עכשיו בסקירה: OnePlus 8 Pro
מכשיר הדגל החדש של OnePlus הושק רק בשבוע שעבר וכבר הגיע לידינו לבדיקה מקיפה. טעינה אלחוטית, עמידות במים ומחיר פרימיום - מה מציע ה-OnePlus 8 Pro שאין לאחרים?
וואן פלוס חוזרת עם צמד מכשירים חדשים, ה-OnePlus 8 ומכשיר הדגל היוקרתי OnePlus 8 Pro, שהגיע אלינו בהזדמנות זו לסקירה. המכשיר זמין לרכישה בשתי גרסאות: עם 8 גיגה זיכרון RAM ו-128 גיגה אחסון במחיר 3,699 ₪, ועם 12 גיגה RAM ו-256 גיגה אחסון במחיר 3,999 ₪.
העיצוב של הוואן פלוס 8 פרו עבר שינוי קל לעומת הדגם הקודם. במקום מצלמה קדמית ממונעת, חזרנו בדגם הזה למצלמת סלפי רגילה שמובנית בתוך חור בצד שמאל של המסך. לראשונה במכשירי המותג (סוף סוף, יש לומר) מצויד המכשיר החדש בתקן לעמידות במים IP68, מה שעשוי להשתיק את הביקורת הרבה של חלק מהמשתמשים על כך שהחברה כביכול חסכה כסף בעלות הבדיקות לתקן זה.
לוואן פלוס 8 פרו יש מסך Fluid AMOLED בגודל 6.78 אינץ' עם שוליים קמורים וסורק טביעות אצבע מתחת זכוכית המסך. המסך מציג תמונה ברזולוציה מרשימה ביותר של 3168x1440 או QHD+, אך זה לא עיקר העניין. גם ברזולוציה הגבוהה ביותר, המסך פועל בקצב רענון של 120 הרץ. כלומר לא צריך להתפשר בין רזולוציה גבוהה לבין קצב רענון גבוה כמו ב-S20 אולטרה של סמסונג, אבל זה עשוי לבוא על חשבון הסוללה. כמה? ננסה ונראה בסקירה המלאה שתתפרסם בקרוב.
מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 10 עם הממשק של החברה מעל - Oxygen 10, ומהבדיקה הראשונית שלנו זה נראה מעולה. התצוגה חדה, חלקה, הכל זז כפי שצריך ופשוט תענוג להשתמש במכשיר. אבל לא רק התצוגה חלקה, אלא גם גוף המכשיר עצמו, ואם לא תשתמשו בקייס הוא בוודאות יחליק לכם מהשולחן.
בגזרת הצילום, המכשיר החדש מגיע עם 3 מצלמות אחוריות וחיישן עומק. המצלמה הראשית והרחבה, שתיהן מגיעות עם חיישן 48 מגה פיקסל העבוד לפי אותו עיקרון של איחוד-פיקסלים, כלומר התוצאה הסופית היא רק 12 מגה פיקסל אבל התמונה עצמה יותר איכותית.
אחרי כמה ניסיונות שערכנו עם המצלמה, אפשר לומר שאנחנו סופסוף מתרשמים ממצלמה של וואנפלוס. רמת הפירוט במצלמה הראשית יוצאת דופן, במיוחד אחרי שראינו מה סמסונג עשתה למכשירים שלה. בעוד שהצבעים לא הכי חיים ובוהקים שגשנו, רמת החדות מרשימה ביותר, במיוחד אם יש עלים בתמונה. אלה נוטים לגרום למצלמות פחות טובות להיכשל בצורה בולטת, אבל כאן זה נראה מעולה.
מצב המאקרו מרשים ביותר גם הוא; ניתן לצלם אובייקטים ממרחק של מילימטרים בודדים. מה שהפתיע זה שמצלמת הזום היא דווקא עם הרזולוציה הנמוכה ביותר במערך הצילום, רק 8 מגה פיקסל. אפשר לצלם וידאו ב-4K עד 60 פריים לשנייה באמצעות כל העדשות, אבל הזום בווידאו הוא דיגיטלי. מייצב התמונה מרשים מאוד, אבל במעבר בין עדשות יש רעד בולט של מנגנון הפוקוס.
בוואנפלוס הוסיפו פיצ'ר נחמד להקלטת וידאו בשם 4K Cine שמצלם וידאו ביחס 21:9 - כלומר סופר רחב. למרות שזה בסך הכל חותך את התמונה ותופס פחות פיקסלים מצילום 16:9 רגיל, זה עובד. הווידאו נראה אקסטרה קולנועי אז זה דווקא נחמד.
רגע אחרי שצילמנו את הדוגמאות הגיע עדכון גרסה שמבטיח לשפר עוד כמה דברים במצלמה, בעיקר בגזרת הממשק, אבל גם אחרי שעדכנו זיהינו איטיות באפליקציה הייעודית של המצלמה. אם זה ימשיך, נדבר על כך בהרחבה בסקירה המלאה שנפרסם בהמשך.
המכשיר מגיע עם סוללה בקיבולת 4510 מיליאמפר ותמיכה בטעינה מהירה עם המטען 30W שמגיע עם המכשיר. לפי הצהרת החברה אפשר להגיע ל-50% בתוך 23 דקות. ננסה ונראה. יש סוף סוף גם תמיכה בטעינה אלחוטית ולא סתם, אלא טעינה אלחוטית סופר מהירה בהספק של 30W. מה שלא סיפפרו לכם הוא שצריך מטען ספציפי בשביל זה, והוא לא זול. בכל מקרה, יש גם טעינה אלחוטית הפוכה - אם אי פעם תצליחו לייצב משהו על הגב החלק של הטלפון הזה.
הוואן פלוס 8 פרו מגיע עם בלוטות' 5.1 - וזה חדש. עד כה ראינו מכשירים עם Bluetooth 5.0 ויש כאן הבדלים מעניינים. מעבר לצריכת חשמל נמוכה יותר ותקשורת מהירה יותר, למכשירים עם התקן החדש יש את היכולת לדעת לא רק את המרחק שלהם מהתקני בלוטות' אחרים, אלא גם את הכיוון שממנו האות מגיע. למה זה טוב? לניווט בתוך מבנים למשל, או סתם כדי לאתר חפצים אבודים. אתם לא רק משחקים חם קר, המכשיר יודע בדיוק איפה מה שאתם מחפשים נמצא.
עד כאן ההתרשמות הראשונית שלנו אחרי כמה שעות עם המכשיר. בימים הקרובים נפרסם כאן את הסקירה המלאה - מוזמנים להמשיך ולעקוב.