הקדמה

למרות שאנחנו לרוב נחשפים למכשירי הדגל הבולטים והיקרים, רוב היצרניות מקפידות להוציא לשוק גם דגם אחד או שניים קצת יותר פשוטים, במחיר אטרקטיבי יותר ממכשיר הדגל הבכיר, שמציע את רוב תכונות המפתח החשובות. במבחן זה בדקנו שבעה מכשירים בולטים וגילינו מי מהם הוא הטוב ביותר, ומי המשתלם ביותר.

תודה לרשת באג על השאלת המייזו 16 להשוואה. תודה לאיידיגיטל על השאלת האייפון XR לסקירה.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Apple,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,306 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Samsung,
גודל מסך:6.2 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,378 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:OnePlus,
גודל מסך:6.4 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
גודל מסך:6 אינטש,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Huawei,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
מותג:Xiaomi,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:LG,
גודל מסך:6.1 אינטש,
מערכת הפעלה:Androi...,


שמע 
במבחן השמע בדקנו את איכות השיחה הנכנסת, איכות קולנו מהצד השני וכמובן – איכות ועוצמת הספיקר החיצוני. לא ציפינו להיתקל בבעיה בזמן שיחות במכשירי דגל יוקרתיים שכאלו ואכן בכולם לא נתקלנו בהוצאה וקבלת שיחות וקולנו נשמע ברור וצלול, וכך גם האדם איתו דיברנו, שדיווח על קול נקי מהצד שלו. המרשים מכולם במבחן הספיקר היה ה-iPhone XR, שהציע שילוב נהדר של עוצמה גבוהה ואיכות סאונד משובחת, במיוחד בצפייה בסדרות.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

יצרניות שונות מציעות שיפורי סאונד באמצעות כלים שונים אבל בפועל קשה לנו להחמיא ליצרנית ספציפית בגלל איכות סאונד שהשתפרה דרמטית. אחרי המקום הראשון, גם ל-+Samsung Galaxy S9 מגיעים שבחים, בזכות עוצמת סאונד מפתיעה בזמן צפייה בקליפים ביוטיוב והסאונד עצמו היה פשוט עשיר באופן מפתיע יחסית לסמארטפון. אחריהם דשדשו ה-LG G7 ThinQ ושאר הסיניות, שהרמקול שלהם היה מספק אבל לא מעולה כמו של אלו שקדמו להם.

★★★★★ iPhone XR
★★★★ +Samsung Galaxy S9
★★★ Huawei Mate 20, OnePlus 6T, Meizu 16th, Xiaomi Mi 8 Pro

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

עוד סקירות בנושא:
• OnePlus 6T
• Huawei Mate 20
• Galaxy S9 Plus

מסך
במבחן התצוגה הכללי בדקנו את התפריטים, רמת החדות והפירוט בהצגת תמונות, בחינת גווני השחור והלבן, ניגודיות, עושר צבעים נדיב ועד כמה נוח ונעים המכשיר לצפייה בקליפים וסדרות. התרשמנו מביצועי ה-Huawei Mate 20 וה-Samsung Galaxy S9 פלוס, בעיקר בזכות ספקטרום צבעים נדיב שפשוט הופך כל צפיית סדרה בנטפליקס לחוויה מהנה במיוחד. הוגן גם יהיה להחמיא ל-LG G7 ThinQ אבל משום גודלו הקטן יחסית ואי-הנוחות המסוימת בצפייה לעומת קודמיו, הוא נאלץ להסתפק במקום השלישי.

גם המכשירים האחרים היו מצוינים ונוחים מאוד לצפייה, אך אם נצטרך לבחור זוכים, הם יהיו אלו שציינו קודם. ועוד מילה על רזולוציה: ה-iPhone XR הוא היחיד מכולם שלא מציע תצוגה ברזולוציה 1080p, נתון בסיסי שכבר צויד בסמארטפונים שיצאו לפני כמה שנים טובות. הטענה הנגדית הברורה מאליה היא שהעין האנושית בכל מקרה לא תבחין בהבדל אבל לדעתנו זה לא העניין. אפליקציות רבות, ביניהן כמה פופולריות שכולנו משתמשים בהן מדי יום, פועלות בצורה מיטבית ב-1080p כך שלא מדובר רק בתצוגה ראוותנית אלא ממש בחוסר נוחות למשתמש ועל זאת התקשינו להבליג.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

ומה בנוגע לגודל המסך? מגמת הגדלת המסך לא עוצרת וגם כאן כל הסמארטפונים מתגאים במסך 6 אינץ' לפחות, כשהקטן ביותר הוא של ה-iPhone XR עם 6.1 אינץ' והגדול מכולם הוא של ה-Huawei Mate 20 עם 6.53 אינץ' כשה-OnePlus 6T, נושף בעורפו עם 6.41 אינץ'. גם באגף הרזולוציה מגלים שכל סמארטפון כיום רוצה להיות שונה וכמעט שאי-אפשר למצוא סלולרי שדומה לאחר מבחינת ממדי התצוגה. הנמוך מבין כולם הוא ה-iPhone XR עם 1792X828 פיקסלים והרזולוציה המרשימה ביותר נמצאת אצל ה-LG G7 ThinQ, עם 3120X1440 פיקסלים.

ומה עם הבהירות? כל המכשירים מציעים תאורה עוצמתית שלא עשתה לנו בעיות בשום מצב, בין אם זה קריאת חדשות תחת אור הבוקר ובין אם כשצפינו בסדרה במרפסת. במיוחד הרשימו לטובה ה-Huawei Mate 20, ה-LG G7 ThinQ וה-Samsung Galaxy S9 פלוס עם בהירות עוצמתית במיוחד וגווני לבן מיטביים שלא זכורים לנו במכשירים אחרים.

ומה בנוגע לרמת החסינות המסך מפני שריטות ופציעות? שלא במפתיע, כולם מאובזרים בהגנת Gorilla Glass המפורסמת בגרסה 5, מלבד ה-iPhone XR שגרסת מגן המסך שלו אינה ידועה, כש-OnePlus 6T הוא היחיד שמתגאה בגרסה השישית והחדשה ביותר. באשר לתקן האטימות של המכשיר מפני פגעי אבק ומים, מפתיע לגלות שהמכשירים היחידים שצוידו בתקן IP68 המקובל הם ה-+Samsung Galaxy S9, ה-LG G7 ThinQ, כשאחריהם ה-iPhone XR המצויד בתקן IP67 ולבסוף ארבעת הסיניות שלא זכו לשום תקן אטימות רציני וכנראה שזה אחד מהחסרונות שיש לקחת בחשבון ברכישת סמארטפון מסין.

הסמארטפון עם היתרון היחסי בין האחרונות הוא ה-Huawei Mate 20 שצויד בתקן IP53, כלומר עמיד בפני פגעי אבק קלים ורסס מים אבל לא ישרוד טבילה.

★★★★★ Samsung Galaxy S9 Plus ,Huawei Mate 20
★★★★ LG G7 ThinQ
★★★ Xiaomi Mi 8 Pro
★★ Meizu 16th ,OnePlus 6T
★ iPhone XR

נוחות השימוש
נתחיל במובן מאליו: כמה נוח לאחוז במכשיר, עד כמה הוא מרגיש יציב ביד, מהי איכות הבנייה ועד כמה נגיש הטלפון לסוגי משתמשים שונים? נתחיל בחדשות הטובות: מטבעם, כל המכשירים נראים ומרגישים נהדר ביד, כאשר כמובן כל משתמש יעדיף מכשיר לפי הטעם האישי שלו, בין אם זה הגוף הדקיק של ה-Meizu 16th, הגב השקוף של ה-Xiaomi Mi 8 Pro, המראה האקסקלוסיבי של ה-iPhone XR או הגב הצבעוני ומנקר העיניים של ה-Huawei Mate 20.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

לטעמנו, ה-LG G7 ThinQ, ה-OnePlus 6T וה-Meizu 16th הם היחידים שהצליחו לשלב הנאה מכל העולמות ומצאו את עמק השווה בין מסך גדול ושימושי, מקשים נוחים ותפעול רציף שלא מחייב זוג ידיים בשימוש. ה-Huawei Mate 20 מצדו מגושם להחריד ועוביים של ה-+Samsung Galaxy S9 וה-Apple iPhone XR פשוט מוגזמים מדי, וזה עוד לפני שדיברנו על כיסוי המגן שלהם שהוסיף עוד כמה מילימטרים שממש הקשו עלינו להכניס את המכשיר לכיס.

באשר לכניסת האוזניות, שמופיעה ונעלמת לסירוגין לפי צו המגמה הנוכחית, הפעם ברוב המכשירים ניצבת בגאון כניסת 3.5 מ"מ, לשמחת המשתמשים שאוהבים לחבר את האוזניות ישירות לסלולרי ולא לסמוך על אוזניות אלחוטיות בלית ברירה. היחידים שהחסירו את כניסת האודיו הם ה-OnePlus 6T, ה-Xiaomi Mi 8 Pro וה-iPhone XR, כאשר רק היצרניות הסיניות נידבו מתאם ייעודי מכניסת המטען לכניסת 3.5 מ"מ.

★★★★★★ Meizu 16th
★★★★★ LG G7 ThinQ
★★★★ OnePlus 6T
★★★ Samsung Galaxy S9 Plus ,Xiaomi Mi 8 Pro
★★ Huawei Mate 20
★ iPhone XR


ביצועים ותוכנה
בנושא זה בדקנו: כמה מהר המכשירים מאתחלים את עצמם? מהי מהירות עליית אפליקציות פופולריות? כיצד הסמארטפון מתמודד עם ריבוי משימות? האם הוא מסוגל להריץ בצורה חלקה משחקי תלת מימד תובעניים? מדובר באחד המבחנים המבדילים ביותר בין המכשירים, אשר בוחנים את ביצועי המכשירים בפועל, ממש ברמה היום-יומית ובמשימות השוטפות שכולנו נתקלים בהן.

פתחנו בסדרת הבדיקות המפורסמת של AnTuTu והאפליקציה סיפקה תוצאות מעניינות שהציבו את ה-iPhone XR בראש הרשימה עם 343,720 נקודות. במקום האחרון ניצב ה-+Samsung Galaxy S9 עם 252,204 נקודות. אגב, זה לא פעם ראשונה שמכשיר iPhone קוטף את המקום הראשון במבחנים סינתטיים, ממש כאילו הוא תוכנת להצליח במיוחד בהם ולהשאיר אבק למתחרים. האם זה גם אומר שהוא הוביל במבחן הפעילות השוטפת? לא בדיוק.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

מבין כל המכשירים, לא היה אחד שגמגם, קפא או ביצע אתחול מפתיע. כולם מהירים ביותר וכל אפליקציה, קלה ככבדה, עלתה במהירות משביעת רצון. בהפעלת משחקים התחלנו להרגיש הבדלים דקים, לאו דווקא בטעינת השלבים או במהירות עליית המשחק אלא בעיקר בביצועי גרפיקה, שם בלטו לטובה כמה מהסיניות שאמנם לא היו רחוקות מביצועי ה-iPhone XR אבל בהחלט הוכיחו שתוצאות AnTuTu רחוקות מלהתאים לתנאי השטח הריאליים. במילים אחרות, גם המעבד החדש והחזק ביותר על הנייר, לא בהכרח יהיה המוביל בביצועים שכן ערכים נוספים נכנסים למשוואה כמו זיכרון RAM, ממשק המשתמש, יכולת המערכת להתמודד עם משימות מורכבות וכן הלאה.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

באשר להתחממות המכשיר במהלך שימוש תובעני, לא הרגשנו טמפרטורות גבוהות מדי בגב המכשירים או בכל חלק אחר שלהם, מלבד ה-iPhone XR וה-Meizu 16th, שהורגש אצלם בבירור חום לאחר 2 מבדקי ביצועים רצופים. שאר המכשירים התחממו אך לא בצורה בולטת והצליחו לשרוד 10 דקות של הפעלת משחק תלת ממד בלי טיפת זיעה.

בכל הנוגע למערכת ההפעלה, זה לא סוד ששוק הסלולר נחלק לשניים, חובבי אנדרואיד ומושבעי iOS, וקשה עד בלתי אפשרי להשוות בין מערכות הפעלה כה שונות, מה גם שלרוב העניין תלוי בהעדפה אישית של כל משתמש. ה-iPhone XR מצויד בגרסת iOS 12 האחרונה מבית חברת התפוח ואפשר לפזר בעיקר מחמאות על מערכת ההפעלה האינטואיטיבית והפשוטה.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

על שאר מכשירי האנדרואיד המתחרים הולבשו ממשקי משתמש כאלו ואחרים וכל סמארטפון מתגאה במעטפת אחרת הכוללת שינויים קוסמטיים, כלי מערכת ייחודיים, תכונות וסידורי תפריטים שונים אך אלו טובים יותר ופחות בהתאם להעדפה אישית של המשתמש. מבין כל מכשירי האנדרואיד שבמבחן, ה-OnePlus 6T מגיע עם הממשק הנקי ביותר, בכך הוא היחיד עם גרסת אנדרואיד שמעליה ממשק שכמעט ואינו משנה את הנראות והתפקוד של מערכת ההפעלה המקורית.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

אבטחה
לאחר שאפל ביטלה את כפתור הבית שהכיל סורק טביעת אצבע, נותרה דרך ביומטרית אחת לפתוח את המכשיר והיא באמצעות סריקה תלת מימדית דרך מצלמת ה-Face ID שהוצגה לראשונה באייפון X. כל שאר המכשירים מציעים שני סוגי אבטחה ביומטרית; סריקת טביעת אצבע או זיהוי תווי פנים מבוסס מצלמה דו מימדית, כשה-OnePlus 6T, ה-Xiaomi Mi 8 Pro וה-Meizu 16th הם היחידים ששילבו את חיישן טביעת האצבע כחלק מהמסך, בחלקו התחתון.

תוצאות ביצועי חיישן טביעת האצבע הפתיעו אותנו: למרות שה-LG G7 ThinQ, ה-+Samsung Galaxy S9 וה-Huawei Mate 20 היו מצוינים, ה-Meizu 16th גבר עליהם, הן בקליטה הראשונית והן בזיהוי האצבע שלנו בשוטף. נקודות זכות מגיעות גם ל-OnePlus 6T, שזיהה יותר לאט אבל עדיין סיפק זמן עלייה טובים אך מעט נמוכים יותר משאר המכשירים שלהם סורק ייעודי בגב המכשיר. היינו גם מחמיאים ל-Xiaomi Mi 8 Pro, אילו לא היינו צריכים למקם את האגודל במיקום די ספציפי כדי שהאצבע שלנו תזוהה במהרה, אבל בסך הכל היינו גם די מרוצים גם כאן.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

זיהוי הפנים אצל כל המכשירים היה בינוני למדי. חשוב לציין: תחת תנאים אופטימליים הסורקים עבדו היטב, כלומר במצבים בהם עמדנו יציב, יישרנו מבט למרכז המכשיר ופנינו היו מוארים מאוד. אלא שהמציאות לא תמיד אופטימלית ותשכחו מניסיונות סריקת הפנים בחדר חשוך או כשפרצופכם לא פונה ישירות מול המסך. מבין כל המכשירים, לא היה אחד שזיהה אותנו במהרה בכל המקרים.

ועוד עניין: בדומה ל-Xiaomi Mi 8, גם בגרסת ה-Pro שנבחנה בהשוואה נדרשנו לשנות בהגדרות האזור לסינגפור כדי להפעיל את חיישן הפנים, מהסיבה שישראל טרם הצטרפה רשמית למאגרי הפנים של שיאומי. לא שזה הפריע לנו בתפעול שלאחר מכן, אך מדובר בטרחה מיותרת ובוודאי כל כך הרבה חודשים לאחר כניסת קודמו של ה-Xiaomi Mi 8 Pro.

★★★★★ OnePlus 6T
★★★★ Huawei Mate 20
★★★ iPhone XR ,Xiaomi Mi 8 Pro
★★ LG G7 ThinQ ,Samsung Galaxy S9 Plus
★ Meizu 16th

עוד סקירות בנושא:
Meizu 16
iPhone XR
• LG G7

מצלמה
כולנו יודעים כמה מצלמה איכותית בסמארטפון היא חלק מהותי בחווית השימוש, ובמבחן זה בחנו את ביצועי המצלמות במספר סיטואציות פופולריות כמו הפעלת מצב הפורטרט/בוקה/דיוקן האהוב, מאקרו, צילומי יום ולילה.

מצלמה אחורית
ראשית הוגן יהיה לומר שכל הסמארטפונים הרשימו באגף המצלמה ולא היה מכשיר שאכזב במבחן התוצאה הסופי, אלא ששמנו לב שכל עדשה נכשלת במבחן כזה או אחר. כך למשל ב- Huawei Mate 20 התקשינו למצוא תמונת לילה אחת טובה שלא תהיה מטושטשת או חשוכה מדי. ב-+Samsung Galaxy S9 גילינו ביצועים פושרים במהלך רצף צילומים שביצענו בבית תחת תאורה מלאכותית, עם נטייה חזקה מדי לצבעים חמים וחוסר פירוט כללי.

גם החדות של ה-LG G7 ThinQ לא הרשימה אותנו מדי אבל חיפתה על כך בצילומי פנים וצילומי לילה מצטיינים. ב-iPhone XR הייתה חסרה לנו רוויה בצילומי טבע, ה-Xiaomi Mi 8 Pro מצדו סיפק צילומי ערב דלי פירוט וה-OnePlus 6T וה-Meizu 16th הם היחידים שהיו בסדר בכל המבחנים, כלומר לא הרשימו מדי אבל גם לא אכזבו.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?
מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

באגף הממשק וביצועי המערכת, לא חווינו שום בעיות: היו מכשירים שביקשו עוד רגע כדי למצוא בתמיכת האינטליגנציה המלאכותית את הסצנה הרלוונטית והיו מצלמות שביקשו לא לנוע לכמה רגעים כדי לקבל חדות משופרת, אבל בכולם בלי יוצא מן הכלל מהירות הצילום הייתה מסחררת ולא עצרנו לרגע בגלל עיבודי תמונה שעלולים לגרום למצלם לפספס רגעים חשובים.

וידאו
הרזולוציה המקסימלית של רוב הסמארטפונים עומדת על 4K ב-60 פריימים בשנייה, פרט ל-Huawei Mate 20 ול-Meizu 16th שידעו להציע רק 30 פריימים בשנייה תחת אותה רזולוציה. צילמנו ביום ובלילה קטע קצר מאותה זווית בדיוק ולמשך אותו זמן, ואלו התוצאות:



המרשימים ביותר היו הסרטונים של iPhone XR וה-+Samsung Galaxy S9, בזכות פירוט מעולה, צבעים אמיתיים ומלאים ומייצב תמונה מספק ביותר. בשאר הסמארטפונים מצאנו כמה הערות: ב-LG G7 ThinQ פירוט התמונה נמוך, התאורה קודרת מאוד והמיקרופון הרגיש מדי תיעד כל משב רוח. ה-Xiaomi Mi 8 Pro וה-OnePlus 6T סבלו מאותה תופעה: אמנם התמונה טובה יחסית אבל הצבעים היו אנמיים או קרים מדי ומייצב התמונה הבינוני חייב אותנו להחזיק ביציבות מוגברת את הסלולרי כדי שנוכל לתעד היטב. ה-Huawei Mate 20 גם סיפק תוצאות סבירות למדי, כשהתקשה להתמודד עם השמש שסנוורה אותו, מה גם שמעבד הווידאו חלש מאוד וגורם לסרטונים לסבול מריצודים ברורים לעין. ה-Meizu 16th סיפק בעיקר תמונה אפלה ומסנן רעשים גרוע שתיעד בעוצמה רוח בינונית.

מטבע הדברים, התקשינו יותר לחלק מחמאות במהלך צילומי הווידאו בלילה, כשרוב הסמארטפונים הוכיחו כמה קשה להתמודד עם תיעוד סרטון 4K תחת תנאי תאורה בעייתיים. אם כבר נציין לרעה את התמונה החשוכה להחריד של ה-OnePlus 6T והביצועים העמומים של ה-+Samsung Galaxy S9, בטח לעומת צילומי היום שהיו מצוינים והפער ביניהם מאוד אכזב אותנו.

מצלמה קדמית
במבחן הסלפי קיבלנו עזרה מאשלי ווקסמן בקשי, סתיו סטרשקו וארבל קינן שבדקו עבורנו את המצלמות הקדמיות. עם התמונות שהן צילמו בחנו עד כמה המצלמות מדויקות בתיעוד גוון העור וכמה יעיל אפקט היופי. החדשות הטובות הן ששוק המובייל עשה כברת דרך באגף המצלמות הקדמיות וכיום עדשות הסלפי מספקות תמונות מוצלחות למדי.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

כל הסמארטפונים בהשוואה סיפקו תמונות מעולות, כשכל מצלמה סיפקה יתרונות משלה, ההיא עם הפירוט המורחב וההוא עם ייפוי הפנים שעבד נהדר והצליח לא להפוך אותנו לבובה שעווה. יתרון קל נרשם ל-iPhone XR ול-+Samsung Galaxy S9, שהוכיחו באגף העדשות הקדמיות שאין שני להם.

★★★★★★ iPhone XR
★★★★★ Samsung Galaxy S9 Plus
★★★★ OnePlus 6T ,LG G7 ThinQ
★★★ Huawei Mate 20
★★ Meizu 16th
★ Xiaomi Mi 8 Pro

סוללה
במבחן הסוללה בדקנו למשך כמה זמן יצליחו הסלולריים להחזיק מעמד לפני שיזדקקו לטעינה מחודשת, בזמן פעילות שוטפת ובמהלך משימות מאתגרות יותר. התחלנו את המבחן בהפעלת מבחני אפליקציית Geekbench 4, אשר בוחנת את ביצועי המעבד למשך שלוש שעות רצופות, בסופן מתקבלת תוצאה שאמורה להעיד על אורך חיי הסוללה, המבוססת על נקודות. נתחיל מהחלש ביותר, ה-LG G7 ThinQ, שסיפק את התוצאה 3410 נקודות.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

התוצאה המרשימה ביותר היא ללא ספק של Huawei Mate 20, עם 8792 נקודות. מלבד המבחנים, כל מכשיר עבר אצלנו כמה ימי שימוש קלים ואינטנסיביים שכללו לפעמים מטלות משרדיות כמו פתיחת מיילים, גלישה שגרתית, כניסה לרשתות חברתיות ולעיתים גם בילוי של כמעט שעה בצפייה בסרטון או הפעלת משחק תלת ממד למשך זמן מה.

כמו תמיד, מבחני הביצועים הסינתטיים מוכיחים לנו שיש פער בין התיאוריה למציאות: במבחן הסוללה הכישלון הגדול ביותר נרשם אצל ה-iPhone XR, שהגיע לשעות הערב עם 25% סוללה ובלי שום הצדקה נראית לעין – וחשוב לזכור, מדובר בביצועי הסוללה שרק בשלביה הראשונים לחיים. ה-LG G7 ThinQ וה-+Samsung Galaxy S9 היו טובים למדי, עם 45-50% סוללה לקראת שעה 20:00 בערב אחרי יום עמוס למדי וגם הסיניים Xiaomi Mi 8 Pro, OnePlus 6T וה-Meizu 16th הוכיחו שהם לא זללני אנרגיה והציגו 55-60% אחוזים לקראת סוף היום. המפתיע שבחבורה היה ה-Huawei Mate 20 עם ניהול אנרגיה מעולה שהוביל ל-75% אחוזי סוללה בערב אחרי יום שכלל ניווט 40 דקות, השלמת משימות משרדיות וצילומים למכביר.

★★★★★ Huawei Mate 20
★★★★ OnePlus 6T
★★★ Xiaomi Mi 8 Pro ,Meizu 16th
★★ Samsung Galaxy S9 Plus ,LG G7 ThinQ
★ iPhone XR

הסלולרי הטוב ביותר - Huawei Mate 20
למרות שברוב המבחנים הוא לא זכה במדליית הזהב, ה-Mate 20 הצליח פעם אחר פעם לתפוס מקום טוב בפסגה, בזכות מארז מוקפד ואלגנטי, תצוגה נפלאה, מהירות עבודה פנטסטית וסוללה שאינה נגמרת. בשקלול סך הפרמטרים, ל-Huawei Mate 20 הגיעו השבחים הרבים ביותר – ועל כך מדובר לטעמנו בסמארטפון הטוב ביותר מבין אלו שנבחנו. אל תשכחו להשוות את מחירי ה-Huawei Mate 20.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

הסלולרי המשתלם ביותר - OnePlus 6T
עם ביצועי מערכת מסחררים ועוצמתיים משאר המתחרים, חיישן טביעת אצבע ששולב במסך, ממשק מוצלח ונוחות תפעול גבוהה, ה-OnePlus 6T הוא המכשיר המשתלם ביותר במבחן זה. הסוללה חסכנית למדי וביצועי המצלמה הטובים-אך-לא-מצוינים נסלחים אל מול תג המחיר הנוח שהוצמד למכשיר כה מצוין. לפני שאתם קונים, השוו מחירי OnePlus 6T.

מבחן השוואתי: איזה סמארטפון הטוב ביותר?

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Apple,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,306 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Samsung,
גודל מסך:6.2 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,378 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:OnePlus,
גודל מסך:6.4 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
גודל מסך:6 אינטש,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Huawei,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
מותג:Xiaomi,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:LG,
גודל מסך:6.1 אינטש,
מערכת הפעלה:Androi...,