חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה

הטוב
  • איכות תמונה טובה
  • גוף מתכת חסין גשם
  • סופר קומפקטית בעיצוב מושך
  • מצב הדרכה טקסטואלי לצילום קל
הרע
  • וידאו באיכות מאכזבת וללא זום
  • כפתורי הפעלה קטנים
  • אין נורת עזר לפוקוס
בשורה התחתונה

מדובר במצלמה חביבה מאוד, מעוצבת היטב, עם איכות תמונה טובה, נוחה לשימוש וקומפקטית מאוד. חסרון האופציות הידניות יורגש לצלמים החובבים והמקצועיים, אך למי שמעוניין במצלמת "כוון ולחץ" היא עשויה להיות בחירה טובה. בזכות הגוף החסין למים תוכלו ליהנות איתה גם בתנאים לא אידיאליים כמו מזג אוויר קשה, ובשילוב עם  פשטות ההפעלה, התפריטים הנוחים ואיכויות התמונה הטובות, מדובר בתמורה טובה מאוד לכסף.

הקדמה

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

איכות התמונות טובה עד טובה מאוד ביחס למצלמות מסוגה. התמונות היו מפורטות, עם חשיפות נכונות ורוויית צבע טובה. הצבעים היו מדויקים וחיים, ושמחנו לגלות שבערכי ה-ISO הנמוכים (עד 200) הרעש הדיגיטלי מינימלי (החל מערך ISO 400 הרעש גדל משמעותית). בצילומי פנים המצלמה הרבתה להשתמש בפלאש, והתמונות יצאו מוארות היטב ובצורה מאוזנת. כשכפינו על המצלמה לצלם ללא פלאש בתוך הבית התוצאות לא היו מלהיבות וניכר חוסר חדות ואיבוד פרטים בגלל הISO- הגבוה.

מייצב התמונה עובד לא רע ובתנאי תאורה בינוניים הצליח לנטרל את רעידות היד המכוונות שלנו ולהוציא תמונות חדות ברוב המקרים. בצילומי חושך ניכר מאוד חסרונה של נורת העזר לפוקוס, והמצלמה מתקשה מאוד להתמקד. מצב המאקרו טוב למדי והמצלמה מצליחה להתמקד בחפצים ממרחק של כ-5 ס"מ.

ה-Mju 760 בעלת זום אופטי בסיסי בלבד של x3  ולכן לא תתאים לצלמים המעוניינים לצלם פרטים ממרחק גדול.

עוצמת ועומק הצבע: צבע רווי נראה חזק וחי, וצבע שאינו רווי נראה נוטה לאפור, דהוי וחסר חיים. בחלק מהמצלמות ניתן לשלוט על פרמטר רוויית הצבע לפי העדפת המשתמש, ובחלקן יש הגדרות קבועות למצב צבע טבעי או להדגשת צבעים.
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
5.5 מתוך 10

ב-Mju 760 ניתן לצלם וידיאו בשלוש רזולוציות כשהגבוהה שבהן היא 640x480. התאכזבנו מקצב הפריימים – 15 לשנייה, לעומת 30 פריימים לשנייה במצלמות רבות אחרות במחיר דומה. בשל כך הוידיאו נראה מעט מקרטע ולא רציף. נוסף לכך איכות התמונה לא טובה ונוטה להיות מגורענת ורועשת, וגם הזום לא פעיל במצב הוידיאו. איכות הסאונד בסדר ולא יותר.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Mju 760 מעוצבת היטב, כמו אחיותיה מסדרת ה-mju (הנקראת גם stylus). יש לה גוף מתכת דק עם גימור מעולה שעושה רושם עמיד למדי. המצלמה קלת משקל (120 גרם ללא סוללה) והיא תיכנס בקלות לכיס החולצה שלכם. האחיזה בסך הכול נוחה יחסית למצלמה סופר קומפקטית, והקווים המעוגלים נעימים למגע.

אולימפוס מצהירה עליה כעל מצלמת All weather, כלומר שמתאימה לכל מזג אוויר – גם לגשום ולח. זו לא מצלמה שאפשר לצלול איתה או להיכנס איתה לבריכה, אבל היא אמורה להחזיק מעמד במזג אוויר גשום.

ל-760 יש מעט כפתורים והסידור שלהם הגיוני, אם כי הם מעט קטנים מדי ובעלי אצבעות גדולות עלולים להתקשות עימם. הזום מהיר ורגיש והמסך גדול ומפורט (230 אלף פיקסלים) ונראה מצוין בתאורה רגילה, אך הוא לא מתמודד היטב עם שמש ישירה ונוטה להתעמעם בצורה שמקשה לתפעל את המצלמה. אמנם יש כפתור ייעודי שאמור להעלות את בהירות המסך ולשפר את התצוגה בתנאי אור חזק, אך לא מצאנו שיפור משמעותי בשימוש בו.

ממשק המשתמש של ה-
Mju 760 מצוין ומעוצב היטב, וקל להתרגל אליו. הפונטים והאייקונים גדולים יחסית, והמבוגרים וכבדי הראייה שבינינו יברכו על כך. התפריטים מסודרים בצורה הגיונית ואינטואיטיבית. אהבנו גם את תמונות ההדגמה שנמצאות בתפריט הסצנות וממחישות לאיזה שימוש מיועדת כל סצנה.

כמו סופר קומפקטיות רבות, ה Mju 760-היא מצלמה אוטומטית כמעט לגמרי, ואין בה אפשרויות ידניות רבות. חוץ ממצב האוטומט המלא יש מצב P שמאפשר שליטה על רגישות החיישן (ISO), איזון הלובן, אזור המדידה (metering) ועל מצב הצילום המתמשך – וזה הכול. הצטערנו שאין אפילו חיווי כלשהו על מהירות הצמצם והתריס. במקום זה יש כפתור לפיצוי חשיפה שפועל גם במצב האוטומטי, ולמי שמעוניין בצילום "כוון ולחץ" זה יספיק.

בחוגת המצבים, בין מצב הצילום, הוידיאו, הסצנות והפייבוריט, מצאנו מצב צילום מעניין וייחודי לאולימפוס שנקרא Guide – הדרכה. מדובר במצב צילום שכולו תפריט טקסטואלי המציג אפשרויות צילום שכיחות, שבחירה באחת מהן מכוונת את המצלמה לתוצאה הרצויה. בצורה כזו גם מי שרחוק מלהיות מומחה בצילום יכול להצליח להפיק את המרב מהמצלמה בסוגי הצילום השונים. בין מצבי ההדרכה יש הבהרת האובייקט, צילום באור אחורי, צילום בקלוז-אפ, טשטוש הרקע, צילום בתנועה ועוד רבים אחרים. התפריטים אינם בעברית, אך מי שדובר אנגלית בסיסית עשוי בהחלט להיעזר במצב הצילום המעניין הזה.

לגמרי במקרה מצאנו פונקציה נחמדה – בזמן שהמצלמה כבויה, לחיצה על כפתור Menu מדליקה את המסך ומראה, על רקע נאה, את השעה והתאריך – יפה ושימושי.



האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Mju 760 התגלתה כמצלמה די מהירה. היא מוכנה לצילום הראשון תוך כ-2 שניות אחרי הדלקתה, וזמן המחזור הוא כ-1.8 שניות (ללא פלאש). במצב צילום רציף הקצב הוא 3 תמונות ב-3 שניות.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Mju 760 פועלת על סוללת ליתיום-יון ייעודית וביצועיה טובים מאוד – צילמנו כ-300 תמונות, עם ובלי פלאש וגם קטעי וידיאו, ולא הצלחנו לרוקן את הסוללה. יחד עם המצלמה מסופק מטען חיצוני הטוען את הסוללה תוך 5 שעות. לטעמנו עדיף היה לו ניתן לטעון את הסוללה מבלי להוציאה מהמצלמה, שכן לטיולים או מסעות ארוכים יהיה צורך לסחוב גם את המטען.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply