חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Fuji S2000HD: צילום וידיאו ב-HD

אוריה גנור | 12.01.2009
הטוב
  • זום אופטי X15
  • עדשה רחבת זווית
  • צילום וידיאו HD
  • תפעול מהיר ונוח
  • עינית דיגיטלית נוחה
  • איכות בנייה טובה
הרע
  • איכות צילום בינונית
  • גרעיניות ב-ISO נמוך
  • הצגה אטית של תמונות שצולמו
בשורה התחתונה

ה-S2000 היא מצלמה עדכנית ומשוכללת, זריזה בתגובותיה ובעלת יתרונות רבים נוספים, בהם משקל סביר, זום אופטי גדול וכמובן תמיכה בצילום וידיאו בפורמט HD הכולל זום פעיל בעת הצילום. אך איכות הצילום שלה מעט מאכזבת.

אם היתרונות שלה מדברים אליכם ואתם מוכנים להתפשר מעט על איכות הצילום, ה-S2000 יכולה להיות בחירה טובה בסך הכול. 

הקדמה

ה-S2000 הוכרזה באוגוסט 2008, כמצלמה הראשונה מבית פוג'י שתומכת בצילום וידיאו ב-HD.

ה-S2000 נכללת בסדרת FinePix S, המתהדרת בדגמי דגל כמו ה-S5600 (שנחשבה בעבר לחוד החנית של קבוצת דמויות ה-SLR), ובמצלמות כמו ה-S5 Pro המשובחת - מקבוצת המקצועיות.

ה-S2000 היא מצלמת סופר זום המצוידת בחיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש המפיק 10 מיליון פיקסלים ובזום אופטי X15 עם עדשה רחבת זווית (27.6 מ"מ). המצלמה כוללת מנגנון זיהוי פנים ומאפשרת שליטה ידנית מלאה. ל-S2000 מסך בגודל 2.7 אינטש ועינית דיגיטלית.

ה-S2000 משתמשת בכרטיסי הזיכרון SD ו-SDHC ובארבע סוללות AA ונמכרת בצבע שחור בלבד.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

איכות הצילום של ה-S2000 לא הרשימה אותנו במיוחד, והתגלתה כבינונית בלבד. הבעיה העיקרית של המצלמה היא ביכולת המיקוד המוגבלת שלה. בצילום באור יום מלא, התמונות נראו עשירות וצבעוניות מאוד, אך בחדות חסרה.

גם בתחום ההתמודדות עם רעש דיגיטלי ה-S2000 אינה מצטיינת. הרעש הדיגיטלי החל להופיע כבר ב-ISO 200 (מאוד לא אופייני לפוג'י), ב-ISO 800 התמונות היו גדושות ברעש הדיגיטלי וב-ISO 1600 התמונות כבר לא היו שמישות. את הרעש הדיגיטלי תוכלו לראות על צג המחשב או בהדפסת תמונות גדולות, אך לרוב לא תבחינו בו בהדפסת התמונות בגדלים סטנדרטיים (10X15, 13X18) – בתמונות שצולמו ב-ISO 400 ומטה.

בצילום עם פלאש בתוך הבית, התאכזבנו לגלות כי הפלאש אינו מדויק מספיק ואינו מפזר את האור בצורה אחידה. הפלאש יוצר גוונים מעט קונטרסטיים ובנוסף נוטה לשורף את פני המצולמים. בתמונות רבות הבחנו באפקט העיניים האדומות שהופיע למרות שהמנגנון הרלוונטי הופעל. גם בצילום התוך הבית – התמונות שהתקבלו לא נראו ממוקדות מספיק.

ה-S2000 כוללת מנגנון זיהוי פנים. המנגנון ננעל על פני המצולמים ובכך משפר את החדות ואת החשיפה של האובייקטים החשובים בתמונה. מנגנון זיהוי הפנים מזהה התבוננות ישירה אל המצלמה ובנוסף גם חצי פרופיל – אך איננו מזהה פרופיל מלא.

במצב צילום המקרו, ה-S2000 תאפשר לכם לצלם אובייקטים ממרחק מינימלי של כ-10 סנטימטרים, ובמצב סופר מקרו ממרחק של סנטימטר אחד בלבד. גם כאן, הופתענו לגלות כי הקסם של פוג'י לא קיים – התמונות לא נראו ממוקדות מספיק ולא הכילו פרטים רבים כצפוי ממצלמת 10 מגה פיקסל.

Fuji S2000HD


הבעיה העיקרית של המצלמה היא ביכולת המיקוד המוגבלת שלה. בצילום באור יום מלא, התמונות נראו עשירות וצבעוניות מאוד, אך בחדות חסרה

טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-S2000 מפיקה סרטים באיכות HD, המצולמים ברזולוציה מקסימלית של 1280X720 ובקצב  של 30 פריימים בשנייה. הסרטים מופיעים בצבעים יפים, אך בחדות לא מרשימה במיוחד - בזמן הצילום עצמו, ה-S2000 לוקחת לעצמה זמן רב לצורך התמקדות על האובייקט המצולם. שמחנו לגלות כי בזמן צילום הוידיאו ניתן לעשות שימוש בזום האופטי כולו – X15. בצילום באיכות HD הסרטים מוגבלים לאורך של 15 דקות בלבד.

הקול המוקלט נשמע חזק וברור אך רעשי הרקע מורגשים מאוד, ובזמן תזוזת הזום נשמע רעש מכני מורגש.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-S2000 נראית מעט מיושנת ומעוצבת בקווים פשוטים ומשעממים. היא מצלמה קלה יחסית למצלמות מסוגה, ומשקלה עומד על פחות מ-400 גרם. בצד נמצא גריפ שמשפר את נוחות האחיזה.

כפתורי המצלמה פרוסים כראוי, הם גדולים מספיק ונוחים לשימוש. בראש המצלמה ולצד כפתור ההפעלה וכפתור הזום העגול, תוכלו למצוא כפתור המפעיל את מנגנון זיהוי הפנים, כפתור המפעיל את מצב הצילום הרציף ואת חוגת המצבים.

Fuji S2000HD


ה-S2000 קלה יחסית למצלמות מסוגה, ומשקלה עומד על פחות מ-400 גרם. בצד נמצא גריפ שמשפר את נוחות האחיזה. כפתורי המצלמה פרוסים כראוי, הם גדולים מספיק ונוחים לשימוש


 


ממשק המצלמה נוח לשימוש וכולל שני תפריטים ראשיים – MENU ו-F. תפריט MENU מאפשר למשתמש לבחור ולכוון את הגדרות המצלמה השונות ומאפייני צילום אחדים. תפריט F הוא תפריט מהיר המאפשר בחירה ברמת ה-ISO הרצויה, ברזולציית הצילום (מגה פיקסל) ובצבעי התמונה הרצויים (צבעים רגילים, צבעי כרום וצילום בשחור לבן).

הניווט בתפריטים נוח ומהיר ובסך הכול זוהי מצלמה ידידותית למדי וזריזה בתגובותיה, למעט תהליך הצגת התמונות שצולמו, שהוא אטי יחסית.

מסך המצלמה, בגודל 2.7 וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, מתפקד היטב. המסך חד וברור, ומציג את התמונות שצולמו בצורה יפה ובצבעים טובים. בנוסף, המסך אינו דוהה לגמרי באור יום או בשמש ישירה, וניתן להמשיך ולצלם בעזרתו. נקודה לזכותה של ה-S2000 היא בעינית הדיגיטלית שלה. העינית נדיבה בגודלה ומציגה תמונה חדה וברורה – והיא נוחה מאוד לשימוש.

Fuji S2000HD
המסך חד וברור, ומציג את התמונות שצולמו בצורה יפה ובצבעים טובים. בנוסף, המסך אינו דוהה לגמרי באור יום או בשמש ישירה, וניתן להמשיך ולצלם בעזרתו

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מרגע ההפעלה, ה-S2000 מוכנה לצילום בתוך זמן סביר של שתי שניות. בין תמונה לתמונה וללא שימוש בפלאש, זמן ההמתנה הוא כשנייה וחצי – טוב, ובשימוש עם פלאש חולפות כארבע שניות בין תמונה לתמונה – סביר.

ה-S2000 כוללת כמה וכמה מצבים של צילום רציף, כאשר הטוב שבהם מאפשר צילום של כ-33 תמונות בשלוש שניות בלבד. זהו הישג נאה, אך במצב זה התמונות יצולמו ברזולוציה של 3 מגה פיקסל בלבד.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-S2000 מופעלת על ידי ארבע סוללות AA רגילות. בשימוש בסוללות נטענות 2700mAh הצלחנו לצלם כ-370 תמונות, שליש מהן צולמו עם פלאש. בהתחשב בזום הגדול וברזולוציית צילום הוידיאו, כולל זום פעיל – זהו משך פעולה טוב.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply