הרכב הרמקולים: מערכת סטריאו סטנדרטית כוללת שני רמקולים (2.0), ובדגמים מסוימים תמצאו גם סאבוופר לצלילים הנמוכים – הלוא הוא הבאס (2.1).
הספק הרמקולים: בשיקולי הקנייה שלכם קחו בחשבון רק את הספק ה-RMS, ולא את ההספק החשמלי. מומלץ לבחור בהספק RMS כמה שיותר גבוה.
שיפורי שמע: מומלץ לבחור מערכת עם איקוולייזר בעל מספר גדול של תוכנות קבועות/מצבי שמע (Preset), ורצוי שתהיה גם אופציה לכוונון ידני. שיפורי שמע נוספים כוללים DSP ומדמה צליל היקפי.
מקורות להשמעת מוזיקה: בנוסף לתקליטורים סטנדרטיים, יש מערכות שמנגנות תקליטורים צרובים, זיכרונות USB או כרטיסי זיכרון, Music Port או AUX ומקלט Bluetooth להאזנה למוזיקה באופן אלחוטי ממכשירים תואמים. במערכות מסוימות יש גם תחנת עגינה לסמארטפון.
תמיכה בוידיאו: אם אתם מעוניינים לחבר את מערכת הסטריאו למסך טלוויזיה, ודאו שהיא תומכת בהצגת קובצי וידיאו, ובראשם תקליטורי DVD Video, ובפורמטים נוספים, כגון XviD, Divx, MP4 SVCD, H.264 ו-H.265.
Rip: תכונה שקיימת בחלק מהמערכות ומאפשרת להעתיק מוזיקה מתקליטור לזיכרון נייד.
מערכת סטריאו ניידת: מרבית מערכות הסטריאו המשולבות הן בעלות ממדים קומפקטיים, ויש גם מערכות זעירות (מיקרו), שחלקן ניתנות להפעלה גם באמצעות סוללות.
עוזרות וירטואליות: חלק ממערכות הסטריאו מגיעות עם תמיכה מובנית בעוזרות וירטואליות מבית גוגל, אמזון או אחרות. אם אתם נוהגים לבצע באלו שימוש ובביתכם יש מוצרים חכמים בהם תרצו לשלוט באמצעות פקודות קוליות, רצוי לבחור ברמקולים התומכים בכך.