חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Pentax K7 : תמורה מצוינת לכסף

הטוב
  • נוחות אחיזה ותפעול גבוהות מאוד
  • איכות בנייה משובחת, עמידות בלחות, אבק וקור
  • איכות תמונה טובה מאוד בערכי ISO נמוכים
  • מייצב תמונה מובנה
  • מסך גדול ואיכותי וצג סטטוס מואר
  • עינית נדיבה עם כיסוי של 100%
  • שפע של פרמטרים לטיפול באיכות התמונה
  • Live View
  • צילום וידיאו ב-720p, כניסה למיקרופון חיצוני
  • צילום רצף מהיר - 5.2 תמונות בשנייה
  • מערכת מיקוד זריזה
  • משך פעולת סוללה מעולה
הרע
  • רועשת ב-ISO גבוה - יותר מהמתחרות
  • Live View איטי
  • איכות וידיאו לא מרשימה
  • גלגלת המצבים לא נוחה
  • גישה לא נוחה לכרטיס הזיכרון
בשורה התחתונה

Pentax K7 מתחרה בכבוד עם הדגמים המתחרים והפופולאריים יותר בפלח שוק החובבים, והיא מצליחה להיות אטרקטיבית מאוד בזכות שפע הפיצ'רים והתכונות - החל מגוף מגנזיום אטום וקומפקטי, דרך Live View וצילום וידאו ב-HD ועד קצב אש זריז מהממוצע וארגונומיה מוקפדת ונוחה במיוחד. איכות התמונה שלה טובה מאוד על פי רוב, אך כדאי לדעת שבביצועי ISO גבוה היא נופלת מהמתחרות. בשורה התחתונה, Pentax K7 תיתן תמורה משתלמת ביותר לכסף שלכם יותר מכל דגם מקביל אחר.

הקדמה

שוק מצלמות ה-DSLR בארץ שייך באופן כמעט בלעדי ל-Canon ו-Nikon, כך נדמה, וגם בעולם המצב אינו שונה בהרבה. פנטקס מתמודדת בגבורה על נתח השוק שלה, ואחרי ה-K20D שזכתה לביקורות אוהדות רבות, היא השיקה לאחרונה את ממשיכתה ה-K7. זוהי מצלמת DSLR סמי-פרו (מיועדת לשוק הביניים - חובבים וחצי מקצועיים), עם גוף קומפקטי וקל יחסית למתחרות ולדגמים הקודמים בסדרה, והיא מציעה סדרה ארוכה של פיצ'רים ותכונות שבחברות המתחרות אפשר למצוא רק בדגמים המתקדמים והיקרים ביותר.

העיצוב של
Pentax K7 קלאסי, עם גוף שחור ומסיבי בגימור הנתזים המוכר. המפרט הטכני כולל מכל טוב: חיישן CMOS בגודל 23.4X15.6 מ"מ וברזולוציה של 14.6 מגה פיקסל, מעבד התמונה Prime II, מסך בגודל 3 אינטש, צג סטטוס מואר, מערכת פוקוס עם 11 נקודות מיקוד, רגישות בטווח של 100-6400 ISO, קצב אש של 5.2 תמונות בשנייה, צילום וידיאו HD 720p, Live View, מייצב תמונה בגוף המצלמה, מערכת ניקוי אבק מהחיישן, פילטרים שונים לעיבוד התמונה, HDR מובנה ועוד.

Pentax K7 מצטיינת בעמידות גבוהה, עם שלדת מגנזיום, אטימות בפני אבק ולחות ועמידות בטמפרטורות נמוכות. היא מאחסנת את התמונות וקטעי הוידיאו על כרטיס SD ופועלת על סוללת ליתיום-יון נטענת.

את סקירת המצלמה ביצענו עם עדשת הקיט
Pentax smc DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL WR, שכפי שאפשר להבין מ-2 האותיות האחרונות בשמה, גם היא עמידה בפגעי מזג-אוויר (Weather resistant).

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נקדים ונאמר שאת בדיקת איכות התמונות באופן בסיסי ביצענו עם המצב האוטומטי P, כדי לראות איך המצלמה מתמודדת עם מצבים שונים באופן עצמאי. ההקדמה הזו חשובה משום ש-K7 מציעה שורה ארוכה של פרמטרים לכוונון מאפייני התמונה, כפי שתקראו בהמשך, שיכולים לשנות באופן מהותי את איכות התמונה.

בצילום באור יום,
Pentax K7 מפיקה תמונות טובות מאוד. הצבעים יפים ורוויים במידה, ואף שהחדות בברירת המחדל אינה הגבוהה שראינו, רמת הפירוט מצוינת והחיישן לוכד פרטים עדינים רבים. רמת הרעש בערכי ISO נמוכים נמוכה, ולמרות שבמבט מקרוב ניתן להבחין בגרעיניות קלה גם ברגישות בסיסית, לא מדובר במשהו שגורע מאיכות התמונה ובכל מקרה לא תבחינו בו אם לא תגדילו את התמונה ל-100%.

עד
ISO 400 התמונה נשארת נקייה למדי, ובתאורה סבירה גם ב-ISO 800. עם זאת בתאורה חלשה בתוך הבית רמת הרעש עולה, ומדובר גם בנקודות ירוקות ואדומות לא סימפטיות ולא רק לגרעיניות. רמת הרעש בהחלט גבוהה מרוב המתחרות, והיינו מצפים ליותר ממצלמת DSLR ב-2009. עם זאת נראה שבפנטקס שמים דגש רב יותר על רמת פירוט גבוהה מאשר על ניקיון ב-ISO גבוה, ואכן מנגנון ניקוי הרעשים פועל בעדינות ומותיר תמונה גרעינית למדי אבל גם מפורטת מאוד, עם איבוד פרטים מינימלי.

עם צילום בתאורה דלה במיוחד - למשל, בהופעה -
Pentax K7 לא מתמודדת טוב במיוחד. הגרעיניות גבוהה והצבעים רחוקים מלהיות מדויקים, ואם את הבמה שטפו במציאות אורות אדומים, כחולים וצהובים, רבות מהתמונות יצאו אדומות לגמרי.

Pentax K7 כוללת מייצב תמונה מובנה (בתזוזת החיישן) - יתרון משמעותי שאינו שכיח במצלמות DSLR, שלרובן תאלצו לרכוש עדשה מיוצבת יקרה כדי לקבל ייצוב תמונה. המייצב המובנה אפקטיבי למדי, והצלחנו לקבל תמונות חדות במהירויות תריס נמוכות של 1/20 ואף פחות (בתלוי באורך המוקד כמובן).

הפלאש המובנה מתרומם בלחיצת כפתור, וביצועיו סטנדרטיים: הוא מבזיק למרחק מקסימלי של 13 מטר, ומאיר היטב חדר בינוני. בצילום מקרוב הוא אינו שורף את פני המצולמים אך משטיח את התמונה ומחדד את הצללים, כמו כל פלאש ישיר. מובן ש-
Pentax K7 מצוידת ב-Hot Shoe שמאפשרת לחבר פלאש חיצוני.

לצלמים שלא מסתפקים במצבי הצילום האוטומטיים (כמו רוב האנשים שירכשו מצלמה כמו ה-
K7) ורוצים להגיע לאופי תמונה אישי, Pentax K7 מספקת שפע רחב ונדיב מאוד של פרמטרים כאלה. בתפריט מהיר תוכלו לכוון, בסקאלות בנות 9 דרגות, את רוויית הצבע, גוון, ניגודיות, חדות ואיזון אזורים כהים ובהירים. באותו תפריט יש גם מספר תבניות מובנות (המבוססות על כיוונון של אותם פרמטרים לעיל), ואפשרות ליצירה ושמירה של תבנית אישית. בתפריטי העומק תגלו ים של הגדרות נוספות: הרחבת הטווח הדינמי, תיקון אוטומטי של עיוותי עדשה כמו CA ודיסטורשן, רמת ניקוי הרעשים, פילטרים דיגיטליים שונים ועוד.

מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

תכונות מיוחדות

(5% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Live View: המצלמה מאפשרת לצלם ישירות מהמסך, ללא העינית האופטית. כמו במצלמות DLSR אחרות שמצוידות בתכונה הזו, גם כאן היא עדיין לא שמישה לגמרי, בגלל מהירות המיקוד האיטית להחריד.

ניקוי אבק: פונקציה שמאפשרת ניקוי אוטומטי של החיישן (על ידי ניעור קל שלו) מאבק, מה שמקטין את האפשרות של הצטברות לכלוך על החיישן.

אטימות: כפי שציינו,
Pentax K7 בנויה במטרה לאפשר עבודה בתנאי צילום לא שגרתיים. היא אטומה ללחות ואבק ועמידה גם בטמפרטורות נמוכה של עד 10- מעלות. היא אמנם לא תשרוד בטבילה במים, אבל תוכלו להמשיך ולצלם איתה בשלג ובטפטוף גשם, בטיול ג'יפים במדבר ועל שפת הים, מבלי לחשוש שיחדרו אליה גורמים לא רצויים. גם עדשת הקיט שלה חסינה בפני פגעי מזג האוויר.

HDR: פונקציה ייחודית ל- Pentax K7שמאפשרת צילום בטווח דינאמי רחב במיוחד. במצב הצילום HDR המצלמה תצלם ברצף 3 תמונות, אחת בחשיפה נכונה, אחת כהה יותר ואחת בהירה יותר, ואחר כך תאחד אותן לתמונה אחת שמכילה את האזורים הכהים והבהירים באופן מאוזן. הפונקציה מחייבת יד יציבה מאוד או שימוש בחצובה, והתוצאה טובה בעיקר בתמונות נוף - אם כי אל תצפו ל-HDR שנעשה בתוכנות ייעודיות במחשב, אלא יותר לתמונה עם טווח דינמי מורחב מאוד.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.
הטווח הדינמי הוא הטווח שבין הנקודה הבהירה ביותר לבין הנקודה החשוכה ביותר בתמונה. ככל שהטווח הדינמי רחב יותר, כך התמונה שתתקבל תכיל מספר גדול יותר של גוונים וכתוצאה מכך – פרטים רבים יותר.

וידיאו וקול

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כצו האופנה החדש, שמחייב מצלמות DSLR חדשות להצטייד ביכולת צילום וידיאו, Pentax K7 מסוגלת לצלם סרטי וידיאו ברזולוציה מקסימלית של
1280X720 ובקצב של 30 פריימים לשנייה. הקבצים נשמרים בפורמט AVI ובקידוד בזבזני למדי, שצורך כ-150MB מהכרטיס לסרטון באורך של 30 שניות.

למרות ההבטחה על הנייר, איכות צילום הוידיאו לא מרשימה במיוחד. מחוץ לבית התמונה חדה ומפורטת, אבל ניתן להבחין ברעש קל ובתופעות פיקסול פה ושם. בתוך הבית האיכות יורדת פלאים בעקבות הופעת רעש דיגיטלי חזק, והבהוב בצילום בתאורה פלואורסנטית. המיקוד האוטומטי אינו זמין בצילום הוידיאו, כך שאם תרצו להשתמש בזום שבעדשה תאלצו להתמקד מחדש במצב הפוקוס הידני.

למרות שצילמנו עם כרטיס זיכרון בן
2GB, נעצרה ההקלטה בכל פעם לאחר
כ-30 שניות לכל היותר, גם כשנשאר די והותר מקום בכרטיס. מסתבר שזו מגבלה של כרטיסי זיכרון מסוימים, ומומלץ להשתמש בכרטיסי
SD מסוג Class 6 כדי לנצל את תכונת הוידיאו במלואה.

Pentax K7 מקליטה גם סאונד בערוץ אחד (מונו), ואיכות הצליל המתקבלת דווקא טובה מאוד. אם תרצו תוכלו לחבר גם מיקרופון חיצוני אל השקע הייעודי - יתרון שקשה למצוא במצלמות מתחרות.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ברמת המחיר שלה, קשה למצוא מצלמות שנוחות לאחיזה לתפעול כמו
ה-
Pentax K7. היא יחסית קטנה ובעלת משקל סביר של 750 גרם (כולל סוללה, ללא עדשה), וההקפדה על הבנייה והנדסת האנוש שלה ראויה לשבח - החל בגריפ הנוח, דרך המסך הראשי וצג הסטטוס ועד סידור המקשים והגלגלות השונים.

Pentax K7
המצלמה יחסית קטנה ובעלת משקל סביר של 750 גרם, וההקפדה על הבנייה והנדסת האנוש שלה ראויה לשבח. היא נוחה לאחיזה ולתפעול וגופה עמיד לפגעי מזג אוויר

בגב המצלמה לצד המסך תמצאו את 4 מקשי הניווט, המשמשים גם למעבר מהיר לפונקציות כמו איזון לובן, צילום רצף, שליטה על המבזק ותפריט הפרמטרים של איכות התמונה. מקשים נוספים בגב המצלמה: תפריט, Info, מקש ייעודי
ל-
Live View, מקש AF עם בורר מצבים לבחירת נקודות המיקוד, וה-Green button - כפתור ירוק רב תכליתי שעל פי רוב מעניק בלחיצת כפתור את ההמלצות האוטומטיות של המצלמה בכל עת (למשל, בבחירת ISO). קצת מעל אלה יש מקש נעילת ה-AF, גלגלת תפעול במיקום מושלם שמשמשת לכיוון הצמצם וגם לזום במצב הצפייה בתמונות, ומשמאל לעינית - מקש מחיקה ומקש הצפייה.

Pentax K7
בגב המצלמה לצד המסך יש סט מקשים נוח שממוקם היטב לנוחות מירבית, וגלגלת תפעול במיקום מושלם שמשמשת לכיוון הצמצם וגם לזום במצב הצפייה בתמונות

בראש המצלמה מימין נמצא מקש הצילום, אותו חובקת טבעת המשמשת להפעלה, כיבוי ולכידת דוגמה (שימושית כשרוצים לראות איך התמונות ייראו אחרי כיוון איכות התמונה אבל לא רוצים לצלם תמונה ממש לשם כך). קצת מאחורי מקש הצילום יש מקשים ל-
ISO ולפיצוי חשיפה - מיקום מושלם שמותאם לפעולה באצבע ואגודל עם הגלגלת האחורית; וממש מאחוריהם - צג הסטטוס שכולל תאורה אחורית ירוקה. בצד השמאלי של ראש המצלמה נמצאת גלגלת המצבים, שצמודה מדי לפלאש המובנה ולכן קשה לנגישות ותפעול, וגם דורשת לחיצה על כפתור באמצעה כדי שאפשר יהיה לסובב אותה. את גלגלת המצבים חובקת טבעת נוספת ששולטת על שיטת מדידת האור. בקדמת המצלמה משמאל יש בורר מצבים בין פוקוס אוטומטי לידני, מקש RAW וכפור להרמת הפלאש המובנה. בקדמת המצלמה מימין, ממש מעל הגריפ ובמקום הטבעי של האצבע, נמצאת גלגלת תפעול נוספת לכיוון מהירות התריס ולפונקציות נוספות - סך הכל 2 גלגלות תפעול שמעניקות נוחות שימוש מעולה וזריזה בכל פרמטר שאפשר להעלות על הדעת. יש לציין שמלבד גלגלת המצבים הלא נוחה, כל המקשים, הגלגלות ובוררי המצבים השונים ממוקמים באופן מושלם ונוחים ביותר לשימוש.

Pentax K7
בראש המצלמה נמצאים מקש הצילום, מקשים ל-ISO ולפיצוי חשיפה במיקום שמותאם לפעולה באצבע ואגודל עם הגלגלת האחורית, וממש מאחוריהם - צג הסטטוס שכולל תאורה אחורית ירוקה. בצד השמאלי נמצאת גלגלת המצבים, שצמודה מדי לפלאש המובנה ולכן קשה לנגישות

המסך גדול - 3 אינטש, ומציג רזולוציה גבוהה של 921 אלף פיקסלים ואפשרות לכיוון הבהירות והצבעים. הוא מספק איכות נפלאה ותמונה חדה מאוד, ומציג את תכונות הצילום בזמן אמת. בזכות חיישן התנועה שבמצלמה הנתונים על הצג מתהפכים כשמחזיקים את המצלמה במצב אנכי - נוח מאוד. בנוסף למסך תוכלו לצפות בנתונים על צג הסטטוס המפורט, הגדול והמואר. העינית האופטית גדולה ונדיבה, עם כיסוי של 100% מהתמונה, והיא בהירה ונוחה לגישה. יש כמובן דיאופטר לשימושם של בעלי המשקפיים, והנתונים בתחתית תצוגת העינית ברורים וגדולים למדי.

Pentax K7
המסך גדול ומציג רזולוציה גבוהה ואפשרות לכיוון הבהירות והצבעים. הוא מספק איכות נפלאה ותמונה חדה מאוד, ומציג את תכונות הצילום בזמן אמת. העינית האופטית גדולה ונדיבה, עם כיסוי של 100% מהתמונה, והיא בהירה ונוחה לגישה.

מנגנון המיקוד ב-
Pentax K7 מהיר מאוד, שיפור ניכר לעומת הדגם הקודם
K20D. המצלמה מתמקדת במהירות ובדיוק אמין כמעט בכל מצב, גם בתאורה חלשה (בעזרת נורת העזרה).

התפריטים של פנטקס
K7 ברורים מאוד, עם טקסט קריא וסידור הגיוני בדרך כלל - למרות שחלק מהפונקציות החשובות נדדו לתפריטי עומק (כמו השליטה על ניקוי הרעשים). על פי רוב תמצאו את מה שאתם מחפשים די במהירות. כמות הפונקציות והפרמטרים שתוכלו להתאים ולהגדיר לפי נוחותכם האישית מדהימה, החל בתכנות התפקוד של כמעט כל מקש וכל גלגלת, בכל מצב צילום, ועד קביעת דרגות הכיוון (Steps) של פרמטרים שונים, ואפשרות שמירה של פרופיל ההגדרות המותאמות אישית, מה שמציב את ה- Pentax K7 כאחת המצלמות הנוחות שאפשר למצוא ברמת המחיר הזו.

כרטיס הזיכרון ממוקם מאחורי דלת פלסטיק בצד ימין של המצלמה, ובצד שמאל מאחורי מכסה גומי נמצאים חיבור לחשמל, חיבור
PC/AV קנייני ויציאתMini-HDMI. מעליהם, מאחורי כיסוי גומי נפרד, נמצאת כניסת המיקרופון. בתחתית תמצאו את הסוללה מאחורי מכסה קשיח עם נעילה, שקע הברגה מתכתי לחצובה ומגעים לגריפ חיצוני מתחת למכסה גומי.

ערכת המצלמה כוללת מטען, כבל נתונים, ספר הדרכה עב כרס בעברית ור
צועת נשיאה (ועדשת הקיט, במידה ותרכשו את המצלמה יחד עם העדשה). בולט בהעדרו כבל Mini-HDMI לחיבור המצלמה לטלוויזיה.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
רוב הפלאשים המחוברים למצלמה מקבלים את המידע על תנאי הצילום בשיטת TTL. יתכן שתתקלו בשמות TTL, ITTL, DTTL, PTTL, ETTL - כולם שמות של החברות השונות לשיטות מדידה דרך העדשה. חלק מהדגמים תומכים גם במצב ידני (M). מצב זה מתאים לצילום בסטודיו, בו רוצים להגיע לתוצאות אחידות בכל סט הצילומים.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

פנטקס K7 מציגה ביצועים זריזים מאוד. היא נדלקת ומוכנה לתמונה הראשונה בן רגע (אם כי כדי שנתוני התמוה יופיעו על המסך תאלצו להמתין כ-3 שניות), ונכבית באותה מהירות. בין תמונה לתמונה תחכו בין 0.3 ל-0.4 שניות, ובשימוש בפלאש הפנימי זמן ההמתנה מתארך לכ-2 שניות, גם בעוצמת הבזקה מלאה (בחדר חשוך לגמרי).

קצב האש מרשים - 5.2 תמונות בשנייה, יותר מרוב המצלמות בסדר גודל הזה של חברות מתחרות. לא נרשם עיכוב בצילום במצב RAW והמצלמה ממשיכה להיות מהירה מאוד. יחד עם המיקוד המהיר שלה, חוויית השימוש ב- Pentax K7מבחינת מהירות מצוינת והיא מאפשרת ללכוד את הרגע בקלות ובזריזות.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Pentax K7 מצוידת בסוללת ליתיום-יון בהספק של 1900mAh. היא מספקת זמן פעולה טוב מאוד. הצלחנו לצלם איתה כ-1500 תמונות, כשליש מהן עם הפלאש המובנה, לפני שהתחלנו לקבל הודעות שהסוללה עומדת להסתיים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply