חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
רמקול נייד ואלחוטי JBL Flip 6
588 - 375 ₪
רמקול נייד ואלחוטי JBL Charge 5
694 - 509 ₪
רמקול נייד ואלחוטי JBL Go 3
224 - 132 ₪

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

בסלון, במטבח ואפילו בחדר האמבטיה: מערכת הרמקולים של סונוס מבטיחה וגם מקיימת את רעיון המוזיקה בכל הבית. רק אל תבנו עליה להחליף את מערכת הסראונד

שחר שושן |  20/01/2020
בעשור האחרון שוק המוזיקה השתנה לחלוטין מבעלות על תוכן או פיראטיות, לשירותי הזרמה בתשלום חודשי. בשנים האחרונות רוב שירותי המוזיקה הפופולריים הגיעו לישראל ויחד איתם הגיע עידן הרמקולים האלחוטיים. לצד רמקולי הבלוטות' המוכרים המסוגלים להתחבר למכשיר בודד, גדלה קטגוריה המיועדת לבית בשם רמקולים חכמים המסוגלים לגשת לאינטרנט דרך הרשת הביתית, ולתפקד כנגן לכל דבר.

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

ההבדל בין רמקול חכם לרגיל
כולנו מכירים את הרמקולים של JBL למשל (שגם מיובאים על ידי באג) שאליהם ניתן להתחבר דרך בלוטות'. השימוש מאוד פשוט, מחברים את פלט השמע של הסמארטפון או כל התקן אחר רלוונטי, ומשמיעים אותו דרך הרמקול שכולל מגבר בתוכו. אך ברגע שמגיעה הודעה או שיחה, השמע נקטע, ואם תתרחקו יותר מדי מהרמקול, הוא יתנתק כי הטווח מוגבל.

רמקול חכם לעומת זאת, משמש לא רק ככלי הגברה, אלא גם כנגן עצמאי. כל הרמקולים בסקירה מוגדרים כרמקולים חכמים, בכך הם לא זקוקים לחיבור ישיר לסמארטפון ספציפי דרך בלוטות', אלא לרשת הווי פיי הביתית. השליטה נעשית דרך אפליקציה ייעודית שבה יש להגדיר את כל שירותי המוזיקה הרלוונטיים, ושיטה זו היא מה שמאפשרת את תכונות הליבה המרשימות של סונוס. כמו כן, לרוב דגמי החברה יש תמיכה ב-Air Play של אפל כך שאפשר להתחבר אליהם ישירות מהמכשירים של החברה, גם ללא שיוך לרשת הוויפיי.

בסקירה זו בדקנו את מערכת הרמקולים של חברת Sonos שרשת באג החלה לייבא. לחברה מגוון יחסית רחב של רמקולים בודדים המסוגלים להתחבר יחד למערך של סטריאו, סראונד או יחידות בודדות הפועלות יחדיו. הדגמים שנבדקו כוללים סאונד בר ששמו Beam, שתי יחידות One SL שהם יחסית קטנים ויחידה אחת בשם Move שהוא הרמקול הנייד היחידי מביניהם, אך לא מיועד לטיולים וכדומה אלא לנוע בתוך הבית.
זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos
ל-Beam ול-One SL יש חיבור Wifi וחיבור רשת פיזי. ל-Beam יש כניסת HDMI והוא מגיע עם מתאם לכבל אופטי. ל-Move יש חיבור WiFi ובלוטות' אך אין לו כניסת רשת, והוא מסוגל להיטען דרך תחנת עגינה מזערית שעליה יושב הרמקול. ניתן לכבות את אנטנת ה-WiFi בכל הרמקולים הכוללים חיבור רשת. למעט ה-Beam, לא ניתן להשתמש ברמקולים להגברה של משהו אחר חוץ משירותי המוזיקה, כלומר לא ניתן להתחבר אליהם בכבל AUX כדי שישמשו רמקולים למחשב למשל.

לכל הרמקולים בסקירה יש שלושה כפתורי מגע בחלקם העליון, המאפשרים לשנות את הווליום, ולהפעיל ולעצור את המוזיקה. ברגע שהגדרתם רשימת השמעה כלשהי, גם אם אין אף טלפון באזור, ניתן ללחוץ על כפתור ה-Play בכל אחד מהרמקולים, והוא ימשיך מאיפה שעצרתם בפעם שעברה. עבורנו, המשמעות היא שכל אחד יכול להפעיל את המערכת, בין אם יש לו גישה לסמארטפון או לא. כך שלא רק בעל הבית יכול ליהנות, אלא גם ילדים קטנים ואורחים שאין להם גישה לממשק הניהול.

מוזיקה בכל מקום
אחת התכונות המוצלחות של סונוס היא Whole Home Audio - מוזיקה בכל מקום. היות וכל רמקול הוא גם נגן עצמאי, ניתן להפעיל מוזיקה שונה בכל רמקול בודד בבית, או לאחד את כולם כך שינגנו מאותו מקור מוזיקה יחד. בכך, בחדר הילדים ניתן לשמוע יוטיוב מיוזק, בחדר הורים יאנדקס מיוזיק ובסלון ספוטיפיי, וכולם יעבדו במקביל ברמקולים שונים. אך אם רוצים שכל הבית יישמע אותו דבר, ניתן להגדיר שלמשל ספוטפיי יופעל בכל החדרים.

בזמן ההתקנה, יש לפתוח חשבון משתמש אצל סונוס, שאליו כל הרמקולים משויכים, ואל החשבון הזה מקשרים את שירותי המוזיקה השונים. איננו יודעים אם המצב נכון לכל שירותי המוזיקה, אך ספוטיפיי מאפשרת להשמיע דרך חשבון אחד שירים שונים ברמקולים שונים בו זמנית ברחבי הבית.

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

התקנה קלה ומסורבלת בו זמנית
התקנת הרמקולים פשוטה למדי, מחברים לחשמל, מפעילים את האפליקציה ולוחצים על הכפתור מאחורי הרמקול. בכולם תהליך ההתקנה עבד ללא בעיות, למעט הסאונד בר - Beam. הוא סירב לאתר את הרשת האלחוטית, אפילו כשמיקמנו אותו חצי מטר ממנה, כך שנדרשנו לחבר את הרמקול דרך כבל רשת פיזי לטובת ההגדרה. לאחר מכן הרמקול קלט היטב במקומו המיועד תחת הטלוויזיה.

שמחנו לגלות שכל רמקול לא רק קולט את הוויפיי, אלא גם משמש כתחנת ממסר לרמקול הבא. בכך יוצר רשת Mesh ייעודית לסונוס והיא זו שמאפשרת לשמוע מוזיקה בכל חלקי הבית, ללא תלות בקליטה תקינה של רשת הוויפיי הביתית בכל חלקי הבית.

ממשק דומה אבל שונה
החלק המבלבל ביותר במערכת הוא ממשק ההשמעה המובנה באפליקציה של סונוס. היות והרמקולים עצמם הם הנגן, לא ניתן להפעיל את המערכת דרך האפליקציות הייעודיות של שירותי המוזיקה השונים אלא יש להשתמש באפליקציה הייעודית של סונוס. הדבר הכי קרוב לזה אפשרי ממכשירי אפל דרך Air Play אך זה חוטא למטרה המקורית.



אך אותה אפליקציה שדרכה גם מנהלים את כל המערכת, מציגה את המוזיקה בצורה מבלבלת ולא אינטואיטבית במיוחד. בכך, תחת לשונית Browse שבה ניתן לראות את כל שירותי המוזיקה, אין אפשרות לחפש את השיר או האמן הרצוי, אלא בכלל בלשונית אחרת בשם Search המבצעת חיפוש בכל שירותי המוזיקה המוגדרים בו זמנית, אך היא לא מפעילה חיפוש חכם המזהה למה התכוונתם, כך שאתם צריכים לומר לה ספציפית אם אתם מחפשים שם של אלבום, רשימת השמעה, אמן או שיר וכן הלאה. היעדר חיפוש חכם מסרבל את תהליך העבודה ומוריד קצת מחוויית השימוש.

במקביל לשירותי המוזיקה המוכרים, המערכת מסוגלת להתחבר גם אל שרתי מוזיקה ביתיים כמו Plex או iTunes כך שאם אתם הבעלים של המוזיקה שלכם, תוכלו להשתמש בכל הפונקציות של המערכת.

סראונד לסלון, בערך
המערכת של סונוס מאפשרת להרחיב, לשנות ולייעד מחדש את מערך הרמקולים בבית בהתאם לצרכים. בכך, הפכנו את שני רמקולי ה-One SL לרמקולים אחוריים לסראונד, הפועלים יחד עם הסאונד בר המחובר לטלוויזיה. באותה מידה, ניתן להזיז אותם למיקום אחר ולהשתמש בהם כסט סטריאו או כרמקולי מונו בודדים. את ההגדרה עושים דרך האפליקציה של החברה והתהליך כולו אורך כמה דקות, ולרוב עובר בהצלחה אך לא תמיד ואז יש להתחיל מהתחלה.

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

לטעמנו היתרון הגדול בשימוש במערכת לטובת סראונד היא העובדה שאין צורך בתשתית כבלים כלשהי, אלא רק בשקע חשמל, אך חווית הסראונד עצמה הייתה לא אחידה, שכן אין כל חיווי אם המערכת מזהה את פורמט הסאונד של התוכן המבוקש ואכן פועלת בהתאם או שאנחנו בכלל שומעים וירטואליזציה של סראונד. כן נתקלנו בחיווי באפליקציה שבמקרה הייתה פתוחה לגבי הפעלה של וידאו עם פס קול שאינו נתמך - DTS. למעשה הפורמטים היחידי בסראונד שנתמך כאן הוא Dolby Digital 5.1 והוא קיים עוד משנות ה-90.

כל עוד הפעלנו קובץ שפס הקול שלו קודד ב-Dolby Digital ושהנגן המובנה בטלוויזיה תמך בפורמט הווידאו שלו, הצלחנו להפעיל את הסראונד בצורה תקינה והחוויה הייתה מעולה. אך כשביקשנו להפעיל את אותו קובץ דרך ה-Apple TV דור 3, הסראונד לא פעל, למרות שניסינו את כל האופציות הידועות לאדם. וזה נכון שלמכשיר של אפל יש אשם תורם גדול למדי בהקשר הזה, אך לסונוס אין כל חיווי המבהיר אם אכן זוהה פורמט נתמך והאם הוא פועל או לא, כך שנדרשנו לשבת ולהשוות בין הפעלה של אותו קובץ מהטלוויזיה לבין ה-Apple TV כדי לזהות האם הסראונד פועל או שזו וירטואליזציה של סראונד שלה בכנות, אין מקום בשנת 2020.

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

היעדר התמיכה בפורמטים מתקדמים יותר כמו דולבי אטמוס לא אומרת שבמקום פס קול תשמעו דממה, חלק מנגני הבלוריי יודעים להמיר את הסאונד בהתאם, אפילו האפל TV יודע בתיאוריה לעשות זאת. אך עבורנו האופציה הזו נכשלה וזה מאיר סימן שאלה גדול מעל הייעוד לקולנוע ביתי של ה-Beam ואת התשובה תגלו רק כשזה מאוחר מדי.

זהו המכייל האוטומטמי
תכונה שימושית במיוחד במערכת של סונוס היא Trueplay Tuning. זהו תהליך כיול סאונד לסט שלם או רמקול בודד שבו פרופיל הצליל מוגדר אוטוומטית בהתאם לסביבה שבה הרמקול מותקן. במשך כשלוש דקות, המערכת משמיעה סדרה של צלילים הנקלטים במיקרופון המובנה בסמארטפון, עימו יש לטייל ברחבי האזור הרלוונטי תוך כדי תנועות המזכירות כומר המסתובב עם קטורת ברחבי כנסייה.

אותו כיול הזמין שאינו זמין במכשירי אנדרואיד משפר משמעותית לא רק את בהירות וחדות הקול, אלא מסוגל לבטל תופעות כמו הד הנגרמות מהחלל שבו הרמקול נמצא והמיקום שלו בפנים. בכך, רמקול ה-One SL העמיד בפני לחות, ניתן להתקנה בחדרי אמבטיה, אך שם ההד מפריע מאוד לשמיעה. לאחר הכיול, ניתן להבחין בהבדל משמעותי בסאונד וזה לטעמנו תכונה מצוינת.

מיקרופונים יש, עוזרת קולית אין
אותם רמקולים חכמים מסוגלים לעבוד עם העוזרות הקוליות של גוגל ואמזון, אך שירותים אלה אינם זמינים בישראל בצורה רשמית. בעוד שאפשר לעבוד על המערכת דרך כל מיני פרוצדורות מסובכות, מבחינת החברה התכונה הזו חסומה מכיוון שהם לא מסוגלים לתת את השירות באותה רמה שהם היו רוצים. על פניו אפשר להבין את הרעיון, אך מבחינת המשתמש הישראלי שכבר משתמש במכשירי Google Home בלי בעיה (באנגלית אמנם), זו מגבלה מיותרת שלא מסייעת בדבר.

זה מה שגרם לכל הבית לרקוד: מערכת הרמקולים של Sonos

השינוי הגדול
לטעמנו היתרון הגדול של המערכת טמון ביכולת המודולרית שלה, ובאפשרויות ההפעלה הרבות. היכולת לייעד מחדש רמקולים קיימים, לצד האפשרות להגדיל את המערך הביתי, נותנת למערכת של סונוס את התכונה החשובה ביותר - קנה מידה משתנה. תמיד אפשר לשדרג, תמיד אפשר לשפר, וזה ממשיך לעבוד עם הציוד הקיים.

עבורנו, השינוי המיידי והמשמעותי ביותר, הוא עלייה בכמות המוזיקה המושמעת בבית. כשכבר אין צורך לחבר טלפון אחד ספציפי לרמקול אחד בסלון, אלא כל אחד יכול להפעיל בקלות את המערכת ללא מגבלות, החסם הטכני שתמיד הפריע, איננו עוד, וזה לטעמנו שווה הרבה.

מוצרים שעשויים לעניין אותך

סוג:רמקול נייד,
יצרן:Sonos,
טווח מחירים:500 - 700...,
החל מ- 579 ₪
מתוך 4 חנויות
סוג:רמקול חכם,
יצרן:Sonos,
טווח מחירים:מעל 1000...,
החל מ- 1,945 ₪
מתוך 5 חנויות
סוג:רמקול נייד,
יצרן:Sonos,
טווח מחירים:מעל 1000...,
החל מ- 1,589 ₪
מתוך 9 חנויות
סוג:רמקול חכם,
יצרן:Sonos,
טווח מחירים:מעל 1000...,
החל מ- 1,149 ₪
ב-MusicWorld
סוג:רמקול נייד,
יצרן:Sonos,
טווח מחירים:מעל 1000...,
החל מ- 2,099 ₪
ב-GameStorm
שחר שושן - עורך ראשי

שחר שושן - עורך ראשי

מומחה מחשבים, טלפונים סלולריים, ציוד צילום טלוויזיות ומוצרי אודיו
שחר שושן הוא עורך האתר ומנחה ערוץ היוטיוב הרשמי של Wisebuy. בן 38, נשוי ואב לשניים. ביומיום מנהל את האתר, עורך את חדשות הטכנולוגיה, כותב סקירות ויוצר סרטונים. בעבר כתב ב-ynet דיגיטל ומנחה פודקאסט בנושאי טכנולוגיה.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image