חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה

אוריה גנור | 12.05.2008
הטוב
  • איכות צילום טובה
  • אופציה לצילום ידני מלא
  • נוחה וידידותית לשימוש
  • מסך איכותי
  • עינית אופטית
  • איכות צילום טובה
  • אופציה לצילום ידני מלא
  • נוחה וידידותית לשימוש
  • מסך איכותי
  • עינית אופטית
הרע
  • זום מעט אטי
  • צילום וידיאו בינוני
  • זום מעט אטי
  • צילום וידיאו בינוני
בשורה התחתונה

ה-A590 היא אחת המצלמות הקומפקטיות המוצלחות בשוק. היא שילוב מנצח בין נוחות, איכות ומחיר, ומצבי הצילום הידניים שלה מאפשרים למשתמש להתנסות בצילום ידני וליהנות מתוצאות מיוחדות.

ה-A590 מעט עבה מכדי להחליק לכיס המכנסיים, וצילום הוידיאו שלה בינוני בלבד, אבל חוץ מזה – היא מומלצת בחום.

הקדמה

דגם A590 IS משתייך לסדרה ארוכה ופופולארית מאוד של מצלמות קומפקטיות מבית קנון. ה-A590 היא האחות הצעירה במשפחה והמצודדת מכולן. מבחינת המבנה שלה היא אינה שונה מקודמותיה בעלות הפרופיל המדושן והעגלגל, אך זו הנוכחית זכתה סוף-סוף לרענון ולעדכון המתבקשים ונראית כמו מצלמה בת זמננו.

ה-A590, שמאפשרת צילום ידני מלא לצד האוטומטי המקובל, משתמשת בחיישן CCD בגודל 1/2.5 אינטש, ומצוידת במעבד DIGIC 3 המשובח של קנון, בזום אופטי X4 וכוללת מייצב תמונה אופטי, מנגנון זיהוי פנים, נורת עזר למיקוד וטווח ISO מכובד של 80-1600.

ה-A590 מופעלת בעזרת שתי סוללות AA רגילות ושומרת את התמונות על כרטיסי הזיכרון SD, SDHC, MMC, HCMMC.

זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-A590 אינה מביישת את הסדרה ומוכיחה שתמיד אפשר להשתפר. בזכות המעבד DIGIC 3 מצליחה ה-A590 להפיק תמונות באיכות טובה מאוד. לאיכות הצילום תורם גם מייצב התמונה האופטי שעושה עבודה מצוינת.

התמונות שצולמו הופיעו בצבעים נפלאים, עשירים וטבעיים. בכל מצבי הצילום ובכל תנאי התאורה שבדקנו, התמונות נראו ממוקדות ומוארות היטב. שמחנו מאוד לגלות כי ה-A590 עושה עבודה נהדרת בהפחתת הרעש הדיגיטלי ומתמודדת היטב גם בצילום ב-ISO גבוה יחסית. התמונות שצולמו עד ISO 400 נראו מצוין. בצילום באור יום הבחנו אמנם בחשיפת יתר קלה פה ושם, אך הרוב המוחלט של התמונות נראו מאוזנות כראוי.

פלאש המצלמה הפגין גם הוא ביצועים טובים, ובצילום בתוך הבית הוא האיר את החלל בצורה יעילה ואחידה. הפלאש לא גורם לקונטרסטיות חדה מדי, אינו יוצר הצללות חזקות, והתמונה כולה נראית מגובשת ובצבעים יפים ומאוזנים. בצילום בתוך הבית בלי פלאש, ה-A590 צילמה כמובן ב-ISO גבוה יותר, אך כאמור לא הורגשה כל גרעיניות ברוב המוחלט של המקרים. ה-A590 כוללת נורת עזר למיקוד, המאפשרת למצלמה להתמקד על אובייקט גם בחושך מוחלט. ה-A590 מצוידת גם במנגנון זיהוי פנים אוטומטי זריז ויעיל מאוד.

ה-A590 לא אכזבה גם בצילום מקרו, שבו ניתן לצלם אובייקט ממרחק מינימלי סביר של כחמישה סנטימטרים, והתוצאות לא פחות ממצוינות. התמונות שצולמו במקרו נראו ממוקדות ומוארות היטב וגדושות בפרטים.

התמונות שצולמו הופיעו בצבעים נפלאים, עשירים וטבעיים. בכל מצבי הצילום ובכל תנאי התאורה שבדקנו, התמונות נראו ממוקדות ומוארות היטב. שמחנו מאוד לגלות כי ה-A590 עושה עבודה נהדרת בהפחתת הרעש הדיגיטלי ומתמודדת היטב גם בצילום ב-ISO גבוה יחסית

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

צילום הוידיאו של ה-A590 טוב מבחינת צבעי התמונה ואיזון הלובן, אך מעט בעייתי מכל בחינה אחרת. צילום וידיאו ברזולוציה מקסימלית (640X480) יאלץ אתכם להסתפק בקצב צילום של 20 פריימים בשנייה בלבד, במקום ב-30. השילוב הזה פוגם משמעותית באיכות הסרט והוא אינו זורם וחלק כמו שסרטון וידיאו צריך להיראות. במידה שתרצו לצלם בקצב של 30 פריימים בשנייה, תצטרכו להסתפק ברזולוציה של 320X240 בלבד. התוצאה במקרה הזה טובה יותר ואף יכולה לספק לצורך צילום מזדמן של קטעים קצרים, אך לא מעבר לכך. איכות הקול המוקלט סבירה בלבד; רעשי הרקע מורגשים מדי, והקול נשמע מעט עמום.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כרוב המצלמות מבית קנון, גם ה-A590 ידידותית למשתמש וקלה להתמצאות. ה-A590 מעוצבת ככל אחיותיה לסדרת ה-A – היא עבה יחסית ובעלת פינות מעוגלות וגריפ ימני לשיפור נוחות האחיזה, והיא יושבת היטב בכף היד.

כפתורי המצלמה ממוקמים כראוי והגישה אליהם קלה ומהירה. בראש המצלמה נמצאים חוגת המצבים המוכרת של קנון, כפתור הזום המעוגל וכפתור ההפעלה. כפתור הזום המעוגל ממוקם היטב ונוח לשימוש, אך הוא מעט אטי. חוגת המצבים כוללת את מצב הצילום האוטומטי, מצב צילום הוידיאו, מצב EASY ואת המצבים P, TV, AV ו-M שעליהם נפרט בהמשך, ואת תפריט SCN האחראי על תוכניות הצילום האוטומטיות. בנוסף, כוללת חוגת המצבים כמה תוכניות צילום נפוצות (המופיעות גם בתפריט SCN), בהן פורטרט, נוף, צילום לילי, צילום ילדים וחיות מחמד וצילום בתוך הבית.

מצב הצילום EASY דומה במהותו למצב צילום אוטומטי, אלא שייחודו בכך שהמצלמה מזהה את תנאי הצילום (מקרו, נוף, חדר חשוך, מחוץ לבית וכדומה) ומכווננת את הגדרות המצלמה בהתאם ואינה מאפשרת כל התערבות מצד המשתמש, למעט השליטה בתפקוד הפלאש. זהו מצב אידיאלי לצלמי "כוון ולחץ".

מצבי הצילום P, TV, AV ו-M: ה-A590 מאפשרת צילום חצי ידני וידני לחלוטין, הדומים באופיים לצילום במצלמות מקצועיות. מצב P (Program) הוא צילום אוטומטי עם אפשרות להגדרות ידניות חלקיות כמו רמת ה-ISO, אזורי מדידת האור ואיזון הלובן. מצב AV מאפשר למשתמש לבחור באופן ידני את מפתח הצמצם, בעוד המצלמה קובעת אוטומטית את מהירות הסגר, אך גם כאן תוכלו לבחור את רמת ה-ISO לצד הגדרות נוספות. במצב TV קובע המשתמש את מהירות הסגר, ואילו מצב M מעניק למשתמש שליטה מלאה על כל הגדרות המצלמה. השימוש בצילום הידני מיועד למשתמשים מתקדמים שמעוניינים להפיק צילומים בעלי אופי ייחודי או להשיג תוצאות איכותיות בתנאים מיוחדים, כמו תנועה ותנאי תאורה קשים.

ממשק המצלמה הוא אותו הממשק המוכר מדגמי קנון האחרונים, והוא נוח מאוד לשימוש. תפריטי המצלמה ברורים והניווט בתפריטים פשוט וקל. בגב המצלמה קבוע מסך בגודל 2.5 אינטש, שהתגלה כאיכותי למדי למרות שהוא רק בן 115 אלף פיקסלים. המסך מציג את התמונות בצורה טובה מאוד – הוא חד, בהיר וקונטרסטי כראוי. המסך אינו דוהה לגמרי באור יום או בשמש, וניתן ולהמשיך לצלם בעזרתו בכל תנאי התאורה. ה-A590 כוללת גם עינית אופטית נוחה לשימוש. עם זאת התאכזבנו לגלות כי הפריים שמופיע בעינית הוא אינו אותו הפריים המצולם, וישנה סטייה מסוימת בתמונה המצולמת וצריך להתרגל לזה.

ה-A590 מעוצבת ככל אחיותיה לסדרת ה-A – היא עבה יחסית ובעלת פינות מעוגלות וגריפ ימני לשיפור נוחות האחיזה. גם ממשק המצלמה הוא אותו ממשק המוכר מדגמי קנון האחרונים, והוא נוח מאוד לשימוש. תפריטי המצלמה ברורים והניווט בתפריטים פשוט וקל

המסך, בגודל 2.5 אינטש, התגלה כאיכותי למדי למרות שהוא רק בן 115 אלף פיקסלים. המסך מציג את התמונות בצורה טובה מאוד – הוא חד, בהיר וקונטרסטי כראוי. המסך אינו דוהה לגמרי באור יום או בשמש ישירה, וניתן ולהמשיך לצלם בעזרתו בכל תנאי התאורה

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-A590 מציגה זמני אתחול ומחזור נאים. המצלמה מוכנה לצילום תוך שנייה אחת בלבד מרגע הדלקתה, ובין תמונה לתמונה בלי פלאש, זמן ההמתנה גם הוא כשנייה אחת. בשימוש עם פלאש נוסק זמן ההמתנה לחמש שניות בין תמונה לתמונה. במצב צילום רציף ה-A590 מצלמת כתמונה וחצי לשנייה, שזה לא מרשים במיוחד.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-A590 מופעלת על ידי שתי סוללות AA. בשימוש עם סוללות רגילות הצלחנו לצלם כ-200 תמונות כאשר שליש מהן צולמו עם פלאש. בשימוש עם סוללות נטענות 2700mAh הצלחנו לחצות בקלות את רף 350 התמונות – כאשר גם כאן, שליש מהן צולמו עם פלאש. ה-A590, אם כן, מנהלת בחוכמה את צריכת האנרגיה שלה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply