ירידה של 20 אחוזים במכירות סמארטפונים ברחבי העולם
גם תחום הסמארטפונים הלוהט בדרך כלל אינו חף מהשפעות הקורונה ועל פי מחקר של חברת גרטנר - המכירות ירדו בשיעור של מעל 20 אחוזים. מי שנפגעה הכי פחות מבין היצרניות: חברת אפל
נגיף הקורונה פוגע גם בעסקי הסמארטפונים, וחברת המחקר המוערכת גרטנר חושפת היום עד כמה. על פי החברה, מכירות הסמארטפונים צנחו ב-20.4 אחוזים במהלך הרבעון השני, ל-295 מיליון יחידות 'בלבד'. מנהל בכיר בגרטנר אמר כי "מגבלת הנסיעות, סגירת חנויות וקניונים, והוצאות נבונות יותר של משק הבית במהלך המגיפה, הם אלה שהובילו לירידה הרבעונית השניה ברציפות".
מבין כל היצרניות הגדולות, רק אפל יצאה עם הנזק המינימלי. החברה מכרה 38 מיליון אייפונים במהלך הרבעון השני של 2020, מה שמייצג ירידה מזערית של 0.4 אחוזים בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. בגרטנר מעריכים כי שיחרור ה-iPhone SE המעודכן, כמו גם החזרה לעבודה של השוק הסיני, הצליחו לסייע לאפל.
השוק ההודי הוא הנפגע הגדול מנגיף הקורונה, עם ירידה של לא פחות מ-46 במכירות סמארטפונים ברבעון השי. לפני המגיפה, הודו הייתה אחד השווקים הבודדים בעולם בהם קצב מכירות המכשירים החכמים גדלו באופן משמעותי, אך המדינה נקטה אמצעי 'נעילה' קפדניים בהתמודדות עם הקורונה, מה שכאמור הוביל לירידה חדה במכירות.
וואווי וסמסונג ממשיכות לחלוק את המקומות הראשונים, כאשר הענקית הקוריאנית מציגה ירידה חדה של 27.1 אחוזים בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, בעוד וואווי 'מסתפקת' ב-6.8 אחוזים בלבד. גם שיאומי לא תזכור לטובה את הרבעון השני של השנה, עם צניחה של 21.5 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה.