בבחירת הנפח המתאים יש להתחשב כמובן בכמות המזון שאתם מתכוונים לבשל, אבל גם במקום המיועד לו במטבח – במטבחים קטנים וצפופים זה עשוי להיות שיקול חשוב.
הנפח שבתנורי הטוסטר אובן נע בטווחים עיקריים שבין 12 ל-
כל הטוסטרים מצוידים בצמד גופי חימום – עליון ותחתון, וחלקם גם במאוורר טורבו. מספר מצבי ההפעלה (תכניות הבישול) תלוי בשילובים שמאפשרים הדגמים השונים. במרבית הדגמים ניתן לקבוע את השילובים – גוף חימום עליון בלבד (גריל, השחמה, הקרמה וכדומה), גוף חימום תחתון בלבד (לחימום מזון בטמפרטורה נמוכה או להכנת פיצה ומאכלים אחרים בטמפרטורה גבוהה), וכמובן – הפעלה משותפת של שני גופי החימום למגוון רחב של בישולים ואפייה.
מאוורר טורבו שקיים בדגמים מסוימים מספק פיזור חום אחיד ומקצר את משך הבישול.
תפעול האובן טוסטר מתבצע באמצעות וסת הטמפרטורה והטיימר. בבחירת אובן טוסטר חשוב לבדוק את הטמפרטורה המקסימלית ואת משך ההפעלה המקסימלי שמציעים הדגמים השונים.
טיימר: ברוב הטוסטרים הטיימר הוא של 60 דקות, ויש דגמים בעלי טיימר של 90 ואף 120 דקות. בדגמים מסומים יש פונקציה נוספת בטיימר המאפשרת הפעלה רצופה ללא הפסקה, המשמשת לבישול ממושך במיוחד, דוגמת חמין או ג'חנון. אם אתם מייעדים את הטוסטר אובן להתקנת תבשילים אטיים, בחרו טוסטר עם טיימר בעל פעולה ממושכת.
הספק וטמפרטורה מרבית: יש קשר ישר בין הספק המכשיר לבין הטמפרטורה שלו. ככל שהספקו של הטוסטר אובן גדול יותר הטמפרטורה המרבית שלו תהיה גבוהה יותר, והוא גם יגיע לטמפרטורה הרצויה בזמן קצר יותר מרגע ההפעלה. בנוסף, על פי רוב גם יש יחס בין הנפח של הטוסטר אובן להספק שלו - בדרך כלל, דגמים בעלי נפח גדול מצוידים בגופי חימום בעלי הספק גבוה בהתאם. רק הקפידו לא לרכוש מכשיר גדול בעל הספק קטן ביחס לגודלו.
לרוב השימושים יספיק לכם טוסטר אובן בטמפרטורה מקסימלית של 230 מעלות, אבל את תרצו להכין פיצות, סוגים מסוימים של לחמים וכן סטייק או רוסטביף, לכו על 250 מעלות ואף יותר.
כדי לעמוד על נוחות השימוש ועל העמידות של הטוסטר אובן, כדאי שתבדקו אותו בחנות. תנו בו מבט, התנסו בו, התרשמו מרמת הגימור ומאיכות הבנייה. שימו לב לכפתורים, חשוב שאלה יהיו נוחים לאחיזה ולתפעול ובעלי פסים בולטים (או סידור דומה אחר) למניעת החלקה. העדיפו דלת שנפתחת לזווית של 90 מעלות ויותר, ודאו שידית הדלת נוחה לאחיזה ושהיא מהודקת היטב למקומה.
חלק מהדגמים הם בעלי דפנות קרות – ואלה עדיפים כמובן. לא תוכלו לבדוק זאת בחנות, אבל הנתון הזה מופיע במפרט. בדומה לאחיהם הגדולים יש לא מעט דגמי טוסטר אובן בעלי תאורה פנימית, דבר שיעניק לכם ראות טובה לתוך התנור. בדגמים מסוימים תמצאו מגש פירורים ועודפים בתחתית האובן, שיקל עליכם את ניקויו.
מחירי הטוסטרים נעים בין כ-200 שקל לדגמים פשוטים וקטנים בנפחם ועד כ-1000 שקל לדגמים מתקדמים וגדולים יותר. האחריות שניתנת על תנורי אובן טוסטר היא לשנה, ודגמים ספורים נהנים מתקופת אחריות ממושכת יותר, ואלו במרבית המקרים יגיעו גם במחיר גבוה יותר.
המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי מיקרוגל
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק א' - תא האפייה
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק ב' - הכיריים
איך לבחור כיריים גז
איך לבחור כיריים חשמליות