הקדמה

גם כשאיננו נמצאים בבית, לעיתים קרובות אנחנו זקוקים לתחושת ביטחון - לדעת שהילדים שהשארנו אצל הבייביסיטר, או הרכוש שלנו, נמצאים בידיים טובות. שוק מצלמות האבטחה הביתי הפך בשנים האחרונות לפופולארי מאוד בזכות ירידת מחירים ופשטות השימוש וההתקנה; במקום IP קבוע והתקנות מסובכות ניתן היום לרכוש מצלמה בסכום נגיש עם גישה באמצעות אפליקציה לסמארטפון. 


לקחנו לבדיקה השוואתית 4 מצלמות אבטחה המאפשרות להקליט וידאו ולראות ולשמוע מרחוק דרך הסמארטפון, וכל זה ללא התקנה בקיר או בתקרה. אז איזו מצלמה היא היעילה והמשתלמת ביותר?


תודה לרשת באג על השאלת ה-Yi Home וה-Ring.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

התקנה והגדרה ראשונית

תהליך ההתקנה הפיזי היה פשוט: הוצאנו את המצלמות מהקופסה, חיברנו אליהן את כבל החשמל והנחנו אותן על מדף מוגבה - זה הכל. במקביל, ניתן להתקין אותן על הקיר אך יש צורך במתאם שאינו כלול, למעט דגם ה-Ring. אבל אנחנו כאן בשביל הפשטות, רק שהסיבוך מתחיל דווקא בחלק של ההגדרה הראשונית.




כל ארבע המצלמות שבדקנו מחייבות לפתוח חשבון עם שם משתמש וסיסמה, כך שהמצלמות משויכות אליכם ובכל מכשיר שבו תיכנסו עם הפרטים, הן יופיעו אוטומטית. אחרי שהורדנו את האפליקציות, מצאנו שההתקנה של המצלמות של Xiaomi ו-Yi היתה, יחסית הקלה ביותר. ניתן להתחבר עם חשבון פייסבוק ללא יצירת שם משתמש וסיסמה, ולאחר סריקת ברקוד שמופיע על הטלפון באמצעות המצלמה - התהליך הושלם. ההתקנה של Ring אמנם היתה מאוד ידידותית ואף הציגה קטעי וידיאו קצרים ומושקעים שממחישים מה יש לעשות בכל שלב, אבל תהליך ההרשמה היה ארוך, מייגע ודרש פריטי מידע מיותרים שלא ששנו לספק אך היו בגדר חובה (כמו כתובת מגורים).


המצלמה של Provision הייתה הקשה ביותר להגדרה. היא היחידה שמרגישה באופן מובהק שהתחילה את חייה כמצלמת IP ישנה שתפרו לה אפליקציה כדי להתחרות בשאר החברות, אך זה בולט. תהליך הצימוד היה מסורבל ואיטי, דרש מאיתנו להזין שם משתמש וסיסמה המגיעה כברירת מחדל כ-888888 - סכנת אבטחה חמורה בפני עצמה. וכן, האפליקציה ממליצה בחום להחליף את הסיסמה כדי למנוע גישה ממשתמשים לא מורשים, אך למה עלינו בכלל להתעסק עם המידע הזה, במקום שהחיבור יהיה מאובטח אוטומטית כמו בשאר המצלמות? בסופו של דבר, תהליך הצימוד נכשל מספר פעמים עד שלבסוף הצליח, אך לאחר שניתקנו את המצלמה מהחשמל וחיברנו אותה מחדש, היא שכחה לגמרי את כל פרטי ההתחברות כאילו עברה איפוס - מה שהיא לא.


ארבע מצלמות אבטחה ביתיות במבחן: מי הטובה ביותר?


את המצלמות של שיאומי ו-Yi יש לחבר לחשמל עם כבל Micro-USB, לפרוויז'ן יש שנאי עם חיבור ייעודי, ואילו ה-Ring היא היחידה מכולם שמצויידת בסוללה נטענת (עם מטען נפרד) ולא ניתן לחבר אותה לחשמל. במהלך כשבועיים שבהן המצלמה היתה אצלנו בבדיקות, מחוון הסוללה באפליקציה נותר מלא - נראה שהמצלמה מסוגלת לעבוד פרקי זמן ארוכים מאוד לפני שתזדקק לטעינה.


תפעול, גישה מרחוק ושליטה

כל ארבע המצלמות נשלטות באמצעות אפליקציה ייעודית לטלפון (לאנדרואיד ול-iOS). אגב, בדקנו גם עם טאבלט אנדרואיד וכל האפליקציות מתאימות ופועלות עליו בלי בעיה. ואם תרצו שליטה מהמחשב? ל-Ring יש יישום שניתן להתקין מחנות היישומים של Windows 10, ול-Yi יש תוכנה שאפשר להוריד מהאתר שלהם. במצלמה של שיאומי השליטה אפשרית מהסלולרי בלבד, ופרוויז'ן אינם תומכים באופן רשמי ביישום למחשב, אם כי יש תוכנה לא רשמית.


האפליקציה הכי פחות מועדפת עלינו היתה זו של פרוויז'ן. היא נראית מיושנת יחסית לאחרות, ולמרות שהיא מציעה לא מעט תכונות - התפעול וחווית המשתמש נחותים יחסית. בנוסף, אם תתחברו למצלמה ממכשיר אחר שלכם, כשתחזרו למכשיר הקודם האפליקציה תחייב אתכם להתחבר מחדש עם שם משתמש וסיסמה, מה שלא קרה לנו במצלמות האחרות. האפליקציה מאפשרת בין היתר הגדרות איכות התמונה, פונקציית אינטרקום - כך שניתן לשוחח דרך הרמקול והמיקרופון המובנים במצלמה עם מי שנמצא ליד, שליטה בתנועת העדשה במחוות החלקה ואפילו הגדרת שיוט - כלומר תנועה אוטומטית מתמשכת של העדשה על ציר אופקי או אנכי לסריקת החלל המנוטר.


האפליקציה של Yi נוחה ויחסית קלה לשימוש, ויש לה מגוון רחב של תכונות אך אלו לא מוצגות היטב אם שפת המכשיר שלכם היא עברית. היא מאפשרת שיתוף המצלמה עם אנשים, הגדרות איכות התמונה, תיקון עיוות עדשה, בחירת אזור ספציפי לזיהוי תנועה, זיהוי בכי תינוק, הצגת התמונה בחלון מעל ממשק האנדרואיד כך שניתן להמשיך להשתמש במכשיר במקביל לצפייה בשידור, אינטרקום ולכידת תמונה ווידיאו מקומית בטלפון.


ארבע מצלמות אבטחה ביתיות במבחן: מי הטובה ביותר?


המצלמה של שיאומי עובדת עם האפליקציה הכללית של החברה Mi Home, ששולטת על כל מוצרי הבית החכם באקוסיסטם של שיאומי; היא יחסית כבדה ולא מהירה במיוחד, אבל נוחה לתפעול. באפליקציה ניתן לשלוט בתנועת העדשה דרך מקש ניווט עגול ויחסית נוח כשטווח התנועה הוא כמעט 360 מעלות. כמו כן ניתן לשתף את המצלמה עם אנשים, להגדיר את איכות התמונה ולהגדיר תיקון לעיוות העדשה. בנוסף ניתן להציג את השידור במקביל לשימוש במכשיר לשוחח דרך אינטרקום ולבצע לכידת תמונה ווידיאו מקומית בטלפון.


ל-Ring יש יישום ייעודי, נאה ונוח עם הנחיות ברורות לכל פעולה, אבל מוגבל מאוד בתכונות: היא מאפשרת רק שיתוף המצלמה עם אנשים, בחירת אזור ספציפי לזיהוי תנועה ואינטרקום, הרבה פחות מהמתחרות.


כל אחת מהמצלמות מאפשרת להגדיר התחלת שמירת הקלטה וגם קבלת התראות כאשר המצלמה מזהה תנועה, עם אפשרות לכוונן את הרגישות (כדי שלא תקבלו התראה על כל זבוב). מצאנו שכל המצלמות ביצעו עבודה טובה בהיבט הבסיסי הזה ושלחו הודעת Push לטלפון כשזוהתה תנועה בחלל. היחידה שמציעה קצת יותר היא ה-Yi, שיודעת לזהות גם בכי של תינוק ולתפקד כ"בייבי מוניטור" בנוסף.


ארבע מצלמות אבטחה ביתיות במבחן: מי הטובה ביותר?


אחסון ההקלטות - מדיה ועלויות

באופן בסיסי, מצלמות אבטחה אמורות לאפשר לשמור את החומר מקומית, על כרטיס זיכרון (מסוג Micro-SD). ואכן המצלמות של שיאומי, פרוויז'ן ו-Yi תומכות בכך. המצלמה של Ring מבוססת על הקלטה בענן בתשלום ואינה כוללת חריץ לכרטיס כזה, כך שאם תבחרו לא להתחייב לתשלומים מתחדשים לשארית חיי המוצר, לא יישמר כל תיעוד. למעט המצלמה מבית רינג, כל שאר המצלמות מאפשרות להקליט וידאו או ללכוד תמונות ידנית באמצעות האפליקציה, כך שהקבצים יישמרו על אחסון הטלפון שלכם.


האופציה השנייה לאחסון החומר המוקלט ממצלמות האבטחה היא בענן - ההקלטות מועלות ונשמרות אוטומטית לפרק זמן מסוים על השרתים, ואתם יכולים לגשת לכל נקודת זמן רצויה ולצפות בחומר. כל חברה מציעה פורמט אחר של תשלומים, כאשר בדרך כלל יש אפשרות לבחור את פרק הזמן שבו יישמרו ההקלטות (שבוע, חודש וכו') ואת כמות המצלמות המחוברות. לרוב, תכניות לשנה יוצאות זולות יותר מאשר מנוי לחודש או שלושה חודשים, כצפוי.


בדקנו וחישבנו את העלות של חבילה בסיסית של כל מצלמה למשך שנה אחת. החבילה הזולה ביותר היא של Yi, בעלות של 6.5 שקלים לחודש בלבד. עבור המצלמה של Ring תשלמו 8.8 שקלים בחודש; עלות שירות הענן של Provision יקר משמעותית משום מה ומגיע ל-12.1 שקלים בחודש, והחישוב כולל הטבה חד פעמית של עלות מוזלת לשלות החודשים הראשונים. ושיאומי? ובכן, אם תגדירו את האפליקציה לפי איזור ישראל תגלו שהאופציה לשמירה בענן כלל לא קיימת. כשהגדרנו את האפליקציה לאיזור סין נפתחה האפשרות, אבל הרכישה יכולה להתבצע במטבע סיני ובאפליקציות סיניות בלבד כמו WeChat.


ארבע מצלמות אבטחה ביתיות במבחן: מי הטובה ביותר?


איכות התמונה

מצלמות אבטחה לא אמורות לספק תמונה "יפה" בהכרח, אלא בעיקר לוודא שהתמונה ברורה, מפורטת עד כמה שאפשר ושניתן יהיה לזהות אלמנטים בצורה טובה. כמו כן אנו מצפים לכיסוי נרחב של השטח, באמצעות זווית עדשה רחבה, וכן לביצועים טובים בחושך באמצעות נוריות אינפרה-אדום ייעודיות.


את התמונה הטובה ביותר מספקת המצלמה של שיאומי. יש אמנם תופעה של חידוד יתר, אבל הצבעים טובים, הטווח הדינמי יחסית רחב והמצלמה לוכדת פרטים באופן מרשים. זווית העדשה אינה משתווה לזו של רינג, אבל המצלמה הזו ממונעת ולכן, לפחות כשאתם בשליטה מהאפליקציה, אתם יכולים להזיז אותה על ציר של כמעט 360 מעלות ולצפות בכל נקודה שתרצו.


במקום השני מבחינת איכות התמונה נמצאת ה-Ring; הצבעים נאים והתמונה מאוזנת ובהירה, גם אם יש נטייה מסוימת להפוך צבע עור אנושי לאדמדם. התמונה מציגה פירוט סביר, אך פחות חדה מזו של שיאומי. זווית העדשה היא הרחבה ביותר מבין כל המתמודדות, ובאופן מרשים - העיוות בתמונה מינימלי למרות זאת. היא אמנם לא ממונעת אבל לוכדת את השטח הרחב ביותר  בבת אחת.


המצלמות של Provision ו-Yi מציגות שתיהן איכות בינונית. ל-Yi הצבעים ירקרקים והתמונה יחסית חשוכה, כך שבפרצופים חסרים פרטים חיוניים; לפרוויז'ן הצבעים סבירים אבל התמונה כהה למדי ויש פיקסול די בולט ברקע. זווית העדשה של ה-Provision רחבה יותר אבל במקביל גם עיוות העדשה חמור ובולט יותר. עם זאת, יש לה יתרון מכריע על ה-Yi בכך שהמצלמה ממונעת ולכן יכולה לקלוט כל נקודה בחלל מסביב. זו גם המצלמה היחידה שמציעה "שיוט" אוטומטי כך שהמצלמה נעה כל העת וסורקת את השטח. 


ארבע מצלמות אבטחה ביתיות במבחן: מי הטובה ביותר?


אז איזו מצלמה לקנות?

למקום האחרון במבחן הגיעה המצלמה של Provision. היא מציעה כיסוי של 360 מעלות בזכות העדשה הממונעת, והיחידה שתומכת בחיבור רשת קווי; אך האפליקציה שלה מיושנת, תהליך ההגדרה מייגע, איכות התמונה לא הרקיעה שחקים - אבל עלויות אחסון הענן דווקא כן. היא תתאים למי שמעוניין במצלמה ממונעת וחייב אחסון ענן - זו המצלמה היחידה בבדיקה הזו שמאפשרת את שתי הפונקציות.



במקום השלישי נמצאת המצלמה של Ring. היא הרשימה אותנו עם זווית עדשה רחבה במיוחד, איכות תמונה טובה והיא היחידה שפועלת על סוללות ולכן ניתן להזיז אותה בלי שום טרחה ממקום למקום. מנגד אין אפשרות להקליט עליה כך שהיא מחייבת גם עלות חודשית וזאת בנוסף לעלות הרכישה הראשונית - במחיר שלה תוכלו לקנות 5 מצלמות של שיאומי ועוד יישאר לכם עודף. בעיקר מהסיבה הזו, המצלמה הזו מגיעה למקום השלישי. אם הניידות חשובה לכם, מדובר במצלמה טובה בסך הכל, אבל לא ראינו הצדקה למחיר המפולפל שלה.


למקום השני הגיעה המצלמה של Yi. היא אמנם הכי פחות מרשימה באיכות התמונה, אבל מצטיינת באפליקציה נוחה, עלויות אחסון זולות ומחיר רכישה נוח וזאת במקביל ליכולת שלה לתפקד כמוניטור לתינוק, אז הרווחתם שני מוצרים באחד.



את המקום הראשון כובשת המצלמה של Xiaomi. גם עדשה ממונעת, גם אפליקציה נוחה, גם איכות תמונה טובה מאוד וכל זה במחיר זול להפליא של פחות מ-180 שקלים. לו רק היתה תומכת באחסון ההקלטות לענן היא היתה קרובה לשלמות, אבל גם בלי זה מדובר באופציה יעילה במחיר מצוין.


להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו: