הקדמה

שעונים חכמים לרוב מעוצבים כמכשיר יוקרתי עם מסך מגע צבעוני ותפקידם לשמש כמכשיר עזר לסמארטפון - הם מציגים את תמצית המידע החשוב, לצד מעקב בסיסי אחר פעילות ספורטיבית. שעוני ספורט חכמים הם לרוב בדיוק ההפך - הם מכשירים מאסיביים, מגושמים ועמידים, יש להם מסך מונוכרום, תצוגה פשוטה ואפשרויות מעקב ומדידה מתקדמות אחר פעילות ספורטיבית. 


בשנים האחרונות הפער בין הצדדים הצטמצם וכעת פונקציות מתקדמות שהיו קיימות בצד אחד, עברו לצד השני. לכן לקחנו שלושה שעונים חכמים עם יכולות דומות: Garmin Vivoactive 3 Music, Apple Watch Series 4 ו-Samsung Galaxy Watch SM-R800 ובדקנו מי מהם מסוגל לספק את חווית השימוש הטובה ביותר לחובבי הטכנולוגיה הספורטיביים שאינם אתלטים מקצועיים.

תודה לרשת iDigital על השאלת השעון לסקירה.




המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Samsung,
מערכת הפעלה:Tizen,
גודל מסך:1.3 א...,
החל מ- 994 ₪
ב-Smart-Deals
מותג:Apple,
מערכת הפעלה:WatchOS,
גודל מסך:1.57 ...,
נוחות השימוש
במבחן זה בדקנו כמה נוח להשתמש בשעון הספורט: כמה קל משקל הוא, כמה נאה הוא במראהו, מהן אפשרויות ההתאמה האישית שלו ועד כמה נוח היה לנו לתפעל אותו לאורך כל משך המבחן. בעניין זה נוסיף כמה ענייניים טכניים שלכל שלושת השעונים היו במשותף: כל מסכי השעונים נדלקו אוטומטית כשסובבנו את פרק כף היד אלינו, כשחלקם מציעים תצוגת Always On שהתגלתה כיעילה למדי וחסכה תנועות יד מלאכותיות רק כדי לברר מה השעה – אבל גבו חיי סוללה בהתאם. כמו כן כולם מסוגלים להזרים מוזיקה לאוזניות אלחוטיות וכולם גם עמידים בפני פגעי זיעה ומים – על כך נפרט במבחן העמידות.

היות ושעונים הם לא רק מכשיר טכני אלא אמירה אופנתית לכל דבר, לעיצוב החיצוני של המכשיר יש משקל אמיתי בהחלטת הרכישה. השעון של Apple לטעמנו מנצח באגף זה ללא עוררין. במשקל 40 גרם, הוא לא רק האלגנטי ביותר והפחות-מגושם מבין כולם, הוא לא מרגיש כמו שעון ספורט ובורך במראה מאוד אטרקטיבי, כזה שמזמין את כל המינים להתפאר בו וממש להתקשט בו כפריט אופנה לכל דבר. ההתאמה האישית החיצונית שלו היא גם הרחבה ביותר, כשיש מגוון עצום של רצועות מסוגים וצבעים שונים, רק קחו בחשבון שאלו מתחברות לשעון דרך פטנט של החברה כך שמחירן מראש גבוה יותר.

מבחן שעוני הספורט החכמים

סגנו הוא ה-Garmin, שאמנם ניחן במראה שחור וסולידי יחסית אבל משקלו הנמוך (39 גרם) והעובדה שהוא מאוד "נייטרלי" במראה, הופך אותו לכזה שיכול גם להתאים לנשים שמעדיפות שעון ספורט סטנדרטי ולא היצירות המאסיביות המוכרות. השעון של Samsung הוא כבר ה"גברי" שבחבורה, הן בגלל משקלו הרב (63 גרם), הן בגלל הקוטר המוגזם ובכלל – כל עיצובו המכני כנראה פחות יקרוץ לקהל הנשים.

תפעול וממשק
תפעול השעון מתבצע על פני מסך מגע מסוג Super AMOLED בגודל 1.3 אינץ' ברזולוציה של 360X360 המצופה Gorilla Glass המגן בפני שריטות, שגם היה בהיר במיוחד. השליטה מתבצעת באמצעות מגע האצבע אך חוגה הממוקמת סביב המסך מאפשרת גם לנוע בתפריטים ולחסוך זמן, שגם הוכיחה עצמה כיעילה מול אפשרויות בחירה קטנות מדי או כשהידיים שלנו היו מכוסות זיעה ולא רצינו ללכלך את המסך. שני מקשים נוספים ("חזור" ו"תפריט") נמצאים בקצה ימין של הכתר. לסמסונג יש מגוון רחב מאוד של עיצובים לפני השעון שניתן לבחור מביניהם, רבים בחינם וחלק בתשלום.

 השעון מציג הודעות ווטסאפ למשל בתצוגה מצוינת וגם מאפשר לענות בהודעות אוטומטיות מוכנות או אפילו להשתמש במקלדת מזערית אבל תשכחו מלחזור להודעה אם סימנתם אותה כ"נקראה", למשל. יש כאן לא מעט ווידג'טים שימושיים, GPS מובנה העוקב אחר הפעילות שלנו, שעון מעורר מספק ואפילו אפליקציות ניווט בנמצא. העוזר האישי ביקסבי גם כאן, אם כי תמיכה בשפה האנגלית בלבד לא בדיוק עוזרת לנו בארץ הקודש. ניתן גם לקבל שיחות, בזכות מיקרופון ורמקול מובנים שהפתיעו לטובה, אבל בוודאי שאינם יחליפו את הרמקול הפנימי של הסמארטפון, ובטח שלא באזור הומה אדם.

מבחן שעוני הספורט החכמים

השעון של Apple מכיל תצוגה מסוג OLED Retina שגם גדולה יותר - 1.5 אינץ' ולה רזולוציה קצת יותר גבוהה - 324X394 פיקסלים. התפעול כאן מתבצע דרך מסך המגע וכן באמצעות כתר לחיץ ומקש פיזי נוסף מתחתיו. בנוסף, המסך תומך ב-3D Touch. משתמשי iPhone יתרגלו מיד לשעון ורוב המחוות המוכרות מהסמארטפון של חברת התפוח זמינות גם כאן: הסטות מסך מלמעלה/למטה מציגות את העדכונים ופותחות את מסך הקישוריות המהירות (לילה, רטט, אחוזי סוללה, Wi-Fi וכו') – הניתנות לעריכה. כל האפליקציות מוצגות באייקונים ברורים ונוחים להפעלה. בעלי אצבעות עבות במיוחד יסמכו על הכתר כדי לבצע זום כדי להפעיל את האפליקציה במקום לחיצה על מסך המגע שעלול להיות קטן מדי.

קישורים שהתקבלו ב-iMessage נפתחו ונצפו בקלות, Siri קיבלה פקודות קוליות בעברית ללא בעיות, שיחות מתקבלות בקלות ופני השעון המגוונים מציעים בדרכים שונות נתונים עדכניים בכל רגע נתון, מאחוז הסוללה, דרך מזג האוויר ואפילו קרינת UV – אם אתם מרבים לשהות בחוץ. יש גם פיצ'ר חיוג מהיר לשירותי החירום, במידה והשעון מזהה נפילה ומציע להתקשר למספר שהוגדר מראש בהחלקה מהירה. הוגן לציין שהוא גם המהיר מכולם: פקודות מתבצעות ברגע, מעבר בין המסכים מגיב בזריזות והאלגנטיות בנוחות השימוש מורגשת מאוד.

אפל כמו אפל, עדיין מונעת אלמנט או שניים שהיו חסרים לנו: ראשית, ככל שמגוון יהיה סגנונות השעון – הוא עדיין מובנה ולא ניתן להתאים אותו אישית אלא רק על סמך מאגר קיים. עוד מאכזב לגלות שאין כאן שום מעקב אחר שינה, מוזר בהתחשב שמדובר בשעון ספורט המאגד המון נתונים חיוניים אך שינה אינו אחד מהם. גם תצוגת Always On לא קיימת כאן, שזה נשמע אולי כמו חיסרון מינורי אבל כבר ביום השלישי התחיל להימאס עלינו לסובב את כל פרק כף היד רק כדי לצפות בשעה, פשוט כי הצצה חטופה לא מספיקה. החיסרון הגדול ביותר מבחינתו ואולי הברור מאליו הוא הבלעדיות למכשירי אפל. אין לכם iPhone? השעון לא רלוונטי עבורכם. במדינה בה שוק הסמארטפונים נשלט ביד רמה על ידי אנדרואיד, מדובר בחיסרון רציני.

מבחן שעוני הספורט החכמים


מסך ה-Garmin הוא הצנוע שבחבורה, עם 1.2 אינץ' ורזולוציה של 240X240 פיקסלים, הוא מוגן על ידי Gorilla Glass ומסביבו רצועת סיליקון שחורה – שכבר מצאנו לה תחליפים נאים מבד ועור באמאזון. בניגוד לשעונים הקודמים, כאן אין כתר אלא רק כפתור פיזי בודד המשמש בלחיצה בודדת לבחירת אימון מהיר ולחיצה ארוכה עליו תעביר אתכם לתפריט. מהירות התגובה כאן היא האיטית מבין המכשירים וגם התצוגה עצמה לא מהחדשניות שראינו בלשון המעטה. התפריטים פשוטים למראה, הטקסט מוצמד לשמאל ויכולות המכשיר מאוד מוגבלות, אבל קסמו של ה-Garmin לטעמנו הוא בפשטות – בלי יותר מדי קוסמטיקה, השעון מציג את כל המאפיינים הקריטיים למשתמש בדיוק כמו מתחריו, גם אם הדרך להגעתם פחות נוחה למשתמש ודורשת למידה ארוכה יותר.

השעון של Garmin דרש מאתנו תקופת הסתגלות ארוכה יותר, פשוט כי לוקח יותר זמן להבין כיצד הוא פועל בניגוד לשני השעונים האחרים, בעיקר בשל מיעוט כפתורים, הדרכה ברורה או עזרים לתפעול השעון. התראות התקבלו בקלות, מהודעת וואטסאפ ועד לתיוג שלנו בפייסבוק, התפריט מותאם אישית, פרצוף השעון שונה לפי בקשתנו המדויקת ופונקציית "מצא את הטלפון" עזרה לנו יותר מפעם אחת. מה אין כאן? הוצאה/קבלת שיחות לא קיימת ומענה על מסרים מתאפשרת רק באמצעות תשובות מובנות ("לא", "כן", "אתקשר אליך יותר מאוחר", "אוהב אותך" וכו') וללא אופציית הקלדה או שרבוט תשובה, בניגוד למתחרות. מאחר ואף לא פעם אחת מצאנו את עצמנו עונים להתכתבות דרך השעונים האחרים, אפילו לא הרגשנו את בחיסרון הזה עד ששורות אלו נכתבו.

מבחן שעוני הספורט החכמים

מתאמנים עם השעון
בדקנו את השעונים בזמן פעילות ספורטיבית – בחנו את רמת הדיוק, מגוון האופציות העומדות לרשות המשתמש, אופן הצגת הנתונים, מעקב לאורך זמן ויעילות הפקת מסקנות. חשוב לציין שכל השעונים מציעים מגוון רחב מאוד של פעילויות ובאף אחד מהם לא מצאנו את עצמנו מתקשים למצוא כל פעילות שהצלחנו לחשוב עליה, כך שגם חובבי פעילויות אזוטריות ונישתיות יסתדרו כאן, מגולף דרך חתירה בקיאק, יוגה, סאפ ואפילו סנובורד.

כדי לעקוב באמת אחר כל נתון אפשרי ולתעד כל פעילות ספורט שהתכוונו לבצע בשעון של Samsung, עברנו מלאכת ייסורים מוגזמת שאמנם הייתה חד-פעמית, אבל התקנה ראשונית כה ארוכה לא זכורה לנו מזה זמן רב. אחרי שלל הסכמות, מתן הרשאה לגשת לכל פיסת פרטיות שלנו והתקנת האפליקציות Galaxy Wearable ו-Samsung Health, בדקנו את השעון במספר פעילויות גופניות. בנוסף השעון מציע עוד המון כלים שימושיים שלאו דווקא קריטיים למתאמן המקצועי, כמו מעקב אחר מספר צעדים יומי ומספק, המלצה לבצע תרגילים לאחר שהייה רבה במנוחה, בדיקת לחץ ברומטרי, שאמנם יעיל יותר לאימוני חוץ אך התגלה כמזייף לעיתים אם אתם מתאמנים במקום סגור.

מבחן שעוני הספורט החכמים

בזמן ריצה קיבלנו את כל הנתונים החשובים בזמן אמת: משך האימון, המרחק שגמענו, קצב פעימות הלב, קצב מהירות, קלוריות שנשרפו – כשהכל מועבר לאפליקציה הייעודית Samsung Health. חיישן ה-GPS מצוין ודייק מאוד בפרמטרים, שכבר למדנו להכיר בעל פה מאימונים קודמים שבוצעו עם כלים מקצועיים. המרחק המדויק, קצב שריפת הקלוריות ומהירות הקמ"ש, הכל היה יחסית מדויק ולא סבלנו מזיופים חריגים לאורך המבחן.

השעון של Apple גם מדויק להפליא וכל המדדים כבר כאן: מרחק שעברנו, קלוריות שנשרפו, קצב זמן ממוצע לקילומטר, גבהים שעברנו תוך כדי פעילות (שמעט זייף), משך פעילות, ממוצע פעימות לב, כולל תיוג האזור בו ביצענו את הפעילות וסימון הפעילות שבוצעה, כלומר ריצה, יוגה, פעילות כלשהי במכון וכדומה, כשכל הנתונים מוצגים בבירור ובגודל מספק. ייאמר לזכותו של חיישן פעימות הלב שהוא לא מפשל במעברי אימון מהירים, כמו מאימוני כוח לאימוני אירובי, כלומר הקפיצה הפתאומית בקצב הלב מובחן במהירות וראינו זאת מיד בשעון. שני אלמנטים היו לנו חסרים במהלך הריצה: אופן הצגת נתוני קצב פעימות הלב, שמוצג לא בבירור וכזה שקשה למשוך ממנו מסקנות וכן העובדה שאין מעקב אחר סטים חלשים יותר – למשל מבחינת מהירות השלמת הסיבוב, משך השלמת כל האימון וכו'. מערכת הישגים הצלחנו להשיג עם אפליקציות צד ג' אבל אינה נמצאת במערכת וחבל שמעקב נחוץ שכזה לא נמצא מובנה בשעון.

מבחן שעוני הספורט החכמים

ה-Garmin גם הבריק וסימן מדדים מדויקים ואמיתיים, במספר ריצות שטח בנות 20-30 דקות בממוצע כל אחת, לאורכן התעדכנו על קצב המהירות, קצב דפיקות הלב, קלוריות שנשרפו ועוד. ביצועים טובים במיוחד הונצחו בשעון כשיאים אישיים (כמו הקילומטר הכי מהיר, המרחק הארוך ביותר שרצנו וכו'), כולל מערכת אתגרים המדרבנת אותנו להישגים גבוהים יותר ואפליקציה נהדרת, Garmin Connect, שלא רק מגיבה במהירות ודיוק, היא פשוט קלילה, צבעונית במידה הנכונה, נוחה ופונקציונלית להפליא, גם לחובבים וגם למכורי ספורט שמחפשים נתונים מתקדמים. יש בנמצא אפליקציות צד ג' לתיעוד נתונים נוספים ומציע גם עזרי מוזיקה כולל האופציה להזין מוזיקה משלנו בתוך השעון (עד 500 שירים).

מבחן שעוני הספורט החכמים

סוללה
מכל שעוני הספורט ציפינו לחיי סוללה מספקים, כלומר ארוכים דיים שלא ידרשו מאתנו להטעין מדי יום, פשוט כי לא נרצה להוסיף לחיינו עוד מכשיר זללן אנרגיה הדורש טעינה יום-יומית.

נתחיל מהנתונים על הנייר: ה- Garmin מבטיח עד 7 ימים במצב שעון חכם; 13 שעות במצב GPS שעות, ו-5 שעות פעילות עם מוזיקה. השעון של Apple מגיע עם הבטחה די כללית של עד 18 שעות פעילות וב-Samsung יש רק מידע על קיבולת הסוללה העומדת על 472mAh, ללא הבטחה מסוימת לשעות פעילות. כל שעון עבר אתנו את אותו סדר אירועים, לעיתים ביום משרדי שכלל התראות רבות מהסלולר ומעקב אחר נתונים סטטיים יבשים, כשבמהלך השבוע שילבנו אימוני ריצה ולעיתים אימונים פונקציונליים בדופק גבוה.

מבחן שעוני הספורט החכמים

מה-Samsung הצלחנו לסחוט כמעט ארבעה ימים מלאים, כשבאחד מהם תועדה פעילות ספורטיבית. חשוב לציין שחסכנו באנרגיה באמצעות כיבוי העוזר הווירטואלי Bixby, הורדנו בהירות מסך ל-50% אך התראות כלליות כמו קבלת שיחה/הודעה המשיכו לעבוד כרגיל. עוד חשוב לציין לטובה את מצב החיסכון בסוללה שהופעל לאחר שזיהינו 10% סוללה – וקיבלנו כמעט 12 שעות נוספות של פעילות.

גם ה-Garmin לא אכזב אותנו: סחבנו כמעט 6 ימים, כשהקפדנו להפעיל את ה-GPS בזמני פעילות קריטיים כמו אימונים או כשסתם רצינו באותו היום לעקוב אחרי מספר הצעדים שביצענו. ה-Apple הוא החלש כאן ובצורה משמעותית: לא הצלחנו לשרוד יום אחד בלי שהשעון דרש טעינה מחודשת. גם כאן פעלנו כמו בכל שבוע אחר: פעילות גופנית באורך 45 דק' באמצע שבוע, קבלת התראות לאורך היום וקצת הפעלה של Siri כדי להתעדכן על מזג האוויר ולנצח דיונים במשרד שרק האינטרנט יכול לפתור.

עוברים למהירות הטעינה: הטעינה האלחוטית של ה-Samsung האיטית מכולם - צברנו 15% בחצי שעה וכמעט 3 שעות עברו בטרם השעון נטען מחדש. השעון של Apple אחריו, עם 20% סוללה בחצי שעה, כך שתוך שעתיים וחצי הגענו לטעינה מלאה. הגרמין ניצח את השניים בפער נאה: בתוך חצי שעה הגענו ל-35% סוללה ובתום שעה וחצי קיבלנו שעון טעון במלואו – כך שגם התרשמנו לטובה ממהירות הטעינה הכללית והן ממהירות הטעינה שמספיקה לאימון ספונטני, מבלי שנצטרך להיתקע בבית יותר מ-20 דקות עד שנוכל לצאת להתאמן בלי חשש שהשעון יכבה באמצע האימון.

מבחן שעוני הספורט החכמים

עמידות
על הנייר, ה-Samsung עמיד למדי: ראשית, הוא מרגיש בנוי היטב וללא ספק השעון המסיבי שבחבורה. הוא צויד בתקן IP68, כלומר אטום בפני אבק דק ומים בעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות אבל היצרנית מצהירה בפועל על עמידות בפני טבילה בעומק של עד 50 מטר במים מתוקים ומלוחים. גם ברגע האמת הוא לא אכזב, אחרי שקיבל מכה חזקה בטעות ממוט מתח ולא נשאר עליו שום סימן לשריטה או פגיעה קשה. ה-Garmin מגיע עם תקן 5ATM האומר שהוא עמיד במים בעומק של עד 50 מטר וכך גם השעון של Apple. במילים אחרות, עם כולם אפשר להתקלח, לרוץ ללא חשש תחת טיפות הגשם ובטח שלא לפחד אם טיפות זיעה נחתו על המסך או נגעו בחיבורים הפיזיים.

למרות שכולם עמידים בפני מים, לא היינו סומכים עליהם בפעילויות שחייה: חיישן קצב פעימות הלב במקרים הטובים פספס ובמקרים הגרועים פשוט לא תיעד שום דבר. הפעלת מצב "בריכה" מונע לפחות הקשות שגויות על מסך המגע, אך כל השעונים שלפנינו צפויים לאכזב בפעילות ספורט בריכה.

בהתייחס לעמידות במהלך האימונים ותצוגת המסכים, חווינו כמה אירועים נקודתיים שחשוב להוסיף למשוואה. כך למשל משקלו הגבוה של ה-Samsung היווה חסרון בולט ולא משנה כמה אימונם עברנו איתו, קשה להתרגל למשקל כה מורגש על יד שמאל. לעיתים גם בזמן פעילות מרגיש כאילו מסך המגע רגיש במיוחד ופעם אחת עצרנו אימון באמצע מבלי ששמנו לב. עניין אחרון נוגע לכתר: כבר בתום 2 אימונים ראינו כיצד הוא נוטה להישחק, בדרך כלל משריטות אקראיות מהמכשירים, כך שאנו לא בטוחים לגבי הנראות שלו בתום כמה חודשי פעילות נוספים.

תצוגת שעון ה-Apple אמנם עמידה מאוד לשריטות אבל הגוף שמסביב התגלה כעדין וכבר הספיק לסבול משפשוף קל בעת הרמת משקולות. 

מבחן שעוני הספורט החכמים

מפתיע שדווקא הפשטות של Garmin היא זו שאהבנו במיוחד: רוב גוף המכשיר עשוי פלסטיק שמרגיש פשוט אבל התגלה חסין בפני המון התנגשויות לא מכוונות עם כלי אימון מסיביים וכן קלות המשקל שלו גרמה לנו להתרגל אליו הכי במהרה, ממש כאילו לא החלפנו שעון. עוד מאפיין שאהבנו: מטבע הדברים, במהלך האימונים כל מסכי השעונים נרטבו, בין אם זה ממים או מטיפות הזיעה שלנו והשעון של Garmin היחיד שכמעט ולא דרש שום ניגוב כדי לעבוד כרגיל תחת מגע שבוצע בין הטיפות – תכונה שעלולה להיראות כמו יתרון בנאלי אבל בזמן דופק גבוה במיוחד, כל פתרון שכזה מורגש באותו רגע כתכונה מדהימה.

בשורה תחתונה
שלושת השעונים היו טובים מאוד: אף אחד מהם לא זייף בצורה מוגזמת או סיפק תוצאות שגרמו לנו לפקפק באמינות השעון, לא בקצב הדופק, לא בשריפת הקלוריות ולא במעקב תוצאות לאורך זמן. עוד שמנו לב ששלושת השעונים סיפקו יתרונות וחסרונות ברורים, שיתאימו מן הסתם לסוגי משתמשים שונים – ולשאלת השאלות, מיהו שעון הספורט המשתלם ביותר, התשובה לפניכם.

מקום שלישי: Samsung Galaxy Watch SM-R800
המקום האחרון עלול להציג את ה-Galaxy Watch SM-R800 ככישלון אבל שעון הספורט של Samsung רחוק מלהיות מאכזב: הוא מדויק להפליא והאינטואיטיביות הגבוהה ביותר שייכת לו מבין שלושת השעונים. עם זאת, נוחות השימוש מעט לוקה בחסר: משקלו הרב פשוט לא מאפשר להתאמן אתו ובאמת שניסינו להתרגל למשקלו – ללא הצלחה. תוסיפו לכך מהירות טעינה בעייתית וקיבלתם שעון ספורט מקצועי ויעיל.

מבחן שעוני הספורט החכמים

מקום שני: Apple Watch Series 4
השעון של אפל הוא ללא ספק האלגנטי מכולם ומלך הסטייל ללא עוררין. המדדים היו מדויקים, אפשרויות ההתאמה האישית טובות וכל מילימטר בשעון פשוט צועק "מוצר אפל", על כל המשתמע מכך, לטוב ולרע. הוא היה נוח מאוד לתפעול ולמרות שיש מגוון רחב של אפליקציות צד ג', חיי הסוללה היו קצרים מאוד והעובדה שאינו מתממשק לשום מכשיר מלבד iPhone, הופכת את השימושיות שלו למוגבלת מאוד. שעון ספורט מצוין, אבל תחת התנאים שלו.

מבחן שעוני הספורט החכמים

מקום ראשון: Garmin Vivoactive 3 Music
השעון של Garmin רחוק מאוד מהסגנון הנוצץ והאטרקטיבי שעוטף את ה-Apple Watch ויכול רק לקנא באינטואיטיביות של ה-Galaxy Watch אבל יש משהו שהוא עושה בהצטיינות יתרה: להיות שעון הספורט המשתלם מכולם, בזכות חיי סוללה מצוינים, פונקציונליות פשוטה וצנועה בצורה בלתי רגילה, דיוק מרבי במתן נתוני ספורט חיוניים ותג מחיר נוח יחסית, כל אלה הופכים את ה- Garmin Vivoactive 3 Music לשעון הספורט המשתלם ביותר מבין השלושה.

מבחן שעוני הספורט החכמים

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Samsung,
מערכת הפעלה:Tizen,
גודל מסך:1.3 א...,
החל מ- 994 ₪
ב-Smart-Deals
מותג:Apple,
מערכת הפעלה:WatchOS,
גודל מסך:1.57 ...,