חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי

Fuze Card הוא כרטיס חכם הנראה כמו כרטיס אשראי, אך מסוגל להכיל 30 כרטיסי אשראי וכרטיסי מועדון שונים, ובכך לצמצם את נפח הארנק שלכם משמעותית. זה מה שחשבנו עליו

אלי כהן |  25/11/2019

אין אחד שלא מכיר את הסיטואציה הזו. הצטרפתם למועדון הלקוחות של עוד אחד מן הסופרים הגדולים בישראל (כי בכל זאת, כל המבצעים זמינים לחברים בלבד), כרטיסי המועדון של רשתות האופנה ממשיכים להיערם בארנק, וכמות כרטיסי אשראי הולכת וגדלה, ומבלי לשים לב - הארנק שלכם תפח ותפח, עד שלשים אותו בכיס זהו לא בדיוק תענוג. 


מוצר בשם Fuze Card, שהגיח לשוק לפני כשנתיים בפרוייקט מימון המונים, מנסה לפתור בדיוק את בעיה זו. מדובר בכרטיס חכם זהה בגודלו ובתצורה שלו לכרטיס אשראי או כרטיס מועדון סטנדרטיים, אך למעשה זהו כרטיס אלקטרוני המסוגל להכיל בתוכו את פרטיהם של לא פחות מ-30 כרטיסי אשראי או כרטיסי מועדון שונים. אז איך הוא עובד והאם הוא באמת מסוגל להחליף את מרבית הכרטיסים שבארנק? לקחנו אותו לסקירה מלאה - וזה מה שחשבנו. 


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


30 כרטיסים ב-1

כרטיס ה-Fuze Card מגיע בגודל זהה לחלוטין לכרטיס אשראי סטנדרטי, אם כי עיצובו בהחלט מעניין ויוקרתי יותר. הוא מגיע בגימור שגורם לו להרגיש מעט יותר יוקרתי מכרטיס אשראי, ובחלקו הקדמי ישנו מסך E-Ink קטנטן ו-3 מקשי פונקציה (Power, Hold ו-Multi).


הכרטיס מגיע עם תמיכה בבלוטות', וכולל באריזתו את כל מה שצריך כדי להשתמש בו: קורא מגנטי לכרטיס אשראי המתחבר לסמארטפון וכן תחנת עגינה לטעינת הכרטיס וכבל תואם. הגדרת הכרטיס הראשונית מתבצעת עם אפליקציית eCard Manager הזמינה דרך ה-App Store או ה-Google Play. 


עם פתיחת האפליקציה, יש לבצע הרשמה ולאחר מכן לבצע צימוד של הכרטיס שאצלכם יחד עם האפליקציה בסמארטפון. תהליך הצימוד וההפעלה הראשוניים קלילים למדי, ובמהירות ניתן להגיע לשלב הזנת הכרטיסים. על מנת לבצע זאת, עליכם לחבר לסמארטפון את קורא הכרטיסים המגנטיים שמגיע באריזת ה-Fuze Card. 


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


אלא שקורא הכרטיסים מצוייד במחבר מסוג 3.5 מ"מ, ובחלק ניכר מן הטלפונים כיום אין כל תמיכה בשקע שכזה. שימוש במתאם 3.5 מ"מ לחיבור USB Type-C או Lightning יעשה את העבודה, אם יש לכם. כידוע, בשנתיים האחרונות, אפל הפסיקה לצרף מתאם שכזה למכשירים שלה.


טעינת הכרטיסים מתבצעת באופן די פשוט: דרך האפליקציה לוחצים על כפתור ה"+" להוספת כרטיס חדש, ומעבירים את האשראי בפס המגנטי. בכרטיסי אשראי יש להעביר פעמיים, בכרטיסי מועדון מעבירים פעם אחת. בתוך האפליקציה ישנה הפרדה בין כרטיסי אשראי לכרטיסי מועדון וכך גם בכרטיס עצמו. לאחר הוספת מספר כרטיסים תוכלו לבחור את המיקום שלהם ואת סדר התצוגה בכרטיס.


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


המידע מסתנכרן ל-Fuze Card באופן אוטומטי עם כל הפרטים ומרגע זה ניתן להשתמש בו. בין כרטיסי האשראי השונים ניתן לעבור באמצעות לחיצה על כפתור ה-Power וה-Hold, ואילו לחיצה על כפתור ה-Multi מאפשרת לעבור מרשימת כרטיסי האשראי לרשימת כרטיסי המועדון. הפעלת הפס המגנטי מתאפשרת באמצעות לחיצה על Hold ו-Power בו זמנית למשך 3 שניות, והודעה המאשרת כי הפס המגנטי הופעל תופיע על המסך הקטנטן. לאחר מכן, ניתן להגיש את הכרטיס לבית העסק ולהעבירו במכשיר הסליקה המגנטית. 


אפשרויות אבטחה מגוונות

לאבד את ה-Fuze Card די זהה לאובדן של כרטיס אשראי סטנדרטי, אך החברה מציעה מספר אפשרויות אבטחה שיהפכו את התרחיש לקצת פחות כואב. כדי למנוע העתקה ידנית של מספרי האשראי, ניתן לבחור אם להציג את כל פרטי הכרטיס או להחליף בכוכביות את 8 הספרות מאמצע המספר, את ה-CVV ואת שנת התוקף. אך אפשרות יותר מאובטחת היא הגדרת סיסמה. זו מורכבת מצירוף של 6 לחיצות ב-3 המקשים שבחזית, ובכל הדלקה של הכרטיס נדרש יהיה להקיש את הסיסמה. זה בהחלט מגביר את רמת האבטחה של הכרטיס, כך שגם אם הוא נגנב לא ניתן להגיע לפרטי האשראי, אך זה הופך את תהליך ההדלקה והפתיחה שלו למעיקים, במיוחד לאור מהירות התגובה האיטית של תצוגת ה-E-Ink.


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


אפשרות נוספת היא לדרוש את חיבור הכרטיס לסמארטפון עבור כל עסקה. כך, בכל פעם שתרצו להעביר את האשראי, יהיה עליכם לדאוג שהכרטיס מחובר לסמארטפון ובטווח של אנטנת הבלוטות' המובנית - תהליך שאכן מגביר את רמת האבטחה, אך גם מעיק ולא נוח בשימוש יום-יומי רצוף. 


טוענים את האשראי

כרטיס ה-Fuze Card הינו כרטיס אלקטרוני, ובהתאם לכך הוא מגיע עם סוללה הדורשת טעינה. לפני שתחששו מכך שכל ערב תצטרכו לטעון את כרטיס האשראי, אנו יכולים לאשר שזהו בהחלט לא המצב. הכרטיס מגיע עם סוללה בקיבולת קטנטנה של 13mAh, וזו מאפשרת זמן עבודה לא רע של כ-30 ימי עבודה רצופים.


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


בימים אלו, לטענת החברה, נלקח בחשבון שימוש של 4-5 פעמים בכרטיס לטובת סליקה. אם אתם מבצעים בכרטיס שימוש אף נמוך יותר, תוכלו להגדיל את חיי הסוללה באופן משמעותי. כפתור ההפעלה והכיבוי שעל הכרטיס מאפשר להכניס אותו למצב המתנה, בו מוצג על המסך הקטנטן שם המשתמש ומצב הסוללה. בזמן המתנה בלבד מסוגל הכרטיס לתמוך בעד ל-150 ימים תחת מחזור טעינה יחיד.


טעינת הכרטיס מתבצעת באמצעות תחנת עגינה ייעודית המגיעה באריזתו, וכבל MicroUSB קטנטן שמגיע יחד עימה גם כן. תהליך הטעינה פשוט ונמשך כשעה וחצי מ-0 ל-100 אחוזים. לאחר סיום הטעינה תוכלו לראות כי הסוללה הגיעה למלואה באמצעות נורת ה-LED שנמצאת על גבי המטען. 


"סליחה, כרטיס האשראי לא עבר" 

לא הכל ורוד עם ה-Fuze Card. ביצענו בו שימוש למשך מספר שבועות באופן רציף, כשהוא מחליף את כל כרטיסי האשראי שאצלנו בארנק (למעט כרטיס אחד שנותר כגיבוי). במרבית הפעמים, לאחר הדלקתו והפעלת הפס המגנטי, עבר האשראי ללא בעיות מיוחדות. לעיתים נדרשו העסקים להעביר אותו פעם נוספת או פעמיים במכשיר הסליקה שלהם, אך לאחר הניסיונות החוזרים הוא עבר בהצלחה.


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


צעד אחד קדימה, שניים אחורה

בחלק לא מבוטל מן העסקים, מערכת הסליקה בה בוצע שימוש לא הצליחה לזהות את כרטיס ה-Fuze Card כלל וכלל. מדובר בסיטואציה בעייתית למדי, שכן כל מטרת הכרטיס היא להחליף את כל כרטיסי האשראי שבארנק, אך מכיוון שאין תמיכה רחבה בכל בתי העסק, יש צורך להמשיך ולשאת לכל הפחות כרטיס אשראי אחד נוסף.


כיום, כרטיסי ה-Fuze Card הזמינים בישראל מגיעים עם תמיכה בפס מגנטי בלבד, ואינם כוללים שבב EMV המהווה תנאי לשימוש בכרטיס בחלק מהעולם. טכנולוגיית EMV מבצעת שימוש בשבב ייעודי שנמצא על גבי כרטיס האשראי, ומאפשרת לבצע את העסקה באמצעות הצמדת הכרטיס למכשיר סליקה המסוגל לקרוא אותו - מבלי כל צורך בהעברת הכרטיס בקורא כרטיסים סטנדרטי (באמצעות הפס המגנטי). עסקאות מסוג זה ניתן לבצע עד לסכום של 200 שקלים, ובסכומים גבוהים יותר ידרשו הלקוחות להכניס את כרטיס האשראי למכשיר הסליקה ולהקיש את הקוד הסודי.


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


כיום ישראל עוד לא דורשת תמיכה בשבב זה בחנויות אך לאחרונה הודיע בנק ישראל כי החל מחודש יולי 2020, יחוייבו כל הרשתות הגדולות לעבור לבצע שימוש בטכנולוגיית EMV לסליקת כרטיסי האשראי, עסקים קטנים יוכלו להמשיך עד דצמבר 2023. כבר עכשיו לא ניתן למשוך כסף בכספומטים בנקאיים אלא רק בחוץ בנקאיים הגובים עמלות גבוהות במיוחד. מכיוון שב-Fuze Card אין תמיכה בשבב זה, הכרטיס יהפוך ללא רלוונטי כבר ברגע בו הרשתות הגדולות לא יוכלו לבצע סליקה עם הפס המגנטי אלא עם שבב EMV בלבד.


עם תאריך תפוגה די קרוב, קשה לומר שיש הרבה הצדקה לרכוש אותו דווקא עכשיו. וזה נכון שגם אם היבט האשראי אינו רלוונטי, הוא עדיין שימושי לכל כרטיסי קופת החולים, תווי שי ושאר המועדנים המנפיקים כרטיסים מגנטיים משלהם, אך במחיר של 490 שקלים, קשה להצדיק את העלות.


בשורה התחתונה

ה-Fuze Card הוא בהחלט כרטיס יעיל ומעניין מאוד. הוא מסוגל לצמצם את כל מגוון הכרטיסים שנמצאים בארנק - כרטיסי אשראי וכרטיסי מועדון שונים, לכרטיס אחד בלבד המסוגל להכיל עד ל-30 מאלו. השימוש בו נוח, ומצאנו שהוא יעיל בשימוש יום יומי. גם אם הדלקתו והפעלת הפס המגנטי היו ארוכים יותר משימוש באשראי רגיל, הכרטיס מצליח לחסוך מקום רב בארנק ולהפוך אותו לקל ונוח יותר לנשיאה - כך שמבחינתנו זהו מחיר שניתן לספוג. 


בדקנו את ה-Fuze Card - כרטיס פיזי אחד שמכיל 30 כרטיסי אשראי


עם זאת, ישנם מספר אתגרים ל-Fuze Card כאן בישראל. בזכות הטמעת המסופונים הדרושים לקריאת שבבי ה-EMV, ייתכן כי נראה את הניצוצות הראשונים של שירותי התשלומים הדיגיטליים מבית ענקיות טכנולוגיה שונות, בהם Apple Pay ו-Google Pay, נוכחים בישראל כבר בשנה הבאה. מהלך שכזה עשוי להפחית את הרלוונטיות של ה-Fuze Card אף עוד יותר, שכן העולם ממשיך בצעדיו אל עבר תשלומים דיגיטליים מלאים, ללא כרטיסים כלל וכלל.


בהחלט נשמח לראות את גרסת ה-EMV של הכרטיס מגיעה לישראל (טרם הוצגה מעבר לים), שכן היא תגביר את הרלוונטיות של המוצר בשוק המקומי לטווח ארוך יותר. בזירת המחיר, זמין ה-Fuze Card לרכישה דרך היבואן המקומי במחיר של 490 שקלים - מחיר גבוה למדי שעומד בקו אחד מול התמחור בארה"ב (כ-139 דולר). 

המוצרים המבוקשים בקטגוריית טלפונים סלולריים

מותג:Apple,
גודל מסך:6.9 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 5,405 ₪
מתוך 33 חנויות
מותג:Samsung,
גודל מסך:6.8 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,617 ₪
מתוך 40 חנויות
מותג:Apple,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,539 ₪
מתוך 28 חנויות
מותג:Apple,
גודל מסך:6.3 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 5,007 ₪
מתוך 32 חנויות
אלי כהן - כתב חדשות

אלי כהן - כתב חדשות

כתב וסוקר טכנולוגיה
בן 23 מהעיר באר שבע, יוצא יחידה טכנולוגית בחיל האוויר, בעבר שימש בתפקיד כתב ועורך באתרי טכנולוגיה ישראליים, כיום כתב וסוקר טכנולוגיה המתמחה בתחום המובייל והסלולר ויזם המעורב בהקמת חברת סטארט-אפ חדשה בשוק הסלולר הישראלי.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image