סמסונג הטמיעה ב-Fold6 את ערכת השבבים Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy שלפי החברה אמור לספק שיפור של 16% בביצועי CPU, עד 28% בביצועי GPU ועד 42% בביצועי NPU - המעבד האחראי על פונקציות ה-AI השונות, לעומת הפולד 5.
כדי לבדוק את טענות החברה, הרצנו את אותו סט מבחנים שבדקנו על הפולד 5 את: 3D Mark Wildlife Extreme, 3D Mark Solar Bay Unlimited, Geekbench Single core, Geekbench Multicore, Geekbench GPU ובממוצע, מצאנו שיפור של 22.1% בתוצאות לעומת הפולד 5.
יחד עם תוספת הביצועים, היינו מצפים גם לחום גבוה יותר, אך סמסונג הגדילה את מערכת הקירור (Vapor Chamber) פי 1.6 לעומת הדגם הקודם. בזמן שהמכשיר פתוח, מדדנו תחת עומס את טמפרטורת פני השטח בחלקו האחורי של בצמוד למעבד ושם הגענו למקסימום של 42.8 מעלות, לעומת 48 מעלות בפולד 5. יחד עם זאת, כשהרצנו את אותה בדיקה כשהמכשיר מקופל, הגענו ל-45.2 מעלות.
דבר איתי AI
סמסונג הרחיבה את יכולות ה-AI של המכשיר, בדגש על כך שהעיבוד נעשה מקומית ולא בענן, אך כברירת מחדל העיבוד בהחלט מבוסס ענן. כמו כן, בתכונות כמו Sketch to Image אמנם ישנה אופציה לבחור בעיבוד מקומי, אך הוא מיד מבקש לאפשר עיבוד מקוון כך שזה רלוונטי בעיקר לתכונות שקשורות לטקסט.
Sketch To Image
תכונה חדשה זו מאפשרת להמיר קשקוש שציירתם עם העט לאיור בסגנונות שונים כמו תלת מימד בסגנון סרט מצוין, צבעי מים, רישום, אילוסטרציה ופופ ארט. תכונה זו מאפשרת להוסיף אובייקטים לתמונות קיימות, לעיתים בצורה מוצלחת, לרוב בצורה מגוחכת - במיוחד אם מדובר בבעל חיים. איננו יודעים על בסיס מה אימנו את מודל ה-AI הזה אך יש לו חיבה לפרות שריריות וזה מספיק מגוחך כדי שכל התהליך יהיה מהנה.
בזמן שהשתעשענו עם המכשיר, ציירנו פסים מקושקשים על פנינו ואז נתנו לתוכנה להוסיף לנו זקן. אך כשניסינו לעשות זאת על תמונה של אחד הילדים (9), עלתה הודעת שגיאה שציינה שלא ניתן לבצע עיבוד לתמונה זו uאנחנו מניחים שמדובר במנגנון הגנה, אך הודעת השגיאה לא מבהירה מהי הבעיה.
Portrait Studio
תכונה חביבה זו מאפשרת להמיר תמונת פורטרט של אדם לאותם סגנונות כמו Sketch to Image. התוצאה מתקבלת היא אמנם קריקטורה שטבעה הוא לעוות את המציאות, אך היא תמיד מעוותת כלפי מעלה, כלומר היא הופכת את נושא התמונה לנאה יותר ולרוב גם מרזה אותו. כמו כן, על כל תמונה או ציור שעברו עיבוד AI, יופיע בחלקו התחתון סימן מים עם הכיתוב AI Generated Image.
אחת הפונקציות שהפתיעו אותנו ברמת הדיוק שלהן היא זיהוי כתב היד בעברית - תכונה הדורשת שימוש בעט ייעודי למכשירי פולד. את העט צריך לרכוש בנפרד והוא קיים בשתי גרסאות: בגודל מלא המגיע עם נרתיק מגן מבד וצריך לשאת אותו בנפרד, או בגרסה מכווצת המובנית לתוך נרתיק מגן לטלפון. זיהוי כתב היד זמין במגוון רחב של שפות - כולל עברית וניתן להשתמש בו כתחליף למקלדת אך לטעמנו הפוטנציאל שלו נמצא באפליקציית הפתקים המובנית של סמסונג.
הזיהוי עבד היטב גם כשהחלפנו בין עברית לאנגלית באותו משפט וגם כשהוספנו מספרים וסימני פיסוק. אך מה שהרשים אותנו במיוחד הייתה העובדה שהוא הצליח לזהות באחוז דיוק גבוה מאוד את כתב היד המזעזע שלנו. הוא אומנם לא קורא כתיב מחובר, אך מספיק להפריד באיזשהו אופן בין האותיות, כדי שהוא יזהה את הכתוב בהצלחה. בנוסף, כל פונקציות ה-Sketch To Image זמינות מתוך אפליקציית הפתקים עצמה, כך שאין צורך לעבור הלוך חזור כדי לשמור ולייבא.
בסופו של דבר, אפשרויות ה-AI החדשות מאוד חביבות והן אהובות במיוחד על הילדים שנהנים לראות כיצד הציורים שלהם הופכים למודל תלת מימדי - אך שם זה פחות או יותר נגמר. שאר הפונקציות היותר פרקטיות כמו תרגום סימולטני, כבר היו זמינות ב-S24 Ultra ומאז גם הגיעו לדגמים ישנים יותר. לכן אנחנו מרגישים בנוח לומר שגם אלו יגיעו לחלק מהדגמים הקודמים.
תצוגה
בפולד 3 ו
בפולד 4 המסך החיצוני בגודל 6.2 אינץ' הרגיש קטן מדי, בעיקר בגלל השוליים הרחבים סביבו, מה שיצר חווית שימוש לא נוחה לאורך זמן. כמו כן, יחס התצוגה יוצא הדופן שלו גרם לאפליקציות ועמודי אינטרנט להיראות לעיתים מעוותים.
בפולד 5 המסך הפך לראשונה לשמיש באמת וכעת עם הפולד 6, הוא מספיק רחב ונוח כדי לתפקד בזכות עצמו, ונתקלנו באפליקצייה אחת שנראית לא תקין במסך החיצוני, אך רק אם נפתחה במסך הפנימי קודם לכן. סגירה ופתיחה מחדש מסדרת את התצוגה מיד.
מנגד, גם יחס התצוגה יוצא הדופן של המסך הפנימי גורם לבעיות, למשל חלק מהסרטונים ברשתות כמו טיקטוק ואינסטגרם, מופיעים כשחלקם העליון והתחתון חתוך כאילו עשינו זום לתוך הווידאו, אך בפועל הוא מוקף בשטח ריק שבו היה ניתן להציג את הסרטון בצורה תקינה.
אותו דבר קורה במשחקים, חלקם אם לא רובם, לא תומכים בקנה מידה שונה מהסטנדרט שהוא לרוב 1.78:1 עד 2:1, כאן הוא 1.163:1 או במילים אחרות, ארבע על שלוש וחצי בערך שזה כמעט ריבוע. כאן לא רק שאתם מפספסים חלק מהתמונה, לא פעם נתקענו במשחק מכיוון שהאזור שבו הכפתור אמור היה להיות נמצא מחוץ למסך.
על פי החברה, בהירות השיא של המסך עלתה מ-1750 ניט ל-2,600 ניט. למרות ההצהרות המרשימות, החברה לא מציינת כיצד היא הגיעה לבהירות הזו, בפרט כמה אחוז מהמסך היה מואר, שכן ככל שיותר פיקסלים מוארים, כך לרוב הבהירות יורדת.
לכן כשמדדנו במסך הראשי של הפולד 5 בהירות שיא של 1530 ניט, לא הופתענו מהפער. אך באותה בדיקה במסך הראשי הפולד 6, לא עברנו את ה-1450 ניט, אך להבדיל מהדגם הקודם, הבהירות הזו נשמרה גם בכיסוי מסך גבוה מאוד. במסך החיצוני מדדנו 1360 ניט.
קצב הרענון של המסך הפנימי משתנה דינמית מ-1 עד 120 הרץ שזה מצוין לחסכון בסוללה. אך מצאנו שבסדרות אנימציה כמו Gravity Falls הזמינה דרך אפליקציית דיסני+, קצב הרענון יורד ל-24 הרץ - בהתאם לקצב הפריימים הקולנועי המקורי של הסדרה. אך ירידה זו גורמת לתופעה שנקראת Ghosting, שבה הקצוות הכהים של הפריים הקודם עדיין נמצאים על המסך בזמן שהפריים הבא כבר מוצג. ברגע שנוגעים במסך, קצב הרענון קופץ ל-120 ואחרי כמה שניות חוזר חזרה.
דרך אפליקציית Netflix, קצב הרענון ירד ל-24 הרץ גם כן, אך הוא קפץ ל-48 וחזר ל-24 כל כמה שניות, כך שנראה שהתופעה היא יותר עניין של דיסני מאשר סמסונג. יחד עם זאת, זה הפריע מאוד לחווית הצפייה.
סורק טביעות האצבע עבד מצוין, בין השאר בזכות זה שסמסונג כבר לא דורשת לפתוח את הקיפול כדי להגדיר את טביעת האצבע. בכך, יכולנו לסרוק את האצבעות בזווית שבה אנחנו מצפים שהן יפגשו את המכשיר. סמסונג לא מציינת מידע כלשהו לגבי הסורק כך שייתכן והשינוי לטובה נובע מהמעבד המשופר או שהסריקה הראשונית הייתה מדויקת יותר.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E, R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה.