הקדמה

בשנים האחרונות שוק המוזיקה עשה מעבר חד בין רכישה וניהול קטלוג עצמאי לשירות מקוון בתשלום חודשי, וכך צמחו להם מגוון שירותי הזרמת מוזיקה דרך האינטרנט. אותם שירותים מאפשרים להאזין למגוון עצום של מוזיקה, ללא תלות בנפח האחסון במכשיר וכמעט בכל פלטפורמה. כדי לעשות סדר בבלאגן, בדקנו והשווינו שישה שירותי מוזיקה שונים הפועלים בישראל באופן רשמי, וגילינו מה מקבלים תמורת דמי המנוי החודשיים.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?


YouTube Music

המצטרפת הטרייה לרשימת שירותי המוזיקה בישראל, קיימת בעולם באופן רשמי כבר משנת 2015, אולם רק לאחרונה היא עברה עדכון משמעותי שהפך אותה למה שהיא היום. לפני מספר שבועות היא גם עשתה עלייה מסודרת לארץ הקודש.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית יוטיוב מיוזיק למובייל


מבחר השירים
בחברת גוגל לא מוסרים מספרים מדויקים של כמות השירים שניתן להאזין להם במסגרת השירות, אולם אפשר לומר שכל שיר שתמצאו ביוטיוב "הרגיל", תוכלו למצוא אותו גם בשירות המוזיקה. מדובר בעשרות מיליוני שירים רשמיים ובתוספת כל הקליפים שתמצאו ביוטיוב, הופעות חיות וגרסאות כיסוי שונות לשירים מוכרים.


ממשק משתמש והפעלה
האפליקציה של יוטיוב מיוזיק לסמארטפון מגיעה עם רקע שחור והטקסט על גבי האפליקציה הוא לבן, ניגוד שהוא גם נוח יותר למשתמש וגם חוסך בחיי הסוללה של המכשיר. האייקונים של הקטגוריות הם גדולים, משלבים תמונה וברורים לגמרי.


בחלק העליון של האפליקציה תמצאו את שדה החיפוש, עם כל הכוח שיש לגוגל בתחום הזה. החברה גם מתגאה בכך שניתן לחפש שירים באמצעות "סימנים מזהים" לשיר, כמו למשל "The song that Jerry Seinfeld whistled when he was working as a postman".


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

ביוטיוב מיוזיק אין אפליקציה לדסקטופ. תשתמשו בדפדפן.


מבחר הקטגוריות באפליקציה הוא בסיסי למדי, ומלבד הדברים הברורים כמו "נוגנו לאחרונה", "מצעדי להיטים" וקטגוריות לפי ז'אנרים של מוזיקה או מצבי רוח, לא תמצאו כאן יותר מדי הברקות של תכנון. כמו כן, ניתן לבנות רשימות השמעה מותאמות אישית.


בכל הקשור ליוטיוב, התכונה המבוקשת ביותר תמיד הייתה להמשיך לשמוע את המוזיקה גם כשהמסך כבוי ומנויי שירות המוזיקה יכולים לעשות זאת. בכך, להבדיל משירות היוטיוב הרגיל, במנוי פרימיום ניתן להמשיך להאזין למוזיקה גם כשהמסך כבוי או אם עברתם לאפליקציה אחרת. כמו כן, איכות המוזיקה גבוהה יותר מאשר בגרסה החינמית וניתן להוריד שירים מקומית למכשיר, שם הם יישארו זמינים ללא חיבור אינטרנט לעד 30 יום. בנוסף למוזיקה, יוטיוב מיוזיק גם מאפשרת גישה לקליפים רשמיים של אותם שירים כך שאם חשקה נפשכם בחווית MTV - אתם מסודרים. 


יוטיוב מציעה שדרוג מעל יוטיוב מיוזיק בשם יוטיוב פרימיום - תמורת עוד 4 שקלים בחודש, ניתן להסיר את הפרסומות מכל הסרטונים, בכל הפלטפורמות, אך החברה לא משווקת את אפשרות הסרת הפרסומות בנפרד. 


פלטפורמות נתמכות
יוטיוב מיוזיק פועלת על שתי פלטפורמות המובייל המובילות, אנדרואיד ו-iOS, אבל היא חסרה אפליקציה ייעודית למחשב האישי ומשתמשת בדפדפן על מנת ליישם את השירות ב-PC. האפליקציה הייעודית אינה זמינה כעת לטלוויזיות חכמות, אך שירות המוזיקה כן זמין דרך האפליקציה הקיימת.


מחיר

ניתן להירשם לשירות יוטיוב מיוזיק לתקופת ניסיון של חודש ימים (4 חודשים אם יש ברשותכם מכשיר חדש של סמסונג) ולאחר מכן המחיר עומד על 20 שקלים בחודש. תמורת 24 שקלים, תקבלו את חבילת יוטיוב פרימיום שכוללת בתוכה גם את יוטיוב מיוזיק המאפשר לצפות בסרטונים ללא פרסומות.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?



Apple Music

עוד שחקנית וותיקה בתחום המוזיקה המציעה את השירות למשתמשי המכשירים של אפל וכך גם למתחרים השונים. השיקה בישראל את השירות בשנת 2016. 


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

Apple Music - קיים גם לאנדרואיד.


מבחר השירים

גם חברת אפל מציגה מבחר עצום של שירים, הופעות, פודקסטים ועוד. לפי הדיווחים מספר השירים עולה מעבר ל-50 מיליון עם מותגים ואלבומים בלעדיים כמו The Chronic של ד"ר דרה וטייטלים בודדים של טיילור סוויפט. גם תחנת רדיו ייחודית בשם Beats 1, תמצאו שם.


ממשק משתמש והפעלה

ממשק המשתמש של אפל מיוזיק בנוי מריבועים גדולים וברורים כשכל אחד מהם מייצג קטגוריה שונה של מוזיקה כמו אלבומים חדשים, מוזיקה לפי מצבי רוח, מוזיקה לפעילויות שונות, מצעדי להיטים וקטגוריה של העדפות אישיות שנקראת באפל: For You. המנגנון מתיימר למצוא סגנונות מוזיקה ואמנים המתאימים למשתמש על פי מספר בחירות שהוא מתבקש לעשות בזמן הרישום לתוכנה.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

יש לכם ווינדוס? תצטרכו אייטיונס


החיפוש באפליקציה מתאפשר הן באמצעות הקלדה של הטקסט או בעזרתה של סירי, שמסוגלת למצוא עבורכם את השירים, האמנים או ההופעות שאתם מחפשים.


פלטפורמות נתמכות

האפליקציה של אפל מיוזיק נתמכת על ידי כל המכשירים הניידים שחברת אפל מייצרת, כמו האייפון, אייפד, אייפוד, מחשבי מק, מכשיר ה-Apple TV, הרמקול החכם - HomePod ואפילו השעון החכם, Apple Watch, כאשר לצידם יש תמיכה גם במכשירי אנדרואיד עם אפליקציה ייעודית. שימו לב שבמחשבי ווינדוס לא תוכלו ליהנות מהמוזיקה שלכם אלא אם כן תתקינו iTunes.


מחיר

ניתן להירשם לשירות המוזיקה של אפל לתקופת ניסיון של 3 חודשים ולאחר מכן העלות היא 20 שקלים בחודש. אפל גם מציעה מנוי משפחתי ל-6 משתמשים במחיר של 30 שקלים בחודש ומנוי סטודנט במחיר של 10 שקלים בחודש.


Spotify

ספוטיפיי הגיעה לישראל ב-2018 והיא אמנם לא הוותיקה ביותר בתחום אך תוך זמן קצר היא הצליחה למצב את עצמה כשחקנית הראשית בתחום ויתר החברות, כך נוצר הרושם, בודקות את הפיצ'רים והשינויים באפליקציה על בסיס קבוע כדי לא להשאר מאחור. 


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית ספוטיפיי למובייל


מבחר השירים

ספוטיפיי מציגה בארסנל שלה קרוב ל-50 מיליון שירים, הופעות, פודקסטים ובעקבות החתימה עם ארגון אמני ישראל, ניתן למצוא באפליקציה חלקים גדולים מאוד מהזמר העברי על כל גווניו ותקופותיו.


ממשק משתמש והפעלה

ממשק המשתמש של ספוטיפיי אינו שונה ויזואלית באופן משמעותי מהמתחרים וגם הוא מציע טקסט בהיר על רקע כהה וריבועים גדולים וצבעוניים המסמלים קטגוריות או אוספים שונים.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית הדסקטופ בספוטיפיי נוחה 


מנוע החיפוש המובנה פשוט ומדויק אך מנגנון ההתאמה האישית הוא מה שמבדיל בין החברה למתחרות. אותו מנגנון בשם Discover מאפשר למשתמש לקבל ברמה שבועית או יומית - מוזיקה שתתאים יותר ויותר עם הזמן, לטעמו האישי. ספוטיפיי גם מציעה קטגוריה שנקראת On Repeat, המאחדת למקום אחד את כל השירים ששמעתם לפחות כמה פעמים ברצף.


פלטפורמות נתמכות

לספוטיפיי יש אפליקציה ייעודית כמעט לכל פלטפורמה באשר היא. אנדרואיד, אייפון, שעונים חכמים, רמקולים חכמים, טלוויזיות, PC ומק.


מחיר

ספוטיפיי מציעה מנוי חינמי מבוסס פרסומות ומוגבל הקפצות שירים, אך אם תשלמו 20 שקלים מדי חודש, יוסרו כל ההגבלות הללו. מה שעדיין לא תוכלו לקבל בספוטיפיי הם מנוי משפחתי ומנוי סטודנטים, הקיימים במדינות אחרות בעולם וטרם הגיעו לישראל. יש לכם 3 חודשי ניסיון על מנת להחליט אם זה השירות שלכם.


Deezer

דיזר הצרפתית הגיעה לישראל בסוף שנת 2017 כשהיא מצוידת בהסכמים להפצת מוזיקה ישראלית מכל המפיצים שפעילים בישראל ועם סמנכ"ל סחר ישראלי בשם גולן שקד.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית דיזר למובייל


מבחר השירים

גם דיזר אינה נשארת מאחור בכל מה שקשור לרשימת השירים שניתן למצוא באפליקציה. למעלה מ-50 מיליון שירים, הופעות ופודקסטים שונים. גם פה תמצאו את רוב המוזיקה הישראלית מהשנים האחרונות.


ממשק המשתמש וההפעלה

דיזר בחרה ללכת כברירת מחדל על עיצוב בהיר לדף הבית של האפליקציה (אפשר בהגדרות לשנות לכהה), אבל מלבד הצבע, דומה שיש הסכמה גורפת בקרב חברות המוזיקה לגבי איך צריכה להיראות התוכנה, מכיוון שהיא מעוצבת באופן דומה מאוד ליתר השירותים, עם קטגוריות שונות לפי כל החלוקות המוכרות ובנוסף גם קטגוריית Flow, שכמו בשירותים האחרים - מנסה לקלוע לטעמו של המשתמש על פי היסטוריית השמיעה שלו.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

גם לדיזר יש אפליקציית דסקטופ


פיצ'ר מעניין שיתר החברות אינן מציעות הוא כלי לזיהוי שירים, כדוגמת שאזאם או Sound Hound, שנקרא Song Catcher והוא מוטמע בתוך האפליקציה, כך שאם אתה נמצא בקטגוריית החיפוש, תוכל מייד ללחוץ על האייקון והאפליקציה תזהה את השיר המתנגן. דיזר מציעה גם מילים לחלק מהשירים במאגר.


פלטפורמות נתמכות

דיזר מציעה את השירות שלה למכשירי אנדרואיד ואייפון, רמקולים חכמים שונים, שעונים חכמים ואפילו אפליקציית דסקטופ הן למחשבי ווינדוס והן למחשבי מק, למי שיושב מול המחשב ומאזין למוזיקה.


מחיר

דיזר, כמו ספוטיפיי מציעה לחודש ימים, גרסה חינמית המבוססת על פרסומות והגבלות מסוימות על ניגון שירים ולצידה כמובן גרסה מלאה ללא הגבלות שתעלה לכם 20 שקלים בחודש. דיזר גם מציעים אפשרות להאזנה לקבצים בפורמט FLAC - פורמט סאונד איכותי ביותר, במחיר של 40 שקלים לחודש. מנוי משפחתי עולה 30 שקלים והוא באיכות הרגילה שמגיעה עם המנוי המלא הסטדנרטי.


Yandex Music

יאנדקס היא חברת תוכנה שידועה דווקא במנוע החיפוש שלה, הרביעי בגודלו בעולם ובשירות המוניות שלה, תואם גט-טקסי. בספטמבר 2018 היא נכנסה לישראל עם שירות המוזיקה שלה.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית יאנדקס למובייל


מבחר השירים

גם יאנדקס לא טומנת ידה בצלחת ומציעה מבחר מרשים של כ-35 מיליון שירים, כולל מוזיקה ישראלית.


ממשק המשתמש וההפעלה

ממשק המשתמש נראה דומה מאוד ליתר המתחרים עם לשוניות של חיפוש, תחנות רדיו והמוזיקה האישית של המשתמש, שיכול להוריד כמנוי משלם, כמות בלתי מוגבלת של שירים למכשיר שלו.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

יאנדקס לא מציעים אפליקציית דסקטופ


יש שם אפשרויות כמו רשימת ההשמעה היומית, מיקסים לפי נושאים ובחירות חדשות של העורכים ותוכלו גם ליצור פלייליסטים חכמים שמותאמים להעדפות האישיות שלכם שבחרתם בזמן הרישום לשירות - כמו גם ביתר השירותים. גם יאנדקס מציעה פיצ'ר מיוחד לזיהוי שירים המתנגנים ברקע ובנוסף הם מציעים גם מילים לחלק מהשירים.


פלטפורמות נתמכות

השירות נתמך על ידי מכשירי אנדרואיד ואייפון וכן ניתן להשתמש בדפדפנים כנגן שכן אין אפליקציה יעודית למחשבים.


מחיר

גם יאנדקס מציעים חודש ניסיון למנוי המלא, אבל במקביל הם גם מציעים גרסה חינמית לחלוטין המתבססת אמנם לא על פרסומות, אלא על ההגבלה בדילוג וניגון השירים הקיימים במאגר. גרסה מלאה ללא הגבלות תעלה 20 שקלים לחודש.


Tidal

השירות שהוקם בין השאר על ידי הראפר Jay-Z מציע תכונה יוצאת דופן בשוק ההזרמה - מסלול עם סאונד איכותי מהרגיל בשם Master. בעוד שרוב שירותי המוזיקה מזרימים בקצב מקסימלי של 44.1kHz/16 bit, טיידל מציעה מוזיקה ברזולוציה כפולה מזו - 96kHz/24 bit כך שהצליל מועבר כמעט ללא איבוד מידע. לא כל קטלוג השירים זמין ברמה זו ואלו שכן, מסומנים בתגית Master והם כלולים במסלול היקר מבין הקיימים בחברה.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית טיידל למובייל


מבחר השירים

Tidal מחזיקה ברשותה מבחר של כ-50 מיליון שירים לצד 250 אלף קטעי וידאו ותוכלו לקבל שם גם חומרים בלעדיים, בעיקר בגלל הנוכחות של אנשי מוזיקה בקרב מנהלי החברה, דברים כמו הופעות נדירות והצצות ראשונות לשירים או מופעים של המעורבים.


ממשק המשתמש וההפעלה

Tidal לא שונה מיתר האפליקציות, עם ארבע לשוניות בתחתית המסך, אחת לבית, חיפוש, האוסף האישי וגם מקום בו תוכלו לקבל הצעות מאנשי Tidal לגבי דברים שהם עצמם אוהבים.


הקרב על האוזן: איזה שירות מוזיקה ייתן לכם יותר?

אפליקציית דסקטופ טובה ב-Tidal


הקטגוריות דומות ליתר השירותים, עם הבדל קטן והוא קטגוריה נפרדת לשירים שהופקו ומנוגנים באיכות ה-Master. 


פלטפורמות נתמכות

שירות Tidal זמין ברוב פלטפורמות המובייל הנפוצות כמו אנדרואיד ואייפון ובנוסף מציעים ב-Tidal גם אפליקציה ל-PC ולמק.


מחיר

ב-Tidal לא תמצאו גרסה חינמית, אבל תוכלו להתנסות בגרסאות הקיימות לחודש ימים. אחרי חודש ימים תצטרכו להיפרד מדמי מנוי חודשיים של 20 שקלים למנוי המלא ואם חשקה נפשכם באיכות הגבוהה של פורמט ה-Master, זה יעלה לכם כבר 40 שקלים בחודש.


בשורה תחתונה

לכל שירותי הזרמת המוזיקה יש פחות או יותר את אותה כמות שירים, אך הם נבדלים אחד מהשני בעיקר בטכנולוגיה שלהם. טיידל מציעה את המוזיקה באיכות הגבוהה ביותר מבין המתחרים, יוטיוב מציעה ערך מוסף על ידי הסרת פרסומות מהסרטונים ודיזר מציעה מנוע זיהוי שירים מובנה. אך לטעמנו החברה שמציעה את המוצר השלם והמתקדם ביותר היא ספוטיפיי.


השירות של ספוטיפיי זמין על כל פלטפורמה גם כנגן וגם כשלט רחוק, כך שניתן לשלוט דרך השעון החכם במוזיקה המתנגנת מהטלוויזיה, או מרמקול WiFi או לחילופין לאחסן מוזיקה על השעון עצמו. הוורסטיליות הרבה של השירות מאפשרת לנצל את עלות המנוי עד תום. עם זאת, אין בישראל עדיין אפשרות למנוי משפחתי כך שכדאי לקחת את זה בחשבון.