חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia 6210 Navigator: איפה המפה?

בן סלור | 27.11.2008
הטוב
  • מסך גדול ואיכותי
  • ספיקר עוצמתי
  • מקלט GPS מובנה
  • מצלמה איכותית
הרע
  • אין מפה מובנית של ישראל
  • מקשים לא נוחים
  • סוללה חלשה
בשורה התחתונה

ה-6210 הוא מכשיר ניווט ייעודי של נוקיה, אך בפועל, כיוון שבנוקיה לא טורחים להוציא מפה של ישראל הוא לא שונה משום מכשיר אחר בעל GPS מובנה. זהו עוד סליידר נאה מבית נוקיה עם מסך גדול, מצלמה טובה ומגוון רחב של תכונות שיתאימו לקהל יעד נרחב, אך לא היינו מחליפים בו את מכשיר הניווט ברכב.

הקדמה

לו אנחנו אתר סקירות אירופאי ודאי היינו מתייחסים לתכונות הניווט של ה-6210, אך לדידנו תכונות אלה אינן רלוונטיות עקב חוסר מפה מותאמת לישראל. אם נצא מגבולות הארץ נקבל מכשיר ניווט בין לאומי עם מפת רחובות של מדינות רבות בעולם ותוכנת עדכון Nokia Maps שבעזרתה ניתן להוריד מפות נוספות למחשב ולהעבירן למכשיר.

מעבר לGPS- המובנה, נמצא במפרט מסך גדול בן 2.4 אינטש, גלישה מהירה בדור 3.5, מצלמה ברזולוציה של 3.2 מגה פיקסל, קישורית bluetooth עם תמיכה
ב
A2DP- ועוד מגוון רחב של אפליקציות.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

איכות השמע טובה והשיחות נשמעות ברורות וללא כל הפרעות. כשהסתובבנו במקום רועש והומה התקשינו לשמוע את בני שיחנו משום שהעוצמה אינה גבוהה במיוחד. הספיקר חזק מאוד אך בעוצמה גבוהה הוא נוטה לצרום ולחרחר.

האוזניות המסופקות עם המכשיר פשוטות למדי, והמגע בין תקע האוזניות לשקע במכשיר רופף וגורם להפרעות בשמיעה. איכות הסאונד גם היא לא מרשימה וכדי ליהנות מהמוזיקה מומלץ לחבר אוזניות אחרות. הספיקר, כפי שהזכרנו, הוא מהחזקים ששמענו אך גם במוזיקה, הוא מפיק צליל צורמני כשהוא מכוון לעוצמה גבוהה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-6210 הוא סליידר אופייני לנוקיה. ממדיו אינם קטנים במיוחד ומשקלו בן 117 גרם, מעט מעל הבינוני . שני חלקי הסליידר מחוברים היטב ביניהם  והכוח הנדרש לפתיחה ולסגירה של המנגנון סביר בהחלט והוא נשאר יציב בשני המצבים. אפשר לתפעל את המכשיר בעזרת יד אחת אך בזמן כתיבת הודעות ארוכות מצאנו את עצמנו תומכים במכשיר ביד שמאל בגלל הכוח המופרז שדורשים המקשים האלפאנומריים בעת לחיצה עליהם.

Nokia 6210 Navigator


ה-6210 הוא סליידר אופייני לנוקיה. ממדיו אינם קטנים במיוחד ומשקלו בן 117 גרם, מעט מעל הבינוני . שני חלקי הסליידר מחוברים היטב ביניהם  והכוח הנדרש לפתיחה ולסגירה של המנגנון סביר בהחלט


 


לוח המקשים בנוי כך שבתחתית המסך מימין ומשמאל נמצאים שני ה- soft keysהניתנים לתכנות. מתחת ל-soft key הימני נמצא מקש המחיקה המובלט ומתחתיו מקש כיבוי וניתוק השיחה שמאפשר גם בחירת פרופיל משתמש. מתחת ל-softkey השמאלי נמצא מקש התפריט, גם הוא מובלט כמו מקש המחיקה ומתחתיו מקש החיוג שמשמש גם כקיצור דרך ליומן השיחות. במרכז נמצא מקש הניווט הרב-כיווני ומתחתיו מקש הניווט הייעודי בצורת כוכב. לחיצה על הכוכב מפנה אותנו לתוכנת הניווט (לא נזכיר שוב שאין בה מפה של ישראל).

בפתיחת הסליידר נחשפים המקשים האלפאנומריים – וכאן הפספוס הגדול. השורה העליונה של המקשים צמודה מדי לחלקו העליון של הסליידר וגורמת לכך שהאצבע נתקעת בסליידר תוך כדי ההקלדה. אצבעות מעט יותר גדולות משלנו אולי אפילו לא היו מצליחות להקליד את המספרים 1,2,3. מעבר לכך, המקשים מעט נוקשים ומחייבים הפעלת לחץ פיזי יותר ממתון.

Nokia 6210 Navigator
השורה העליונה של המקשים צמודה מדי לחלקו העליון של הסליידר וגורמת לכך שהאצבע נתקעת בסליידר תוך כדי ההקלדה. המקשים עצמם מעט נוקשים ומחייבים הפעלת לחץ פיזי יותר ממתון


 


בדופן הימנית של המכשיר נמצא בורר העוצמה שמתפקד היטב גם כזום למצלמה, ומתחתיו נמצא כפתור הצילום. בחלקו העליון של המכשיר שוכנים מחבר הטעינה ושקע אוזניות סטנדרטי, ובדופן השמאלית חיבור קנייני ל-USB וחריץ הרחבה microSD (המכשיר מסופק עם כרטיס GB1 והוא תומך בעד GB8). בחלקו האחורי של המכשיר נמצאת עדשת המצלמה, שאומנם שקועה מעט לצורך שמירה על שלמותה אך מוטב לו הייתה זוכה לכיסוי. מעליה נמצאת נורית ה-LED הכפולה לפלאש ובחלק התחתון יושב הספיקר.

המסך, בגודל 2.4 אינטש וברזולוציה של 240x320, תומך ב-16 מיליון צבעים ועושה עבודה מעולה. התמונות נראות חדות ועשירות מאוד וגם תחת אור שמש ישיר על המסך, אפשר להבחין בפרטים בצורה טובה.

מערכת ההפעלה סימביאן S60 בגרסה 3 עובדת מצוין. התנועה בין האפשרויות מהירה מאוד, לא נתקלנו בשגיאה כלשהי של המערכת וגם ישנן אפשרויות רבות להתאמת הממשק לפי צורכי המשתמש והוספת יישומים רבים.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-6210 עשיר בתכונות מולטימדיה. הוא מצויד במצלמה קדמית בסיסית לשיחות וידיאו ובמצלמת סטילס ראשית בת 3.2 מגה פיקסל, בנגן מוזיקה, ברדיו ובכמה משחקים.

למצלמת הסטילס אוטו-פוקוס ופלאש LED. תחת אפשרויות הצילום תמצאו מצב לילה, צילום רציף של 6 תמונות, כוונון הבהירות והניגודיות או מצבים מוגדרים מראש, שינוי גווני הצבע לספיה, שחור-לבן וצילום פנורמה שעובד היטב. התמונות נראות מצוין ומרובות פרטים והגרעיניות נמוכה מאוד. לא היינו מחליפים את מצלמת הסטילס שלנו במצלמה זו אך עדיין אפשר ליהנות מהתמונות המצולמות בה. בלילה כמובן האיכות נמוכה יותר והגרעיניות מורגשת בצורה חזקה. הפלאש אומנם מסייע, אך רק לצילום ממרחק קצר למדי. מוזר שאין אפשרות להוסיף את המיקום בו צולמה התמונה בהתחשב ביכולות ה-GPS של המכשיר.

Nokia 6210 Navigator
התמונות נראות מצוין ומרובות פרטים והגרעיניות נמוכה מאוד. לא היינו מחליפים את מצלמת הסטילס שלנו במצלמה זו אך עדיין אפשר ליהנות מהתמונות המצולמות בה


 


צילום הוידיאו נעשה ברזולוציה נאה של  480X640(VGA)  ובקצב של 15 פריימים בשנייה ונשמר כקובץ 4MPEG . במצב הוידיאו יש אותן האפשרויות כמו בסטילס, הסרטונים באיכות טובה יחסית וגם הקלטת הקול נשמעת בבירור דרך הספיקר החזק. סרטון של דקה באיכות הגבוהה ביותר תופס 24MB של זיכרון.

נגן המוזיקה נוח מאוד לשימוש ומעוצב בצורה פשוטה וגרפית. ניתן לבחור רצועות על פי שם האמן, שם האלבום, הסגנון ואפילו לפי שם המלחין. בנוסף ניתן גם ליצור רשימות השמעה ולשמור אותן. הנגן תומך במספר רב של סוגי קבצים בהם MP3,AAC ,eAAC ,WMA   והוא מצויד באיקולייזר יעיל עם 5 מצבים קבועים ואפשרות לכוונון אישי , ויש גם הרחבת סטריאו.

את התמונות, סרטוני הוידיאו ונגן המוזיקה ניתן להפעיל מתוך ה"גלריה". כדאי להגדיר את אחד הsoftkeys- כקיצור דרך אליה לשימוש מהיר ונוח.  בסרטוני הוידיאו צופים בעזרת נגן


ה-Real Player המובנה שעובד מצוין ומנגן גם וידיאו זורם (כך ניתן לצפות בסרטונים מ-(YouTube. ניתן ממש ליצור מצגות שמכילות תמונות ווידיאו ולשלב קטעי מעבר מתוך אלה המובנים במכשיר.

לרדיו יש את הפונקציות הרגילות: RDS, 50 תחנות קבועות בזיכרון ובנוסף סריקת תדרים חלופיים.

ה-6210 מצויד ב-A-GPS שאמור לשפר את מהירות איתור המיקום באמצעות הרשת הסלולרית. אבל בסביבת בניינים כמעט ולא הצלחנו לקבל מיקום מדויק, לעתים בטעות של עשרות מטרים. כאשר המכשיר בכיס הוא מאבד את  נתוני המיקום.

על מנת לנווט בכבישי ישראל תזדקקו לתוכנת ניווט חיצונית כגון orangeGPS או freemap, שאתן אפשר ליהנות מהמכשיר כפי שהתכוונו בנוקיה. גודל המסך אינו משתווה למכשירי הניווט הייעודיים אך עם קצת מאמץ אפשר להגיע אל היעד ללא טעויות.

בעזרת מנהל הקבצים שבמכשיר ניתן לבצע כמעט כל פעולה אותה תרצו, פתיחה, העתקה והעברת קבצים,פתיחת תיקיות חדשות, שינוי שם קובץ, פירמוט ואף הוספת סיסמה לכרטיס הזיכרון.

כדי להעביר זמן פנוי אפשר לשחק במשחק החשיבה המצוין Brain Challenge, במשחק דמוי ZUMA או ב-JELLY CHASE שבו מנסים להוציא מדוזה מתוך מבוך תוך שימוש בחיישן התנועה של המכשיר.

ברוב הטלפונים הסלולריים כיום משולבת מצלמת סטילס. מצלמות הסטילס הסלולריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות, הנבדלות באיכות ובגודל התמונות שהן מפיקות:   עד 1.3 מגה פיקסל: מצלמות בסיסיות ברזולוציה נמוכה, לצילום מזדמן של תמונות לצורך שימוש בטלפון או להעברה למחשב. הדפסה של תמונות ממצלמות כאלו תניב לרוב תוצאה לא איכותית.    2-3.2 מגה פיקסל: מצלמות ברמה בינונית לצילומים מזדמנים, שמאפשרות גם הדפסה של התמונות בגודל סטנדרטי ובאיכות סבירה.   3.2 מגה פיקסל ויותר: מצלמות שבאופן תיאורטי מסוגלות לצלם תמונות איכותיות גם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים. בחלק מהדגמים המצלמה אכן מספקת תוצאות טובות ואף מעולות, אך עדיין יש לזכור שמדובר בחיישן קטן ואופטיקה בסיסית, כך שלא כדאי לצפות לתחליף אמיתי למצלמה דיגיטלית.   בטלפונים סלולריים עם מצלמות כאלו ניתן למצוא גם תכונות צילום מתקדמות, כגון מקש צילום ייעודי דו-שלבי לביצוע אוטו-פוקוס, פלאש LED או Xenon, ופונקציות צילום שונות (זירות צילום, זיהוי פנים, צילום רצף, איזון לובן וכדו').
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
אפקט נפוץ הצובע את התמונה בגוונים חומים ומעניק לה מראה של תצלום ישן.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגלישה בדור 3.5 מהירה מאוד ודפדפן האינטרנט המובנה במכשיר מצוין. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים ומתאים את התוכן בצורה אוטומטית למסך. כל הדפים שבהם ביקרנו סודרו בצורה טובה וניתן כמובן להציג את הדפים לרוחב. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על סמן שנע בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו. חבל שאין Wi-Fi שהיה מאפשר לנצל יותר את יכולות הגלישה של המכשיר.

ה-6210 תומך בקבלה ושליחה של דואר אלקטרוני. הגדרת הדוא"ל פשוטה ויש הגדרות מובנות למספר שרתים. קבלת דואר נכנס אינה נוחה במיוחד אך הדפדוף והקריאה של ההודעות לאחר שהתקבלו נוחים מאוד. התמיכה בעברית טובה.

הסנכרון למחשב מתבצע בקלות בעזרת תוכנת ה NOKIA PC SUITE המצורפת יחד עם כבל USB. ניתן לסנכרן את האאוטלוק, להעביר קבצי מולטימדיה ,ליצור קובץ גיבוי למידע שלנו, להתקין תוכנות נוספות במכשיר ולהוריד בחינם מפות של מדינות נוספות לתוכנת הניווט.

המכשיר תומך בהצגת קובצי אופיס ואף קובצי PDF בצורה טובה, אך אינו מאפשר עריכה שלהם. לעומת זאת ניתן לפתוח וליצור קובצי ZIP .

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

המכשיר מגיע עם סוללת Lith-ion 950 mAh והחברה מצהירה על זמן המתנה של עד 240 שעות המתנה או 3 שעות שיחה – נתונים נמוכים מאוד. משך פעולת הסוללה אכן אינו מרשים; בשימוש שהיה קצת מעל לממוצע נאלצנו לטעון את הסוללה כבר בערב. בשימוש רב ב-GPS ובמולטימדיה הסוללה מחזיקה מספר שעות בלבד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Navigator בנוי היטב, נראה חזק וכל הכפתורים והחלקים מחוברים היטב. עדשת המצלמה שקועה מעט כדי למנוע שריטות אך אין לה כיסוי והיא חשופה לפגיעות. מכסה הסוללה קשה ולא נוח להסרה אך הוא סוגר היטב את המכשיר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply