אפל חשפה את סדרת האייפון 16 החדשה לצד ה-Apple Watch 10 ו-Ultra 2, אוזניות AirPods חדשות וגם AirPods Pro.
iPhone 16 ו-iPhone 16 Pro
כפתור הפעולה (Action) שהופיע לראשונה בדגמי ה-iPhone 15 Pro, נמצא כעת בכל דגמי ה-iPhone 16 הרגילים והוא מחליף את כפתור ההשתקה המוכר. בנוסף, התווסף כפתור חדש בצד המכשיר בשם Camera Control המיועד לשימוש בהקשר למצלמה אך הוא גם משמש לפונקציות ה-AI השונות. הכפתור החדש נמצא בצד ימין של המכשיר והוא כולל משטח מגע רגיש ללחץ, כך שהוא מסוגל להגיב בהתאם לעוצמת הלחיצה.
אחד השינויים הגדולים בסדרת הפרו הוא הגדלת המכשירים. ה-iPhone 16 Pro גדל מ-6.1 אינץ' ל-6.3 אינץ' ומשקלו עלה גם מ-187 גרם ל-194 גרם ומסגרת המסך (Bezel) התכווצה מ-1.71 מ"מ ל-1.2 מ"מ. גם דגם ה-iPhone 16 Pro Max גדל מ-6.7 אינץ' ל-6.9 אינץ' ומשקלו עלה מ-221 גרם ל-225 גרם. בדגם זה המסגרת התכווצה מ-1.55 מ"מ ל-1.15 מ"מ. יחד עם זאת, עובי המכשיר נשאר כמעט זהה למעט עליה מזערית של 0.1 מילימטר בדגם ה-Max.
שינויים במצלמות
המצלמות האחוריות באייפון 16 וה-16 פלוס כעת מסודרות אחת מעל השנייה כדי לאפשר תמיכה ב-Spatial Video ו-Spatial Imaging, או במילים אחרות תמונות וסרטונים בתלת מימד שאפשר לראות רק עם משקפי ה-Vision Pro.
המצלמה הראשית ב-iPhone 16 נשארה עם מפתח צמצם f/1.6 כמו בדגם הקודם אך המצלמה האולטרה רחבה שודרגה ל-48 מגה פיקסל עם מפתח צמצמם של f/2.2 במקום f/2.4. אפל תמיד הייתה יצירתית בדרך שבה היא מתארת דברים בינוניים כמרהיבים וכך גם העדשה הראשית באייפון 16, שהחברה קוראת לה two-in-one 48MP Fusion camera. מסתבר שהמצלמה הזו מאפשרת לצלם תמונות ברזולוציה "סופר גבוהה" או לעשות זום באיכות אופטית X2. זהו זום דיגיטלי לכל דבר. אך הסיפור לא נגמר שם מכיון שהעדשה הרחבה טובה לתמונות מקרו וגם לסצינות רחבות יותר, אז זה "כאילו יש לכם ארבע עדשות בכיס"!
עדשת הזום ב-iPhone 16 Pro כעת זהה לדגם ה-Pro Max ובשניהם נעשה שימוש במערכת קיפול האור (מראות) שאפל מכנה Tetraprism, כך שבשני הדגמים המובילים יש זום אופטי X5.
אפל הציגה מספר שיפורים בכל הקשור להקלטת וידאו בדגם ה-Pro Max. בנוסף ליכולת ההקלטה בפורמט LOG ותמיכה בסטנדרט הקולנועי ACES, כעת ניתן לצלם וידאו ב-4K 120FPS ישירות לזיכרון המכשיר. בנוסף, ניתן לצלם במצב זה גם ב-ProRes, Dolby Vision ו-LOG לאחסון חיצוני. את הווידאו אפשר לערוך בהילוך איטי ישירות על המכשיר.
כמו כן, בדגם הפרו והפרו מקס, הוטמעו ארבעה מיקרופונים ותכונה חדשה בשם Audio Mix המשתמשת ב-AI, תאפשר להעלים קולות רקע ולהשאיר רק את מי שמופיע על המסך באותו רגע. בנוסף ניתן לבחור במצב סטודיו המעבד את הקולות כדי שישמעו כאילו הוקלטו באולפן ומצב קולנוע מציב את הדובר במרכז ואת קולות הרקע בצדדים.
צפו: מה זה Apple Intelligence?
Apple Watch Series 10
אפל הציגה גרסה חדשה לשעון החכם הפופולרי שלה. כעת הוא מגיע עם תצוגה חדשה בשם Wide Angle OLED Display עם מסך מעט יותר גדול מדגם האולטרה הראשון. על פי החברה, פאנל ה-OLED החדש בהיר יותר בעד 40% כשמביטים בו בזווית לעומת הדגמים הקודמים. בנוסף אפל הציגה את ה-Watch Ultra 2 עם המעבד החדש אך בעיקר היו שינויים לעיצוב החיצוני.
בדגמים שהושקו ישנו מעבד חדש S10 Sip והמכשירים מגיעים עם מערכת ההפעלה העדכנית WatchOS 11. השעונים עמידים במים לעומק של עד 50 מטר - נתון מאוד נפוץ בשעוני ספורט חכמים, אך גם דגם האולטרה אינו שעון צלילה. עם זאת, אפל הציגה תכונות ספציפיות לספורט ימי כמו מדידה של גובה הגלים ומד המציג בזמן אמת את העומק של השוחה מתחת לפני המים.
על פי החברה, הסוללה תספיק ל-18 שעות שימוש ושניהם תומכים בטעינה אלחוטית מעט יותר מהירה המאפשרת לשעון להיטען ל-80% תוך 30 דקות. בעובי 9.7 מילימטר, ה-Watch 10 הוא השעון הדק ביותר שאפל אי פעם ייצרה והוא זמין בשחור, כסוף ו-Rose Gold. בנוסף ישנה גרסה מצופת טיטניום הזמינה בשלושה צבעים.
בנוסף לזיהוי הפרעות קצב לב ונפילות, כעת השעון יכול לזהות הפרעות בשינה. פונקציה דומה קיימת כבר כמה שנים בשעונים של סמסונג, אך אפל ממסגרת את התכונה סביב זיהוי דום נשימה בשינה. עם זאת, הפונקציה עדיין לא זמינה מכיוון שעוד לא קיבלה אישור FDA. כשתאושר, היא תהייה זמינה גם בשעונים מסדרה 9 והאולטרה.
דגם ה-Wifi עולה 399 דולר ודגם הסלולר יעלה 499 דולר. שניהם יהיו זמינים ב-20.9.