חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מערכת סטריאו Sherwood MC663
538 - 399 ₪
מערכת סטריאו Panasonic SCAKX320
1,090 - 879 ₪
מערכת סטריאו Panasonic SC-PM250
599 - 449 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מערכת סטריאו

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
יש הרבה דרכים להאזין למוזיקה בימינו. אחת הוותיקות שבהן היא מערכת סטריאו משולבת (All in One), שאנשים רבים מעדיפים גם כיום, למרות קיומם של סמארטפונים ונגני מוזיקה ניידים מתקדמים. חובבי מוזיקה מושבעים ואודיופילים יעדיפו להרכיב את המערכת שלהם בעצמם ולרכוש מגבר ורמקולים בנפרד. אבל אם אתם מחפשים מערכת סטריאו קומפקטית, ואפילו זעירה (מיקרו), כדי להאזין מדי פעם לשירים האהובים עליכם, או כמערכת שנייה בנוסף למגבר והרמקולים הביתיים – מערכת כזאת עשויה להתאים לכם.

דגמים מסוימים של מערכות סטריאו יכולים לשמש גם כמערכת קולנוע ביתית - אומנם לא באיכות ובאפשרויות שמציעה מערכת קולנוע ייעודית, אבל לפחות מהבחינה הפונקציונאלית הם יעשו את העבודה, ויאפשרו לכם לצפות בסרטים באמצעות חיבור למסך חיצוני.

המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את מערכת הסטריאו המתאימה, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור מערכת סטריאו
1
איכות השמע

הנתונים שמופיעים במפרט של מערכת הסטריאו יסייעו לכם להחליט על המערכת הרצויה, אבל אין כמו משמע אוזניים כדי להתרשם מאיכות הצליל ולבחור מערכת שתואמת את העדפותיכם בתחום הסאונד. על כן, מומלץ להאזין למערכת בחנות, ורצוי בסגנון המוזיקה האהוב עליכם, באמצעות דיסקים שתביאו מהבית. זאת ועוד, אם איכות הסאונד חשובה לכם, מוטב שתבחרו במערכת של יצרן מוכר ובעל מוניטין בתחום.


איך לבחור מערכת סטריאו


הרכב הרמקולים: מערכת סטריאו סטנדרטית כוללת שני רמקולים (2.0), ובדגמים מסוימים תמצאו גם סאבוופר לצלילים הנמוכים – כלומר הבאס (2.1).


הספק הרמקולים: במפרט של מערכת סטריאו תתקלו בשני סוגי הספקים: הספק חשמלי והספק RMS. בשיקול הקנייה שלכם קחו בחשבון רק את הספק ה-RMS, שכן הוא מבטא את העוצמה המרבית האמיתית של הרמקולים במהלך ההאזנה. ההמלצה היא לבחור במערכת עם רמקולים בעלי הספק RMS כמה שיותר גבוה.


שיפורי שמע: האמצעי הנפוץ ביותר לשיפור השמע ולהעשרתו הוא האיקוולייזר. מומלץ לבחור מערכת עם איקוולייזר בעל מספר גדול של תוכנות קבועות/מצבי שמע (Preset), ורצוי שתהיה גם אופציה לכוונון ידני על פי טעמכם. שיפורי שמע נוספים כוללים DSP, מדמה צליל היקפי ואפשרות כוונון של Treble ו-Bass.



2
מקורות להשמעת מוזיקה

כל מערכות הסטריאו מנגנות תקליטורים (CD) ורובן גם תקליטורים צרובים וקבצי MP3. מערכות רבות מציעות אופציות נוספות להשמעת מוזיקה, בהן שקע USB או חריץ לכרטיס זיכרון, שאליהם ניתן לחבר התקן זיכרון נייד (דיסק-און-קי או כרטיס זיכרון). לשקע ה-USB ניתן לחבר בחלק מהמקרים גם נגן מוזיקה. חיבורים נוספים שיאפשרו לכם לחבר נגן MP3/4 וערוצי שמע אחרים למערכת הסטריאו הם Music Port או AUX.


איך לבחור מערכת סטריאו

רוב מערכות הסטריאו כיום מגיעות עם אפשרות לחיבור לסמארטפון או למוצר אחר באמצעות בלוטות', כך שתוכלו לנגן מוסיקה ישירות מהסמארטפון, הטאבלט או המחשב. 


כדי להאזין למוזיקה באמצעות אוזניות, ודאו שבמערכת הסטריאו שאתם בוחרים יש חיבור סטנדרטי לאוזניות (3.5 מ"מ).


רדיו: מערכות סטריאו רבות כוללות רדיו AM/FM. ההבדלים בין מערכות הסטריאו השונות נוגעים בעיקר לאפשרות סריקה אוטומטית של תחנות, למספר התחנות שניתן לשמור בזיכרון ובתמיכה ב-RDS להצגת שם התחנה על הצג.


איך לבחור מערכת סטריאו


עוזרת וירטואלית: חלק ממערכות הרמקולים החדשות מגיעות לשוק עם תמיכה באחת מן העוזרות הוירטואליות השונות, כדוגמת Google Assistant של חברת גוגל או Amazon Alexa מבית אמזון האמריקאית. תמיכה בעוזרות הקוליות מלווה במרבית המקרים גם במיקרופונים ייעודיים שיאפשרו לכם להפעיל ולבצע פעולות שונות במערכת הסטריאו באופן אלחוטי, וכן לנגנן ולהפעיל מוסיקה ישירות משירותי סטרימינג שונים או לשלוט על מוצרי בית חכם נתמכים. 

3
תמיכה בוידיאו

טכנית, מערכת הסטריאו יכולה לשמש גם כמערכת קולנוע ביתית. אמנם, אנחנו ממליצים על מערכת קולנוע ביתית של ממש, עם הרכב רמקולים של 5.1, שתספק צליל היקפי ותעניק חוויית וידיאו מהנה באמת לצורך זה. אבל אם החלטתם לחבר את מערכת הסטריאו למסך טלוויזיה, ודאו שהיא תומכת בהצגת קובצי וידיאו, ובראשם תקליטורי DVD Video, וגם בפורמטים אחרים שיאפשרו לכם להציג וידיאו ממקורות נוספים, כגון XviD או Divx או SVCD לתקליטורי וידאו צרובים מהארכיון האישי, או פורמטים מודרניים יותר כגון MP4 מסוגי H.264 ו-H.265 לתוכן וידיאו שהורדתם מהמחשב. עוד כדאי לוודא שהמערכת מסוגלת להציג כתוביות בעברית.


איך לבחור מערכת סטריאו


כדי שתוכלו לחבר את מערכת הסטריאו למסך טלוויזיה בחרו מערכת שכוללת יציאות וידיאו דוגמת יציאה אופטית, חיבור S-Video או Component. יציאת וידיאו נוספת שקיימת בחלק מהדגמים היא Composite, אך היא פחות מומלצת בשל איכותה הנמוכה יחסית לשתי היציאות האחרות. אם תרצו לצפות בוידיאו בהפרדה גבוהה (High Defenition) באיכות ראויה, ודאו שהדגם שבחרתם מצויד בחיבור HDMI. דגמים מסוימים של מערכות סטריאו תומכים גם בהצגת תמונות, בדרך כלל בפורמט JPEG הנפוץ.

4
נוחות השימוש

נתחיל מממדיה הפיזיים של המערכת. מרבית מערכות הסטריאו המשולבות הן בעלות ממדים קומפקטיים, ויש גם מערכות זעירות (מיקרו), שחלקן ניתנות להפעלה גם באמצעות סוללות, כך שניתן להתנייד אתן בקלות לכל מקום ולהאזין למוזיקה ולרדיו ללא חיבור ישיר. אגב ניידות – אם תכונה זו חשובה לכם במיוחד, כדאי לשקול מערכת סטריאו קומפקטית וקלה שבנויה כמקשה אחת (קומפקט דיסק) המצוידת בידית אחיזה לניוד קל ונוח.


איך לבחור מערכת סטריאו


תכונות נוספות שיעניקו לכם חוויית שימוש נוחה ומהנה יותר כוללות מחסנית/מגשי דיסקים (עד 5 דיסקים), להזנת מספר דיסקים במערכת; ID3 TAG, להצגת מידע כגון שם השיר, האלבום, האמן וכו'; אפשרות לנגינה חוזרת של שיר או תקליטור שלם; גישה ישירה לשיר מסוים; RIP – העתקת מוזיקה מתקליטור לזיכרון נייד; שעון מעורר; מסך LCD ושלט רחוק.

5
מחיר ואחריות

טווח המחירים של מערכות סטריאו רחב למדי, ומתחיל מ-350 שקל למערכות פשוטות ועד ל-4,000 שקל ויותר לדגמים יוקרתיים של חברות בעלות שם בתחום. האחריות שניתנת לדגמים השונים היא לשנה בדרך כלל, ויש דגמים עם אחריות ממושכת יותר. כמובן שההמלצה היא לנסות ולמצוא את מערכת הסטריאו המאפשרת אחריות ארוכה ככל הניתן. 

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מערכות סטריאו

מותג:Sherwood, Sherwood,
תאריך כניסה לאתר:8/2018,
החל מ- 399 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:Panasonic, Panasonic,
תאריך כניסה לאתר:1/2022, 1/2022,
החל מ- 879 ₪
מתוך 6 חנויות
מותג:Panasonic, Panasonic,
פורמטים:MP3, CD רגיל, צרובים,
כולל:BLUETOOTH...,
החל מ- 449 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Philips,
תאריך כניסה לאתר:5/2021,
החל מ- 489 ₪
מתוך 5 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image