הקדמה
סמארטפונים הם חלק משמעותי בחיי הילדים אך לא כל ההורים מוכנים לרכוש מכשיר שביר באלפי שקלים שקל לאבד. לכן בדקנו ארבעה סמארטפונים עד 1,600 שקל וגילינו מי מהם מספק את התמורה הטובה ביותר למשתמשים הצעירים. המכשירים המשתתפים במבחן הם: Xiaomi Redmi Note 11 Pro, OnePlus Nord 2 5G, Samsung Galaxy A53 5G, Realme 9 Pro Plus
מותג:Samsung, Samsung,
גודל מסך:6.4 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
מותג:Xiaomi, Xiaomi,
גודל מסך:6.67 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
מותג:OnePlus, OnePlus,
גודל מסך:6.43 אינטש,
מערכת הפעלה:...,
מותג:Realme, Realme,
גודל מסך:6.4 אינטש,
מערכת הפעלה:...,
תצוגה
במדינה שטופת שמש כמו ישראל, חשוב לבחור בסמארטפון עם מסך בהיר, כך שיהיה אפשר להשתמש בו בקלות גם מחוץ לבית. למעט ה-OnePlus שמגיע עם פאנל Fluid AMOLED, בכל שאר המכשירים ישנו פאנל מסוג Super AMOLED ולמרות שבין כל המכשירים יש הפרש גדול בבהירות המוצהרת, מצאנו שאיכות התמונה והבהירות הכללית מאוד דומה בין כולם.
בעזרת מכשיר כיול מקצועי מדדנו את רמת הבהירות המקסימלית בזמן הצגה של 100% כיסוי צבע לבן על כל המסך. המכשיר הבהיר ביותר היה הרילמי 9 פרו פלוס עם 397 cd/m2, אחריו הנוט 11 של רדמי עם 392 cd/m2, הוואןפלוס עם 385 cd/m2, ולבסוף הגלקס A53 עם 339 cd/m2. המשמעות היא שהמכשיר שיהיה הכי קל לראות באור יום, הוא הרילמי 9 פרו פלוס.
עם זאת, כשהצגנו בו זמנית בכל המכשירים את אותו מקבץ סרטונים ותמונות, מצאנו שהתצוגה בשיאומי הייתה המאוזנת והמוצלחת מכולם. הצבעים היו עזים ובוהקים אך לא מוגזמים כמו בוואן פלוס, ולא עמומים כמו בסמסונג.
נוחות השימוש
למרות שכל המכשירים פועלים על אותה מערכת הפעלה בסיסית, לכל אחד מהם יש ממשק ייעודי המולבש מעל מערכת ההפעלה והוא זה שקובע את חווית השימוש בפועל, וזו הייתה משמעותית חלקה וטובה יותר במכשירים של סמסונג ו-OnePlus.
לעומתם, הממשק של שיאומי היה המתסכל ביותר שפגשנו מכיון שהוא זועק כריית מידע לפרסומות בכל פינה. הראיה הכי ברורה לזה, היא שמסך הנעילה עצמו משמש כשטח פרסום. רק נבירה בתפריטים מגלה את הניסוח השיווקי שמנסה לשטוף את הפלישה הזו לפרטיות כ "דרך מלהיבה לבטל את נעילת הטלפון". אחרי הביטול אגב, מופיע סקר יציאה שממש מתעקש לדעת למה השבתנו את "טפט קרוסלה". אגב, אם תגשו להפעיל אותו מחדש, אז תצטרכו לאשר הסכם לשימוש במידע שלכם - משהו שכנראה הכניסו על הדרך כשהגדרנו את המכשיר לראשונה למרות שלא זכור לנו שהסכמנו למשהו בסגנון.
ביצועים
במכשירים שבהם הייתה אפשרות, הפעלנו את מצב ביצועים גבוהים והרצנו סדרה של שבעה מבחנים סינטתיים, כדי לגלות איזה מכשיר מסוגל לספק את הביצועים הגבוהים ביותר עבור משחקים ויישומים כלליים.
את המבחנים הרצנו מספר פעמים ושמרנו את התוצאות הגבוהות ביותר שהמכשירים הצליחו לספק. אחד הגורמים המרכזיים שהאטו את הביצועים, היה טמפרטורה פנימית של המכשיר, שגרמה לשבב להאט כדי למנוע התחממות יתר. לכל מבחן נתנו משקל שונה בהתאם לחשיבות התוצאה שלו, אותה תוכלו לראות בטבלה מטה
המכשיר החזק ביותר במבחן זה הוא ה-OnePlus Nord 2 עם 7768 נקודות ומיד אחריו, Realme 9 Pro Plus עם 7273 נקודות.
המכשיר שיציע את חווית הגיימינג הכי טובה מבין המשתתפים במבחן הוא גם ה-One Plus שבשני המבחנים של 3D Mark קיבל ציון גבוה משמעותית משאר המתחרים, עם 4270 נקודות לעומת 2320 שקיבל הרילמי.
3D Mark Wildlife בודק את היכולת הגרפית של המכשיר ונותן ציון בהתאם לסטנדרט המתאים למכשיר ביניים. תוצאה טובה במבחן זה מעידה על סיכוי טוב שכל משחק לסמארטפון ירוץ בצורה סבירה אך לאו דווקא על ההגדרות הכי גבוהות.
3D Mark Wildlife Extreme עושה את אותו דבר אך עם דרישות חומרה גבוהות יותר כך שרק המכשירים החזקים בשוק, יוכלו להצליח בו. תוצאה טובה פה מבטיחה שיהיה אפשר לשחק בכל משחק לסמארטפון בהגדרות יותר תובעניות ובקצב פריימים מהיר.
Geekbench Single core - בודק את הביצועים של הליבה הראשית בלבד, שכן הרבה מאוד אפליקציות לא מסוגלות להשתמש בו זמנית בכל הליבות כך שהפעולה שלהן לא יעילה ואיטית, למרות שהמעבד עצמו חזק.
Geekbench Multicore - אותו דבר, אך הפעם המשימה מחולקת לכלל ליבות העיבוד.
Geekbench Compute - מודד את היכולת המעבד הגרפי לבצע פעולות חישוב כמו עיבוד תמונה. תוצאה טובה פה מעידה על יכולת צילום מהירה.
PC Mark Work - מדמה מגוון פעולות משרדיות רגילות שעושים עם הטלפון. ציון גבוה פה מעיד על תגובה מהירה מהמכשיר ומעט מאוד המתנה בין לחיצה על פעולה כלשהי לתגובה מהמכשיר.
PC Mark Storage - בודק את מהירות האחסון. זהו סעיף שלרוב מתעלמים ממנו אך הוא קריטי בתפעול הכללי של המכשיר. ככל שזיכרון האחסון מהיר יותר, כך כל פעולה שדורשת טעינה או שמירה של מידע - שזה רוב הפעולות, תהייה מהירה יותר.
מצלמה
לכל המכשירים במבחן יש לפחות שלוש מצלמות אחוריות המצלמות התומכות ברזולוציות שונות אך לכולן היה מכנה משותף אחד - איכות התמונות הייתה סבירה ומטה, אך גם כאן ראינו הבדלים בולטים בתוצאות.
המצלמה הטובה ביותר נמצאת בגלקסי A53. היא הפיקה תמונות איכותיות בצורה בולטת לעומת שאר המכשירים, למעט עדשת הזום, שם הרילמי בלט לטובה. בגלקסי התמונות היו חדות, עשירות בצבע ונאמנות למקור. הטווח הדינמי היה מרשים ביחס לקטגוריה והטון הכללי של התמונות היה נעים לצפייה.
מנגד, כלל המצלמות ומצבי הצילום בשיאומי היו מתחת לכל ביקורת. התמונות יצאו עם צבעים מאוד לא מאוזנים, רעש דיגיטלי בצללים וחלקן אף היו מטושטשות, למרות שהמכשיר היה מיוצב על חצובה.
איכות הקול
בכל המכשירים יש אפרכסת שאפשר לסמוך עליה במינימום לנהל שיחה בלי הפרעות ועיוותים לסאונד. אך החלק החשוב יותר הוא הרמקול המובנה, שכן הוא משמש לצפייה בסרטונים בעוצמה לא סבירה במקומות ציבוריים, אז לפחות שיהיה איכותי.
מצאנו שבגלקסי A53 יש את הרמקולים הכי מוצלחים במבחן. הסאונד היה לא רע בכלל, אפילו הרגשנו מעט באס. דולבי אטמוס עבד היטב דרך הרמקולים והתקבלה תחושה טובה של סראונד וסטריאו מאוזן.
ברילמי הסאונד היה סביר, אמנם אפקט הסטריאו היה נוכח אך הוא הרגיש אנמי למדי. דולבי אטמוס זמין רק בחיבור לאוזניות.
ל-OnePlus היה צליל פלסטיקי, דל וצורם וכלל אין תמיכה בדולבי אטמוס או הסטריאו היה מאוזן פחות או יותר. בשיאומי המצב היה עוד יותר גרוע, שכן הצליל לא היה רק היה חלול לגמרי, אפילו הסטריאו היה לא מאוזן כך שגם במצב אופקי, הצליל נשמע חזק יותר מכיוון הרמקול - משהו ששאר המכשירים הצליחו לאזן היטב.
עמידות
למרות שאף אחד מהמתמודדים לא באמת חסין לחבטות, המכשיר עם הדירוג הרשמי הגבוה ביותר במבחן הוא ה-Galaxy A53 עם IP67 שמצהיר שהוא יכול לשהות עד חצי שעה מתחת למים בעומק מטר וחצי. המסך מצופה בגורילה גלאס 5 וכך גם שאר המכשירים במבחן.
הוואן פלוס והרילמי בולטים לרעה היות ואין להם כל דירוג IP כך שמבחינת היצרן, הם לא עמידים בטיפת מים או בגרגיר אבק. האם זה כל מה שדרוש כדי שיתקלקלו? סביר להניח שלא וזכרו, זה שבאינטרנט אנשים מספרים שהמכשיר בעצם עמיד אבל החברה לא רוצה לגלגל את העלות של מבחן התקינה לצרכן ולכן נמנעת מלהגיש את המכשיר למבחן, זה סיפור יפה שיתפוגג לו ברגע שתצטרכו לממש את האחריות של המכשיר. שכן יהיה קל מאוד להטות את האשמה לשני היסודות הנפוצים בעולם - שהיצרן מבהיר שהמכשיר לא עמיד בהם.
סוללה
למרות תפקידה המרכזי בכל חווית השימוש, הסוללה הייתה ונשארה החלק שהתפתח הכי פחות בעשור האחרון. מה שכן השתפר הוא תחום הטעינה. OnePlus, רילמי ושיאומי תומכים בטעינה מהירה בין 60 ל-67 וואט ומגיעים עם מטען מהיר תואם. המכשיר של סמסונג תומך בטעינה משמעותית פחות מהירה - 25 וואט ואינו כולל מטען.
ל-OnePlus ול-Realme יש סוללה בקיבולת 4500 מיליאמפר ולסמסונג ושיאומי יש סוללה בקיבולת של 5000 מיליאמפר. את הסוללה בדקנו בעזרת מבחן שהוא חלק מאפליקציית PC Mark המדמה שימוש כללי במכשיר לאורך זמן. המבחן החל כשכל המכשירים על 100% סוללה ומצב ביצועים וחיסכון בסוללה כבויים כדי לדמות את השימוש הסטנדרטי ביותר. כמו כן, כיילנו את המסכים לבהירות של 200 cd/m והצבנו אותם על אותו משטח באותה טמפרטורה. המבחן מריץ בלולאה סדרה של פעולות גרפיות וחישוביות ולבסוף, מתקבלת תוצאה בזמן שימוש.
המכשיר שסיפק את זמן העבודה הארוך ביותר הוא Realme 9 Pro Plus עם 13 שעות ו-47 דקות ואחריו ה-OnePlus עם 13 שעות ו-12 דקות. סמסונג שמגיע עם סוללה גדולה יותר ב-500 מיליאמפר, עצר ב-12 שעות ו-10 דקות ואילו שיאומי, שמגיע עם סוללה באותה קיבולת כמו לסמסונג, לא עבר את ה-10 שעות ו-55 דקות.
שורה תחתונה
לטעמנו החלק החשוב ביותר בסמארטפון נמצא בחווית השימוש. כל כוח העיבוד בעולם, לא הופך ממשק גרוע לטוב ואם הפעולה הבסיסית ביותר במכשיר מרגישה לא מזמינה, אז המכשיר כולו חסר תועלת.
המשתלם ביותר Samsung Galaxy A53
בעוד שהוא לא המכשיר המהיר יותר במבחן זה, הוא כן מכיל את הממשק הנוח והמלא ביותר מביניהם, ויחד עם היכולת להרחיב את האחסון בעזרת כרטיס זיכרון והמצלמה המוצלחת, ה-A53 מציע חבילה שלמה ונוחה לשימוש.
החזק ביותר OnePlus Nord 2 5G
הסמארטפון החזק ביותר במבחן זה הוא ה-OnePlus Nord 2 5G. בין אם זה במשחקים, אפליקציות משרדיות או רשתות חברתיות, ה-Nord 2 מסוגל לספק את הביצועים הטובים ביותר משאר המכשירים במבחן זה. אם אתם ממוקדים יותר במשחקי סמארטפונים ומוכנים להשקיע עוד כמה מאות שקלים, ה-Nord 2 לא יאכזב.
מותג:Samsung, Samsung,
גודל מסך:6.4 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
מותג:Xiaomi, Xiaomi,
גודל מסך:6.67 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
מותג:OnePlus, OnePlus,
גודל מסך:6.43 אינטש,
מערכת הפעלה:...,
מותג:Realme, Realme,
גודל מסך:6.4 אינטש,
מערכת הפעלה:...,