן להקליט ב-4K30fps ב-ProRes 422 HQ ב-HDR, SDR ו-LOG - פורמט שטוח ביותר המאפשר חופש גדול מאוד בעריכה לאחר מכן. במצבים אלה קצב המידע הוא כ-700 מגה ביט לשנייה. אך אם תחבר את הטלפון לכונן חיצוני (בפורמט ExFat) תוכלו להקליט ב-4K60fps בקצב של 1.7 גיגה ביט לשנייה.


במצב וידאו סטנדרטי, סמסונג ממשיכה עם החידוד המוגזם שגורם לקצוות האובייקטים בתמונה לבלוט בצורה לא מחמיאה. הצבעים נראים מעט רווים אך הטווח הדינמי נותר מרשים ביותר. באייפון התוצאה עוד פחות מרשימה עם קצב מידע נמוך של כ-40 מגה ביט לשנייה לעומת ממוצע של 96Mb/s בכל הסרטונים של הפולד, המתבטא ברעש על התמונה, צבעים לא טבעיים וחזרתו של הטשטוש בשולי התמונה.

מבחינת וידאו סטנדרטי, הפולד מצליח לספק תוצאות טובות יותר למרות החידוד המוגזם, שכן הוא קיים בדרך זו או אחרת גם באייפון שסיפק תוצאות מאכזבות מאוד. עם זאת, אם אתם יותר בעניין של להשתמש באייפון לצרכי וידאו מתקדמים ומוכנים לעצור כל 10 דקות כדי שיתקרר, רמת הווידאו המקצועי שהוא מסוגל לייצר יכולה להיות כלי עבודה מעולה ליוצרי תוכן וצלמים בכללי.

יחד עם זאת, לאפל יש תמיכה מובנית בפורמט הקנייני שלה - ProRes וסרטונים שהוקלטו במצב LOG נראים משמעותית יותר טוב מההקלטה הרגילה ורמת הפירוט גבוהה ביותר. קחו בחשבון שכדי לעבוד עם וידאו כזה צריך מחשב עם כרטיס גרפי חזק, תוכנת עריכה מקצועית כמו DaVinci Resolve ורצוי גם מוניטור HDR כדי שיהיה אפשר לראות את הווידאו כפי שהוא באמת. כל זה, או אחד מהמקים החדשים כמובן.



חשוב להבין, מבחינה אופטית, כל המצלמות הסלולריות הן איומות במקרה הטוב ורק העיבוד האינטנסיבי שהמכשיר מבצע הופך את התמונה לשמישה. לכן המבחן בפועל הוא למי יש את טכנולוגיית עיבוד התמונה המסוגלת לדמות את התוצאה הקרובה ביותר למה שאנחנו קולקטיבית חושבים שמצלמה אמיתית מספקת. תחת הנחת היסוד הזו, האייפון מספק את ההדמיה הטובה ביותר לתמונות בצורה אוטומטית.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

סוללה ועמידות
לפולד ולאייפון יש סוללה בקיבולת זהה של 4400mAh ושניהם סיפקו תוצאות דומות לאורך זמן, עם ייתרון קל לאייפון בין השאר בגלל גודל המסך. בממוצע הגענו לשלוש שעות מסך עם 60% סוללה, באייפון אותו זמן שימוש השאיר בממוצע כ-68 אחוז סוללה. שני המכשירים מגיעים ללא מטען ותומכים בטעינה מהירה של עד 25W וטעינה אלחוטית של עד 15W.

בכל הקשור לעמידות פה נמצא הפער הגדול ביותר בין השניים מכיוון שהאייפון עומד בתקן IP68 לאבק והטבעה במים לעומק של עד 6 מטר למשך 30 דקות. הפולד עמיד במים בלבד לפי תקן IPX8 להטבעה במים בעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות והמבנה המתקפל שלו רגיש לחלקיקים קטנים כמו חול ים. יחד עם זאת, עולים דיווחים רבים ברשת על הקלות שבה האייפון 15 פרו מקס ניתנים לשריטה ושבירה כך שאף אחד מהם לא יקבל פרסים על עמידות, אך עדיין לטעמנו עמידות באבק היא משמעותית.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5


תכונה בלעדית
יש לא מעט חברות המנסות למשוך קהל למכשיר הגנרי שלהן עם גימיקים המתיישנים במהירות. לעומתם, סדרת הפרו מקס של אפל וסדרת הפולד של סמסונג לא ויתרו ואף שיפרו שנה אחרי שנה את התכונות המיוחדות של שני המכשירים. אז לפני השורה התחתונה, הנה עוד נושא שכדאי לקחת בחשבון.

Galaxy Z Fold 5
זהו המכשיר המתקדם ביותר כיום המכיל מסך מתקפל שלטעמנו היא שימושית ביותר. היכולת לעבור מטלפון לטאבלט ובחזרה היא מעולה בכל סיטואציה. צילמתם תמונה? אפשר לראות ואף לערוך אותה על מסך גדול יותר. יש לכם ערימה של אימיילים מהעבודה שאתם מנסים להתמודד איתם? אפשר להציג אותם או כל דבר אחר על מסך מפוצל שהוא מספיק גדול כדי שיהיה שימושי. ואותו רעיון ממשיך לצפייה בסרטונים, שיחות וידאו וכן הלאה.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

iPhone 15 Pro Max
זהו הסמארטפון המתקדם ביותר כיום המכיל מצלמת LiDAR ובאמצעות אפליקציות צד ג', ניתן לסרוק ולייצר מודלים תלת מימדיים ישירות על המכשיר ללא תלות בשירות ענן, לעומת סריקה מבוססת תמונות שזמינה מכל מכשיר. כמו כן, סורק הליידר משמש את המצלמה בצילומי קלוז אפ בלילה מכיוון שהוא לא זקוק לאור כדי להבחין בפרטים הקטנים. בעוד שאפל עצמה לא מספקת אפליקציה כלשהי המאפשרת לעשות שימוש ידני בטכנולוגיה, יש עשרות אפליקציות צד ג' המאפשרות בדיוק את זה ואחת המובילות היא Polycam שדרכה ניתן גם לסרוק במהירות את פנים הבית והיא תזהה אוטומטית את הקירות, הדלתות והחלונות ואף ריהוט ובסופו של דבר, תספק מודל מופשט של החלל ואף תשריט אדריכלי עם מדידה מדויקת.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

בשורה התחתונה
כדי לסכם את האפוס הטכנולוגי הזה, הרשו לנו לקחת אתכם למסע אחד אחרון הנקרא "טוב יותר, אבל", כי האייפון באמת מספק ביצועים מהירים יותר, אך רק אם האפליקציה מיועדת עבורו בלעדית. המצלמה מסוגלת לצלם וידאו ברמה גבוהה, אבל הוא צורך שטח אחסון עצום ודורש עבודת עיבוד מקצועית במחשב לאחר מכן. יש לו שקע USB-C ואחסון דיי מהיר, אבל הכבל שמגיע איתו לא תומך במהירות הזו וצריך לקנות כבל בנפרד. הפולד 5 מגיע עם מסך גדול יותר המקל על השימוש, יש לו רמקולים עם תמיכה ב-Dolby Atmos כך שאפשר לצפות באחד משירותי הסטרימינג ובאמת ליהנות מהחוויה, הוא תומך בעט כך שניתן להשתמש בו לציור או כדי להבהיר נקודה במצגת ולטעמנו הוא מכשיר האנדרואיד עם הכי הרבה פיצ'רים בשוק.

האם הם מצדיקים את המחיר? לא ממש, אבל אם נתאמץ למצוא סיבה, אז הפולד מצליח להצדיק קצת יותר את מחירו בגלל המסך המתקפל שעדיין נחשב למשהו חדשני. האייפון לעומת זאת, לא שונה במיוחד מקודמו או מהדור שלפניו. זה ידוע שאפל טובה מאוד בלייצר בעיות שניתן לפתור על ידי שדרוג המכשיר או רכישת אביזר חיצוני, אך בהשוואה לפולד הוא הצליח לספק ביצועים חזקים יותר, תמונות יותר מוצלחות, תצוגה בהירה יותר וחיי סוללה טובים יותר. לכן המנצח במבחן זה הוא ה-iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max מול Galaxy Z Fold 5

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Apple,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,521 ₪
מתוך 26 חנויות
מותג:Samsung, Samsung,
גודל מסך:7.6 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,190 ₪
מתוך 6 חנויות