ענקית השבבים קוואלקום הכריזה במהלך תערוכת הסלולר MWC, על ה-iSIM המסחרי הראשון בעולם. ה-iSIM נוצר בשיתוף פעולה עם חברת Thales ולמעשה מייתר לחלוטין את הצורך בכרטס סים פיזי או eSIM. הטכנולוגיה החדשה הזאת משלבת את התכונות של כרטיס ה-SIM ישירות במעבד המובנה של הטלפון. ה-Snapdragon 8 Gen 2 SoC של קוואלקום מכיל את טכנולוגיית iSIM ונמצא כיום במכשירי פרימיום כמו סדרת ה-Galaxy S23 של סמסונג, ה-OnePlus 11 וה-Xiaomi 13 Pro. עם זאת, קוואלקום לא הודיעה עדיין אם תשלב את טכנולוגיית ה-iSIM שלה במעבדים הזולים יותר.
SIM הוא קיצור של "Subscriber Identity Module", וכרטיסים אלו לרוב רק מזהים את המשתמש מול הספק הסלולרי ופעם גם היו מכילים נפח אחסון מסוים. עם התפתחות הטכנולוגיה הגודל של הכרטיס הלך וקטן, וכיום נהוג להשתמש בכרטיסי ננו SIM.
eSIM, הוא תקן חדש שמבטל את הצורך בכרטיס ה-SIM הפיזי הנשלף ובמקום זאת משלב שבב זעיר על לוח האם של הטלפון. למכשיר eSIM בלבד אין כרטיס נשלף, מה שמפשט את עיצוב המכשיר וחוסך במקום. הטכנולוגיה הזאת הגיעה לראשונה למכשירי גוגל פיקסל ב-2017, לאייפון ב-2018 ולכמה טלפונים של סמסונג ב-2021, וכיום ניתן למצוא אותם לצד כרטיסי סים פיזיים. בשנת 2022 אפל לקחה את זה צעד נוסף קדימה והסירה לחלוטין את כרטיס ה-SIM הפיזי בכמה מדגמי האייפון 14 ובכמה מדינות בעולם היא משתמשת ב-eSIM בלבד.
המשתמש לא ירגיש לב בהבדל בין iSIM לטכנולוגיית ה-eSIM. שניהם מספקים גישה לרשת של ספק ללא צורך ב-SIM פיזי.אבל, "ה-iSIM החדש יכול כעת להציע ליצרני מכשירים הזדמנויות נוספות לחסוך במקום ולהפחית את עלויות הבנייה ושרשרת האספקה תוך שמירה על רמת האבטחה הטובה מסוגה", אמרה קוואלקום בהודעה לעיתונות. "בדיוק כמו ה-eSIM של Thales, ה-iSIM החדש תואם באופן מלא לתקן GSMA Remote SIM Provisioning; כלומר, המנויים שלו ניתנים לניהול מרחוק דרך כל פלטפורמה סטנדרטית."