חברת שיאומי הסינית חיכתה לתערוכת IFA ולהשקות הרבות שהיו בה להסתיים, ומנצלת את השקט היחסי עד להשקת מכשירי האייפון החדשים לטובת השקת מכשירים חדשים בסדרות המוכרות שלה – NOTE ומי מקס. מכשירים אלה ממשיכים את מגמת ההתרחבות של החברה – מחברה סינית קטנה המייצרת מכשירים פשוטים ליצרנית בין הגדולות בעולם המייצרת מכשירים יוקרתיים וחזקים במחירים תחרותיים ושווים לכל כיס. יבואנית שיאומי לארץ – חברת המליטון מסרה כי היא עושה את מירב המאמצים לשווק את המכשירים בארץ בסמוך למועד השיווק בעולם, דבר המראה את חשיבות השוק הישראלי ליצרנית הסינית.
Xiaomi Mi Mix 2
למרות השם הדומה לסדרת מכשירי Mi Max אל לנו להתבלבל בין הסדרות. ממשיך דרכו של הפאבלט Mi Mix בעל מסך הענק בגודל 6.44 אינץ' שהוכרז בשנה שעברה זונח את הגודל העצום של קודמו, ומציג מסך בגודל 5.99 אינץ' ביחס של 18:9 כפי שניתן למצוא בגלקסי 8 וב-LG G6. שוליי המסך כמעט ולא נראים, והוא מכסה כמעט את כל קידמת המכשיר, עם יחס של 81% מסך ביחס לגוף. עם זאת חשוב להגיד כי להבדיל ממכשירי הדגל, החברה הסינית דוגלת בשילוב מסך בעל רזולוציה שנחשבת לחריגה – 2160 על 1080 פיקסלים, כאשר נתון ה-PPI אינו מרשים כלל ועומד על 403 פיקסלים לאינץ'. גם פאנל המסך עצמו אינו מהווה בשורה והוא מורכב מפאנל IPS LCD רגיל.
קפיצת מדרגה נוספת ניתן למצוא בעיצוב המכשיר ובשילוב חומר קרמי במסגרת המכשיר, במקום פלסטיק או מתכת זולה שהיו במכשירים הקודמים. המבנה עצמו בנוי מאלומיניום מוקשח העמיד בפני כיפוף, כאשר המסגרת הקרמית משתלבת בצדי המכשיר הקמורים (לא בסגנון EDGE של סמסונג). לשוחרי סטייל ואוהבי יוקרה מוצע דגם מיוחד של מכשיר זה בגימור Special Edition, כאשר כל המכשיר בנוי ממקשה קרמית אחת חזקה, ומסגרת המצלמה האחורית עוטה ציפוי זהב 18 קראט. מתחת למצלמה בעלת החיישן הבודד ניתן למצוא את כפתור הכיבוי וההדלקה המשולב עם קורא טביעות אצבע.
ניתן לראות כי בחלקו העליון של המכשיר לא ניתן למצוא מצלמת סלפי וחיישנים שונים כמו קירבה ופנים - זאת עקב עיצוב המסך הנפרס כמעט עד לקצה העליון של המכשיר. בקצה המסך (והמכשיר) נמצאת אפרכסת דקה במיוחד, כאשר הרמקול שלה נמצא מתחת למסך. מצלמת הסלפי ושאר החיישנים ירדו לקומה התחתונה של המכשיר, היכן שניתן למצוא בד"כ כפתורי בית, חזור ומשימות. מיקום בעייתי זה של מצלמת הסלפי דורשת מהמשתמש להפוך בכל פעם את המכשיר לצורך צילום התמונה וניתן לומר כבר עכשיו כי המיקום של העדשה בעייתי. עם זאת, מעניין יהיה לראות בזמן אמת תוך כדי שימוש במכשיר, כיצד מתמודדים עם בעיה זו והאם היא אכן כה משמעותית.
למי מיקס 2 מצלמה ראשית בעלת חיישן בודד עם 12 מגה פיקסל ומייצב אופטי ומבזק דו גווני, ואפשרות ללכידת וידאו בתקן 4K. מצלמת הסלפי מצוידת בחיישן בגודל 5 מגה פיקסל ללא טכנולוגיות או אופציות חדשות.
בתחום החומרה והתוכנה, שיאומי ממשיכה לשלב את המעבד החזק ביותר של קוואלקום כרגע – סנאפדרגון 835 בעל 8 ליבות, כאשר ניתן לבחור בזיכרון RAM בנפח של 6GB בגרסאות הרגילות, או 8GB בגרסה המיוחדת, כאשר לזו זיכרון אחסון בנפח 128GB. שאר הנפחים בגרסאות הרגילות ינועו בין 64,128 ו-256GB, כאשר לא ניתן להרחיב את שטח הזיכרון באף גרסה באמצעות כרטיס מיקרו SD. על כל הרכיבים הללו מנצחת מערכת הפעלה של אנדרואיד מסוג 7.1 וממשק הבית של החברה - MIUI 9.
סוללת המכשיר מגיעה בנפח צנוע יחסית לגודל המסך – 3,400 מיליאמפר – שעה, ואליה מתווספת אופציה לטעינה מהירה בתקן QC3. חשוב לציין כי חיבור לאוזניות בגודל 3.5 מ"מ נחסר ממכשיר זה, בדומה למכשיר ה-MI 6 ומכשירי האייפון 7.
המכשיר יוצע בצבעי לבן ושחור ומחירו באירופה ינוע סביב 500 יורו.
Xiaomi Mi Note 3
מכשיר הנוט 3 המיועד לשוק הבינוני מציע כמה מאפיינים הלקוחים ממכשירי הדגל של החברה – מצלמה כפולה בעל יכולת זום וטשטוש הרקע (עומק שדה), זיכרון RAM גדול ועיצוב יוקרתי.
כחלק משיפור איכות החומרים בכל מכשירי החברה, גם במכשיר זה ניכר השיפור וניתן למצוא מלבד מתכת וזכוכית, גם מסגרת מתכת בצבע זהב, כאשר החלק הקדמי והאחורי של המכשיר מתחברים אליה בקימור של 2.5D. עם זאת, מסך המכשיר בגודל 5.5" מוצע ביחס של 16:9 הרגיל, ולו רזולוציה בתקן 1080p, כאשר פאנל המסך יהיה מסוג IPS LCD. מתחת למסך נמצא כפתור הבית ובו משולב חיישן לטביעות אצבע המוכר והזריז, זאת בשונה מחלק מכשירי החברה שבהם הכפתור ממוקם בגב המכשיר, מתחת למצלמה הראשית.
מעבד המכשיר יהיה מסדרת סנאפדרגון 660 הבינוני, ולו 8 ליבות בתדר 2.2 גיגה הרץ, ומאיץ גרפי Adreno 512. זיכרון ההפעלה מגיע בנפח מכובד – 6GB, כאשר שטח האחסון מוצע בנפח 64GB או 128GB ללא אפשרות להרחבה. בגזרת התוכנה - מערכת אנדרואיד 7.1 וממשק הבית MIUI 9 משלימים את חבילת הביצועים.
מצלמת המכשיר בנויה משני חיישנים ראשיים, ולהם אפשרויות כמו זום X2 בעזרת עדשת טלפוטו, ועדשה רחבה עם אפשרות לצילום פורטרט וטשטוש הרקע (בוקה, עומק שדה). לשניהם רזולוציה של 12 מגה פיקסל, כאשר לראשון מפתח צמצם של 1.8F ומייצב תמונה אופטי, ולמשני מפתח צמצם של 2.6F ללא מייצב. מצב צילום הוידאו מאפשר לכידת סרטונים בתקן K4, ומצלמת הסלפי מצוידת בחיישן בגודל 16 מגה פיקסל, עם פיקסלים מוגדלים לטובת כניסת אור רבה והארת התמונה.
סוללת המכשיר מגיעה בקיבולת של 3500 מיליאמפר- שעה וגם לה אפשרות של טעינה מהירה בתקן QC3. תחום השמע מקבל חיזוק בדמות רמקולים סטריאופוניים – כל אחד ממוקם בקצוות המכשיר, וגם חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות נשאר במכשיר זה.
צבעי המכשיר יהיו כחול או שחור, כאשר המחירים יחלו ב-350 יורו לדגם הבסיס.
Xiaomi Mi Notebook Pro
בתחום המחשוב, שיאומי שמה לה למטרה את חברת אפל ואת סדרת המקבוק שלה. ניתן להבחין זאת כבר מבחירת השמות למחשבים הניידים שלה – אייר ללפטופ משנה שעברה, ופרו לדגם החדש שהושק כעת.
גם בגזרת העיצוב, הנוטבוק פרו בעל קווים דומים מאד למחשבי המק, כאשר הצבע האפור המתכתי שולט בכל חלקי המחשב. הוא דקיק ורזה – עם 16 מ"מ עובי, ומשקל של 1.95 ק"ג למחשב עם מסך בגודל 15.6 אינץ'. המחשב עצמו בנוי מאלומיניום מחוזק ומסך המחשב מצופה בגורילה גלאס 3 העמידה בפני שריטות.
כבר בצפייה בתמונות, ניתן לראות כי שולי המסך דקיקים ועומדים על מ"מ בודדים, כך שהגודל הפיזי של הלפטופ אינו גדול כפי שניתן לצפות ממסך 15.6 אינץ'. המסך עצמו מגיע ברזולוציה בתקן 1080p ,עוצמת הארה של 300 nits ומגוון מצבי תמונה לבחירת המשתמש. מתחת למסך שוכנת המקלדת, ומלבד פריסה נוחה ומרווחת של כל המקשים, מוצעת גם תאורת מקשים לבנה הניתנת לכיוון עוצמת ההארה. אגב מקשים, אלה מעוצבים דומה באורח פלא למקשי המקלדת במחשבי המקבוק – מקשים שחורים ואותיות לבנות. משטח העכבר גדול יחסית ובצידו הימני העליון ניתן למצוא חיישן טביעות אצבע לאבטחה משופרת.
על אף העובי הדק של המחשב, מוצעים למשתמש מגוון רחב של חיבורים כמו USB TYPE-C, כניסה לכרטיס זיכרון SD, USB3.0, חיבור תצוגת HDMI וחיבור AUX בגודל 3.5 מ"מ. רמקולים התומכים ב-Dolby Atmos מתוצרת HARMAN מוצעים בכל הדגמים, לטובת האזנה וצפייה בתכנים באיכות גבוהה.
מתחת למכסה המנוע, נמצאים מעבדי ה-Kaby Lake החדשים של אינטל, מהדור השמיני, כאשר במפרטו של מחשב הדגל מורכב מעבד i7 8550U בתדר של עד 4 גיגה- הרץ, כרטיס מסך של NVIDIA GeForce MX150 עם 2 גיגה ביט. זיכרון הפעלה מגיע בנפחים של 8 עד 16GB, וזיכרון האחסון מציע שטח של 256GB על גבי כרטיס SSD. כמו כן, מוצעים מפרטים רזים וצנועים יותר, אך שיאומי מעוניינת להראות שלא נעשו פשרות בתחום העיבוד, וזו מיישרת מבט היישר לדגמי הדגל של היצרניות הגדולות. מערכת ההפעלה ווינדוס 10 תגיע מותקנת על המחשב עצמו.
סוללת המחשב מגיעה בנפח 60Wh המבטיחה מעל 9 שעות שימוש עפ"י החברה. טכנולוגית טעינה מהירה מחלחלת אט אט אל עבר הלפטופים, וכך המחשב של שיאומי מאפשר טעינה של 50% תוך 35 דק', וזהו יתרון למשתמש המתנייד רבות עם המחשב.
מחירי הסדרה ינועו בין 840$ לדגם הבסיס ועד 1030$ למחשב הדגל עם זיכרון של 16GB RAM.