חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus Eee Top: ידידותי למתחילים

ינון חיימי | 19.04.2009
הטוב
  • מבנה קומפקטי
  • מסך מגע נוח וידידותי
  • נוחות שימוש כללית טובה
  • רמקולים טובים
  • קישורית Wi-Fi
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • המסך מציג צבעים לא טבעיים
  • מקלדת ועכבר חוטיים פשוטים
  • אין כונן אופטי
  • אין Bluetooth
בשורה התחתונה

המחשב המשולב של Asus רצוף כוונות טובות, שאומנם אינן מובילות לגיהינום, אבל רחוקות מלהיות גן עדן. מצד אחד, הוא ידידותי ומשתדל מאוד לבוא לקראת המשתמש; מנגד, הביצועים הבינוניים, מקלדת ועכבר פשוטים ולא נוחים במיוחד, מסך סביר בלבד והיעדר כונן אופטי, הופכים אותו למחשב מוגבל מאוד.


 


הוא יתאים בעיקר למשתמשים מתחילים, למבוגרים או לטכנופובים שזקוקים למחשב בעיקר ליישומים בסיסיים, או כמחשב שני בבית. מי שרוצה קצת יותר מזה, מומלץ לו לחכות לדגמים הבאים.

הקדמה

הקונספט של מחשב מובנה במסך קיים כבר כמה שנים טובות, ומוכר בעיקר ממחשבי אפל, שהביאה את הקונספט הזה לעולם. גם מסכי מגע הם לא דבר חדש, אבל מחשב מובנה במסך מגע הוא חידוש. חברת אסוס הקוריאנית היא בין הראשונות להציג מחשב כזה דגם..

כמחשב ביתי המפרט שלו מפתיע, ולא לטובה – מדובר במפרט שאופייני למיני ניידים, אפילו לא לניידים רגילים. המחשב מצויד במעבד N270 של אינטל במהירות שעון של 1.6GHz וזיכרון של 1GB. בנוסף כולל המחשב קישורית אלחוט Wi-Fi ומצלמת רשת.

ואם הזכרנו את אפל, אי אפשר לטעות באשר למקור ההשראה ששימש את מעצביו של ה-Eee Top. הוא מעוצב באלגנטיות מלוטשת, פינותיו מעוגלות וצבעו לבן צח ובוהק. בתחתית המסך קבוע לוח פרספקס שקוף שקימוריו נחים על שולחן העבודה. חלקו האחורי של המסך נתמך במעמד מתכת כסוף שניתן לכיוונן.

ערכת המחשב כוללת מקלדת ועכבר, לבנים אף הם ומעוצבים ברוח המחשב עצמו, וכן פד בלתי נמנע לניגוב המסך. המחשב נמכר גם בצבע שחור.

Central Processing Unit: יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבד הוא המוח של המחשב שתפקידו לעבד ולבצע את הפקודות המאוחסנות בזיכרון המחשב.

ביצועים

(40% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

כמצופה ממחשב בעל מפרט צנוע, מפגין המחשב ביצועים בינוניים. המפרט של ה-Asus Top זהה לזה שקיים במרבית המיני ניידים, כלומר מעבד  N270 במהירות שעון של 1.6GHz וזיכרון של 1GB בלבד (יש מיני ניידים עם זיכרון גדול יותר). אבל מה שמתקבל על הדעת במיני נייד, פחות נסלח במחשב ביתי. זה לא אומר שהוא לא יענה על  צרכים של משתמשים מסוימים, אבל זה בהכרח מגביל אותו לשימושים בסיסיים בלבד.

בשימוש שכלל גלישה באינטרנט עם כמה טאבים פתוחים, האזנה למוזיקה ועבודה על מסמך וורד תפקד המחשב היטב. גם כשהרצנו סרטון ברזולוציה של 480p לא ניכר כל מאמץ מצדו.

לאור ניסיוננו הרב עם מחשבים מיני ניידים סגרנו את כל היישומים והתוכנות לפני שהצגנו סרטון ברזולוציה של 720p. מה רבה הייתה אכזבתנו כשהסרטון לא הוצג בצורה חלקה וסבל מקפיצות ומבעיות סנכרון עם פס הקול – אומנם במידה קלה, אבל מספיק כדי שזה יפגום בחוויית הצפייה. ממשחקים כבדים ואפילו בינוניים אפשר כמובן לשכוח. אם במשחקים עסקינן, במחשב מותקנים שני משחקים המיועדים לילדים ומותאמים לשימוש במסך מגע – נחמד.

לצד החיוב נציין את פעולתו החרישית מאוד של ה-Eee Top ואת התחממות המינורית בלבד שלו.

Asus Eee Top
כמצופה ממחשב בעל מפרט צנוע, מפגין המחשב ביצועים בינוניים. לצד החיוב נציין את פעולתו החרישית מאוד של ה-Eee Top ואת התחממות המינורית בלבד שלו

Central Processing Unit: יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבד הוא המוח של המחשב שתפקידו לעבד ולבצע את הפקודות המאוחסנות בזיכרון המחשב.

תצוגה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המסך הוא בגודל 15.4 אינטש ביחס גובה-רוחב של 16:9 וברזולוציה של 1366x768. בנסיבות אחרות היינו מתרשמים מהנתונים הללו, שמתאימים להצגת סרטים ותוכני HD, אלא שלנוכח ביצועיו החלשים של המחשב והכרטיס הגרפי הפשוט שמובנה בלוח אנחנו מתקשים להתלהב.  

המסך מציג תמונה חדה ומפורטת אבל הצבעים דהויים ואינם עשירים וחיים דיים. יש אפשרות לכוונן את צבעוניות המסך למה שאסוס מכנים Vivid, אבל התוצאה היא צבעוניות מוגזמת ולא טבעית.

גם הטיפול של המסך בשחור אינו מצטיין, ובסצנות שבהן שלט השחור הוא לא היטיב להפריד בין הגוונים השחורים. 

זווית הצפייה האופקית סבירה, האנכית הרבה פחות, אבל קל לתקן זאת באמצעות הטיה נוחה לביצוע של המסך.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

היתרונות העיקריים של מחשב ביתי בתצורה הזאת הם שהוא עשוי יחידה אחת, הוא לא תופס הרבה מקום והוא נוח לניוד. מבחינה זו, ה-Eee Top מצטיין. הוא דק יחסית ונתמך על ידי מעמד מינימליסטי, משקלו 4.3 ק"ג והוא מצויד בידית נשיאה נוחה לאחיזה.

לבית הקפה השכונתי לא תצאו אתו, אבל לא תהיה לכם כל בעיה לנייד אותו ברחבי הבית. בעצם, אולי בעיה אחת קטנה. הדגם הנוכחי אינו כולל סוללה (הדגם הבא אמור לכלול סוללה), מה שאומר שתצטרכו לכבות אותו בכל פעם שתרצו להעביר אותו ממקום למקום.

Asus Eee Top
ה-Eee Top דק יחסית ונתמך על ידי מעמד מינימליסטי, משקלו 4.3 ק"ג והוא מצויד בידית נשיאה נוחה לאחיזה


 


אנחנו מגיעים לתכונתו העיקרית של המסך. באופן כללי, ממשק המגע מתפקד היטב. זהו לא מסך מולטי טאצ', אבל הוא מגיב כראוי לנגיעות קלות, החלונות והפקדים הראשיים (סגירה, מזעור והצגה מלאה) גדולים ונוחים להקשה באצבע. גם ההגדרות החשובות במחשב, כמו שליטה על תצוגת המסך, על השמע וכדומה נוחים מאוד לביצוע. האייקונים גדולים במידה שמאפשרת לתפעל ולשנות הגדרות במגע אצבע. אבל לא תמיד תוכלו לתת לאצבעות ללכת במקום הסטיילוס המצורף, ובחלק מהפעולות בהחלט תזדקקו לו.

אפשר להבחין בנקל שבאסוס ראו לנגד עיניהם את המשתמש הפשוט ועשו מאמץ להקל עליו ולהנעים לו את השימוש במחשב. קחו לדוגמה את המצב Easy Mode שנמצא על שולחן העבודה. נגיעת אצבע עליו פותחת חלון שבראשו ארבע לשוניות המייצגות נושאים שונים: תקשורת, כיף (Fun), עבודה וכלים. תחת הנושא תקשורת תמצאו גישה מהירה לסקייפ, לאאוטלוק, לרשת ולפתקיות תזכורת (Eee Memo). הקשת אצבע על "רשת", למשל, תציג גישה מהירה לשלל אתרים ויישומי רשת כמו מסנג'ר, פייסבוק, Gmail, CNN ודומיהם.

אם תקישו על Fun יופיעו על המסך אייקונים שיובילו אתכם לתת נושא עם יישומים רלוונטיים, בהם משחקים. מצלמת רשת, מולטימדיה וכך הלאה. זה נוח וידידותי מאוד, רק חבל שתת הנושאים אינם ניתנים להתאמה, כי מה שמתאים למשתמש בניכר, לא בהכרח תואם את העדפותיו והרגליו של המשתמש הישראלי.

Asus Eee Top
נגיעת אצבע על Easy Mode פותחת חלון שבראשו ארבע לשוניות המייצגות נושאים שונים: תקשורת, כיף (Fun), עבודה וכלים. תחת הנושא תקשורת, למשל,  תמצאו גישה מהירה לסקייפ, לאאוטלוק, לרשת ולפתקיות תזכורת


 


ה-Eee Top כולל יישום חביב בשם Memo Eee – פתקיות תזכורת. מדובר בשורה של פתקים וירטואליים בעלי צבעים ואייקונים שונים על פי נושאים, שעליהם ניתן לכתוב באמצעות הסטילוס או באצבע. כן, אפשר לכתוב "לקנות לחם וחלב" או "יש לך שניצל ופירה במקרר", אבל לא במידה שגרמה לנו לזנוח את השיטה הקונוונציונלית של פתקים על המקרר. קודם כל כי פעולת הכתיבה אינה נוחה וחלקה מספיק; שנית, הכתב יוצא מגושם מאוד ולא נאמן לכתב ידו של הכותב.

Asus Eee Top
ה-Memo Eee הוא ישום חביב, אך פעולת הכתיבה אינה נוחה וחלקה מספיק, והכתב יוצא מגושם מאוד ולא נאמן לכתב ידו של הכותב 


 


כזכור, ערכת המחשב כוללת גם מקלדת ועכבר. המקלדת של ה-Asus Top קטנה ממקלדת רגילה ומזכירה מקלדת ניידת. לוח מקשי הספרות נעדר ממנה וכך גם מקשי קיצורי דרך למולטימדיה או לאינטרנט –  תכונות שנוכחות כמעט בכל המקלדות הרגילות.

הרווח בין המקשים גדול למדי, וזה פחות מוצלח מכפי שזה נשמע, ולו כי הורגלנו לרווחים המקובלים במקלדת סטנדרטית, ולכן ההרגשה בעת ההקלדה קצת מוזרה, לפחות בהתחלה. המקשים עצמם הם בגודל מספק, אלא שטווח הלחיצה שלהם קצר באופן לא נעים להקלדה. בקיצור, מדובר במקלדת פשוטה למדי, אבל אפשר להתרגל אליה. בדופן הימנית של המקלדת יש שקע USB שאליו ניתן לחבר עכבר. ואם תרכשו מתאם אלחוט, תוכלו להשתמש בעכבר אלחוטי. בדופן השמאלית של המקלדת חבוי לו הסטיילוס, שנשלף בקלות בלחיצה עליו. זאת מחשבה יפה להקצות לסטיילוס מקום שיבטיח שלא ייעלם, ושגם הגישה אליו נוחה.

העכבר חמוד ומלוטש למראה. עיצובו מעוגל, צבעו לבן בוהק והוא עשוי מקשה אחת, כלומר אין הפרדה נראית לעין של הלחצנים. אלא שבזה תם הפרק החיובי שלו. זהו עכבר פשוט מאוד, שלא לומר זול וצעצועי. הגלגלת משמיעה נקישות רמות והמעברים בעת הגלילה גסים להטריד.

הרמקולים המובנים בתחתית המסך מספקים עוצמה גבוהה ואיכות טובה. האזנו למוזיקה, צפינו בסרטונים, שיחקנו במשחקים שמציע המחשב, ובסך הכול נהנינו.

ה-Eee Top כולל 6 שקעי USB, שניים מהם נמצאים בדופן השמאלית, לצד חריץ לכרטיסי זיכרון, והיתר ממוקמים בפאנל האחורי של המחשב. בנוסף כולל המחשב שקע לאוזניות וקישורית Wi-Fi. אבל אין כונן אופטי, ועל זה אין לנו אלא לרטון, נו באמת - מחשב ביתי בלי כונן אופטי? אנחנו אפילו לא מדברים על כונן צורב. כי אם אי אפשר לתחוב לתוכו תקליטור ולצפות בסרט או להתקין תוכנות חיצוניות בסיסיות, למשל של מצלמה דיגיטלית, ואפילו תקליטורים שאסוס בעצמה צירפה לערכת המחשב, אז יוסטון, יש לנו בעיה. בטח כשמדובר במחשב שאסוס מגדירה All in One ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במחשב ביתי.

תוכנה שמופעלת במחשב – מעבד תמלילים, משחקים, תוכנות אי-מייל וכדומה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply