חוץ מטוסטר אובן, שעליו תוכלו לקרוא במדריך איך לבחור טוסטר אובן, ישנם שני סוגים נוספים של טוסטרים: טוסטר קופץ (מצנם), שנועד לחימום ולקלייה של פרוסות לחם; וטוסטר לחיצה שיכול לשמש להכנת סוגי מזון שונים, או לחימום ולקלייה של מוצרי לחם בעלי נפח גדול, כמו לחמניות, בגטים ופוקאצ'ות.
טוסטר מסוג לחיצה כולל שלושה תת-סוגים של טוסטרים: טוסטר משולשים, טוסטר פסים וטוסטר שטוח. בכולם תוכלו להכין טוסטים קלאסיים עם גבינה או כל מילוי אחר, כאשר טוסטר משולשים ינפיק לכם טוסטים משולשים ונוחים לאחיזה, אך יהיה מוגבל בשימוש ובגודל הפרוסות, ואילו טוסטר פסים וטוסטר שטוח יאפשרו לכם להרחיב את אפשרויות השימוש בהם. באמצעותם תוכלו לחמם, להפשיר ואף לבשל ולצלות פריטי מזון קטנים ותוספות, דוגמת חזה עוף, קציצות שטוחות, ירקות וכדומה. טוסטר פסים יעניק למזון המוכן פסי חריכה, אך יהיה קצת פחות נוח לניקוי מטוסטר בעל משטח שטוח.
התאימו את גודלו של הטוסטר לשימוש המיועד, הן מבחינת כמות המזון או פרוסות הלחם שתוכלו להכין בו-זמנית והן בסוג המזון שתכינו בו. גודל הטוסטר מוגדר לפי מספר הפרוסות שהוא מכיל. הדגמים השונים של טוסטרים יכולים להכיל שתיים עד שש פרוסות. כמו כן, אם תרצו לקלות פרוסות גדולות או עבות בטוסטר קופץ, ודאו שפתחי ההזנה הם בגודל המתאים.
ההספק של הטוסטר קובע את עוצמת החום המרבית שלו. ההספק בטוסטרים השונים נע בין 700 ל-2400 ואט. ככל שההספק גבוה יותר מהירות ההכנה של המזון תהיה גבוהה יותר וגם תוכלו להכין בו מגוון רחב יותר של מאכלים. אם אתם חובבי סטייקים, למשל, בחרו טוסטר בעל הספק גבוה, ורצוי שזה יהיה טוסטר פסים.
יש טוסטרים שמצוידים בבורר טמפרטורה שמאפשר לקבוע את הטמפרטורה הרצויה בהתאם לסוג המזון. בורר טמפרטורה יתאים למי שמעוניין לשלוט בעוצמת החום כדי להתאימה לרמת ההשחמה או הקלייה הרצויה ולאופי השימוש בטוסטר.
מומלץ לבחון את הטוסטר באופן אישי בחנות ולא להסתפק בתמונה או במפרט שלו. בדקו את תפקוד הכפתורים, התרשמו מאיכות הבנייה ומנוחות השימוש הכללית של הטוסטר.
בנוסף, כדאי לדעת שמגש פירורים נשלף בטוסטר קופץ, ומשטח מתפרק בטוסטר לחיצה, יקלו על הניקוי שלו, ונוריות חיווי יאפשרו לכם להתעדכן במצב הפעולה של הטוסטר. שימו לב גם לסוג הצירים של טוסטר לחיצה. צירים מתכווננים בטוסטר כזה ישפרו משמעותית או נוחות השימוש בו, בכך שניתן לקבוע את המרווח בין החלק העליון ובין החלק התחתון של הטוסטר באופן שווה, ולהכין מנות בעלי נפח גדול יחסית.
תכונה נוספת שכדאי לשקול ברכישת מצנם, אך בעיקר טוסטר לחיצה, היא כפתור כיבוי והדלקה. כפתור כזה יחסוך מכם את הצורך לנתק את הטוסטר מהחשמל כדי להפסיק את פעולתו.
המחיר של טוסטרים קופצים (מצנמים) מתחיל מעשרות שקלים לטוסטר קטן ובסיסי, ועד ל-500 שקלים ואף יותר לטוסטרים גדולים ומעוצבים ובעלי תכונות מיוחדות, וכן עבור כאלו המאפשרים את הכנתן של מספר גדול של פרוסות.
טוסטר לחיצה יעלה לכם בין כ-100 שקלים לדגם פשוט, ועד ל-800 שקלים ויותר לטוסטר מתקדם, שיאפשר לכם להכין מגוון רחב של מאכלים. לרוב הטוסטרים ניתנת אחריות לשנה, ולדגמים מסוימים, בעיקר היקרים שבהם, ניתנת אחריות ממושכת יותר.