הקדמה

שנת הלימודים האקדמית בפתח והצטיידות במחשב נייד עבור הסטודנט הממוצע ב-2023 היא לא שאלה של אם אלא איזה. בקטגוריה כה מורכבת וגדושה בתחרות, קל לעשות את הבחירה הלא נכונה, לכן נברנו בין עשרות דגמים ובחרנו בארבעה מחשבים ניידים של יצרניות מובילות והשווינו ביניהם את כל הפרמטרים החשובים לסטודנט הממוצע: החל מטיב הביצועים, דרך נוחות השימוש ועד לחיי הסוללה וכמובן - המחיר.



המחשבים הניידים המשתתפים במבחן הם:

 HP 14-ep0006nj 847D5EA, Lenovo IdeaPad Flex 5 14IRU8 82Y0004BIV, Asus Vivobook 14 X1404VA-EB076W, Dell Vostro 3430 VM-RD09-14367כל המחשבים שבמבחן זמינים במגוון רחב של דגמים עם מפרט ומחיר שונה אך המבחן מתייחס לדגמים הספציפיים האלה שלכולם אותו מעבד i5-1335U מבית Intel ואותו נפח זיכרון RAM - כ-16GB. אז מיהו הנייד הטוב והמשתלם ביותר לשנת 2023?

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

יצרן:HP, HP,
טווח מחירים:2000 - 3000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 2,817 ₪
מתוך 5 חנויות
יצרן:Asus,
טווח מחירים:2000 - 3000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 2,863 ₪
מתוך 2 חנויות
יצרן:Lenovo, Lenovo,
טווח מחירים:3000 - 4000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 3,900 ₪
מתוך 3 חנויות
יצרן:Dell, Dell,
טווח מחירים:3000 - 4000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 3,326 ₪
מתוך 5 חנויות

ביצועים

ה"שרירים" של המחשב נדרשים כדי לוודא שכל בקשה - פשוטה או מורכבת במיוחד, תתבצע בזריזות וביעילות. במבחן הביצועים בדקנו את מהירות אתחול המחשב בשניות, כלומר כמה זמן לוקח למחשב לעלות ברגע שלוחצים על מקש ההפעלה. בנוסף, ערכנו על כל מחשב את צמד בדיקות המעבדה של GeekBench 6 ו-3DMark, הראשונה בוחנת יכולת לעמוד בפני משימות משרדיות והשניה בפני גיימינג בסיסי, ולבסוף בדקנו את הביצועים שלהם בשוטף, במסגרת מטלות יום-יומיות; עריכת מסמכים ביישומי אופיס, מענה שגרתי למיילים, התמודדות עם כמה לשוניות במקביל בדפדפן וגם קצת עריכת תמונות וסרטונים בסיסית בתוכנות מקצועיות.


אתחול

בחלק זה כל מחשב כובה ושעון עצר התחיל מהרגע שלחצנו על מקש ההפעלה ועד הרגע שהוקפץ מסך הפתיחה של מערכת ההפעלה. המחשב של Asus סיפק היה המהיר מכולם, אפילו בפער דרמטי מחלק מהמתחרות; בתוך 9 שניות בלבד המחשב עלה והיה מוכן לפעולה. נשף בעורפו Lenovo עם 11 שניות, במקום השלישי HP עם 16 שניות ובמקום האחרון דשדש המחשב של Dell, עם לא פחות מ-18 שניות, פי 2 מהזמן שלקח למחשב במקום הראשון.


מבחנים סינתטיים

כל המחשבים ערכו פעמיים את מבחני הביצועים של GeekBench 6 הבוחן עמידות בפני משימות משרדיות וכן את מבחן הגיימינג של 3DMark בבדיקת Time Spy הבסיסית הבודקת את עמידות המחשבים בפני משחקים סמליים בלבד. מאחר ורק המעבד הגרפי מבוסס לוח האם Iris Xe שולב בכולם, מראש לא נצפה לתוצאות מרשימות מדי. בשני המבחנים השאיפה כמובן לקבל את הניקוד הגבוה ביותר מבין כל המחשבים. התוצאות לפניכם:


מבחן מחשבים ניידים



מבחן מחשבים ניידים


המחשב של Lenovo הוא המהיר מביניהם, Dell ו-HP די חלקו את המקום השני והשלישי ו-Asus הפתיעו לרעה עם תוצאה נמוכה משמעותית מהיתר. במבחן הגיימינג קיבלנו תוצאות די דומות, כשרק המחשב של Lenovo שוב בלט מעל כולם באגף הביצועים. גם המחשב של HP הוכיח עמידות לא רעה בפני גיימינג ורק מחשבי Dell ו-Asus חלקו את המקומות האחרונים עם ציונים די פושרים.


ויש גם מקום להתייחס לשימושיות בפועל. הוגן לציין שלמרות המרחקים המשמעותיים בין כמה מחשבים שהוצגו בתוצאות מבחני המעבדה, בשימוש היום-יומי ההבדלים פחות מורגשים - כמובן כל עוד תשתמשו במחשבי הסטודנטים שלפניכם בהתאם לייעודם. זה אומר שבדיקת מיילים שגרתית, שיטוט באתרי תוכן, צפייה בתוכנות סטרימינג פופולריות ועריכת מסמכים ביישומי אופיס מבוצעות ללא רבב. ברגע שתשלבו עריכת וידאו, אפילו בתוכנות בסיסיות כמו Clipchamp או תעזו לשחק בכותרים שיצאו בשנה-שנתיים האחרונות, תגלו בדיוק היכן גבולות קצה היכולות של המחשבים; במקרה הטוב הן גממגו למכביר, במקרה הרע חלקם אף קפאו או הגיבו בקצב פריימים בלתי אפשרי.


מבחן מחשבים ניידים


תצוגה

לא פחות חשובות מהביצועים, גם העיניים שלנו תובעות את היחס המגיע להן. באגף התצוגה בחנו את טווחי צבעי המסך, הבהירות המקסימלית שתאפשר לקרוא מסמכים ולצפות בווידאו בנוחות והאם השתקפויות שגרתיות נראות לעין. עוד בדקנו את זוויות הצפייה המתאפשרות ומהי זווית הציר שמציע כל מחשב. על הנייר, ב-Lenovo מתגאים בפאנל OLED, המחשבים של Asus ו-Dell מציעים פאנל IPS ורק המחשב של HP מחזיק בפאנל SVA הדומה במאפייניו לפאנל TN ונחשב לנחות מבין כולם, לפחות על הנייר.


מבחן מחשבים ניידים


נתחיל מאיכות התצוגה: הפעלנו בכל המחשבים את אותו סרטון טבע מיוטיוב ברזולוציה 1080p ובחנו את חדות התמונה ואיכות הצבעים. בלי ספק המחשב של Lenovo הוביל בנושא, עם גוונים מלאים שנידבו פירוט של ים עמוק ושמיים כחלחלים - אבל יש לאותו מסך נטייה לרווית יתר. גם הצג של HP לא רע בכלל אבל מגלה העדפת לגוונים "קרים", אפקט שיוצר הפרדה יותר ברורה בין צבעים רחוקים, אבל גם נוטה לאחד גוונים דומים מדי. במחשב של Dell קיבלנו תצוגה פחות עדיפה; הצבעים מאוד אנמיים ו"שטוחים", שאולי תואמים לסטנדרט הבסיסי שאינו מקצועי, אבל הוא באמת סביר בלבד ולא הקביל למתחרות שלו. ההבדל בין התצוגה שלו למשל לבין זו של Asus דרמטית בטווח כחולים; מה שאצל Asus נראה כטורקיז מהפנט, אצל Dell נראה ככחול סולידי. לא הכל מושלם במחשב של Asus: התצוגה שלו הציגה הרים צהבהבים, בזמן שהתצוגה של Dell הציגה גוון אדמה יותר אותנטי וחדות עדיפה.


מבחן מחשבים ניידים


ממשיכים לבהירות: מלבד Lenovo, כל המחשבים מציעים בהירות סטנדרטית על גבול חלשה של 250nits. זה אומר שבבית או בכיתה עמוסת נורות פלורסנט כנראה שלא תחוו בעיות, אבל ברגע שתקחו את המחשב איתכם לבית קפה ותשבו באוויר הפתוח או שתחליטו לקפוץ איתו לחוף הים שטוף השמש, אתם עלולים לחוות על בשרכם את מצוקת הבהירות הסטנדרטית - וטרם התייחסנו לחיי הסוללה שנפגעים אנושות מהגברת הבהירות עד הסוף. כאמור, המחשב של Lenovo היחיד שהציע בהירות 400nits שנחשבת לגבוהה יחסית בקטגוריה, כזו שאמורה לתת מענה גם בתנאי תאורה יותר מאתגרים - ושלא כמפתיע, התגלתה כעדיפה מהן.


באשר להשתקפויות: העמדנו את מסכי המחשבים מול חלון מואר בשמש של צהרי אוגוסט והמחשב של Lenovo היה היחיד עם גימור גלוסי שגרם לחלון להשתקף עליו בצורה מובחנת ולא מחמיאה במיוחד. יתר המסכים צופו ב-anti-glare כלשהו שמנע השתקפות ברורה מדי. כאמור, לזכות המחשב של Lenovo עומדת הבהירות הגבוהה במיוחד שמציעה התנגדות נאה - אך עדיין קשה לה להתמודד עם שמש ישירה, בעיקר בגלל מסך המגע ששולב בו.


מבחן מחשבים ניידים


מקנחים בזוויות צפייה: אולי זה פאנל ה-OLED, אבל המחשב של Lenovo בלי ספק הציע את זוויות הצפייה הכי נדיבות, כאלה שמאפשרות לצפות בתוכן מהצד מבלי שהצבעים יאבדו מדי ממקורם או שהמסך יתחיל להשחיר את הצפייה כאפקט לוואי מוכר. גם Asus הרשים יחסית, אבל התקשה להציג את הזוויות המאתגרות של המקום הראשון. אלה שהכי פחות הלהיבו היו המחשבים של HP ו-Dell, שחשפו תמרון צפייה מאוד בסיסי ומי שיושב בסמוך למסך, בין אם זה סטודנט אחר או קולגה למשימה, ייראה בעיקר מסך עם גוונים מאוד כהים.


נוחות השימוש

מה שווים ביצועים עוצמתיים ותצוגה מפעימה אם נוחות המשתמש לוקה בחסר? מדדנו את מידות כל המחשבים והתייחסנו גם לעיצוב שלהם. בדקנו את נוחות ההקלדה והניווט עם משטח המגע, בחנו את החיבורים הזמינים בכל מחשב, חיטטנו באיכות הבנייה ולבסוף קינחנו בבדיקת תכונות אבטחה הזמינות בכל לפטופ.


נתחיל במימדים הפיזיים של המחשבים: מידות כל הניידים ברוחב ובאורך דומות על גבול הזהות. העובי של המחשבים נע בין 1.7 ס"מ כנקודה הדקה ביותר אצל Dell ו-Asus למשל ועד 2.1 ס"מ בנקודה המקסימלית במחשב של HP - אבל לא נתלונן על כמה מילימטרים זעומים. גם משקל הניידים לא רחוק מדי אחד מהשני; המחשב של HP מוכתר כה"רזה" ביותר, כ-1.37 ק"ג ובמקום האחרון נמדד הלפטופ של Lenovo, כ-1.47 ק"ג, כלומר רק 100 גרם מפרידים בין המקום הראשון לאחרון - לא דרמטי מדי.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


עוברים למראה. ארבעת המחשבים שלפנינו מאופיינים במראה די דומה וההבדלים בעיקר מתבטאים בטקסטורה. באף אחד מהם לא תמצאו עיטורים נוצצים או ברגים מוצנעים וכולם מזכירים בצורה כזו או אחרת את העובדה שייעודם די פונקציונלי. ל-Asus מראה כסוף והבולט מכולם בחבורה היותו כזה, שמעט יוצא מהשגרה הברורה מאליה. פרופיל המקשים שלו גם הגבוה מכולם בחבורה, נתון שמפיק הקלדה מרעישה יחסית לעומת המתחרות. מרקם המקשים מחוספס ויש למקלדת גם תאורה אחורית בשלוש עוצמות. המפרקיות של המסך מציגה הטיה לאחור של עד 180 מעלות גמישות למדי, רק חבל שהשוליים של המסך הם העבים מכולם כאן. במשטח המגע שולבה מקלדת נומרית - היחידה מבין כל המשתתפות בהשוואה, ראוי לציין.


מבחן מחשבים ניידים


המחשב של Lenovo מציג מסך עם שוליים יותר צנועים. הספיקרים שולבו מימין ומשמאל למקלדת, פרופיל מקשים נמוך מספק הקלדה שקטה ומשטח המגע כאן הכי רחב מכולם. רק שימו לב שאין מקשי עריכה, למי שזה חשוב לו - אבל יש לפחות תאורה אחורית בשתי עוצמות בהירות. מפרקיות המחשב כאן היא המלאה ביותר; כ-360 מעלות, כלומר ניתן להטות את המסך לאחור עד הסוף, עד שהמסך נצמד לאחורי המקלדת. כבעל מסך מגע, לא ציפינו לפחות מכך.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


מסיימים עם המחשבים של HP ו-Dell, היחידים שכוללים את מקשי העריכה Home, End וכו' - שלא כמובן מאליו במחשבי 14 אינץ'. בשניהם גם מככב גוף מחוספס כולו; המחשב של HP בעל גימור "גרעיני" שמעולה לאחיזה יציבה ונשיאה ממקום למקום. באשר למקלדת, המקשים כאן גם בפרופיל נמוך, שקטים מאוד, אבל אין תאורה אחורית ועל מקשים פלסטיקיים במיוחד גילינו שמשלמים מחיר ואפילו די מהר: דקות ספורות לאחר פתיחת המחשב מהקופסה, מקש ה-Esc יצא טיפה ממקומו. משטח המגע בגימור מט לפחות הגיב מעולה למחוות מגע. המחשב של Dell מאופיין במראה הטכני ואולי גם המשעמם מכולם, אלא אם אתם חובבי הנראות הפונקציונלית; כל גופו אפור כהה, המקשים זהים בצבעם לגוף וטקסטורת השלדה מחופה בקוביות מחוספסות. כאמור, יש כאן מקשי עריכה אבל הם מגיעים על חשבון כמה מקשי מדיה טיפוסיים שאולי הייתם מעדיפים יותר. חווית הקלדה מעולה ו"מותאמת משרד" מאוד, יש תאורה אחורית בשתי עוצמות ומשטח העקיבה מציע מחוות מגע שמגיבות היטב.


מבחן מחשבים ניידים


עוברים לחיבורים. שלא במפתיע מדי, כל המחשבים מציעים בערך את אותו מפרט יציאות, מלבד כמה שינויים קטנים ודי מינוריים, כמובן כל עוד הדרישות הלימודיות שלכם סטנדרטיות ואתם לא דורשים למשל יותר משתי יציאות USB או הכרח של יציאת רשת. כך למשל המחשב של Asus הוא היחיד שמציע 3 יציאות USB-A (הקלאסי), בעוד שבכולם נוכחת יציאת USB-C שכבר הופכת לסטנדרט הכרחי בכל מפרט מחשב, נייח או נייד. בכל המחשבים זמין גם חיבור 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ומיקרופון, ראוי לציין. עוד חדשות טובות; בכל המחשבים יציאת HDMI בתצורה מלאה לחיבור למסך נפרד. אם חשובה לכם יציאת Ethernet, שימו לב לנתון הבא: רק במחשב של Dell תמצאו יציאה ייעודית לחיבור כבל רשת - בכל יתר המחשבים תצטרכו לסמוך על מתאם USB. חותמים את נושא החיבוריות עם נוכחותו של חריץ לכרטיס זיכרון ורק המחשבים של Lenovo ו-Dell כוללים את האופציה הזו - עניין קריטי למתעסקים עם זכרונות ניידים מסוג SD.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


יש גם "משחקי" זווית ציר שראוי להתייחס אליהן; לא משנה אם אתם רוצים לסובב את מסך המחשב לזווית שמאפשרת להציב אותו על סטנד שולחני או שהוא שטוח לחלוטין ולעבוד איתו בעמידה, נצפה לקבל גמישות מסוימת מכיוון המפרקים שמחברים בין המסך לשלדת המחשב. HP ו-Dell מציגים גמישות סמלית בלבד ומסך המחשב לא יכול להיות נטוי יותר מ-145 מעלות. ב-Asus מוכיחים שאפשר קצת יותר ואפילו מציעים 180 מעלות, כלומר עד שיחידת המחשב כולה שטוחה לחלוטין. ב-Lenovo מנצלים את העובדה שמדובר במסך מגע ומאפשרים 360 מעלות מלאות, כלומר את המסך ניתן להטות לאחור עד שגבו נדבק לגב המקלדת - ובכך מאפשרת להשתמש במחשב כטאבלט - גם אם זה לא נוח במיוחד.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


באשר לאיכות הבנייה, אם בעבר פלסטיק זול על סוגיו השונים היה האלמנט הבולט, הופתענו לגלות שהמצב השתפר לפחות בקטגוריה הנבחנת: האלומיניום מופיע כאן כמעט בכל המחשבים, רכיב הנחשב לעמיד ואיכותי יותר לעומת הפלסטיק כמובן. אצל Lenovo זה מתבטא בחלק העליון של המחשב (התחתון עשוי פלסטיק), ב-Dell מבטיחים הגנת אלומיניום מלאה וב-Asus מתגאים בשילובי פלסטיק, מגנזיום ואלומיניום ממוחזרים שאפילו עומדים בתנאים הצבאיים MIL-STD 810H המאתגרים. הלפטופ של HP הוא היחיד מכולם שמציע שלד פלסטיק למעלה ולמטה. אם כבר מתייחסים לאחרון, ראוי להוסיף שכבר ביום הראשון לבדיקה מקש ההפעלה התחיל לצאת ממקומו, מבלי שהוא קיבל מכה כמובן - לא הסימן הכי מעורר בטחון, גם אם מדובר במקרה של מחשב שהגיע כך מהמפעל.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


מקנחים באבטחה - ואל תצפו ליותר מדי באגף זה. נדמה שכל יצרניות המחשבים שבדקנו ערכו הסכמה שקטה באשר להיעדרם של חיישנים ביומטריים וכמו שאפשר להבין, אבטחה מבוססת חיישן טביעת אצבע או סורק פנים אין אצל המחשבים שלפנינו. הצדיק היחיד בסדום היה המחשב של Lenovo שהציע אמנם רק סורק טביעת אצבע בלבד - אבל זה כבר משהו לעומת יתר המתחרות שלא הציעו אף פתרון אבטחה שאינה הקלדת קוד סטנדרטית מטעם מערכת ההפעלה. בחלק מהמחשבים זמינות תוכנות אנטי-וירוס מקצועיות במסגרת Trial ושאר פתרונות תוכנה מבית היצרנית - אבל לא מדובר במשהו שאי אפשר למצוא אצל שלל תוכנות אנטי-וירוס חינמיות ומוצלחות לא פחות.


מבחן מחשבים ניידים


סוללה

באשר לקיבולת הסוללה, השאיפה היא ליחס וואט-שעות (WHrs) גבוה ככל הניתן, נתון שאמור לרמוז על חיי סוללה ארוכים יותר. מלבד Lenovo שמצוידת בסוללת 52.5WHrs, שלושת המחשבים האחרים מציגים נתונים די דומים, עם סוללת 41WHrs והספק די זהה. באשר לספקי הכוח שקיבלנו במארזים, HP ו-Asus נידבו מטען 45W, בעוד ש-Lenovo ו-Dell סיפקו מטעני 65W העדיפים כמובן שאמורים, לפחות על הנייר, להציע טעינה מהירה יותר.


הוגן גם להתייחס לגודל המטענים ומשקלם: מלבד המטען של Asus, כל המטענים נראים כבלטה שחורה ומסורבלת, שגם שוקלת לא מעט, החל מ-286 גרם אצל HP ועד 347 גרם אצל DELL. כאמור, יוצא הדופן הוא המטען של Asus, מעין ספק שדומה במידותיו ומזכיר מטען סמארטפון וגם משקלו מחמיא בהתאם, כ-145 גרם בלבד.


מבחן מחשבים ניידים


מבחן מחשבים ניידים


באשר לחיי סוללה, אצל כל המתמודדים נבדקו זמני שימוש זהים, שאמורים לדמות עבודה "מנהלתית" שוטפת; בכולם ניגנו את אותו סרטון טבע ישירות מיוטיוב ברזולוציה 1080p, בהירות מקסימלית ועוצמת סאונד 50%. בדקנו את אחוזי הסוללה של כל מחשב בתום חצי שעה ובתום שעת נגינה מלאה. ראוי להדגיש שהבהירות המקסימלית אצל Lenovo גבוהה יותר, כ-400nits לעומת 250nits אצל האחרות - והיא זו שנבדקה. התוצאות לפניכם:


מבחן מחשבים ניידים


כפי שאפשר לראות, המחשב של Lenovo הציג את התוצאות הכי מחמיאות, עם ניצול של 13% סוללה בתום ניגון וידאו באורך שעה - בעוד שהבהירות שלו היא גם בעוצמה המקסימלית מבין המתחרות. המקומות השני והשלישי שייכים למחשבים של Asus ו-HP עם ניצול של 16% בתום אותה שעה והאחרון הוא המחשב של Dell עם לא פחות מרבע סוללה שאזלה, כ-25% בסך הכל.


אחרי שפרקנו את הסוללה, הגיע הזמן לחדש אותה באנרגיה ולבחון את מהירות הטעינה. את קצב טעינת כל מחשב בדקנו רק עם המטען שהגיע במארז כמובן - ומבלי שנגענו במחשב כלל, כלומר סגרנו את המסך, חיברנו את המחשב לחשמל ואיפשרנו לו להגיע למקסימום קצב הטעינה שהוא מסוגל לו. התוצאות שלפניכם משקפות צבירת אחוזי סוללה בתום חצי שעה, בתום שעה ובסך הכל כמה דקות נדרשו לכל מחשב להשיג טעינה מלאה, כלומר מ-0% ל-100%. התוצאות לפניכם:


מבחן מחשבים ניידים


בתום חצי שעה, המחשב שצבר הכי הרבה אחוזי סוללה היה של Lenovo, עם צבירת 50% סוללה, נתון מצוין. אחריו דשדשו יתר המחשבים עם צבירת 28-34% אחוזי סוללה. בתום שעה, מהירות הטעינה של כל המחשבים שמרו על קצב די זהה, בזמן שהמחשב של Lenovo דווקא צמצם אותו משמעותית. עדיין, הטעינה המלאה המהירה ביותר היתה שלו עם 73 דקות בלבד שנדרשו לצבירת 100 אחוזי סוללה. אחריו היה המחשב של Asus עם 92 דקות, המקום השלישי שייך ל-HP עם 105 דקות ולבסוף, המחשב של Dell חשף את מהירות הטעינה האיטית ביותר; כמעט שעתיים נדרשו למחשב להיטען במלואו.


בשורה התחתונה

מקום רביעי - Dell Vostro 3430 14367

ה-Vostro 3430 התקשה להרשים לעומת מתחריו; אתחול איטי, על גיימינג בסיסי אפילו אין מה לדבר, איכות תצוגה סבירה בלבד והסוללה כשלה דרמטית, גם בזמן הפעילות וגם בקצב הטעינה האיטי ביחס לשאר. ייאמר לזכות המחשב שהורגשה כאן איכות בנייה גבוהה, אבל זה לא הספיק למחשב של Dell להתחמק מהמקום האחרון.



מבחן מחשבים ניידים


מקום שלישי -  HP 14-ep0006nj 847D5EA

ביצועים סבירים, גם בגיימינג, תצוגה בינונית עם התמודדות נאה מול השתקפויות, זווית ציר מוגבלת - וגם הסוללה לא סיפקה מעבר לנתונים ממוצעים בלבד. איכות הבנייה הפלסטיקית גם מוטלת בספק ומקש מתנדנד ישירות מהקופסה יעיד על כך. ה-HP 14-ep0006nj לא אכזב כמו שהוא גם לא הרשים במיוחד והוא פשוט תפס מקום שגרתי באמצע ההשוואה שלנו. בשורה התחתונה, התקשינו למצוא בו פגמים מהותיים כמו שהתקשינו להמליץ עליו.


מבחן מחשבים ניידים



מקום שני והמשתלם ביותר Asus Vivobook 14

הביצועים שלו במבחן GeekBench 6 היו הרחק מאחורי המתחרות אך לא חווינו גמגומי מערכת בשגרה היום-יומית. מעבר לכך, צפו ליהנות מתצוגת IPS יעילה, נוחות משתמש גבוהה שנובעת בעיקר ממשקל מחשב נמוך ומטען קומפקטי, מקלדת נוחה, איכות בנייה גבוהה וחיי סוללה לא רעים הכוללים טעינה מהירה. היינו מעדיפים אם הייתה כאן אבטחה ביומטרית אך בגלל התמורה הגבוהה למחיר, ה-Asus Vivobook 14 הוא המחשב הנייד המשתלם ביותר לסטודנטים לשנת 2023



מבחן מחשבים ניידים


מקום ראשון - Lenovo IdeaPad Flex 5

ה-Flex 5 הוא המחשב היקר ביותר ברשימה - מכשול משמעותי עבור רבים, אך אם עברתם את המשוכה הכלכלית, תגלו נייד שהוביל על מתחריו כמעט בכל הפרמטרים; ביצועים גבוהים, תצוגה מצוינת שכוללת גם מסך מגע שמסתובב והופך לטאבלט, חיי סוללה נדיבים - וגם היחיד עם אבטחה ביומטרית. לכן ה-Lenovo IdeaPad Flex 5 הוא המנצח במבחן המחשבים הניידים לסטודנטים לשנת 2023.


מבחן מחשבים ניידים


להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

יצרן:HP, HP,
טווח מחירים:2000 - 3000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 2,817 ₪
מתוך 5 חנויות
יצרן:Asus,
טווח מחירים:2000 - 3000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 2,863 ₪
מתוך 2 חנויות
יצרן:Lenovo, Lenovo,
טווח מחירים:3000 - 4000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 3,900 ₪
מתוך 3 חנויות
יצרן:Dell, Dell,
טווח מחירים:3000 - 4000 ₪,
גודל מסך:14...,
החל מ- 3,326 ₪
מתוך 5 חנויות