הקדמה
עולם האוזניות האלחוטיות עובר בשנים האחרונות שינוי משמעותי למדי, כאשר בראש השינויים נמצא את היווצרותו של תת שוק אוזניות ה-True Wireless. מדובר באוזניות בלוטות' אלחוטיות באמת - המקושרות הן אחת לשניה והן לסמארטפון, הטאבלט או המחשב באופן אלחוטי לחלוטין. כך, התמקדו החברות השונות, החל מיצרניות הסמארטפונים וכלה ביצרניות מוצרי האודיו הפופולריות, בפיתוחם של פתרונות שמע אלחוטי לשוק ה-True Wireless.
אלא שעם התעצמות שוק זה, נותר מאחור שוק דיבוריות הבלוטות' היחידות, שמיועדות בעיקר לצורכי שיחות ומגיעות, במרבית המקרים, עם אוזניה עבור אוזן בודדת. וכך, שוק דיבוריות הבלוטות' נותר ללא שינוי רב בשנים האחרונות. למעשה, חלק ניכר מן האוזניות הנמכרות והפופולריות ביותר בשוק הגיחו אלינו כבר לפני מספר שנים, והיצרניות מצידן אינן ממהרות לשדרג ולפתח דיבוריות חדשות בקצב מהיר.
החלטנו לקחת לבדיקה 5 מדיבוריות ה-BT הפופולריות בטווח מחירים של עד כ-400 שקלים ולהציג עבורכם את תמונת המצב העדכנית בשוק. אז מי דיבורית הבלוטות' שביצעה את עבודתה על הצד הטוב ביותר, מי הדיבורית המשתלמת ואיזו רכישה אינה מצדיקה את עצמה? תוצאות מבחן ההשוואה לפניכם.
מותג:Plantronics Poly,
סוג:אוזניית בלוטוס,
תאריך כניסה לאתר:...,
מותג:Jabra, Jabra,
סוג:אוזניית בלוטוס,
סינון רעשים:...,
סוג:אוזניית בלוטוס,
תקן Bluetooth:4.1,
A2DP:כול...,
Xiaomi Mi Bluetooth Headset
דיבורית הבלוטות' Mi Bluetooth Headset מבית שיאומי מהווה חלק מהיצע מוצרי האודיו הנרחב של שיאומי, אחת מיצרניות הסמארטפונים והטכנולוגיה המדוברות ביותר בעולם כיום. כראוי למוטו החברה, גם דיבורית הבלוטות' שלה זוכה לתג מחיר מפתה ביחס למתחרים, בעודה לא מוותרת, לפחות על הנייר, על פיצ'רים חשובים שמוכרים לנו מדגמי האוזניות היקרים יותר.
ה-Mi Bluetooth Headset מגיעה במבנה גליל ייחודי למדי בנוף דיבוריות הבלוטות', בעודה מוצעת לרכישה בצבעים לבן או שחור. היא תומכת בבלוטות' 4.1 ובחיבור של 2 טלפונים, כוללת שלושה מקשים פיזיים בלבד (כפתורים לוויסות ווליום ומקש כיבוי/הדלקה/מענה לשיחות), מיקרופון בודד ובמשקל קליל של 6.5 גרם בלבד, מה שהופך אותה לקלילה ביותר בין הדיבוריות שבדקנו. תמיכה ב-A2DP מאפשרת שמיעת מוסיקה והוראות ניווט ישירות באוזניה.
Jabra Talk 2
שניה ברשימה ובמחירה לצרכן היא דיבורית ה-Talk 2 של מותג ג'ברה הפופולרי. היא מגיעה במבנה סטנדרטי המוכר מאוד בנוף הדיבוריות - גבה משמש ככפתור מענה/ניתוק שיחות/, על הדופן השמאלית והימנית שלה נמצא סליידר כיבוי/הדלקה וכפתורי וויסות ווליום, ובחלקה העליון משולב שקע MicroUSB לטעינה. מימדי האוזניה: 49.3 מ"מ אורך, 14.5 מ"מ רוחב ומשקל של 8.5 גרם.
בכל הנוגע להתאמה לאוזניים נמצא באריזת הדיבורית מתאם נוסף על הכיסוי הראשי שמגיע ישירות מן האריזה. עוד מופיעים באריזה כבל MicroUSB לטעינה וחוברות הדרכה. עם אוזניה זו נמצא תמיכה בבלוטות' 4.0, תמיכה בתקן A2DP לשמיעת מוסיקה וכן אפשרות לחיבור האוזניה לאפליקציה ייעודית בסמארטפון (אנדרואיד/iOS).
Plantronics Explorer 110
דיבורית הבלוטות' Explorer 110 מגיעה אלינו באריזה קטנטנה ואלגנטית, הכוללת בתוכה כל טוב: מטען ייעודי קטנטן לרכב, מעמד למזגן הרכב המאפשר את תליית האוזניה בנוחות, כבל USB לטעינה וכמובן חוברות הדרכה ועלון לצרכן. הדיבורית מציעה קווי עיצוב דומים ל-Talk 2, אלא שהפעם יהיה מבנה האוזניה מעל יותר מלבני, ואת כפתור המענה לשיחה נמצא בחלקה העליון, לצד שקע MicroUSB לטעינה.
כפתורי וויסות עוצמת השמע וסליידר ההפעלה ממוקמים בדפנות מימין ומשמאל, בהתאמה, ומשקלה עומד על 7.5 גרם בלבד. עלותה לצרכן נעה סביב 200 שקלים, והיא פועלת בתקן בלוטות' 4.1 עם תמיכה ב-A2DP לשמיעת מוסיקה/הוראות ניווט ומאפשרת חיבור של עד שני מכשירים בו זמנית. נוסף על כך, ישנה תמיכה באפליקציה לסמארטפונים בפיתוח פלנטרוניקס בשם Plantronics Hub. מקשי האוזניה יכילו: מקש מענה/ניתוק לשיחות, 2 כפתורים לוויסות השמע וכפתור ייעודי להפעלת העוזרת הוירטואלית.
Jabra Stealth
ממשיכה את הרשימה היא דיבורית הפרימיום למותג ג'ברה, ה-Stealth. מדובר דיבורית בעלת מראה ייחודי ויוקרתי למדי, המציעה מבנה מלבני מוארך שמסתיים בעיגול בולט עבור הרמקול עצמו. הדיבורית מציעה שני כפתורים בלבד - כפתור מענה/ניתוק לשיחה וכפתור ייעודי להפעלת העוזרת הוירטואלית של הסמארטפון שלכם (סירי/Google Assistant). למרבה הצער, לא מגיעה האוזניה עם כפתורים להגברה או הנמכה של עוצמת השמע, ולטענת היצרנית האוזניה מסוגלת לווסת את האאוט-פוט שלה בהתאם לתנאי המשתמש, רעשי הרקע וכדומה.
נוסף על כך, כוללת האוזניה 2 מיקרופונים לצורך ביטול רעשים, תמיכה בבלוטות' 4.0 ובתקן A2DP לקבלת הוראות ניווט ושמיעת מוסיקה ישירות באוזניה, וגם היא תומכת באפליקציית Jabra Assist בסמארטפון. משקלה עומד על 7.9 גרם והיא כוללת באריזה מטען לרכב, כבל USB, חוברות הדרכה ומגוון מתאמים לאוזניים. טווח הפעילות המירבי שלה והמרחק המקסימלי שנוכל ללכת מן הסמארטפון ולהשאר מחוברים עומד על 30 מטרים.
Plantronics Voyager 5200
אחרונה חביבה היא דיבורית הפרימיום בפיתוח פלנטרוניקס, ה-Voyager 5200. אוזניה זו מציעה את המפרט המתקדם ביותר מבין כל חמשת האוזניות שלקחנו למבחן, וכמובן גם מגיעה עם המחיר הגבוה ביותר מביניהם. היא כוללת 4 מיקרופונים לביטול וסניון רעשים, שלל חיישנים שמסוגלים לזהות מתי המשתמש עונד את הדיבורית, תמיכה בבלוטת' 4.1, מאפשרת חיבור 2 סמארטפונים בו זמנית וכן מציעה עמידות בפנים זיעה.
נוסף על כך, תומכת האוזניה באפליקציה ייעודית לסמארטפון ומאפשרת: מענה לשיחות באמצעות פקודות קוליות, חיבור לסמארטפון באמצעות NFC ותמיכה בטווח פעילות של עד 30 מטרים (על פי נתוני היצרן) מן הסמארטפון. שלל החיישנים והיכולות הטכנולוגיות של האוזניה מביאים עימם מחיר: גודל הדיבורית אינו צנוע, ומשקלה נמדד ב-20 גרם - הגבוה ביותר מבין הדיבוריות שנבחנו.
מבחן איכות השמע
המבחן הראשון והמשמעותי ביותר לא רק עם אוזניות או דיבוריות בלוטות', אלא עם כל מוצר או אביזר אודיו מכל סוג שהוא - הוא כמובן מבחן איכות השמע. במבחן זה בדקנו את האוזניות במגוון נרחב של מצבים וסיטואציות שונות, בראשם שני מצבים עיקריים - איכות השמע ועוצמת אודיו מירבית.
בסופו של יום, אף אחד מאיתנו לא בוחר לרכוש את דיבורית הבלוטות' שלו לצורך האזנה למוסיקה או צפייה בסרטים, שכן איכות הסאונד וחווית השימוש אינן מספקות עבור שימושים אלו במרבית המקרים. אם בכל זאת כן תרצו להאזין למוסיקה דרך הדיבוריות, דעו לכם שהדבר אפשרי - אך לא מהנה במיוחד.
בהתאם לכך, בחנו באופן ראשוני את עוצמתו המקסימלית, והתמונה לא מפתיעה במיוחד. האוזניה שסיפקה את עוצמת הווליום הגבוהה ביותר הייתה ה-Jabra Stealth, כאשר במרבית המקרים הסתפקנו בעוצמת הווליום הבינונית ומטה לצורך שמיעה ברורה של הצד השני עימו שוחחנו. מיד אחריה נמצא את Plantronics Voyager 5200, שיכולותיה קרובות מאוד, אם כי איטום רעשים חלש הוביל את הסאונד להיאבד מעט בדרך. סוגרת את הרשימה זו שיאומי, עם עוצמת האודיו הנמוכה ביותר ואיטום ברמה שאינה טובה, מה שהוביל אותנו להתקשות לעיתים לשמוע את הצד השני בשיחה, בעיקר בסביבה רועשת.
בזירת איכות האודיו התמונה מעט שונה, כאשר בראש הדירוג שלנו עומדת דיבורית ה-Voyager 5200 של פלנטרוניקס, ואחריה עוקבת ה-Stealth של ג'ברה. התוצאה המפתיעה ביותר הגיעה דווקא מה-Plantronics Explorer 110, שהפתיעה (ואכזבה) אותנו עם אודיו צורם ולא איכותי בעליל, כאשר איכות הסאונד של ה-Mi Bluetooth Headset, שעלותה כרבע מזו של ה-Explorer 110, הייתה מעט טובה יותר. במרכז הדירוג שלנו, במקום השלישי, נמצאת אוזניית ה-Talk 2 של ג'ברה, עם איכות ועוצמת סאונד טובים למדי.
Jabra Stealth - ★★★★★
Plantronics Voyager 5200 - ★★★★
Jabra Talk 2 - ★★★
Xiaomi Mi Bluetooth Headset - ★★
Plantronics Explorer 110 - ★
מבחן סינון רעשים
אחד מן האלמנטים החשובים ביותר ברכישת דיבורית בלוטות', נוסף על איכות האודיו, מתבטא, כמובן, ביכולות הדיבורית לסנן רעשי רקע בצורה טובה שתוכל לאפשר את המשך ניהול השיחה ללא מפריע גם במקרה שאנו נמצאים בסביבה שאינה שקטה. לצורך מבחן זה בדקנו את המכשיר בשתי סביבות עבודה רועשות עיקריות: סביבת חוץ (בית קפה, ישיבה חיצונית כשרוח הים נושבת בעורפנו) ובסביבת פנים (משרד בשעות הצהריים).
המנצח הברור במבחן זה הוא ה-Voyager 5200 המרשים, שהצליח לבודד את הקול מרעשי באופן לא פחות ממרהיב. כאשר האזנו לאודיו שהצליחה הדיבורית להפיק בסביבה כה רועשת בהחלט הופתענו לטובה, שכן רעשי הרקע נעלמו כלא היו. יתרה מכך, איכות הקלט הייתה גם היא מרשימה גם כן. את התוצאה המרשימה הצליחה האוזניה להפיק באמצעות מערך קלט הכולל 4 מיקרופונים שונים שכל מטרתם היא לזהות את קולו של המשתמש, ולהתעלם מכל רעשי הרקע הנלווים אליו ונקלטים בעוצמות נמוכות יותר. יתרה מכך, טכנולוגיה המכונה WindSmart מסוגלת לזהות את רעשי הרוח וכיוונם, ולהתעלם מהם בעת ביצוע שיחה/הקלטה באמצעות האוזניה.
במקום השני במבחן זה נמצא ה-Jabra Stealth, שביצעה עבודתה גם כן בצורה מרשימה והצליחה לסנן באופן טוב מאוד את רעשי הרקע באמצעות שני מיקרופונים ייעודים המשולבים בה. במקומות השלישי והרביעי נמצאים ה-Jabra Talk 2 וה-Plantronics Explorer 110 - שהצליחו לתפקד בצורה סבירה למדי. מי שמסיימת את המבחן במקום האחרון היא אוזניית Xiaomi Mi Bluetooth Headset שפשוט לא הצליחה להתגבר על רעשי הרקע ובזמן שאנו שמענו את הצד השני, זה לא הצליח לשמוע אותנו.
Plantronics Voyager 5200 - ★★★★★
Jabra Stealth - ★★★★
Jabra Talk 2 - ★★★
Plantronics Explorer 110 - ★★
Xiaomi Mi Bluetooth Headset - ★
מבחן נוחות וחווית השימוש
כל נושא האודיו אמנם מהווה לאחת מהחשובות ביותר בבחירת דיבורית או אוזניה, אך כאשר מדובר במוצר בו אנו מבצעים שימוש חלק נרחב מן היום, אלמנטים נוספים ולא פחות מהותיים הינם חווית השימוש הכללית ונוחות השימוש במוצרים. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במוצר אותו אנו נושאים על האוזן שלנו או בתוכה.
בבחינת נושא חווית השימוש נדרשנו להתייחס אל הדיבוריות במגוון אלמנטים: נוחות ענידה ונשיאה לאורך זמן, מהירות הצימוד ואמינותו, נוחות המקשים, איכות הבנייה והחומרים, תפעול האוזניה ופיצ'רים ייחודיים לכל אוזניה. בכל הנוגע לצימוד - הצליחו הדיבוריות השונות לתפקד כולן באופן דומה למדי, כאשר כל ה-5 מגיעות עם בלוטות' 4.0/4.1, תמיכה בטווח פעילות של עד 10 מטר (למעט Voyager 5200/Jabra Stealth ו-Talk 2 התומכות במרחק של עד 30 מטרים) ואמינות החיבור שלהן הייתה טובה.
נציין, עם זאת, כי אף אחת מהאוזניות לא סיפקה בפועל טווח פעילות מלא כהבטחת היצרנית, והדברים, כמובן, תלויים בתווך בו נדרש האות מן הסמארטפון ובחזרה אליו לעבור. בשטח בנוי הצלחנו להגיע לטווח של כ-8 מטרים עם האוזניות שמבטיחות טווח של עד 10 מ', וקצת יותר מכך עם אלו שמציעות טווח של עד 30 מ'. בשטח פתוח, כמובן, התוצאות טובה משמעותי נוכח צמצום גורמי הפרעה לאות המשודר אל ומן הסמארטפון.
בכל הנוגע למקשים ואופן השימוש בהן, כל אחת מן הדיבוריות מציעה פריסת מקשים שונה ותפעול משתנה שדרש תקופת הסתגלות קצרצרה בעת המעבר מאוזניה לאוזניה. הפעם נתחיל עם האוזניה שסיימה אחרונה במבחן, ה-Mi Bluetooth Headset מבית שיאומי. היא כולל מבנה גלילי עשוי פלסטיק ובעל 3 כפתורים. איכות הבנייה של האוזניה ירודה ביותר ולחיצה על הכפתורים לעיתים הייתה מאתגרת מכיוון שאלו נתקעו בעת הלחיצה.
כמו כן, האוזניה לא "יושבת" טוב באוזן, לא משנה כמה פעמים החלפנו את המתאמים המצורפים באריזה, והליכה קלה, ירידה במדרגות או כל פעולה שאינה סטטית גורמים לתזוזת הדיבורית ולעיתים לנפילתה. ממשק המשתמש של האוזניה בגרסה שקיבלתי לסקירה היה בסינית, כך שההתראות הקוליות לא היו מועילות במיוחד, מלבד אולי העובדה שהן חיזקו לי במעט את הסינית. לטובת הדיבורית נציין כי היא הקלילה ביותר שבדקנו (6.5 גרם) ולאחר מספק דקות כלל לא הרגשנו אותה על האוזן.
במקום הרביעי נמצא את הג'ברה Talk 2, שאמנם מציעה מערך מקשים ונוחות דומים ל-Explorer 110, אך כפתוריה זולים, אינם נוחים להקשה ולעיתים נתקעים. משקלה נמוך למדי (כ-8.5 גרם) והיא לא מורגשת על האוזן לאחר מספר דקות שימוש. במקום השלישי נמצאת ה-Explorer 110 מבית פלנטרוניקס, שישבה בצורה נוחה על האוזן, מגיעה עם כפתורים בעלי פידבק טוב ונוחים להקשה. עוד מציעה הדיבורית כפתור למענה/ניתוק שיחה וכן סליידר ייעודי להדלקה/כיבוי. נוכח משקלה ומימדיה הצנועים (7.5 גרם בלבד), לאחר מספר דקות שימוש לא הורגשה הדיבורית על האוזן.
חשוב להדגיש כי שתי האוזניות מגיעות עם אפליקציה ייעודית למשתמשי iOS ואנדרואיד שמאפשרת לחפש את האוזניה במקרה ששכחתם אותה, לקבל נקודת מבט מדוייקת על מצב הסוללה ועוד. אם תעדיפו שלא לבצע שימוש באפליקציה, תשמחו לדעת כי ישנן התראות קוליות באנגלית המציינות את סטטוס החיבור, מצב הסוללה וזמן השיחה שנותר.
במקום השני נמצאת אוזניית Voyager 5200 היוקרתית, שפספסה את המקום הראשון נוכח מספר סיבות: משקלה הוא הגבוה ביותר (לא פחות מ-20 גרם, פי 3 מהדיבורית של שיאומי), היא בעלת הנוכחות הפיזית המשמעותית ביותר ופריסת המקשים שלה אינה נוחה במיוחד. לטובתה נציין כי חלוקת המשקל טובה למדי והנפח המשמעותי ביותר של האוזניה חבוי מאחורי האוזן בעת ענידתה. בזירת המקשים נמצא סליידר לכיבוי/הדלקה, 2 מקשים לוויסות עוצמת הווליום, כפתור ייעודי למענה/ניתוק שיחה או להפעלה/עצירת מוזיקה ומקש ייעודי להפעלת העוזרת הוירטואלית סירי או Google Assistant.
כמו כן, חשוב להדגיש כי מדובר בדיבורית הבלוטות' בעלת כמות הפיצ'רים הגדולה ביותר שבחנו. מלבד אפליקציה ייעודית לניהול ומעקב אחר האוזניה והפיצ'רים השונים שלה, מציעה זו עמידות בפני זיעה ונוזלים ברמה בסיסית ומספר חיישנים קפסטיביים המזהים מתי המשתמש עונד אותה. בהתאם לכך היא מסוגלת להפעיל/לכבות מוסיקה, להעביר שיחה ישירות לאפרכסת הסמארטפון, לענות לשיחה ישירות בעת ענידת האוזניה ועוד. יש לציין כי דרך האפליקציה הייעודית ניתן לבצע מגוון נרחב של פעולות: הפעלה וביטול של פיצ'רים שונים, ביצוע עדכוני גרסה, חיווי מדוייק של חיי הסוללה ועוד.
ובמקום הראשון נמצאת דיבורית הבלוטות' Jabra Stealth, שמציעה בראש ובראשונה עיצוב אלגנטי ונעים למראה לצד איכות הרכבה ובנייה גבוהה. האוזניה מגיעה באריזה לא רק עם מספר מתאמים (אנו בחרנו להשאר עם המתאם המקורי שעושה עבודתו נאמנה), אלא גם עם מטען ייעודי לרכב בעל שתי יציאות USB-A.
בכל הנוגע לענידת האוזניה, מדובר בדיבורית הנוחה ביותר שבחנו - ענידתה מתבצעת תוך שניות בודדות עם יד אחת בלבד (בניגוד ל-Voyager 5200 שדרשה מאיתנו שימוש בשתי הידיים), ותוך זמן לא רב יהיה מאוד קשה להבחין בכך שהיא על האוזן. למעשה, לאחר שימוש ממושך באוזניה כלל לא הרגשנו באי נוחות והשימוש ב-Stealth היה הנוח ביותר מבין כלל הדגמים הנבחנים.
גם בעת ירידה במדרגות, הליכה מהירה או ביצוע כל תנועה אחרת - הדיבורית כמעט ולא זזה מן האוזן שלנו, מה שהפך את השימוש בה ל"Hands-Free" במלוא מובן המילה. עם אוזניה זו נמצא אפליקציה ייעודית לניהול ישירות מן הסמארטפון, אך לעומת האפליקציה של ה-Voyager 5200, באפליקציית Jabra Assist לא מצאנו שימוש רב.
בזירת פריסת המקשים נמצא מקש מענה/ניתוק לשיחה בעל פידבק מספק, מקש ייעודי להפעלת העוזרות הוירטואליות ואפשרות למענה לשיחות באמצעות פקודות קוליות באנגלית. כנגד הביצועים המרשימים של האוזניה, צר לנו כי זו מגיעה ללא כפתורי וויסות ווליום, כאשר היצרנית טוענת שעוצמת הווליום תשתנה בצורה חכמה בהתאם לסביבה בה נמצא המשתמש. בפועל היינו מעדיפים לשלוט על הווליום ישירות דרך ממשק המשתמש של הסמארטפון. חרף חסרונותיה, הייתה זו האוזניה הנוחה ביותר בה ביצענו שימוש.
Jabra Stealth - ★★★★★
Plantronics Voyager 5200 - ★★★★
Plantronics Explorer 110 - ★★★
Jabra Talk 2 - ★★
Xiaomi Mi Bluetooth Headset - ★
מבחן הסוללה
בכל הנוגע לביצועי סוללה, לא חווינו הפתעות מהותיות או מעניינות במיוחד. כל אחת מן הדיבוריות שבחנו מציגה על גבי האריזה את זמן השימוש שלה, הן במצב המתנה והן את זמן השיחה. בשטח, אף על פי שציפינו להפתעות, זכינו לראות כי כל הדגמים הנבחנים הציגו זמני שימוש הסובבים את זה שהבטיחו למשתמשים.
כך, את המקום הראשון לקחה אוזניית Talk 2 למותג ג'ברה, שסיפקה סביב 8 שעות שימוש בסה"כ, שהתפרשו להם על שבוע עבודה כמעט מלא (מראשון ועד ליום חמישי). במקום השני ממוקמות יחדיו אוזניית Voyager 5200 ו-Explorer 110 מבית פלנטרוניקס שסיפקו קצת יותר מ-6 שעות שימוש.
מי שאיכזבה אותנו, בעיקר נוכח תג המחיר שלה, הייתה ה-Jabra Stealth, שהציגה כ-5 ורבע-וחצי שעות שימוש, זאת חרף תג מחיר גבוה למדי. במקום האחרון ממוקמת האוזניה של שיאומי, אותה נדרשנו להטעין אחת ליומיים, כאשר כבר בשעה-שעה וחצי האחרונות לשימוש, שמענו התראות מציקות ביותר אחת למספר דקות ובכל ביצוע שיחה.
עבורנו מבחן הסוללה לא היה למשמעותי ביותר, שכן כל אחת ואחת מן האוזניות, למעט זו של שיאומי, הספיקה לנו לפחות ל-3-4 ימי עבודה, בזמן שדיבורית ה-Jabra Talk 2 אף הרחיבה את עבודתה לשבוע עבודה מלא. אחת למספר ימים טענו את כל אחת מן האוזניות, וזמן הטעינה של כולן נע בין כשעה וחצי לכשעתיים, עם מטען 1A 5V סטנדרטי.
Jabra Talk 2 - ★★★★★
Plantronics Voyager 5200 - ★★★★
Plantronics Explorer 110 - ★★★★
Jabra Stealth - ★★★
Xiaomi Mi Bluetooth Headset - ★
מבחן המחיר
אחד מן המבחנים המשמעותיים ביותר בסקירת ההשוואה, מעבר ליכולות הדיבוריות והפיצ'רים השונים שלהן, זהו כמובן מבחן המחיר. בזירה זו יכולים מוצרים מסויימים לזכות לתהילה ואחרים להשאר בערפל, וכך גם בבדיקתנו. במבחן זה זוכה המנצח המובן מאליו, זהו כמו אוזניית ה-Xiaomi Mi Bluetooth Headset, שמחירה לצרכן עומד על פחות מ-50 שקלים ברכישה מחו"ל דרך אתר Gear Best. נכון, היא אמנם לא הצטיינה בקטגוריות רבות, אך המחיר הזול הוא שמאפשר לה לבצע זאת.
עם זאת, כשאנו מסתכלים על רכישה בשוק הישראלי, המצב מעט שונה, שכן הדיבורית של שיאומי נמכרת במדינתנו הקטנטנה במחיר של 99 שקלים לפי נתוני אתר זאפ, הפרש של 36 שקלים בהשוואה ל-Jabra Talk 2, שנמכר ב-135 שקלים. עם הפרש כה זניח, הבחירה הנכונה היא לטעמנו ה-Talk 2, שמציעים חיי סוללה וחווית שימוש טובים יותר. מאותן סיבות, החלטנו להעניק לשתי האוזניות ניקוד זהה של 5 כוכבים.
בצד הנגדי של הטבלה ממוקמת אוזניית ה-Voyager 5200 של פלנטרוניקס, המוצעת לרכישה במחיר המתחיל מכ-399 שקלים לפי נתוני זאפ, אם כי ניתן למצוא את זו במחיר אף נמוך עוד יותר. תג מחיר זה מעניק לה את המקום האחרון בטבלה כדיבורית היקרה ביותר מבין 5 הדיבוריות שבחנו. ממשיכים את הרשימה, במקומות הרביעי והשלישי, ממוקמים ה-Jabra Stealth ו-Plantronics Explorer 110, שמוצעים לרכישה במחיר המתחיל ב-320 ו-205 שקלים, בהתאמה.
Xiaomi Mi Bluetooth Headset - ★★★★★
Jabra Talk 2 - ★★★★
Plantronics Explorer 110 - ★★★
Jabra Stealth - ★★
Plantronics Voyager 5200 - ★
השורה התחתונה
במבחן דיבוריות הבלוטות' שביצענו לקחנו דיבוריות מכלל צבעי המכחול: בשוק הנמוך והזול שיחקה שיאומי תפקיד ראשי, בעוד בשוק הביניים ובשוק הגבוה, אם תירצו, היו אלו ג'ברה ופלנטרוניקס - צמד יצרניות אביזרי שמע מהפופולריות בעולם, שלקחו לעצמן את הבמה ושולטות עליה כבר עשור או יותר. אך כפי שכבר למדנו מהשווקים השונים, המחיר והמותג אינם בהכרח משליכים באופן ישיר על איכות המוצר ויכולותיו.
בסופו של יום, על פי דירוג המבחן שלנו ועל פי חווית השימוש שלנו, ה-Jabra Stealth היא הדיבורית הטובה ביותר מבין החמישה, זאת בגין איכות ועוצמת שמע מרשימות ונוחות מיטבית כמו גם תג מחיר שאינו עולה על הממוצע באופן משמעותי. הדיבורית מספקת ווליום בעוצמה הגבוהה ביותר מבין הדיבוריות שבחנו, איכות אודיו מרשימה, נוחות ברמה גבוהה והיא מגיעה עם עיצוב יוקרתי וזוג מיקרופונים לטובת סינון רעשים. מעבר לתוצאות הניקוד שלנו, זו גם הדיבורית ממנה נהננו על הצד הטוב ביותר לאורך הסקירה.
מנגד, אם אתם מחפשים לרכוש בישראל דיבורית במחיר נמוך ש"תעשה את העבודה" ולא מעבר לכך, תהייה זו דיבורית ה-Jabra Talk 2. היא אמנם לא מאופיינת באיכות שמע יוצאת דופן או יכולות סינון רעשים מצוינות, אך היא מציעה חיי סוללה טובים, עוצמת שמע טובה וכמובן - תג מחיר נגיש הנע סביב 130 שקלים. בהתאם לכך, מדובר באוזניה שמספקת תמורה מלאה למחיר ומתאימה לאלו שלא מעוניינים לרכוש דיבורית מקצועית ויקרה.
מותג:Plantronics Poly,
סוג:אוזניית בלוטוס,
תאריך כניסה לאתר:...,
מותג:Jabra, Jabra,
סוג:אוזניית בלוטוס,
סינון רעשים:...,
סוג:אוזניית בלוטוס,
תקן Bluetooth:4.1,
A2DP:כול...,