אחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות ביותר בעולם, גוגל, קיימה אמש (ג', 19.3) אירוע הכרזה במסגרת כנס מפתחי המשחקים השנתי (GDC - Gaming Developer Conference) שבסן-פרנסיסקו, קליפורניה. במסגרת אירוע ההכרזה חשפה החברה פלטפורמת משחקי וידאו עימה היא תנסה להכנס בעוצמה לשוק הגיימינג. הכירו את Google Stadia - פלטפורמת משחקי וידאו מבוססת ענן.
Stadia מבית גוגל הינה למעשה פלטפורמת סטרימינג המאפשרת הזרמה של משחקי וידאו דרך הענן. הפלטפורמה תאפשר לצרכנים למעשה להזרים את המשחקים דרך האינטרנט אל המכשירים והמוצרים הנתמכים כאשר המשחקים עצמם ירוצו בפועל על גבי השרתים העצמתיים של גוגל . כך, יוכלו המשתמשים לחבר למחשב בקר או שלט גיימינג ולשחק ללא צורך בהתקנת המשחקים.
פלטפורמת Stadia להזרמת משחקים תהיה זמינה עבור ספקטרום רחב של מוצרים: טלוויזיות, מחשבים, סמארטפונים וטאבלטים, עם תמיכה בהזרמת משחקים ברזולוציית 4K ובקצב של 60 פריימים לשנייה וכן תמיכה באודיו בסראונד. בגוגל מתכוונים לעבוד על תמיכה עתידית במסכי 8K ובקצב רענון של 120 פריימים לשנייה. את ביצועי הגרפיקה מהם יהנו צרכני Stadia יספק כרטיס מסך ייעודי של AMD ומערך עיבוד וזיכרון עוצמתיים במיוחד.
באמצעות הפלטפורמה החדשה, מתכוונת גוגל למעשה לייתר את קונסולות הוידאו מבוססות חומרה (החל ממחשבי גיימינג וכלה בקונסולות Xbox ו-Playstation), כך שכל מה שיצטרכו המשתמשים זה מסך (טלוויזיה, מחשב, סמארטפון וכד') ובקר, אם ירצו לשחק בצורה נוחה יותר. מדובר בלא פחות ממהפכה בשוק הגיימינג. השימוש בפלטפורמת Stadia, אם זו אכן תצליח ליישם את הבטחות החברה, ישפיע נחרצות על יצרניות המחשבים וקונסולות המשחק, ועשוי להוביל את אלו לירידה משמעותית בהכנסות.
ביצרנית האמריקאית אף מתכוונים לבצע אינטגרציה של פלטפורמת סטאדיה גם בשירותי החברה השונים. כך, אם יצפה המשתמש בסרטון Game-Play מסויים ביוטיוב, יוכל זה בסוף הסרטון להקיש על כפתור "שחק עכשיו" ותוך 5 שניות בלבד הוא כבר יוכל להיות בתוך המשחק.
בגובל אף דאגו לפתח שלט משחק ייעודי בשם Google Stadia Controller. השלט כולל פריסת מקשים מוכרת - שני ג'ויסטיקים לשליטה וניווט, ארבעה כפתורי חצים ו-4 כפתורי פעולות (X, Y, B, A). כמו כן, מציע השלט כפתור ייעודי להפעלת העוזרת הוירטואלית Google Assistant, כפתור צילום מסך, מיקרופון ועוד.
באופן ראשוני, Stadia תושק החל מהשנה הנוכחית בארצות הברית, קנדה, בריטניה ומדינות נוספות באירופה. פרטים נוספים בנושא ייחשפו בקיץ, אז עשויה הפלטפורמה לעלות לאוויר באופן רשמי.