סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Optimus G Pro E989
- מסך Full HD משובח וענק
- ביצועים מהירים מאוד
- איכות שמע גבוהה באפרכסת ובאוזניות
- שלט אינפרה-אדום נוח
- NFC
- סוללה טובה ונשלפת
- מיקום חלק מהלחצנים לא אופטימלי
- איכות השמע בספיקר בינונית
- המצלמה טובה אך לא מעולה
- מעט מסורבל
- ממשק מצועצע
- אין רדיו FM
נכון לזמן כתיבת שורות אלה, Optimus G Pro הוא מכשיר הפאבלט הטוב ביותר שתוכלו להניח עליו את היד בשוק הישראלי. זהו תואר שברירי מאוד – בקרוב מאוד המתחרים יישרו קו וישיקו מכשירים מקבילים או מתקדמים יותר – אבל גם אז, האלטרנטיבה של LG אטרקטיבית בפני עצמה. מסך יפהפה, מפרט עוצמתי ומהיר ושלל תכונות מתקדמות הופכות את ה- G Pro לבחירה מעולה לחובבי המסך הגדול.
פחות מחצי שנה אחרי מכשיר הדגל הקודם, Optimus G, וממש במקביל להשקה של מכשיר הדגל החדש, ה-G2, מגיע לארץ מכשיר הדגל שאיבד זה עתה את הכתר – Optimus G Pro. מבולבלים? זה בסדר, גם אנחנו. LG משתדל לנצל עד תום את המומנטום שצברה מאז שיתוף הפעולה המוצלח שלה עם גוגל במכשיר ה-Nexus 4, ומשחררת לשוק שורה ארוכה של סמארטפונים שמיועדים למגוון קהלי יעד.
Optimus G Pro אמנם איבד כבר את הבכורה, אך הוא עדיין מכשיר פרימיום בכל קנה מידה, גם ביחס למתחרים. הוא מצויד במסך Full HD בגודל 5.5 אינטש, ומצויד בחומרה עוצמתית: פלטפורמת Snapdragon 600 עם מעבד 1.7GHz מסוג Krait 300, זיכרון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי Adreno 320, מצלמת 13 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 2.1 מגה פיקסל, NFC, משדר IR, זיכרון אחסון בנפח 16/32GB ואפשרות הרחבה עם כרטיסי Micro-SD, סוללה נשלפת ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 4.1.2.
המכשיר שבדקנו היה בגרסת E989, שנמכרת בארץ על ידי היבואן הרשמי וכוללת תמיכה מלאה בכל התדרים בישראל. הגרסה הבינלאומית E985 אינה תומכת בתדר HSPA 850 ולכן פחות תתאים לרשתות פלאפון, הוט מובייל ודומותיהן. גרסת E980 שמיועדת ל-AT&T תומכת בכל התדרים וגם בתדרי LTE שבשלב זה אינם רלוונטיים לישראל.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)אפרכסת המכשיר מספקת צליל חזק מאוד ואיכותי, והצלחנו לנהל שיחות גם במקומות הומי אדם ורועשים. למעשה, ברוב הזמן אין צורך להשתמש במלוא העוצמה של האפרכסת כדי לשמוע היטב את המשוחח.
הספיקר, לעומת זאת, מאכזב קמעא; הוא אמנם חזק ואפשר לנהל איתו שיחות ללא ידיים באופן מוצלח, אבל בהשמעת מוזיקה, רינגטונים ופס-קול של סרטונים הוא מתגלה כהרבה פחות טוב מזה של מתחרו הוותיק, Galaxy Note 2 של סמסונג. הצליל שלו קטן יותר וחסר נפח והוא נוטה לצרימה מסוימת.
האוזניות המצורפות לא רק יפות ונוחות, אלא גם איכותיות. האזנה למוזיקה באמצעותן היתה תענוג, הסאונד היה עשיר ומאוזן יחסית ותדרי הקצה מודגשים היטב. LG מספקת כמה תבניות צליל מובנות (ומוצלחות להפתיע), כולל Dolby Sound להרחבת נפח הצליל, וכן איקוולייזר ידני לשימושכם האישי.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)אחרי ה-Note II, כבר לא התרגשנו במיוחד ממכשיר בגודל מסך של 5.5 אינטש. ובכל זאת, שמחנו לגלות ש-LG הצליחה להטמיע מסך ענק שכזה בתוך מכשיר שממדיו קטנים יותר מה-Note בכמה וכמה מילימטרים, וגם עשתה אותו קל יותר (172 גרם לעומת 183 בנוט 2). המכשיר עשוי כולו פלסטיק, וגם לזה כבר התרגלנו. העיצוב שלו מרשים בזכות עוביו הדק (9.4 מ"מ), תבנית הריבועים הנוצצים במכסה הסוללה, שפגשנו כבר בנקסוס 4 של LG, מסגרת הכסף-מט המתוחכמת מסביב להיקף המכשיר ובעיקר מסגרת המסך הדקיקה.
האחיזה במכשיר נוחה, שכן קווי המתאר של חלקו האחורי עגלגלים. מנגד, ההצמדה לאוזן בעת שיחה ממושכת אינה נוחה מאחר והפינה שבין המסך לצלע העליונה חדה יחסית. מבחינת נשיאה, המכשיר מרגיש בנוח בכף יד בגודל סטנדרטי, אבל בעלי ידיים קטנות עלולים להרגיש שהוא גדול מדי עבורם. בכיס ג'ינס הרגשנו לעיתים שהמכשיר בולט החוצה מהכיס האחורי בסנטימטר או שניים – לא משהו שמפריע באופן מורגש – אבל במכנסיים קצרים הוא מורגש היטב ואף מפריע.
המכשיר עשוי כולו פלסטיק, וגם לזה כבר התרגלנו. העיצוב שלו מרשים בזכות עוביו הדק (9.4 מ"מ), תבנית הריבועים הנוצצים במכסה הסוללה
הארגונומיה של ה- LG Optimus G Pro מתגלה כמוצלחת ברובה, והלחצנים נמצאים בדרך כלל במקומות הנכונים – אבל לא כולם. לחצן ההפעלה נמצא בימין המכשיר בחלק העליון, בנגישות טובה לאגודל. משמאל נמצאים לחצני הווליום – בדיוק באמצע, ומעליהם לחצן ה-Q שניתן לתכנות אישי (וזה נפלא). אם אתם משתמשים בתושבת אוניברסאלית לרכב, תגלו עד מהרה שמיקומם של לחצני הווליום במרכז המכשיר גורמת לכך שהם נלחצים על ידי צדדי התושבת, וצריך למקם את המכשיר בצורה מסורבלת מעט כדי שמקשי הווליום לא יילחצו. בראש המכשיר יש שקע 3.5 מ"מ לאוזניות ועינית האינפרה-אדום, ובתחתית כמקובל שקע Micro-USB לטעינה.
המקשים בקדמת המכשיר סטנדרטיים: מקש בית פיזי מוארך ושני מקשי מגע לצדדיו, אלא ש-LG בחרה למקם את לחצן החזור משמאל ואת לחצן התפריט מימין – סידור מרגיז ולא יעיל. לחצן הבית אמנם כמעט ולא בולט מעל פני השטח, אך הוא מגיב כהלכה. נהנינו לראות שסביב המקש הזה נמצאת נורת LED צבעונית שמשמשת לחיווי והתראות; הנורה מהבהבת בצורה "נושמת" בשלל צבעים, שאת חלקם ניתן להגדיר (למשל אפשר לבחור שלאיש קשר ספציפי הנורה תהבהב בצבע כתום).
LG שידכה למכשיר הדגל שלה מסך שהוא מהטובים שפגשנו עד כה (ופגשנו הרבה). זהו מסך מסוג LCD עם פאנל IPS Plus ברזולוציית 1920x1080, שמספק צפיפות פיקסלים של 401ppi. כל סופרלטיב שהוא יתאים כאן; המסך בהיר, חד להדהים, בעל צבעים מדויקים ולא רוויים מדי או אנמיים, ובאופן כללי מענג לחלוטין. הוא מתמודד נפלא הן בצפייה בטקסטים והן בתמונות או סרטים. בהשוואה למסך ה-Amoled של ה-Note 2, קשה שלא להתפעל מהלבן הבהיר והמדויק שמציג המסך של ה-LG, לעומת הלבן הכהה והנוטה לכחלחל של הסמסונג. מאידך, רמת השחור של ה-Note הרבה יותר טובה מזו של ה-LG. בצפייה בשמש ישירה המסך דוהה משמעותית, אך עדיין ניתן להשתמש בו ברמה מסוימת.
המסך בהיר, חד להדהים, בעל צבעים מדויקים ולא רוויים מדי או אנמיים, ובאופן כללי מענג לחלוטין. הוא מתמודד להפליא הן בצפייה בטקסטים והן בתמונות או סרטים
ממשק המשתמש של - LG Optimus G Pro זהה כמעט לחלוטין לזה שפגשנו ב- LG Pro, דהיינו – צבעוני, מהיר כברק, ידידותי מאוד אבל גם ילדותי מעט. LG מעניקה חופש פעולה וקסטומיזציה רחבות וניתן לשנות כמעט כל דבר – מסדר המתגים בוילון ההתראות, דרך רקע מגירת האפליקציות ועד השעון שמופיע במסך הנעילה, או אנימציית פתיחת המסך. מאחר ולמכשירי LG יש קבילת מפתחים מצומצמת במיוחד וקשה מאוד להשיג עבורם גרסאות עצמאיות (רומים), יש נחמה בכך שלפחות במסגרת הגרסה הרשמית ניתן לשנות דברים רבים כל כך בקלות ובנוחות.
מהיר כברק כבר אמרנו? LG Optimus G Pro מצויד במעבד זריז ובזיכרון RAM נדיב, והוא מתפקד למופת. אין כמעט השהיות (לאגים) בפתיחת אפליקציות והכל עובד באופן חלק עד כמה שאנדרואיד מסוגלת לכך. בהשוואה שעשינו מול Galaxy S4 (עם גרסת ROM רשמית בשני המכשירים), השיג ה-LG פעם אחר פעם זמני פעולה מהירים יותר מזה של הגלקסי. יש לציין עם זאת, שחלק מהנפשות החלונות לא תמיד היו חלקות וזורמות כפי שקיווינו.
מולטימדיה וגלישה
(30% מהציון הסופי)LG Optimus G Pro מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש. ממשק המצלמה נוח להפליא והצילום זריז – אם כי למצלמה לוקח מעט זמן לעלות, והצילום עצמו פחות זריז מאשר ב-iPhone 5 או Galaxy S4. ניתן ללכוד תמונות הן באמצעות מקש הצילום הוירטואלי שעל המסך, והן באמצעות לחצני הווליום בצד המכשיר. בנוסף ניתן להגדיר פקודה קולית שתבצע את הצילום ללא מגע יד אדם.
LG Optimus G Pro מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש. ממשק המצלמה נוח להפליא והצילום זריז
מבחינת התוצאות, הן בהחלט טובות – התמונות חשופות היטב בדרך כלל, הצבעים עשירים והחדות נאה – אבל LG עדיין מתקשה להציג איכות תמונה מרהיבה כמו סמסונג במכשיריה האחרונים. במבט בוחן בתמונות ניכר רעש דיגיטלי רב יחסית וגרעיניות באזורים כהים, ותמונות בתאורה חלשה מתקשות להרשים. צילום הוידיאו דווקא משובח ומצטיין בפירוט רב ובהקלטת צליל טובה.
נגן המוזיקה מעוצב, ידידותי וקל לשימוש. המכשיר מאפשר לכם לחפש את השיר המתנגן ב-YouTube כדי לצפות בקליפ, וכן לשדר את המוזיקה להתקנים אלחוטיים תומכים. נגן הוידיאו מתמודד כהלכה עם קובצי MKV 1080p, אם כי אינו מסוגל לנגן פס-קול מסוג DTS. כמו ב-Optimus Pro, גם כאן ניתן להריץ בתוך הסרט בצורה נוחה במיוחד – פשוט בהחלקת האצבע על גבי התמונה, וכן לבצע זום בשתי אצבעות בתוך הסרט.
מקלט ה-GPS פועל ללא דופי, וקיבלנו אות לווין תוך שניות בודדות בכל פעם. מה שכן, תוכנת Waze עדיין אינה מתמודדת כהלכה עם מסכי Full HD והטקסטים בה קטנים מדי. בנוסף, משום מה ההוראות הקוליות של Waze מוקראות במכשיר זה באיטיות בלתי נסבלת ("בעוד <3 שניות> חמש מאות מטרים <3 שניות> פנה ימינה"). יש לקוות שמדובר בבעיית תאימות מינורית של גרסת ה-Waze שתיפתר בהמשך.
עינית האינפרה-אדום עשתה לאחרונה קאמבק מפואר, והיא נמצאת בטובי המכשירים – וגם כאן. LG מימשו את הפוטנציאל שלה בצורה יפהפייה, עם תוכנת שלט ידידותית שמאפשרת לשלוט במגוון מכשירים. אנחנו בדקנו אותה עם 2 טלוויזיות ממותגים שונים, ובשתיהן הזיווג היה מהיר ומדויק. במיוחד אהבנו את העובדה שלחיצה קצרה על כפתור הבית במסך הנעילה מקפיץ על המסך את השלט, כך שניתן להשתמש בו במהירות רבה וללא צורך לחפש את האפליקציה המתאימה.
LG Optimus G Pro מצויד בדפדפן Chrome לצד דפדפן הסטוק של אנדרואיד. שניהם עשו עבודה טובה, והגלישה עם מסך כה גדול וברזולוציה כה חדה הפכו את הגלישה לנפלאה. המכשיר טוען דפי אינטרנט במהירות גבוהה מאוד והגלילה בהם חלקה ונטולת קרטועים בדרך כלל, גם בעמודים כבדים ועתירי גרפיקה. גם תוכנת המייל הרשימה לטובה, עם עיצוב סולידי בהיר ועם צליל שמבשר שהמייל ששלחנו אכן נשלח בהצלחה (תכונה שחסרה לנו בדרך כלל במכשירי אנדרואיד, וקיימת מאז ומתמיד ב-iPhone).
מעבר לתוכנות Google השגרתיות, ציידה LG את המכשיר בעוד כמה תוכנות חביבות כמו עורך סרטוני וידיאו, תוכנת מזג אוויר עם הנפשות מושקעות, מנהל יישומים, מילון (ללא עברית), תוכנת Polaris Office בגרסה המלאה שמאפשרת לא רק צפייה במסמכים אלא גם עריכה, וכן תוכנת גיבוי שימושית.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)LG Optimus G Pro מצויד בסוללת ליתיום יון נשלפת (נקודה חשובה לזכותו), בקיבולת עצומה של 3140mAh.
משך פעולת הסוללה טוב, אפילו טוב מאוד – אבל ביצועיה מחווירים ביחס ל-Note 2 של סמסונג. לזכותה נאמר שבמצב המתנה אחוזי הסוללה כמעט ולא זזים – בשימוש מועט, הגענו לשעה שש בערך עם 90 אחוזי סוללה, משהו שמזמן לא קרה לנו. מנגד, כאשר משתמשים במכשיר והמסך דולק, אחוזי הסוללה יורדים בקצב מהיר מדי לטעמנו – חצי שעה של ניווט חיסלה כ-25%. כך או כך, לא הצלחנו להגיע למצב שהסוללה נגמרה לנו לפני סוף היום, גם בשימוש די מסיבי, כך שבסך הכל אנחנו מרוצים.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של ה- LG Optimus G Pro נהדרת. הוא אמנם עשוי פלסטיק, אבל זהו פלסטיק יציב וקשיח וכל חלקי המכשיר מורכבים זה לזה באופן מעורר ביטחון. המסך מכוסה בזכוכית גורילה גלאס 2 שעמידה בשריטות, והלחצנים השונים יציבים ולא רופפים. עדשת המצלמה בולטת אך במעט מגוף המכשיר, ובסך הכל לא חששנו לשלומה גם כשהנחנו את המכשיר על גבו על משטחים קשיחים.