חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה

הטוב
  • מפרט טכני מרשים
  • מייצב תמונה אופטי יעיל
  • מאקרו מצוין, פלאש איכותי
  • ממשק נוח (אם כי דורש הסתגלות), מסך בהיר ומפורט
  • גוף מתכת מאסיבי
הרע
  • איכות תמונה בינונית, רעש דיגיטלי גם ב-ISO נמוך
  • אחיזה לא נוחה
בשורה התחתונה

ה-NV7 של סמסונג הותירה אותנו ברגשות מעורבים. מצד אחד מדובר במצלמה שניכר שהושם בה דגש על הנדסת אנוש, עיצוב ייחודי ופונקציונאליות גבוהה. אהבנו את הזום הגדול, הממשק האינטואיטיבי ושלל הפונקציות הידניות ואפשרויות העריכה, אבל איכות התמונה לא הלהיבה והמחיר נראה לנו יקר מדי ולא מוצדק.


 


למי היא מתאימה? ובכן, אל תנסו לקנות אחת כזו לאדם מאותגר טכנולוגית, סביר להניח שהוא יתקשה להסתדר עם הממשק המתוחכם (מדי, לפעמים). צעירים וחובבי גאדג'טים יאהבו אותה בזכות הממשק והעיצוב הייחודיים, אבל צלמים חובבים ומקצועיים עשויים להתאכזב מאיכות התמונה הבינונית שלה.

הקדמה

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

לעומת הממשק החדשני והעיצוב הייחודי, איכות התמונה מעט מאכזבת. תמונות שצולמו באור יום הראו הפרדת צבעים ורוויה טובים, אך נצפתה חשיפת יתר במצב האוטומטי, וכן תופעת purple fringing (הילות סגולות בשולי התמונה) וחוסר חדות בפרטים. תמונות בתוך הבית עם פלאש, לעומת זאת, מפתיעות לטובה – הפלאש מאיר היטב ובצורה אחידה ולא שורף את התמונה, והצבעים טובים.

בתמונות שצולמו בתוך החדר או בתנאי תאורה חלשים ללא פלאש, האיכות פחות טובה וניכר רעש דיגיטלי גם ב-ISO נמוך. באופן כללי, החל מ-ISO 200 ויותר התמונות נוטות להיות רועשות מדי, ובהדפסות גדולות הדבר עלול להיות מורגש.

צילומי המאקרו, ובעיקר הסופר-מאקרו (שלא זמין משום מה במצב האוטומטי) הציגו ביצועים טובים מאוד, גם בעצמים שהיו במרחק של סנטימטר אחד מהעדשה. ראוי לציין את מצב ה-auto-macro הייחודי שקיים במצב האוטומטי, שמזהה מצבי מאקרו ללא התערבות ודי בהצלחה.

הפוקוס האוטומטי בNV7- פועל בצורה ראויה לציון ומתמקד היטב ובמהירות ברוב מצבי הצילום – גם בתנאי תאורה חלשים במיוחד, בעזרת תאורת העזר(lamp assistant) .

ל-NV7 יש שני מייצבי תמונה: מייצב אופטי (OPS), שמונע תמונות מטושטשות כתוצאה מיד בלתי יציבה בטווח מסוים של מהירויות תריס, ומייצב שני שנקרא ASRAdvanced Shake Reduction – מערכת מתוחכמת המצלמת 2 תמונות באותה הלחיצה, אחת בחשיפה קצרה מאוד ואחת ארוכה יותר, ומרכיבה בעיבוד את הפרטים של 2 התמונות כדי ליצור תמונה חדה. המייצב האופטי עובד היטב ואכן עזר להוציא תמונות חדות גם ביד בלתי יציבה. לעומתו, מייצב ה-ASR מוצלח פחות, שכן תהליך עיבוד התמונה, שגם מעלה את רגישות החיישן, מוסיף רעש דיגיטלי לא סביר

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

איכות צילום הוידיאו ב-NV7 טובה למדי, הודות לקצב של 30 פריימים בשנייה. כמו כן, אפשר להשתמש בזום תוך כדי צילום וידיאו, אך מייצב התמונה אינו פעיל. הסאונד בוידיאו מאכזב ואף סובל מקטיעות תכופות.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ל-NV7 ממשק משתמש ייחודי ומעניין. לבד מכפתור החוגה הסטנדרטי שניתן לעבור בו בנוחות בין מספר מצבים ותוכניות צילום, בדגם הזה כמעט לא תמצאו כפתורים ייעודיים. חוץ מכפתורי הזום, ה-Play (שנועד לצפייה בתמונות שצולמו) וכפתורback , שאר הכפתורים הם כפתורי מגע מתוחכמים שמסודרים בשתי שורות מימין למסך ומתחתיו, ושמשנים את ייעודם תוך כדי שימוש בהתאם לצורך.

העברת אצבע על הכפתורים מתפקדת כמעין גלגלת רגישה שבאמצעותה מדפדפים בין הפונקציות המוצגות, ודי בלחיצה קלה על אחד הכפתורים כדי לבחור באופציה הרצויה. הממשק החדש דורש הסתגלות, אך מצאנו שהוא נוח, אינטואיטיבי וידידותי למדי.

הניווט בתפריטים השונים נוח וברור בדרך כלל, אם כי באפשרויות השליטה הידניות הוא די מסורבל. למשל, כדי לקבוע את מהירות התריס צריך "לגלול" עם כפתורי המגע על פני סקאלה מימין לשמאל – לא ממש פרקטי ולא כל כך נוח.

כפתורי המגע רגישים ונוחים, גם אם לא תמיד מדויקים. בסך הכול חוויית הניווט בתפריטים בעזרתם טובה ומהירה.

גם כפתור הזום שונה מהרגיל ובמקום כפתור שנע ימינה ושמאלה – הכפתור הוא צר ומוארך ונע מעלה ומטה. גם אליו קל להתרגל ובסך הכול הוא נוח. הזום עצמו מהיר ושקט אם כי לא הכי מדויק.

ל-NV7 אין עינית, אך המסך הגדול, החד והעשיר בפרטים (230 אלף פיקסלים) מפצה על כך. קצב הרענון שלו גבוה והתמונה נראית זורמת ובלי מריחות, והוא מתמודד לא רע באור שמש ישיר.

הפלאש המובנה הוא הפתעה נוספת – מנגנון מתוחכם מקפיץ פלאש דקיק ואלגנטי המקופל לשניים. גם הביצועים טובים, למרות גודלו המזערי הוא מסוגל להאיר חדר בינוני חשוך לגמרי בתאורה שווה ואחידה. ההסתייגות היחידה היא ממיקומו של הפלאש, שנמצא קרוב מדי למקום שבו אצבע יד שמאל אוחזת במצלמה ולעיתים קרובות מופרע על ידה.

גוף המצלמה עשוי מתכת שחורה וניכר שהוא בנוי היטב וברמת גימור גבוהה. העיצוב נוקשה וחמור סבר, ויש מי שימצא אותו מיושן. האחיזה במצלמה לא הכי נוחה (עם כזו עדשה גדולה, חבל שלא הוסיפו גריפ), וגילינו גם שהגוף העשוי מתכת נוטה להתחמם לאחר זמן צילום ממושך.

מבחינת המבנה שלה, ה-NV7 נופלת בין הכיסאות: מצד אחד היא אינה קומפקטית ואי אפשר להכניס אותה לכיס בגלל עדשת הזום הבולטת, ומאידך היא אינה גדולה ונוחה מספיק לאחיזה כמו דמויות ה-SLR. על כל פנים מדובר במצלמה מסיבית שנותנת הרגשה של עמידות ויציבות.

הופתענו לגלות שאין שקעUSB  סטנדרטי לחיבור למחשב, אלא שקע ייחודי של סמסונג. חבל, משום שכבלים עם חיבורים ייעודיים נוטים להיות יקרים יותר וזמינים פחות מאלו הסטנדרטיים.



רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בכל המצלמות קיים חיבור USB למחשב ובמצלמות מתקדמות ומקצועיות קיים חיבור FireWire בעל קצב העברת נתונים מהיר יותר. בחלק מהמצלמות קיים חיבור AV המיועד להעברת וידיאו ושמע לטלוויזיה, ויש מצלמות עם חיבור ישיר למדפסת בשם PictBridge.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ביצועי ה-NV7 מבחינת מהירות סבירים ולא יותר: זמן האתחול ארוך מעט, מרגע ההדלקה הראשונית של המצלמה ועד שהייתה מוכנה לצילום ראשון חלפו 2.9 שניות, וזמן המחזור (הרגע שהמצלמה מוכנה לצלם אחרי התמונה הקודמת) הוא 1.6 שניות (בלי פלאש). בסך הכול ההרגשה היא שהמצלמה מתפקדת היטב ובמהירות סבירה.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סוללת הליתיום יון הייעודית ב-NV7 סבירה בביצועיה והצליחה לצלם יותר מ-300 תמונות לפני שהתרוקנה. ראוי לציין שהסוללה נטענת עם חיבור הכבל למחשב, ונורית חיווי שנמצאת על הכבל נותנת אינדיקציה על מצב הטעינה – פרקטי ונוח.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply