בשנים האחרונות שוק מכשירי הניקוי לבית עבר מהפכה של ממש עם כניסתם של השואבים השוטפים האלחוטיים. מכשירים אלו מהווים תחליף מודרני לתהליך הידני של שטיפת הבית, אך משאירים את השליטה והדיוק ששואבים רובוטיים לא מציעים. חלקם מציעים מבנה קל משקל לשיטוט נוח ברחבי הבית, אחרים מתיימרים להציע ביצועי שטיפה שישאירו רצפה מבריקה וחלקם מנופפים בתכונות כמו ייבוש מהיר ואפליקציה מתקדמת. במבחן זה בדקנו את איכות השטיפה, נוחות השימוש, חיי הסוללה והמחיר כדי לגלות מי השואב שוטף אלחוטי הטוב ביותר ומי המשתלם ביותר.
השואבים השוטפים המשתתפים במבחן הם: Dreame H14, זמין גם בגרסת Dual עם שואב אבק נפרד. Roborock F25 Ace זמין גם בגרסת Combo עם שואב נפרד. Dyson Wash G1 ו-Tineco Floor One S6 Stretch
כיצד ביצענו את המבחן?
את כל המכשירים בדקנו על אותה רצפת גרניט פורצלן בעוצמת שטיפה "אוטומטית" או "בינונית", בהתאם לדגם. המכשירים טיפלו בשלושה סוגי לכלוכים טיפוסיים: רוטב עגבניות מהול במעט מים, חצי כוס קפה טורק ומיץ פטל. את הלכלוך פיזרנו ומרחנו לאורך חצי בלטה במידה 60X120 ס"מ. לפני כל מעבר מעל כתם, עבדנו עם השואב שוטף כחצי דקה כדי לוודא שהמברשת נרטבה כראוי. לכל השואבים השוטפים הוספנו נוזל ניקוי, במידה וסופק במארז. לאלה שלא סופק, השתמשנו בנוזל ניקוי של דזיטול שאינו מקציף.
לפניכם התוצאות לפי כל דגם:
איכות השטיפה
Dyson Wash G1
רוטב עגבניות: מצוין, במעבר בודד ואיטי השואב שוטף הסיר את הכל, מבלי שהיינו צריכים לחזור על אזור מסוים.
קפה: טוב מאוד, אם כי בקצוות נדרשנו לעבור שוב ושמנו לב בסיום שהיו כמה גרגירי קפה שלא נשטפו. כשהשואב עצר, כשהרמנו את המכשיר ממקומו כשהוא במצב עמידה, הרולר השאיר ברצפה מעט נוזלי קפה.
מיץ פטל: נדרשו שתי חזרות, במהלכן גילינו שבהתמודדות מול נוזלים, עדיף שלא לנוע לאחור עם השואב שוטף, כי הוא נוטה לפלוט חלק מהמים שהצטברו ברולר, כולל המלוכלכים שבהם.
Tineco Floor One S6 Stretch
רוטב עגבניות: מצוין, מעבר בודד ניקה את כל שובל העגבניות. חזרה לאחור לא גרמה לרולר להשאיר אחריו סימני עגבניות.
קפה: טיפול מעולה - מעבר בודד ניגב את הכל. בתנועת חזור אין שאריות של קפה. בהרמת הרולר ממקומו במצב אנכי אין שום זכר לשאריות קפה.
מיץ פטל: כל הנוזלים נשטפו ולא נזלו בזמן תנועה לאחור. המברשת הצרה חשפה חיסרון: היא דרשה עוד חצי מעבר מעל פס הפטל הרחב.
Roborock F25 Ace
רוטב עגבניות: התמודדות מעולה – במעבר בודד כל רוטב העגבניות הוסר מאזור הבדיקה ונסיעה לאחור לא השאירה עקבות.
קפה: ביצוע טוב אבל לא מושלם. בסוף המעבר הראשון הוא ניקה את רוב הלכלוך אבל לקראת הסוף הצטבר פס קפה שהוא לא הצליח לשטוף. במעבר לאחור גילינו עוד כמה שאריות קפה שלא נוקו, למרות שעברנו עליהן. הרמת המברשת לא השאירה אחריה סימני קפה.
מיץ פטל: במעבר בודד רוב המיץ נשטף, אם כי שמנו לב שבדומה לקפה, יש לו נטייה לדחוף חלק מהנוזלים כמה סנטימטרים הלאה, מעבר לאזור הלכלוך. במעבר נוסף נשטף כל המיץ.
Dreame H14
רוטב עגבניות: מעבר בודד ניקה את כל הרוטב מהמקום וחזרה לאחור לא השאירה סימנים כלשהם.
קפה: כל הנוזלים וגרגירי הקפה נאספו במעבר אחיד ומהיר ולא נדרשנו לעבור שוב כדי לנקות גרגירים בודדים שלא נאספו. כשהרמנו את המכשיר במצב עמידה, הרולר לא השאיר אף גרגיר או טיפת מים מאחור.
מיץ פטל: גם כאן נדרש רק מעבר בודד כדי לשטוף את כל אזור הבדיקה מבלי להשאיר שום זכר למיץ. הרמה של השואב שוטף במקומו לעבר תחנת הטעינה לא גורמת לטפטופים. תוצאה מצוינת.
ניקוי עצמי
Dyson Wash G1
כשמחזירים את השואב שוטף של דייסון לעמדה, עולה במסך המובנה הודעה על כך שיש להפעיל את תהליך הניקוי העצמי. התהליך הרועש (70dB) אורך 2-3 דקות, במהלכם הוא מבזבז יותר מחצי מיכל המים הנקיים כך שנדרשנו למלא אותו מחדש רק עבור תהליך הניקוי העצמי. ניקוי מברשות הרולר המיקרופייבר (המרכזיות) מצוין; הן רטובות, רעננות וגם לא מסריחות מדי, הישג לא מבוטל. קשה להחמיא באותה צורה למברשות הפסולת; גם בתום הניקוי העצמי נותרו בהן לא מעט לכלוך ושיערות שהיינו צריכים לנקות בעצמנו. בעמדה של דייסון אין ייבוש באוויר חם בסוף תהליך הניקוי.
Tineco Floor One S6 Stretch
תהליך הניקוי העצמי ארוך יחסית - סביבות 5-6 דקות והוא מרעיש לסירוגין בעוצמה שונה, בשיא 72 דציבל והכי נמוך שתיעדנו היה 65 דציבל. למרות שתחנת העגינה מחוברת לחשמל, תהליך הניקוי העצמי צורך כמעט 20% מהסוללה. בסוף התהליך הרולר עובר ייבוש ב-70 מעלות.
הניקוי מרשים מאוד: ראשית, החלוקה בין שיערות ואבק לבין המים המלוכלכים עובדת היטב – והרבה יותר נוח לרוקן את הלכלוך ככה. הרולר היה מצוחצח, בלי זכר לעגבניות או לקפה והוא גם היה יבש לגמרי ומוכן לשימוש נוסף, תודות לייבוש באוויר חם.
Roborock F25 Ace
הניקוי העצמי אורך 4-5 דקות (68dB) וצורך כ-10% סוללה, במהלכו הרולר נשטף ובסיום עובר ייבוש באוויר חם ב-90 מעלות. התהליך אורך כרבע שעה במהלכן הרולר מתגלגל והעמדה עצמה ממשיכה להרעיש, אם כי בעוצמה חלשה יחסית, סביבות 50 דציבל, ולא כמו בדקות הראשונות לניקוי העצמי. בסוף הייבוש גילינו מברשת רותחת, נקייה ולא פחות חשוב, מוכנה מיידית לעבודת שטיפה נוספת.
Dreame H14
הניקוי העצמי אורך סביבות 3 דקות, גובה 4% מהסוללה והוא גם מרעיש לא קטן, סביבות 73 דציבל. בסוף הניקוי השואב שוטף מעדכן קולית שתהליך ייבוש הרולר ב-60 מעלות יידרוש שעה נוספת. בדקנו מיד את הרולר בתום השטיפה הראשונית; הוא היה נקי יחסית לכמות הלכלוך שהרגע שטף, אם כי הוא היה עדיין רטוב ברובו ואחרי שעה הוא היה ייבש ברובו אך לא לגמרי.
נוחות השימוש
הדימיון הפיזי בין המכשירים בולט וכולם חולקים את אותו מבנה כללי הכולל תצוגה המראה את רמת הסוללה ומצב השטיפה הנוכחי. כל השוטפים תומכים בהתראות קוליות בעברית - מלבד המכשיר של Dyson. לשם הבהרה, בכל המכשירים ישנו רמקול מזעזע המפיק צליל צורמני וקשה להבנה, כך ששמחנו שניתן להנמיך ואף לבטל את החיווי הקולי.לכולם יש שני מיכלי מים לפחות - אחד למים נקיים ואחד קטן יותר למים מלוכלכים. לחלקם יש בנוסף מיכל קטן המיועד לנוזל שטיפה. באחרים יש להוסיף את נוזל השטיפה למיכל המים הנקיים.
ניידות, התקנה ופירוק
Dyson Wash G1
משקלו של הדייסון 4.9 ק"ג ורובו נמצא ממוקם בחלק התחתון של המכשיר, באזור הסוללה והמברשת. התנועה איתו מגושמת יחסית, אבל דווקא בגלל שאין גלגלים ממונעים, אין את הרגשת ה"משיכה" של המוט קדימה. יתרה מזאת, לגוף יש נטייה "להאט" את המשתמש ולמנוע ממנו לבצע מעברים מהירים. ה-Wash G1 מצליח להיכנס מתחת לרוב הרהיטים הנמוכים, למרות המבנה העבה שלו, אם כי אינו מסוגל להיכנס למנח של 180 מעלות; ברגע שמורידים את הידית במקביל לרצפה, המברשת מתרוממת. כמקובל, ברגע שמחזירים את המוט למצב עמידה, השואב שוטף מפסיק לעבוד.
צמד המכלים של ה-Wash G1 ממוקמים בחלקו הקדמי. נפחם ליטר עבור מיכל המים הנקיים ו-0.8 ליטר עבור מיכל המים המלוכלכים. לעומת שאר הדגמים במבחן, שני המיכלים מחוברים לאותו מתקן כך שניתן לשלוף אותם יחד - מה שמקצר מעט את תהליך הניקוי. עם זאת, המנגנון הקפיצי שאחראי על שחרור המתקן נוטה להתקע ודורש לעיתים התעסקות. לכל מיכל צמד סגירות, אחת לאיטום המים והשנייה עבור מנגנון החיבור ליחידת השואב.
Tineco Floor One S6 Stretch
משקלו 4.5 ק"ג והתנועה איתו הרבה יותר זורמת ומהירה, אפילו דוחפת מדי והגלגלים הממונעים מורגשים מאוד בתמיכתם. אגב, זה לא תמיד עוזר: מאחר והם מגיבים לפי תנועת המשתמש, מספיקה דחיפה קלה כדי לגרום לשוטף "לרוץ" – תנועה שתיעצר רק כשתמשכו את השואב חזרה אליכם. מתי זה בעייתי? כששטפנו מתחת לספה ניסינו להגיע עם ה-One S6 Stretch לקצה הרחוק וכתוצאה מהדחיפה הטבעית שלנו קדימה, השואב שוטף פשוט המשיך לבדו את הדרך עד שהמפגש עם הקיר גרם לו להיעצר. החדשות הטובות הן שיחידת המברשת צרה יחסית, תכונה המאפשרת לה להידחק למקומות יותר מאתגרים.
ב-One S6 Stretch יש מיכל מים נקיים בנפח 0.8 ליטר הממוקם באזור המברשת ומעליו נמצא מיכל המים המלוכלכים בנפח 0.72 ליטר. במיכל המים הנקיים "דלת" פלסטיק קטנה ומילוי המים פשוט וקצר. גם למיכל המים המלוכלכים מגיע פירגון; מנגנון קפיצי משחרר את המיכל מהיחידה המרכזית ובפנים יש חלוקה אלגנטית של המים העכורים והלכלוך השגרתי, כלומר אבק ושיערות שנרטבו בתהליך השטיפה.
Roborock F25 Ace
משקלו 4.7 ק"ג ובדומה לטינקו, גם לזה של Roborock צמד גלגלים מאוד אקטיבי, שממש דוחף את תנועת המשתמש קדימה בזמן שיטוט ברחבי הבית. יחד עם זאת, ניתן לשלוט בתגובתיות של הגלגלים דרך האפליקציה. גם המברשת הצרה מזכירה את זו של Tineco, יתרון המתבטא ביכולת להידחק למקומות צרים, אבל זה גם אומר יותר חזרות מעל כתמים גדולים. אין שום בעיה להגיע למקומות נמוכים ועמוקים; השואב שוטף מאפשר מנח של 180 מעלות והמברשת לא מתרוממת.
מיכל המים הנקיים ממוקם בתא רוחבי מעל המברשת ונפחו 0.74 ליטר. מיכל המים המלוכלכים ממוקם מעליו, במיכל מוארך שנפחו 0.72 ליטר – הנפחים הצנועים ביותר מבין כל המתחרות, בממוצע. ריקון המים המלוכלכים קל יחסית; את המיכל שולפים מהיחידה המרכזית במשיכה החוצה. המיכל מורכב משני חלקים: כלי הקיבול הפלסטיק עבור המים העכורים ומעין מסנן פלסטיק לפני שמאגד אבק רטוב ושיער. את רוב העבודה המסנן ביצע כנדרש, אם כי נותרו עדיין הרבה שיערות ואבק שהצטברו סביב פיה. זה לא היה נורא אם הם היו נשלפים החוצה יחד עם המסנן, אלא שהם הופכים לחלק ממיכל המים המלוכלכים, כך שברגע שרוקנו את המים, השערות וחלקי האבק ירדו יחד איתם.
לאן אתה נוסע?
בזמן המבחן שמנו לב להתנהגות יוצאת דופן מצד ה-F25 ACE. מבין כל השואבים השוטפים האלחוטיים שבדקנו, גם אלו שלא נכללים בהשוואה זאת, מעבר למצב אנכי בזמן שהמכשיר פועל מוביל לאחת משתי התנהגויות: חלקם ממשיכים לעבוד בזמן שמנגנון הסיוע המניע את הגלגלים כבה, ורובם עוצרים את הפעולה לחלוטין ומכבים את עצמם. ה-F25 ACE לא רק ממשיך לעבוד, הוא מתחיל בנסיעה עצמאית קדימה. זו לא נראתה לנו כמו התנהגות מתוכננת לכן פנינו ליבואן באג והם החזירו לנו תגובה רשמית מרובורוק, את עיקריה אנחנו מביאים כאן:
לגבי החלק שבו המכשיר לא כבה, רובורוק מציינת את זה כתכונה שהוחלט עליה לאחר מחקר שוק שהראה כי היא תוסיף אפשרויות שימוש חדשות. החברה מציינת מספר תרחישים כמו שטיפת מדרגות או מעבר בין מפלסים בתוך הבית בהם צריך להרים את המכשיר לרגע ולא רוצים להפעיל אותו מחדש כל פעם - הגיוני בהתחשב שתהליך כיבוי והפעלת השואב השוטף ארוכה בהרבה לעומת שואב אבק רגיל.
אך עיקר העניין עבורנו היא העובדה שהשואב מתחיל לנסוע עצמאית ואל זה החברה לא התייחסה ישירות. היא כן התייחסה לכך שציינו שאין כל תיעוד לתכונה הזו בחוברת ההוראות, בחומר הפרסומי או בהודעה כלשהי באתר או באפליקציה של החברה. היות וזו לא התנהגות טיפוסית בקטגוריה, אין סיבה שהצרכן יצפה לה או יהיה מודע שזו בכלל אפשרות ויתכונן מראש.
Dreame H14
במשקל 5.1 קילו, ה-H14 הוא הכבד בחבורה ומרגישים זאת בעיקר בגלל העיצוב המעט מגושם של המכשיר; רוב משקלו ממוקם בחלקו האמצעי-תחתון. בניגוד לגלגלים הממונעים של Tineco ו-Roborock, סיוע התנועה הממונע של Dreame היה קל יותר לשליטה והגיב גם לתנועות עדינות יותר מצידנו, אך הוא עדיין דרש יותר מאמץ לתפעול לעומת השוטפים האחרים.
מיכל המים הנקיים בנפח 0.88 ליטר ממוקם מעל המברשת בקדמת המוט. מיכל המים המלוכלכים בנפח 0.65 ליטר ממוקם בגב השואב שוטף. ריקון המים העכורים פשוט; לחיצה על כפתור מעל המיכל דוחפת אותו החוצה ומשם נותר להרים את המכסה ולשפוך את המים לאסלה או לעציץ שאתם לא אוהבים. בדרימי יש את ההפרדה הטובה ביותר בין הלכלוך היבש לרטוב; בתוך מיכל המים המלוכלכים ישנו מנוע המתפקד כצנטריפוגה המפרידה בין הנוזלים לשאר הלכלוך.
רעש
במבחן זה בחנו את עוצמת הרעש של השוטפים במהלך שני מצבים טיפוסיים: בזמן שטיפה (בעוצמת אוטומטית/בינונית, תלוי בדגם) וכן בזמן הניקוי העצמי בתחנת העגינה. את עוצמת הרעש מדדנו ממרחק של 80 ס"מ ממרכז המכשיר בעזרת אפליקציית Sound Meter. מעין מרחק ממוצע של שואב שוטף מהאוזניים שלנו.
Dyson: שטיפה 69 דציבל | ניקוי עצמי 70 דציבל
Tineco: שטיפה 65 דציבל | ניקוי עצמי 65-72 דציבל (הרעש משתנה במהלך הניקוי העצמי)
Roborock: שטיפה 70 דציבל | ניקוי עצמי 68 דציבל
Dreame: שטיפה 69 דציבל | ניקוי עצמי 73 דציבל
אפליקציה
זה נכון שלא כל דבר צריך אפליקציה, במיוחד שואב אבק, אך בחלק מהדגמים היו מספר פונקציות בעלות ערך כמו היכולת להתאים אישית את מידת התגובה של הגלגלים הממונעים או לבצע עדכון קושחה.
Dyson
אפליקציית MyDyson מציעה הדרכות וסרטונים כיצד להשתמש ביעילות עם השואב שוטף, משימוש יום-יומי במכשיר ועד לטיפול בתקלות, אך היא לא מתחברת אל השואב ולא ניתן לשנות הגדרות כלשהן דרכה. היא משמשת כחוברת הוראות אך כלל התוכן בה מהווה פרסומת אחת גדולה ליתר מוצרי החברה. בהיעדר ערך מוסף משמעותי למשתמש, אין שום סיבה להוריד את האפליקציה של דייסון,
Tineco
החיבור הראשוני של השואב לאפליקציה דרש מספר ניסיונות מייגעים, אך לבסוף החיבור הצליח. האפליקציה מציגה את רמת הסוללה העדכנית של השואב שוטף, ניתן לעקוב אחרי היסטוריית ניקוי, להגדיר תכניות עבודה ולקבוע ערכים יותר נקודתיים כמו ההספק של Max Mode - עוצמת הניקוי הגבוהה ביותר. זוהי אפליקציה שימושית המאפשרת התאמה אישית נחמדה, אבל אין כאן יותר מדי פונקציות.
Roborock
האפליקציה של Roborock היא המפותחת מבין כל המתחרות. בין התכונות: צפייה באחוז סוללה עדכני, הפעלת ייבוש וניקוי עצמי ומעקב אחרי שחיקת המסנן והגליל. בתכונות המיוחדות: הגדרה נקודתית של מצבי הניקוי הכוללת שליטה על עוצמת השאיבה, מפלס המים, מהירות הגליל ומפלס חומר הניקוי. ניתן לשלוט גם על מידת התגובה של הגלגלים הממונעים ואף קיבלנו עדכוני קושחה במהלך ההשוואה.
אולי התכונה הכי יוצאת דופן כאן היא האפשרות לנהוג מרחוק בשואב כשהוא במצב שכיבה - כך שאפשר להשתמש בו מתחת למיטה בלי להתכופף. הדבר היחיד שהיה חסר לנו הוא היסטוריית ניקוי.
האפליקציה של רובורוק מציעה יכולת התאמה אישית מאוד גבוהה ודקדקנית, שלאו דווקא תשתמשו בה, אבל אי אפשר שלא להעריך.
Dreame
צימוד המכשיר לאפליקציית Dreamehome הסתיים בדקה ומשם יכולנו לשלוט על הגדרות רבות: היסטוריית ניקיון, שינוי שפה של מחוות הקול ושיתוף המכשיר עם עוד משתמשים. בנוסף ניתן לקבוע את היחס בין חומר הניקוי למים, התאמת כוח ההנעה, ביטול הייבוש האוטומטי או תזמון שלו ומעקב אחרי שחיקת הרולר והמסנן, בהתבסס על השימוש בפועל. אפליקציה נוחה ובאמת שימושית, התרשמנו לטובה.
אביזרים נלווים
במבחן זה בדקנו כמה אביזרים נלווים נידבה כל יצרנית במארז, מבלי להתחשב באביזרי החובה הנדרשים כדי להפעיל את השואב שוטף, כמו מברשת רולר או מסנן.
במארז של Dyson לא קיבלנו שום אביזר נלווה.
במארז של Tineco קיבלנו מברשת רולר ספייר, מברשת ידנית לניקוי מיכל המים, מסנן ותמיסת ניקוי 500 מ"ל.
במארז של Roborock קיבלנו מברשת ידנית לניקוי מיכל המים, מסנן ותמיסת ניקוי 200 מ"ל.
במארז של Dreame קיבלנו מברשת רולר ספייר, מברשת ידנית לניקוי מיכל המים, מסנן ותמיסת ניקוי 120 מ"ל.
סוללה
זמן פעילות
כל השוטפים מציעים זמן עבודה בטווח שנע בין 35-40 דקות, אך זמן זה משתנה בהתאם לסוג הלכלוך שהמכשיר נמצא מעליו באותו רגע. לשוטף של Dyson יש חיווי על פני המסך המציג בדקות כמה זמן נותר וגילינו שהוא גם מאוד מדויק. הוא גם השואב שוטף היחיד עם סוללה נשלפת, כך שניתן לרכוש סוללה נוספת ולהמשיך לשטוף, מבלי להמתין שהשואב שוטף ייטען קודם. בשוטפים של Tineco ו-Dreame יש חיווי סוללה באחוזים. בשוטף של Roborock יש חיווי סוללה בסיסי המחולק ל-5 חלקים מוארים.
זמן טעינה
השואב שוטף של Tineco הציג את זמן הטעינה הממושך ביותר: 4.5 שעות. אחריו השוטפים של Roborock ו-Dreame עם 4 שעות טעינה כל אחד ולבסוף השואב שוטף של Dyson עם 2.5 שעות טעינה בלבד.
הטעינה מתבצעת אצל כולם בצורה זהה; ספק כוח המחובר לחלקה האחורי של עמדת הטעינה או בתחתית שלה. באופן מפתיע, לאף אחד מהמתחרות אין פתרון אלגנטי להסתרת הכבל או לפחות צמצום הנוכחות שלו.
גרסאות משולבות שואב
למרות שחצי משמם של השואבים השוטפים מרמז על היכולת לשאוב אבק, אין להם אפשרות לתפקד כשואב אבק סטנדרטי שכן מנגנון השטיפה תמיד פועל. כדי לצמצם את כמות השיערות הרטובות שצריך לנקות לאחר השימוש, מומלץ לטאטא או לשאוב את הבית לפני השטיפה. במבחן זה בחרנו להתמקד בתכונה המרכזית של המכשירים האלה - שטיפת הבית, אך לשניים מהשואבים במבחן, הדרימי והרובורוק, יש גרסה תחת השם Combo או Dual המגיעה עם 70% ממה שדרוש כדי להרכיב שואב אבק שלם. את יחידת המנוע הכוללת את הסוללה, צריך לנתק מהשואב השוטף ולחבר אל המבנה של השואב. לו זה היה סוף התהליך, עוד היינו שוקלים זאת בחיוב, אך במכשירים אלה, מיכל האבק הוא יחידה נפרדת.
לסט האביזרים יש תושבת ייעודית אך רק ברובורוק היא מתחברת אל תחנת העגינה המרכזית והיא חזקה מספיק כדי להחזיק את מיכל האבק והמנוע בעודם מחוברים. לעומת זאת, בדרימי סט האביזרים מונח בנפרד והוא בנוי בצורה כזו שהוא לא מסוגל להחזיק את משקל מיכל האבק, ובהחלט לא של המנוע. בכך כל שימוש בשואב האבק מחייב הרכבה ופירוק מלאים, אחרת השואב ייפול לרצפה. בנוסף, כדי לטעון את המכשיר, צריך להחזיר את המנוע ליחידה המרכזית, כך שחייבים לפרק ולהרכיב אותו חזרה למצב המקורי.
היות וליחידת השואב אין סוללה משלה, שאיבה מקדימה תנצל כ-20% מהסוללה. היות והפעולה התובענית יותר היא השטיפה, ייתכן שתצטרכו לעצור בין השאיבה לשטיפה כדי לטעון את הסוללה. כמו כן, תהליך הניקוי העצמי שמופעל בזמן שהמכשיר בטעינה, עדיין מופעל ישירות מהסוללה כך שלא תוכלו לסיים את התהליך עם סוללה חלשה.
שאבנו עם שני המכשירים את הרצפה והשטיח והופתענו לטובה מנוחות השימוש של ה-F25 ACE. הוא אומנם לא קליל במיוחד אך היה קל לתמרן אותו ברחבי הבית והוא עשה עבודה טובה. יחד עם זאת, אל תבנו עליו להוציא כל גרגר אבק מהשטיח המוזנח בבית, כי הוא אינו חזק במיוחד. ה-H14 של דרימי היה מאוד לא נוח לשימוש, בעיקר בגלל זווית האחיזה שלו במצב שואב.
האם שוטף + שואב זה משתלם?
היצרנים מציגים את גרסאות הקומבו כדרך לחסוך מקום וכסף, אך הדגמים המשולבים מעלים את המחיר בכאלף שקלים. תמורת הסכום הזה תקבלו בעיקר אביזרי פלסטיק ואולי מברשת ממונעת או שתיים - את המנוע והסוללה שואלים מהשואב השוטף. ומה עם חסכון במקום? טביעת הרגל של מגש האביזרים הלא יציב ושל שואב אבק רגיל זהה אם לא גדולה יותר, וזה לא כולל את העובדה שצריך להרכיב ולפרק את המכשיר עם כל שימוש. אם כל מה שחסר לכם זו דרך לשאוב את הרצפה לפני השטיפה, היינו ממליצים על רכישת שואב אבק פשוט שכן לגרסאות המשולבות אין יתרון אמיתי.
בשורה התחתונה
Dyson Wash G1
במקום הרביעי נמצא ה-Wash G1 של דייסון. לדגם זה יש כמה יתרונות ייחודיים על פני המתחרים שלו: הוא היחיד עם סוללה נשלפת, זמן טעינה הקצר מכולם ונפח מכלי המים נדיבים. איכות השטיפה טובה אך לא מושלמת, מכלי המים מסורבלים לפירוק והרכבה לעומת המתחרים והוא לא מציע שום אפליקציה או אביזרים נלווים. המחיר גם מתקשה להיות אטרקטיבי לעומת שאר השוטפים, מה שמציב אותו כשואב שוטף – אבל יש טובים ומשתלמים ממנו.
Tineco Floor One S6 Stretch
במקום השלישי נמצא ה-Floor One S6 Stretch של טינקו. מצד אחד הוא מספק את ביצועי השטיפה האיכותיים ביותר וגם בורך במשקל גוף נמוך שמקל על התנועה ברחבי הבית. מצד שני, משך הטעינה שלו הוא הממושך מכולם, הניקוי העצמי תובע המון סוללה והאפליקציה סבירה בלבד. מעל כל אלה, נקודת התורפה של ה-Floor One S6 Stretch הוא תג מחיר גבוה משמעותית לעומת המתחרות, כזה שלא מצדיק את ביצועי השטיפה, מוצלחים ככל שיהיו.
המשתלם ביותר - Dreame H14
במקום השני והזוכה בתואר המשתלם ביותר נמצא ה-Dreame H14. המחיר משחק כאן תפקיד לא מבוטל מן הסתם, אבל זה לא רק בזכותו: ביצועי השטיפה נהדרים, האפליקציה משוכללת ולמרות שהוא הכבד בחבורה, התנועה עם השואב שוטף זורמת ויסודית. באשר לניקוי עצמי, ישנה הפרדה מעולה בין סוגי הלכלוך, וקל למלא ולרוקן את המכלים. לסיכום, זהו שוטף שהוכיח שהוא יודע לעשות את עבודתו היטב - ובתקציב.
הטוב ביותר - Roborock F25 ACE
במקום הראשון והזוכה בתואר הטוב ביותר נמצא הרובורוק F25 ACE. במבחני השטיפה הוא הצטיין, הניקוי העצמי חשף הפרדה מצוינת בין לכלוך מוצק למים העכורים, יש לו הנחיה קולית בעברית ואפליקציה נהדרת. על השיטוט ברחבי הבית כמעט ואין לנו הערות; ה-F25 Ace תומך מאוד בתנועת המשתמש, מלבד העניין טכני המוזר שגורם לשוטף להיות עצמאי מדי ולהתקדם לבדו. בזכות מחיר נוח ביחס למתחרות, ה-Roborock F25 ACE הוא השואב שוטף הטוב ביותר.