מבנה,תצורה
אוזניית ה-Bluetooth נועדה להיות צמודה לבעליה לפרקי זמן ארוכים, ולכן נוחות השימוש וההרכבה שלה חשובים מאוד. יש ארבע תצורות עיקריות של אוזניות, לכל אחת תכונות, יתרונות וחסרונות משלה. בדקו מהי התצורה המתאימה ביותר עבורכם.
אוזניית קשת / אוזנייה חיצונית: האוזנייה מורכבת משתי יחידות – קשת ההרכבה על האוזן, והאוזנייה עצמה, הכוללת את המשדר/מקלט, את האפרכסת והמיקרופון ואת המקשים השונים. תצורה זו היא הנפוצה ביותר בגלל קלות הרכבתה והסרתה מהאוזן, וכן מפני שאנשים רבים אינם מרגישים בנוח עם גוף זר שנמצא בתוך האוזן לאורך זמן, ומעדיפים את הפיתרון החיצוני.
אוזניית in-ear (כפתור) אוזניות אלה קטנות מאוד ובנויות כמקשה אחת – מתוך גוף האוזנייה יוצאת אפרכסת קטנה, בדרך כלל בציפוי סיליקון לנוחות מרבית, הנכנסת לתוך האוזן. אוזניות כאלה על פי רוב אינן זקוקות כלל למתלה על האוזן. יתרונן של אוזניות אלו הוא בגודלן ובמשקלן הזעירים, וגם בעוצמת השמע הגבוהה יותר בגלל קרבתה של האפרכסת לתעלת השמע. (ראו תמונה):
אוזניות כפתורקשת ראש: צמד אוזניות המחוברת בקשת שמוצמדת לראש, בדומה לאוזניות השמע הסטנדרטיות. (ראו תמונה):
אוזניות קשת ראש
תפסן עם אוזניה חוטית: תצורה זו מחלקת בין האוזנייה עצמה לבין כל השאר: המשדר/מקלט והמקשים נמצאים ביחידה אחת הכוללת גם תפס שאפשר להצמיד לדש החולצה, וממנה יוצא חוט עם האוזנייה עצמה – אוזניית כפתור רגילה כמו שהכרנו מהדיבוריות האישיות החוטיות. יתרון נוסף באוזניות כאלו הוא האפשרות לשלוף בכל רגע את האוזנייה מהאוזן ולהחזירה לשם במהירות, בעוד הרכיב המרכזי תלוי על החגורה או על דש החולצה ואינו עלול להיאבד.