הקדמה

פסח מעבר לפינה וכחובבי הטכנולוגיה המתקדמים שאתם, עברתם מזמן לשואב אלחוטי משוכלל שמגיע עם אוסף אביזרים שאין איפה לאחסן אותם. אך גם השואב הטוב ביותר עדיין לא מסוגל לנקות לכלוך שנדבק לרצפה. אל חשש! יש מכשיר גם לזה. אחת הקטגוריות הצומחות בשנתיים האחרונות בתחום הניקיון הביתי היא השואבים השוטפים; מוצרי ניקיון חשמליים שדומים מאוד לשואבי האבק האלחוטיים, אלא שאלו גם מתיימרים לשטוף את הרצפה במקביל לשאיבת הלכלוך - ובכך לאחד את צמד הפעולות, לחסוך זמן יקר ובדרך אולי גם להיפרד סופית מהספונג'ה. להבדיל מהדור הראשון של מכשירי השטיפה האלחוטיים או הרובוטיים, שלא ממש שטפו אלא העבירו סמרטוט, המכשירים החדשים מכילים מברשת ממונעת שחובטת ברצפה, מנגנון שמתיז מים עם נוזל ניקוי רצפה ושואב שאוסף את המים המלוכלכים באותו רגע, כך שמתבצעת עבודת שטיפה אמיתית.


במבחן זה בדקנו 5 שואבים שוטפים מובילים בקטגוריה: iLife EASINE F100, Jimmy HW 10 Pro, Roidmi Neo, Roborock Dyad U10 ו-Tineco Floor One S5 וגילינו מיהו השואב השוטף הטוב ביותר ומי הכי משתלם?


המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Tineco,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 2,788 ₪
מתוך 14 חנויות
מותג:Roidmi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 2,189 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Jimmy,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 2,270 ₪
מתוך 6 חנויות
מותג:Roborock,
אלחוטי:אלחוטי,
שטיפה:שוטף,
החל מ- 1,644 ₪
ב-Dailysale



איכות השאיבה והשטיפה

על הנייר, השואב עם הנתונים המרשימים ביותר הוא ה-Jimmy HW 10 Pro עם 350W, אחריו בפער נמצאים ה-Roborock Dyad עם 260W וה-Roidmi Neo עם 250W. במקום הרביעי ה-Tineco Floor One S5 עם 220W ולבסוף ה-iLife EASINE F100 המציע הספק של 150W.


רצפה ושטיחים

ל-Tineco Floor One S5 שני מצבי שאיבה, Auto ו-Max, האחד אמור כביכול לזהות את הכתם ובהתאם לפזר את כמות המים ועוצמת השאיבה הנדרשת, והשני מן הסתם מציע את מקסימום היכולת של השואב שוטף. ה-One S5 מספק בעיקר רצפה לחה אבל באופן מפתיע, זה הספיק לו כדי להתמודד היטב עם רוב הכתמים שהעמדנו בפניו וניקה אותם גם אם זה לקח יותר ממעבר בודד. זהו המכשיר היחיד במבחן שלא מאפשר לרסס מים ידנית, כך שכתמים קשים דרשו מאיתנו לעבור שוב ושוב על אותו אזור בתקווה שאולי הפעם זה יצליח.


לניקוי השטיח היו תוצאות פחות טובות. על שטיח עבה בסלון ה-One S5 עבר בהצלחה אבל שטיח דק יותר בחדר הילדים הוא לא הפסיק "לבלוע" ואפילו ללכלך אותו במעט. כלומר לשואב של One S5 מוגבלות מסוימת כשמדובר בשטיחים.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ה-Roidmi Neo היה כבר יותר נדיב בפיזור המים ולא פחות חשוב, אפשר להתיז מים ידנית כך שאם הגעתם לאזור עם כתמים עקשניים במיוחד, לחיצה ממושכת תפזר כמות מים נכבדת שתקצר משמעותית את כמות החזרות - ורואים את ההבדל באופן מובהק. הוא התמודד עם שטיחים בלי יותר מדי בעיות ומצב יניקת נוזלים הוכיח את עצמו ככלי מצוין לגריפת מים אל תוך השואב, מה שהופך אותו למעין ספוג נייד שהתגלה כמעולה בחדר האמבטיה אחרי שהילדים השתוללו והרטיבו את הכל. אך לא הכל מושלם וה-Roidmi Neo גילה חולשה מול שיערות; הוא לא תמיד מצליח לשאוב אותם אל מיכל המים המלוכלכים ובעיקר דחף אותם הצידה או גרוע מזה, השאיר אותם רטובים על הרצפה שכרגע שטפנו.


ה-iLife EASINE F100 מציע שני מצבי שאיבה, Eco החסכונית ו-Max, כלומר אין כאן מצב חכם שכביכול מזהה את סוג הרצפה. מבחינת ביצועי שטיפה, השואב מחזיר אותנו לתופעת "הרצפה הלחה" אך בצורה אפילו יותר בוטה; הרצפה כוסתה בשכבה דקיקה של מים, לא בטוח כזו שתספק את מי שאוהב בית שטוף באמת, שלא לדבר על התמודדות דלה מול כתמים מאתגרים. בהמשך גילינו חדשות טובות וחדשות רעות; אמנם יש הדק ייעודי להתזה ידנית שאפשר לנו להוסיף מים בכמות נאותה, אלא שהשתמשנו בה במשך רוב הפעילות כדי שסוף סוף כתמים סוררים יצליחו להתנקות - ולהסתובב עם הדק סחוט כל הזמן זו לא הפעולה הכי נוחה, שלא לומר מעייפת. אך החלק הבעייתי ביותר פה התגלה כשהזזנו את השואב לאחור, מה שגם למברשת לפלוט חלק מהלכלוך הרטוב שכרגע נשאב. לאחר מכן כשעברנו שוב על אותה נקודה, הוא לאו דווקא הצליח להרים מיד את הטינופת שהוא כרגע העיף. בענייני שטיחים, וותרו מראש על שטיחים דקים; גם מצב Eco החלש ה-EASINE F100 יונק אותם ובדרך לא שוכח ללכלך אותם לגמרי.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ל-Roborock Dyad שלושה מצבי שאיבה; אוטומטי, Max וייבוש רצפה, אבל אין כאן אפשרות לרסס מים ידנית ונותר לנו רק לסמוך על מצב שאיבה Max שיעשה את העבודה. בפועל זה לא באמת משנה; גילינו שמצב אוטומטי פיזר כמות מים מאוד דומה למצב השטיפה המקסימלי, למרות שחיישן הלכלוך לא זיהה רצפה כל כך מלוכלכת. בניגוד למתחרים, השואב של Roborock מצויד ב-3 מברשות, אחת ארוכה במרכז ההתקן ועוד 2 קצרות מאחוריה. אך בין אם זה היה ניקוי מהיר של כוס חלב שנשפך או שאריות אורז ברצפה שהפעוטה פחות אהבה, לא ראינו הפרש ראוי לציון ביכולות של המכשיר הזה לעומת השאר.


החלק הרע? בתנועה לאחור עם השואב, לעיתים נפלטים חלקי אבק רטובים. הנושא לא היה שגרתי מדי, אבל עדיין הופיעו מספיק פעמים כדי שנציין זאת. על התמודדות מול שטיח דק אין מה לדבר וגם בשטיח עבה נתקלנו בבעיה; ההתנגדות של השואב במעבר עליו היא משמעותית גבוהה לעומת האחרים, לא בטוח אם זה בגלל עוצמת יניקה גבוהה או שמא ההתנגדות מצד שלוש מברשות במקביל - אבל השואב שלפנינו לא מיועד לשטיחים כלל.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ל-Jimmy HW 10 Pro יש ארבעה מצבי שאיבה: חסכוני, טורבו, רצפה ושטיח. בניגוד ליתר, המכשיר של ג'ימי הוא יותר שואב אבק שגם שוטף ולא להיפך, שכן אף מצב שאיבה לא מפעיל את פונקציית השטיפה, אלא בלחיצה ידנית על כפתור ריסוס המים. זו חווית שימוש שונה לגמרי משאר המכשירים והיא אמנם מאפשרת לדייק את אזור השטיפה, אך המים מותזים קדימה ולא ישירות למטה, כך ששטיפה בסמוך לקיר יכולה להיות מאתגרת. הביצועים היו מצוינים; השאיבה במצב אוטומטית מטפלת ברוב מוחץ של האבק והשטיפה גם כן לא דרשה יותר מחזרה-שתיים כדי לטפל למשל בכתמים דביקים שהושארו במסדרון. לעומת השאר, המכשיר של ג'ימי הוא היחידי שמסוגל לתפקד כשואב אבק רגיל. חלקו העליון מתנתק ממיכל המים ובעזרת מגוון נאה של אביזרים, מסוגל לתפקד כשואב אבק ידני.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ניקוי עצמי

לכל השואבים במבחן ישנו מנגנון ניקוי עצמי שתפקידו לנקות את המברשת ואת הצנרת הפנימית. מים עם סבון מוזרמים לתוך תחנת העגינה שמונעת מהם להתיז החוצה, ומיד המים נשאבים אל מיכל המים המלוכלכים. בכל השואבים התהליך רועש מאוד אך נמשך לא יותר מכמה דקות. 


תהליך הניקוי העצמי של ה-Tineco Floor One S5 מתבצע באמצעות לחיצה על מקש ייעודי הממוקם על הידית או באמצעות האפליקציה, במהלכה מתנקה מיכל המים המלוכלכים ולאחר מכן התכונה מריצה את המברשת לניקוי נוסף, תהליך שלוקח דקה-שתיים בסך הכל. ב-Roidmi Neo למשל מופעל תהליך אלקטרוליזה שמחטא את המים, המברשת והמשטח, ברגע פוטוגני מאוד הכולל תאורה כחולה מחלחלת מלמטה שאולי מרשימה חזותית, אבל קשה להעריך כמה באמת האפקט שונה מיתר תכונות הניקוי העצמי של המתחרות.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ל-iLife EASINE F100 תהליך ניקוי רעשני שארך 60 שניות המתוזמן במסך עם ספירה לאחור.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


הניקוי העצמי של ה-Roborock Dyad ממושך יחסית - וגם גילינו שהוא תובע הרבה מים נקיים מראש. בזמן הניקוי כל שלוש המברשות מתנקות וכצפוי - בסוף התהליך מצטברים הרבה מים מלוכלכים במיכל התחתון.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


גם ה-Jimmy HW 10 Pro מבצע ניקוי עצמי ממושך יחסית, שכולל גלגול מהיר של המברשת וייבוש אוטומטי שלה - תהליך שגם מפיק בדרך רעשים דרמטיים שאי אפשר לפספס.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


נוחות השימוש

משקל וניידות

משקלם של כל השואבים שוטפים נע סביבות 4.2-4.6 ק"ג, מלבד ה-Roborock Dyad עם 5.1 ק"ג. בכל השואבים שולבו גלגלים שמלווים את תנועת יחידת השואב, אלא שהתנועתיות שלהם במרחב מעט שונה. ה-Tineco Floor One S5 למשל, מושך בעוצמה מרשימה את השואב קדימה אך כשמזיזים אותו לאחור, כוח העזר הופך להתנגדות מעייפת. מיכל המים המובנה בחלקו הקדמי של השואב בולט החוצה מספיק כדי שהוא לא יכנס בקלות למקומות נמוכים יחסית כמו מתחת לספה עם רגליים או שידה נמוכה. ה-Roidmi Neo מזכיר את התנועה "הדוחפת" של ה-Floor One S5 אלא שכאן החזרה לאחור עם הידית יותר נוחה - והוא גם בורך ב"בטן" יותר שטוחה כך שניתן להידחק בעוד כמה סנטימטרים למקומות נמוכים.


התנועה עם ה-Roborock Dyad גם נינוחה יחסית; אמנם המשקל הגבוה עלול להוות נקודת תורפה למשתמשים צעירים, אבל תודות למפרקיות הקפיצית שלו, ראש המברשת הרבה יותר דינמי ומשוחרר מכולם, כזה שמביא את המברשת לנקודות יותר מאתגרות ברחבי הבית. אלא שעם המפרקיות האלסטית מגיע מחיר כבד, לטעמנו אפילו מדי; ה-Dyad הוא השואב היחיד שלא מסוגל לעמוד בזכות עצמו ומגיע עם רגלית נשלפת מאחור שאמורה לתמוך בו ברגעים של היעדר שימוש. אלא שהרגלית שברירית נורא, את השואב כמעט שאי אפשר להניח זמנית על קיר סמוך כי הוא המוט מקפיד להחליק - ובמילים אחרות, את השואב של Roborock תצטרכו להחזיק כל הזמן. תוסיפו למשוואה משקל גבוה משל כולם וקיבלתם חווית שימוש לא אידיאלית.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ה-iLife EASINE F100 לא כולל את אפקט התנועה ה"מזרז" מצד הגלגלים וכל התקדמות עם גוף השואב היא בזכות היד החסונה שלכם בלבד. זה לא אומר כמובן שהמשימה קשה פי כמה, אך תרגישו את ההבדל בשרירים שלכם בתום שאיבה מלאה של הבית. התנועתיות גם מעט יותר גמלונית כאן ולא הרגשנו את התחושה המשוחררת שסיפקו המתחרות. עוד עניין טיפה מוזר; המסך של ה-EASINE F100 הוא היחיד שלא פונה מול פני המשתמש בזמן השטיפה, כלומר צריך לעמוד כנגד השואב כדי לצפות בנוחות בצג. לא עניין דרמטי מדי, סתם גורם לך לתהות איך מהנדסי המוצר פספסו עניין כה בסיסי. אגב, הוא גם היחיד שהמנוע שלו ממשיך לעבוד במעבר למצב אנכי, מנח שגורם לכל היתר להפסיק לעבוד אוטומטית.


ה-Jimmy HW 10 Pro שוקל 4.6 ק"ג והתנועתיות איתו לא רעה, במיוחד בזכות הגלגלים שדוחפים את המשתמש קדימה, אבל הניווט עם ראש המברשת לצדדים התנגד במידה מה ויותר תיסכל אותנו שכאשר מסיימים לשטוף, את מוט השואב חייבים להעמיד בדיוק בקו ישר עם יתר גוף השואב; סטייה קטנה לימין או שמאל וכל גוף השואב מאבד שיווי משקל וממש נופל. כשעוברים לשימוש ידני השואב מתגלה ככבד יחסית, אם כי עבור טיפולים קטנים באבק פה ושם, זה לא נורא מדי.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


אביזרים נלווים, אפליקציה ותמיכה בעברית

מלבד השואב והעמדה הייעודית המתלווה אליו, חלק מהמארזים הציעו עוד כמה אביזרים, חלק היו נדיבים ואחרים פחות: ב-Tineco Floor One S5 קיבלנו מסנן ומברשת ספייר, נוזל חיטוי ואביזר לניקוי בסיס העמדה. ב-Roidmi Neo חיכה לנו הרכב אביזרים זהה, מלבד נוזל החיטוי. ה-Roborock Dyad הציע בקופסה רק פילטר נוסף ואביזר ניקוי. ה-iLife EASINE F100 הוא ה"קמצן" שבחבורה ומלבד השואב ועמדה המתלווה אליו, קיבלו רק אביזר ניקוי לפילטר ולמיכל המים, ללא שום חלק ספייר נוסף. בקיצון השני מחכה ה-Jimmy HW 10 Pro , הנדיב ביותר בפער ובמארז שלו תמצאו נוזל ניקוי, אביזר צחצוח, מברשת המיועדת לשאיבת שטיחים ועוד שלוש מברשות שאיבה לצרכים שונים כשאחת מהן גם ממונעת, עבור ניקוי מזרנים.


השואבים השוטפים לא מפספסים הזדמנות להפוך לחכמים וחלק מציעים אפליקציה ייעודית תומכת. נתחיל מהמאכזבים, ה-Roborock Dyad, ה-iLife EASINE F100 וה-Jimmy HW 10 Pro, שלא נתמכים על ידי אף אפליקציה. השניים הנותרים שכן, חשפו פתרון תוכנה יעיל למדי.


למה מכשיר ספונג'ה צריך אפליקציה?

ל-Tineco Floor One S5 למשל יש אפליקציה מצוינת. איתרנו ברגע את השואב מתוך רשימת המוצרים של החברה, סרקנו את הברקוד שבגב גוף השואב ומשם האפליקציה הראתה לנו את כל מה שחשוב; הסברים קצרים על תחזוקה שוטפת, אחוזי סוללה עדכניים ותחזית לסיום טעינה כשהוא בעמדה, הפעלת Self-Cleaning מרחוק, השתקת ההתראות הקוליות, תיעוד היסטוריית שטיפה בדקות וימים לאורך השבוע ועדכוני Firmware שוטפים. האפליקציה יציבה, תגובתית ובסך הכל עבדה כראוי.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ה-Roidmi Neo גם מציגה שואב חכם בזכות אפליקציית Mi Home שאולי מוכרת לחלקכם מיתר המוצרים החכמים של שיאומי. הצימוד למכשיר לקח חצי רגע, קיבלנו עדכון קושחה בדרך ואפשר למצוא בערך את מה שציפינו; סטטיסטיקה של זמן שימוש, החלשת ההוראות הקוליות עד לכדי ביטולם, סטטוס סוללה עדכני, החלפה בין מצבי השאיבה למרות שלא נבין למה נעדיף לפקוד זאת משם ולא ישירות בכפתור הייעודי שבשואב עצמו - והפעלת הליך ניקוי עצמי מרחוק. בדומה ל-Tineco, עוד אפליקציה מצוינת שלא חשפה גמגומים טכניים.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ומה לגבי התראות קוליות בעברית? רק ה-Jimmy HW 10 Pro וה-Roidmi Neo למדו לצעוק את שפת הקודש, גם אם בצורה מעט רובוטית ודיווחו על מצב השאיבה הנוכחי, הוראות החזרה לעמדה והפעלת ניקוי עצמי וכו'. יתר המכשירים יצעקו עליכם באנגלית בלבד אך כולם מאפשרים לכבות את אותן התראות קוליות שלמרות העוצמה המופרזת של הרמקול המובנה, קשה להבין את הנאמר.


התקנה ופירוק

ה-Tineco Floor One S5 היה קל מאוד להרכבה ופירוק בשוטף. מיכלי המים נכנסים ב"קליק" מובחן, הפילטר יוצא וחוזר למקומו בקלות, כל הלכלוך הקשה הצטבר היטב בחלק העליון של מיכל המים המלוכלכים ואיכות החומר והבנייה הגבוהה הורגשו היטב.


ה-Roidmi Neo מספק חווית משתמש דומה וטובה; הכל מתחבר בלחיצה ברורה ונוקבת ודלת הסיליקון של מיכל המים הנקיים עבה במיוחד. ה-Roborock Dyad ממשיך את ההרגשה הבטוחה, מציג פילטר שמסנן לא רע שערות, גם אם כמה חדרו למיכל המים המלוכלכים. מה שתסכל אותנו היה חיבור מיכל המים הנקיים, הדורש זווית כניסה ספציפית ועד היום האחרון להשוואה המשכנו להיאבק בו כמה שניות בכל פעם שהצלחנו להכניס אותו לתא הייעודי.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ה-HW10 Pro מספק הרגשה אחרת לגמרי; אמנם גם כאן איכות הבנייה הגבוהה מורגשת היטב, אבל כמות החיבורים האפשריים והמודולריות המורחבת של השואב של Jimmy הם גם עקב האכילס שלו. יש המון מקשים, מחברים ושיטות הרכבה שונות שגורמות לשואב לתבוע "שכר לימוד" גבוה מצד המשתמש. היתרון הוא מן הסתם העובדה שהוא מציע הרבה יותר מאשר רק לשטוף - אך במחיר של המון התקנות ופירוקים בשגרה.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


ל-iLife EASINE F100 יש רכיבים פחותים באיכותם ומרגישים זאת בעיקר בהרכבת מיכל המים המלוכלכים חזרה; ה"קליק" המיוחל לא תמיד נשמע וגילינו כאן שיטת מצליח מתישה האם המיכל הוכנס כראוי או לא, משום שהמיכל מסוגל ליצור קו אפס עם יתר גוף השואב ואפילו השואב עצמו גם לא ימנע מכם להמשיך לשאוב - אבל עדיין הוא עלול להיות לא מוכנס כראוי. אם תתעקשו, מכה חזקה תקבע אותו ורק אז תשמעו את החיווי הקליקי של מיכל שהוכנס בהצלחה. לא ההרגשה הכי בטוחה.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


קיבולת מיכלי המים הנקיים והמלוכלכים

לכל השואבים השוטפים יש צמד מיכלי מים; האחד למילוי במי ברז, קרי מים נקיים, והשני נועד להכיל את את המים המלוכלכים שנספגים במהלך עבודה השטיפה ונאגרים בתא ייעודי - שלאחר מכן אותו מרוקנים. כל מיכלי המים המלוכלכים צוידו במסנן ובצורה די מובנת מלאה, פחותים במעט בנפחם ממיכלי המים הנקיים.


ה-Roborock Dyad מציע את מיכל המים הנקיים הנפוח מכולם, כ-0.85 ליטר, אך נפח מיכל המים המלוכלכים קטן יחסית לעומתו, כ-0.62 ליטר בלבד. ה-Tineco Floor One S5 שומר על יחס עדיף בין המיכלים, עם מיכל מים נקיים בנפח 0.8 ליטר ומיכל מים מלוכלכים בנפח 0.7 ליטר. בערך בממקום השלישי נמצא Roidmi Neo עם 0.72 ליטר עבור מים נקיים ו-0.69 ליטר עבור מים מלוכלכים ומאחור, בהפרש די ניכר, נמצאים ה-iLife EASINE F100 עם 0.6 ליטר עבור מים נקיים ו-0.5 עבור מים נקיים ובמקום האחרון, עם Jimmy HW 10 Pro עם 0.5 ליטר מיכל מים נקיים, 0.4 ליטר מים מלוכלכים ועוד 0.2 עבור אחסון אבק.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


רעש

ה-Tineco Floor One S5 לא עובר את ה-63dB במצב Auto ורק מגביר מעט, לכיוון 65-68dB כשעוברים ל-Max העוצמתי. ה-Roidmi Neo מעט יותר שקט, עם 60dB במצב חכם ולא יותר מ-64dB במצב ספיגת מים. ה-Roborock Dyad Pro שומר על מקום טוב באמצע עם 65dB במצב Auto ו-68dB במצב Max. ה-Jimmy HW 10 Pro הוא סגנו של הרועש ביותר, עם 65dB במצב חסכוני ו-72-75dB במצב טורבו, תודות כנראה להספק הגבוה. ה-iLife EASINE F100 הוא הרעשני בחבורה, עם 70dB במצב Eco ו-75-77dB במצב Max, מה גם שהרעשים שלו לוו באפקט מכני ומגושם - וצריך להאזין לכולם ביחד כשהם בפעולה כדי להבין כמה הוא נשמע חריג מהיתר.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


סוללה וזמן שימוש

מבין כל המכשירים במבחן, רק ה-Jimmy HW10 Pro מאפשר לשלוף את הסוללה בלחיצת כפתור להחלפה מהירה. בכל השאר היא מובנת בגוף השואב ומיועדת להחלפה במקרה של תקלה. עם זאת, מחירה של הסוללה דרך חברת רונלייט המייבאת את Jimmy, היא 599 שקל שזה רבע מעלות המכשיר כולו.


זמני עבודה

ה-Tineco Floor One S5 מציע זמן פעילות של עד 35 דקות במצב אוטומטי ועד 28 דקות בעוצמה מקסימלית, עם הבטחה לכיסוי שטח עבודה של 280 מ"ר. ה-Roborock Dyad מבטיח זמן פעילות דומה של 35 דקות, אבל מבטיח במקביל שטח ניקוי מירבי של 3000 מ"ר - נתון לא מציאותי במיוחד. ה-Roidmi Neo שומר על הבטחת ה-35 דקות אבל מתיימר לנקות עד 150 מ"ר בטעינה אחת. בגלל שה-Jimmy HW 10 Pro כולל גם שואב ידני, הוא מחלק את זמני העבודה לשתי תצורות; שטיפה של עד 20 דקות בשטיח או 35 דקות ברצפה, ובמצב ידני, עד 30 דקות על מצב Max ועד 80 דקות ב-Eco. האחרון הוא iLife EASINE F100 שמבטיח שטיפה במשך 30 דקות וכיסוי של 200 מ"ר.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


לא במפתיע, ההבטחות של הדקות מצד היצרניות היו טיפה יותר קרובות למציאות מאשר ההתחייבות לכיסוי במ"ר. מה הכוונה? השואבים נבדקו בדירת 85 מ"ר (ברוטו, כלומר שטח השטיפה הרבה יותר קטן) ועם רוב השואבים העדפנו לשטוף עם המצב האוטומטי כדי להרשות לו לקבוע את הטון או לחלופין, בחרנו בעוצמת השטיפה הנמוכה ביותר וחיזוק במצב Max זמני בהתאם לצורך - ובדר"כ הסוללה לא הציעה יותר מ-20-25 דקות של פעילות. כמובן שיש להוסיף משוואה משתנים סביבתיים כמו רמת הלכלוך במשטח שנוקה באותם רגעים, עלייה מאתגרת על שטיחים או מעבר מעת לעת למצב השאיבה המקסימלי כדי לנגב היטב כתם סרבן במיוחד. בשורה התחתונה, אף שואב שוטף לא בלט לטובה באגף הסוללה, כך שכולם די הציעו משך פעילות מאוד דומה, עם דקות ספורות לכאן או לכאן שלא היוו הבדל דרמטי בהשוואה.


בשורה התחתונה

למרות שהם מסווגים כשואבי אבק שוטפים, במבחן זה ראינו היטב שבפועל מדובר במכשירים המיועדים לשטיפת רצפות שבנוסף מסוגלים לשאוב אבק. זה נכון שהם דומים במראה ובפועל שניהם שואבים אוויר דרך פתח בתחתית, אך מבנה היחידה שבאה במגע עם המשטח, הצנרת הפנימית וגם שטח הפנים וסוג הפילטר שונים לגמרי. כל זה בנוסף לעובדה שאם מנסים לשאוב את השטיח אחרי ששוטפים את הרצפה, בעיקר מטנפים אותו כי הגלגלת ספוגה במים מלוכלכים.


אך זה לא נגמר שם, כי גם תהליך השימוש שונה לגמרי, במיוחד זמינות המכשיר לעבודה. בעוד ששואב אבק אלחוטי לא דורש דבר חוץ מסוללה טעונה, מכשירי שטיפה דורשים מילוי מים עם נוזל שטיפה, ולאחר השימוש הפעלת תהליך ניקוי עצמי שבסופו אגב, לא כולם מייבשים אקטיבית את המברשת. לאחר מכן נדרש ריקון מיכל המים המלוכלכים וניקוי הפילטר שמלא בלכלוך רטוב. אם מדלגים על חלק מהפעולות האלה, מצטבר ריח מאוד לא נעים.


מקום חמישי - Roborock Dyad

השואב השוטף של Roborock הוכיח ביצועי שטיפה לא רעים בכלל, בורך בקיבולת המים הגבוהה ביותר, בעל ניקוי עצמי משכנע וגם הרשים עם ראש מברשת גמישה, אבל העובדה שהוא לא יכול לעמוד בזכות עצמו הורידה הרבה רוח מהמפרשים - ולא תאמינו כמה מהנסיינים שלנו התייחסו לעניין הזה. למשוואה המצערת מתווספת התמודדות גרועה מול כל סוגי השטיחים ומשקל גוף גבוה מכולם שמגביל את השימושיות שלו.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


מקום רביעי - Jimmy HW 10 Pro

השואב השוטף של Jimmy מתהדר בסט אביזרים משוכלל, היחיד עם סוללה נשלפת וגם הציג שימושית ורסטילית של 3 מכשירים באחד, אבל באמת; הוא היחיד שמסוגל לשאוב עם מוט, לעבור לשימוש ידני וגם לשרת כשוטף - וכל פעולה יכולה להתבצע בנפרד. אלא שבמבחן השואבים-שוטפים עסקינן ושם הוא לא תמיד הבריק, תרתי משמע. יש לו את מיכל המים המלוכלכים הצנוע ביותר, הניידות שלו טיפה "כבדה" ומגושמת והוא תובע עקומת למידה תלולה יחסית בשימוש ראשוני.




הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


מקום שלישי - iLife EASINE F100

תג המחיר האטרקטיבי עלול לשכנע אתכם לקפוץ על המציאה, אבל השואב שוטף של iLife גילה לא מעט כשלים, ביניהם היותו הרעשן שבחבורה, תנועת גלגלים מעייפת, לכלוך נפלט מהמברשת שלו יותר מדי פעמים בחזרה לאחור - וגם אל תצפו לאף אביזר ספייר בקופסה. על אפליקציה או תמיכה בעברית אין מה לדבר, אך העלות שלו כה נמוכה לעומת שאר המכשירים בקטגוריה, שהוא מצליח לתת תמורה טובה למחיר ועל כך הוא גם המשתלם ביותר.



הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


מקום שני - Tineco Floor One S5

התקנה ופירוק קלילים, אפליקציה לתפארת ויכולות שטיפה מעולות, גם אם ביצועי שטיפת הרצפה שלו הרשימו יותר מאשר אלו על השטיח. השואב שוטף של Tineco הציג גם את מיכלי המים המנופחים ביותר בחישוב כללי, מה שמאפשר ל-Floor One S5 להתמודד ביעילות עם דירות גדולות וגם רעשי העבודה השגרתיים שלו לא היו בולטים מדי. סגן המנצח - ובזכות רבה.


הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים


מקום ראשון - Roidmi Neo

הרשים במבחן הרעש, גילה ניידות מצוינת, גם אם "זורמת מדי" לפרקים והוא גם נתמך באפליקציית Mi Home יעילה. למרות שמעת לעת שיערות סוררות התגלו כנקודת התורפה שלו, במבחן שטיפת הרצפה הוא עדיין הרשים יותר לעומת האחרים. לכן ה-Roidmi Neo הוא השואב השוטף הטוב ביותר במבחן זה.




הסוף לספונג'ה? מבחן שואבים שוטפים אלחוטיים

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Tineco,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 2,788 ₪
מתוך 14 חנויות
מותג:Roidmi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 2,189 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Jimmy,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 2,270 ₪
מתוך 6 חנויות
מותג:Roborock,
אלחוטי:אלחוטי,
שטיפה:שוטף,
החל מ- 1,644 ₪
ב-Dailysale