סקירת wisebuy - טאבלט Asus Transformer EeePad TF101 16GB אסוס
- מערכת הפעלה יעילה, נוחה ומהירה
- עיצוב יפהפה ויוקרתי
- איכות תצוגה מעולה
- סט חיבורים טוב מאוד
- איכות בנייה גבוהה
- מקלדת ייעודית
- אנדרואיד 3 עדיין לא לחלוטין יציבה
- אין גרסת 3G
- צפייה וצילום וידיאו מאכזבים
- איכות שמע בינונית ברמקולים
Asus Transformer הוא טאבלט האנדרואיד הראשון שלטעמנו מציג תחרות אמיתית ל- iPad. הממשק החדש והמרענן, נוחות השימוש והביצועים של מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסא 3 מלמדים אותנו שהיא קרובה יותר מאי פעם לבשלות, והטרנספורמר ללא ספק מקבל נקודות זכות רבות בזכותה. אנחנו בטוחים שגרסאותיה הבאות של מערכת ההפעלה אנדרואיד יפתרו את בעיות האי-יציבות וישביחו את הטאבלט הזה. בנוסף, המקלדת הייעודית מספקת ערך מוסף אמיתי, והופכת את הויתור על מחשב נייד לקל הרבה יותר.
שנה וקצת נתנו יצרניות האלקטרוניקה ל-iPad ליהנות ממעמד הטאבלט היחיד בשוק, ללא תחרות משמעותית; רק כעת, שלושה חודשים לאחר יציאת האייפד 2 לשוק, מתחילים להגיע הטוענים האמיתיים לכתר. אחד מהם הוא ה- Asus Transformer. הוא מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסא 3, אך בשונה מתחריו הרבים, הוא גם מציע ערך מוסף ייחודי ומגיע עם מקלדת תואמת.
המפרט של הטרנספורמר כולל את מיטב החומרה העדכנית כיום. יש בו מעבד כפול ליבה Tegra2 במהירות 1Ghz ו-1GB זיכרון עבודה, מסך מגע בגודל 10.1 אינטש, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 2.1, חיישן תנועה וג'יירוסקופ, זוג רמקולים סטריאופוניים, נפח אחסון פנימי של 16 או 32GB, מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 1.2 מגה פיקסל לשיחות וידיאו, מקלט GPS, מצפן דיגיטלי ועוד.
ודאי שמתם לב – הטרנספורמר מוצע למכירה בגרסת Wi-Fi בלבד, ובשלב זה אין צפי לגרסת 3G (עם גלישה סלולרית).
ביצועים
(35% מהציון הסופי)בשנים האחרונות החלו אינטל ו-AMD להיכנס לתחום המאיצים הגרפיים במחשבים ניידים. דרכה של NVidia, היצרנית הדומיננטית בתחום, להתמודד עם תחרות זאת, היא להכנס בעצמה לתחום חדש מבחינתה – פיתוח מעבדים לטאבלטים. Asus Transformer מצויד במעבד ה- Tegra2 AP20Hשל אנווידיה, מעבד כפול ליבה עם מהירות שעון של 1GHz, שאליו משודך 1GB של זיכרון.
מדובר במפרט מרשים מאוד, וגם בפועל ברוב הזמן העבודה על המכשיר חלקה וזורמת. הגלישה באינטרנט נוחה ומהירה. הגדלה, הקטנה וגלילה של דפי האינטרנט מתבצעת בצורה זריזה וחלקה מאוד, יותר מכל מכשיר אנדרואיד אחר שפגשנו, ובצורה דומה מאוד למה שראינו ב-iPad (אם כי לאייפד יש עדיין יתרון מסוים בנושא).
מנגד, נתקלנו מפעם לפעם בקריסות של אפליקציות ובקפיאות קצרות של הממשק, שאותן עוד ניתן לייחס לאנדרואיד 3 שכנראה טרם הגיעה ליציבות סופית. אבל זה לא הכל: למרות הצהרות היצרן על יכולת להריץ סרטי HD ברזולוציית 1080p, בפועל לא הצלחנו לצפות בסרטים בצורה חלקה על המכשיר. סרטי HD גמגמו מאוד על הטרנספורמר, וסרטי DivX שניסינו להריץ עליו פשוט לא נוגנו, כנראה בשל העדר מפענח מתאים. גם סרטים שצילמנו באמצעות המצלמה המובנית, או סרטוני יוטיוב ב-HD, קרטעו. יתכן ומדובר בתקלת תוכנה ביחידה הספציפית שבדקנו, מפני שקשה להניח שהיצרן היה יוצא בהכרזות על יכולות HD כאשר בפועל אלו הם הביצועים.
כאמור, הטרנספורמר מגיע עם אנדרואיד בגרסא 3. מדובר בגרסה המותאמת למחשבי טאבלט, שמצוידת בממשק חדש המאפשר עבודה נוחה על מסך גדול. אנדרואיד 3 נראית שונה בכמה דברים מכל מה שראינו עד כה בגרסאות קודמות, ואנחנו אומרים זאת בנימה החיובית ביותר שאפשר. לדוגמה, איזור העדכונים שעד כה נגלל מהחלק העליון של המסך, נמצא כאן בחלק התחתון, בדומה למערכות הפעלה של מחשבים אישיים. בצד שמאל של תחתית המסך ניתן למצוא שלושה פקדים לניווט במכשיר: חזרה אחורה, חזרה למסך הבית, ודפדוף בין היישומים הפתוחים.
מרבית האפליקציות המובנות עברו שדרוג משמעותי כאן, למשל ממשק ה-Youtube נראה כאן מדהים, עם ממשק קיר תלת-מימדי שנע באופן חלק לצדדים; גם נגן המוזיקה עם תצוגת התלת מימד הופך את השימוש במכשיר לחווייתי וכיפי. ממשק המייל, Gmail, ה-Market לוח השנה ואנשי הקשר עברו גם הם התאמה לגרסא החדשה, והם עושים שימוש נכון ויעיל במסך הגדול.
בעיה משותפת לכל הטאבלטים באשר הם, ובמיוחד אלו של אנדרואיד, היא העובדה שעדיין לא קיימות מספיק אפליקציות להורדה או לרכישה המותאמות אליהם. ובכל זאת, חשוב להדגיש שגם אפליקציות שלא עברו התאמה מיוחדת לאנדרואיד 3 עובדות כאן, ונמתחות בצורה סבירה על המסך בצורה שאולי אינה אופטימלית אך בהחלט מאפשרת שימוש.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)התצוגה ב- Asus Transformer היא ללא ספק תאווה לעיניים. עיון במפרט מסביר למה: מסך ה-10.1 אינטש שלו הוא בעל תאורת LED ופאנל IPS, שנחשב לאיכותי מאוד מבחינת דיוק הצבע וזוויות הצפייה.
ואכן, פשוט כיף להתבונן במסך הזה. הוא חד מאוד (רזולוציה של 1280X800, רזולוציית HD כשרה למהדרין) בהיר מאוד בעוצמת הבהירות המירבית, והצבעים שלו עמוקים וחיים. באור שמש קצת התאכזבנו משום שהגימור המבריק שלו מחזיר השתקפויות בצורה חזקה, אך הבהירות הגבוהה מאפשרת עבודה בצורה סבירה גם בחוץ. תגובת המסך למגע מעולה גם היא וברוב הזמן המכשיר קלט כהלכה את הפעולות שביקשנו ממנו לבצע.
השוני הבולט של המסך כאן מטאבלטים אחרים שראינו (ובעיקר מה-iPad), הוא יחס התצוגה של המסך, שעומד על 16:10 לעומת 4:3, מה שגורם למסך להיות מלבני וצר יותר. אנחנו אהבנו, אחרים פחות – עניין של הרגל.
כיף להתבונן במסך הזה: הוא חד מאוד, בהיר מאוד והצבעים שלו עמוקים וחיים. באור שמש קצת התאכזבנו משום שהגימור המבריק שלו מחזיר השתקפויות בצורה חזקה
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)אסוס טרנספורמר הוא טאבלט בגודל ממוצע והוא שוקל 680 גרם, בדיוק כמו האייפד הראשון. הוא לא ממש קליל אבל נוח לאחיזה. העיצוב כאן יפהפה, ומשך קריאות התפעלות מצד כל מי שראה את המכשיר. צבעו נחושת-מט, וחלקו החיצוני המקומר קלות מצופה בגימור מחוספס שמשפר את האחיזה בו.
העיצוב כאן יפהפה, ומשך קריאות התפעלות מצד כל מי שראה את המכשיר. צבעו נחושת-מט, וחלקו החיצוני המקומר קלות מצופה בגימור מחוספס שמשפר את האחיזה בו
בצד שמאל נמצאים כפתורי הווליום וכפתור נעילה וכיבוי. מבחינת חיבורים, יש כאן הרבה יותר מאשר אצל המקביל מבית אפל: בצד ימין מצאנו שקע משולב למיקרופון ואוזניות, מיקרופון מובנה, יציאת Mini-HDMI וחריץ לכרטיס זיכרון מסוג Micro-SD. מקדימה, משני צדי המסך, נמצאים זוג הרמקולים. הם מפיקים שמע בעוצמה גבוהה למדי וצליל סטריאופוני סביר, אבל נטול באסים לחלוטין וקצת צורם.
בגבו של ה- Asus Transformer נמצאת מצלמת 5 מגה פיקסל, שמפיקה איכות צילום סבירה, וסטנדרטית יחסית למצלמות בטלפונים סלולריים. צילום הוידיאו הוא אמנם ברזולוציית HD 720p, אך הוא בקצב פריימים נמוך (10fps בקבצים שצילמנו), ולכן הוידיאו מקרטע מאוד. המצלמה הקדמית ברזולוציית 1.2 פיקסל הפתיעה לטובה וסיפקה איכות סבירה למדי, אך בכל מקרה לא היינו בונים יותר מדי על המצלמות המשולבות כאן.
האטרקציה הגדולה ביותר בטרנספורמר היא ללא ספק המקלדת שלו, הניתנת לרכישה בנפרד. היא נראית כמו חלק תחתון של מחשב נייד – עם משטח עכבר, חיבורים בצדדים והכל – ממש לא כמו מקלדות ה-Bluetooth הקטנטנות שאפשר לקנות עבור האייפד. החיבור שלה אל הטאבלט עצמו קל ופשוט, והופך את הכתיבה בו לנוחה הרבה יותר; למעשה, כשהטאבלט מורכב על המקלדת, קשה להבחין בינו לבין נטבוק מן השורה.
האטרקציה הגדולה ביותר בטרנספורמר היא ללא ספק המקלדת שלו, הניתנת לרכישה בנפרד. החיבור שלה אל הטאבלט עצמו קל ופשוט, והופך את הכתיבה בו לנוחה הרבה יותר
מקשי המקלדת נוחים לשימוש והם בגודל סביר. משטח העכבר גם הוא בגודל טוב, אך הוא לא מספיק מדויק לטעמנו, ויש עיכוב (קל אך מורגש) בתגובה. מעבר לנוחות בהקלדה ממושכת, המקלדת כוללת סוללה פנימית משל עצמה, וגם מוסיפה לטרנספורמר שתי כניסות USB רגילות וקורא כרטיסי SD. כשיצא עדכון גרסה ל-3.1 לטאבלט הזה, תתווסף תמיכה גם בהתקני קלט חיצוניים, כמו עכבר רגיל.
מקשי המקלדת נוחים לשימוש וגודלם סביר. משטח העכבר גם הוא בגודל טוב, אך אינו מספיק מדויק ויש עיכוב קל בתגובה. המקלדת כוללת סוללה פנימית וגם שתי כניסות USB וקורא כרטיסים
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)הסוללה המובנית בטרנספורמר היא סוללת ליתיום-פולימר, שמתאפיינת בעמידות רבה יותר ל"אפקט הזיכרון" בניגוד לסוללות ליתיום-יון. פירוש הדבר הוא שהיא אינה דורשת פריקות מלאות תקופתיות של הסוללה כדי לשמור על אורך חייה. זמן השימוש המוצהר עומד על 9 שעות וחצי, אך יחד עם הסוללה המובנית במקלדת ניתן להאריך זמן זה עד לכ-16 שעות.
המכשיר היה ברשותנו כיומיים בלבד, ולכן לא יכולנו לבחון את משך פעולת הסוללה באופן מקיף ומלא. עם זאת, במשך הזמן שהוא שהה אצלנו, בשימוש אינטנסיבי למדי שכלל גלישה באינטרנט, הורדה והתקנת אפליקציות, עבודה בבהירות גבוהה, השמעת מוזיקה ועוד, תוך כדי חיבור מדי פעם למקלדת, סיפק לנו המכשיר משך עבודה של יום שלם, מ-08:00 הבוקר ועד איזור השעה 22:00.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)Asus Transformer מתאפיין באיכות בנייה מעולה ובחומרים איכותיים, מה שנותן תחושה טובה מאוד כאשר אוחזים בו. הוא מרגיש עמיד ואמין למדי. גם המקלדת ומנגנון החיבור שלה לטאבלט שומרים על הסטנדרט הגבוה, וגם הם בנויים נהדר ומרגישים איכותיים.
כאשר המקלדת מחוברת לטאבלט, אפשר לסגור את המסך על המקלדת בדומה למחשב נייד רגיל, כך שהמסך מוגן מפני פגיעות ושריטות, הרבה יותר מטאבלטים אחרים. יש לציין שהמסך עצמו מצויד בזכוכית גורילה, החסינה מפני שריטות ופגיעות.
כאשר המקלדת מחוברת לטאבלט, אפשר לסגור את המסך על המקלדת בדומה למחשב נייד רגיל, כך שהמסך מוגן מפני פגיעות ושריטות