כפי שההיסטוריה מספרת, התפתחותה הטכנולוגית של סין הייתה באיחור של כמה עשרות שנים לעומת המדינות המערביות, זאת עקב שלטון קשוח וסגור. ניתן לראות כי השינויים שקרו בתחילת שנות ה-80 במדינה, אלו שהפכו אותה למעצמה בתחום הייצור והטכנולוגיה, תרמו ועזרו לשינויים שעברו בשנים האחרונות יצרניות הסלולר הסיניות.
מיצרניות קטנות שייצרו מכשירים זולים, פשוטים, וברוב המקרים גרועים, הפכו היצרניות הסיניות למעצמה של ממש בתחום: הן שמות דגש על פיתוח, מחקר, עיצוב, שימוש בחומרים יוקרתיים כמו גם בחומרה מתקדמת וחדשה; הן יוצאות מגבולות המדינה וממקמות את המטות והמשרדים שלהן בערים מערביות כמו מינכן, לונדון ואף ניו יורק, ובכך היצרניות הסיניות כובשות את השוק הסלולרי בעולם.
כאן בישראל, היצרניות הראשונות שעשו עלייה היו וואווי, ZTE, אסוס ולנובו. לאחר מכן, גל העליות הלך והתגבר, כאשר ניתן למנות בין העולות החדשות את שיאומי, מייזו ו-OnePlus, בעוד שחברת וואווי החלה להשיק מכשירי פרימיום עם קמפיינים מפוצצים ורתימת סלבס לפרסומות ולקידום המכירות. המכשירים הבאים מהווים, כל אחד מהם בנפרד, אבן (דרך) בחומה הסינית, כאשר כל אחד מייצג גישה חדשנית, מחיר מפתה, נתונים חזקים, ועל כן, כולם נמכרים בשיא המרץ בשוק המקומי.
המכשיר הזול בחבורה שהושק לפני 3 חודשים,שם דגש על לואו קוסט – מחיר זול. אף על פי שהנתונים על הנייר אינם מרשימים כלל, במחיר של פחות מ-500 שקל מקבלים מכשיר סביר העונה על הדרישות הקלות. הוא מגיע עם מסך בגודל 5 אינץ', מצלמת 13 מגה פיקסל לצילום מזדמן, זיכרון RAM נמוך ושטח אחסון קטן, אך הודות לניצול משאבים טוב, הוא מצליח לבצע את הפעולות הבסיסיות של שיחות, הודעות, גלישה אקראית ברשתות החברתיות ואף צילום תמונות ווידאו בצורה מספקת. לכל אלו הוסיפו סוללה שכמעט ולא נגמרת ומשקל נוצה, והרי לכם כי אין ספק שעד הגעתו של ה-5A, אופציות הרכישה של מכשיר סמארטפון בתקציב כה נמוך היו בעיקר מכשירים בשוק היד שנייה.
אף על פי שהשם נוט מקשר אותנו למכשירי סמסונג בעלי מסך ענק, לנוט 4X אין במה להתבייש. מסכו עומד על גודל של 5.5 אינץ' עם רזולוציה נאה של 1080p, מעבדו מתוצרת סנאפדרגון 625 המוכר והטוב, והוא מצויד בנתוני זיכרון שמזכירים מכשירי דגל משנת 2017 – 4 גיגה ביט RAM ו-64 גיגה ביט שטח אחסון, הניתן להרחבה. המצלמות שלו סבירות באיכותן – 13 מגה פיקסל, והסלפי 5 מגה פיקסל. כל אלה עטופים במארז מתכתי איכותי, עם חיישן טביעות אצבע סופר מהיר בגב המכשיר. המחירים הנמוכים באתרי המסחר הסיניים גרמו לדואר לעבוד שעות נוספות, כאשר מחירו בארץ נע כעת סביב ה-750 שקל. למי שמחפש מכשיר באיכות טובה, עם מסך גדול אך מוגבל בתקציב, הנה לו פתרון מצוין, שכן מכשירים של חברות אחרות עם נתוני מסך ומעבד דומים עולים כפול.
להשוואת מחירי Xiaomi Redmi Note 4X
לחצו כאן.
כאשר הפרו 7 של מייזו הוכרז, החידוש היה המסך הצבעוני בגבו, ממש מתחת לעדשות המצלמה. בכך, מייזו הצליחה לפתור כמה בעיות בו זמנית – בעיית איכות התמונה במצלמת הסלפי, שכן ניתן לצלם את עצמך בעזרת זוג העדשות הראשיות, והדלקת המסך הראשי לבדיקת התראות או שעה, שכאמור צורך יותר סוללה בכל הדלקה. מסך ה-AMOLED האיכותי בגודל 5.7 אינץ' מספק איכות תמונה מעולה, ועם 6 גיגה בייט זיכרון RAM ואפשרות ל-64 או 128 שטח אחסון פנימי, הנתונים מתאימים למכשירים שמחירם חוצה את רף ה-3,500 שקל.
לחובתו נציין כי לא ניתן להרחיב את הזיכרון, והוא אינו עמיד במים. עם זאת, הוא ארוז במעטפת אלומיניום עם זכוכית חזקה, וזוג העדשות האחוריות (12 מגה פיקסל) מספקות איכות תמונה טובה. עם או בלי המסך המשני בגב המכשיר (2 אינץ', AMOLED, רזולוציה של 536 על 240 פיקסלים), מייזו הצליחה לפתח ולייצר מכשיר לשוק הבינוני גבוה, המהווה קפיצת מדרגה משאר מכשיריה עשויי הפלסטיק.
עם צאתו של ה-Mi6 באפריל אשתקד, הביקורות היללו ושיבחו את שיאומי על הוצאת מכשיר דגל אמיתי. למרות המסך הקטן (רק 5.15 אינץ'), הוא צויד במעבד החזק ביותר של סנאפדרגון, זה שנמצא כמעט בכל מכשירי הדגל של היצרניות – 835, עם גרסה של 4/64 גיגה ביט או גרסה יוקרתית עם 6/128 גיגה ביט. החומרים היוקרתיים – מתכת וזכוכית, ושילוב של זוג עדשות ראשיות, עם מייצב אופטי ואפשרות לזום אופטי X2, הקפיצו את איכות התמונה לגבהים חדשים. לא עוד מצלמות סבירות או נחותות המתהדרות רק במספר מגה פיקסלים גדול, אלא כאלו המכילות ציוד איכותי ומקצועי, המאפשר צילום ברמה גבוהה. לכל אלו הוסיפו חיישן טביעות אצבע זריז, טעינה מהירה בתקן QC3, עמידות בנתזי מים, ובעיקר תג מחיר מפתה ביותר, וקיבלתם מכשיר דגל ששווה כל שקל (החל מ-1,540 שקל).
חברת Oneplus לא תהיה מוכרת לרוב הלקוחות הממוצעים, אך מביני דבר זוכרים לטובה את החברה שריסקה את דף הנתונים של הגלקסי 4, עוד בשנת 2014 עם ה-OnePlus One והכבל האדום שצורף לערכה. בגרסתו החדשה, זו שהושקה רק בנובמבר 2017, ניתן לראות כי החברה הקטנה לקחה כמה צעדים קדימה מאותו מכשיר חזק: מסך בגודל 6 אינץ' ביחס של 18:9 מותיר שוליים שכמעט ולא קיימים, איכות תצוגה מהמעלה הראשונה הודות למסך AMOLED איכותי ועשיר, מעבד סנאפדרגון 835 עם לפחות 6 גיגה ביט זיכרון RAM (קיימת גרסה עם לא פחות מ-8 גיגה ביט), כרטיס גרפי של אדרנו 540 ושטח אחסון של עד 128 גיגה ביט, מבטיחים ביצועים ברמת מכשירי הדגל של LG וסמסונג.
זוג המצלמות הראשית (20 ו-16) אומנם מפיקות תמונות טובות למרות שהן עדיין לא ברמת הגלקסי והאייפון 8, אך הן מכילות את מצב הפורטרט האהוב על המשתמשים, המעניק אפקט טשטוש הרקע וחידוד האובייקט המצולם. חיי סוללה מרשימים, טעינה סופר מהירה וממשק אנדרואיד נקי, שעתיד להתעדכן בקרוב לגרסת 8.0, תורמים רבות להצלחתו בעולם. גם מכשיר זה הפך ללהיט באתרי המסחר הסיניים, כאשר הוא מוצע בהנחות גדולות ביחס ליכולותיו, אך גם בקנייה ישירה בארץ הוא מוצע במחיר זול בהרבה ממתחריו הישירים – החל מ-1,910 שקל. לראייה, כאן ב-WiseBuy השוונו אותו עם LG V30 ועם האייפון X היקר להחריד.
וואווי, כאחת מהיצרניות הסיניות שנחתו בישראל עם יבואן רשמי עתיר משאבים לטובת יח"צ ופרסום, השיקה לפני כמה שנים את מכשיר ה-P8, והשאר היסטוריה. סדרת המייט, שנועדה להתחרות בסדרת הנוט של סמסונג וה-V של LG, הציגה בסוף שנת 2017 את המייט 10, שבקירבו הוא נושא רכיב בינה מלאכותית – לראשונה במכשיר סלולרי. כפי שניתן למצוא ב-5T, גם כאן מדובר במכשיר יוקרתי ואיכותי, עם שילוב של אלומיניום, זכוכית גורילה עמידה, עמידות במים ואבק בתקן Ip67, ומסך עשיר בצבעים הודות לפאנל AMOLED ולתמיכה בתקן HDR10. המעבד החדש תוצרת החברה – קירין 970, מכיל רכיב בינה מלאכותית, המסוגל ללמוד את שימושי המשתמש, לתת עצות וטיפים, ולהפעיל מצבי צילום שונים בזמן צילום תמונות, לטובת הפקת תמונות איכותיות יותר.
במערך הצילום הכפול ניתן למצוא את עדשות הלייקה עם 12 ו-20 מגה פיקסל (מונוכרום), מייצב תמונה אופטי, מצבי פוקוס שונים ומפתח צמצם מרשים של F1.6. כל אלו מספקים תמונות באיכות שראויה לשבחים, תוך מתן אפשרות לאפקט פורטרט. סוללת ענק בקיבולת של 4,000 mAh וטעינה מהירה (4.5V) מספקים שימוש ארוך מאד עד להטענתה. גם מחירו בשוק הישראלי, החל מ-2,900 שקל, אינם כה יקרים כאשר בוחנים את מכלול התכונות שהמייט 10 פרו מצויד בהן. בעקבות כך, המייט 10 מציג קפיצת מדרגה חשובה לחברת וואווי, שעושה את צעדיה כעת אל עבר יבשת ארה"ב, אחרי שכבשה את המזרח התיכון ואירופה.
להשוואת מחירי Huawei Mate 10 Pro
לחצו כאן.