המדפסות המשולבות כוללות יישומי צילום וסריקה, ורובן גם פקס. כל מדפסת משולבת מציעה איכויות צילום וסריקה שיספקו את המשתמש הביתי הממוצע. לכן, חשוב לבחור במדפסת שתשמש אתכם ביעילות ובנוחות. לשם כך, בדקו מהם היישומים השימושיים ביותר עבורכם, ובהתאם התמקדו בתכונות הרלוונטיות. לדוגמה, אם פקס הוא יישום דומיננטי ואתם נוהגים לשלוח מספר דפים בכל התקשרות, מומלץ לבחור מדפסת עם מזין נייר אוטומטי לפקס. בהזדמנות זו כדאי לדעת שיש מדפסות שפונקציית הזנת הנייר האוטומטית קיימת בהן עבור כל היישומים, אבל במדפסות רבות הפונקציה קיימת רק עבור חלקם.
לפניכם כמה מהפרמטרים החשובים שכדאי לשים לב אליהם בבחירת מדפסת משולבת:
מבנה המדפסת: במדפסת משולבת שמזכירה בצורתה מכשיר פקס רגיל ניתן לצלם או לסרוק דף בודד בלבד, שמוכנס לתוך חריץ הזנה, ואילו במדפסת בעלת מבנה הדומה למכונת צילום רגילה, יש משטח זכוכית אופקי המאפשר לצלם ולסרוק מתוך ספר, חוברת או כל מקור אחר שניתן להניח על המשטח. אם אין לכם סיבה מיוחדת להעדיף את המדפסת הדומה לפקס, עדיפה כמובן מדפסת עם משטח אופקי, כדי שלא תהיו מוגבלים באפשרויות הצילום והסריקה.
צילום רציף: לצילום של מספר מסמכים ברצף מומלץ לבחור במדפסת בעלת מזין מסמכים אוטומטי. המזין נראה כמו מגש נייר עילי שנמצא מעל רכיב הסריקה.
מהירות הצילום ורזולוציה: מהירות הצילום במדפסת משולבת זהה בדרך כלל למהירות ההדפסה, והרזולוציה זהה לרזולוציה של הסורק.
סריקה: בכל המדפסות ניתן לקבוע את רזולוציית הסריקה. ככל שהרזולוציה נמוכה יותר, הסריקה תהיה מהירה יותר, הקובץ יהיה קל יותר וניתן לשלוח אותו במהירות באי-מייל. הרזולוציה לסריקה שקיימת במדפסות משולבות נקראת רזולוציה אופטית, וכל רזולוציה אחרת המופיעה במפרטים (כמו ממוטבת או אינטרפולציה) אינה רלוונטית ויש להתעלם ממנה. הרזולוציה האופטית במדפסות משולבות נעה בדרך כלל בין 600dpi, שמספיקה למשתמש הממוצע, ל-1,200dpi שמיועדת לשימושים מקצועיים אבל נפוצה כיום בהרבה מדפסות ביתיות.
מי שמעונין בסריקה צבעונית חשוב שיוודא שהמדפסת אכן תומכת בכך. נתון נוסף שכדאי לשים לב אליו הוא עומק הסיבית (bit depth), שזהו מספר הגוונים שהסורק מסוגל להציג. ככל שמספר הגוונים גדול יותר, הצבעים בסריקה יהיו נאמנים יותר למקור. ברוב המדפסות עומק הסיבית הוא 24 ביט, שהם די והותר עבור המשתמש הביתי.
פקס: ברוב המדפסות כיום ישנו חיבור מובנה לרשת, באמצעות WIFI, בלוטות' או אינטרנט קווי, ומומלץ לבחור בהן. ברבות מהמדפסות יש גם חיבור USB למחשב. חלק קטן מהמדפסות לא כוללות חיבור מובנה לרשת, אך הן מיועדות בעיקר לשוק העסקי. למדפסות כאלה יש לצרף מודם בנפרד או להשתמש במודם של המחשב .
חיוג וטלפון: אם יש כמה יעדים קבועים שאליהם אתם נוהגים לפקסס, כדאי שתהיה פונקציה של זיכרונות למספרים וחיוג מהיר.
זיכרון: הזיכרון בפקס מאפשר לאחסן מסמכים נכנסים גם כשאין נייר, וברגע שהמכשיר יוזן בנייר המסמך יודפס. ברוב המדפסות הזיכרון המינימלי הוא ל-20 דפים.
מזין נייר אוטומטי: תכונה מומלצת שמאפשרת לשלוח בנוחות מספר דפים.
צבע: במדפסות רבות ניתן לשלוח ולקבל מסמכים בצבע, בתנאי שהמכשיר המקבל והשולח תומך בתכונה זו.
תפעול: הפעלת הפונקציות השונות של המדפסת נעשית דרך מסך מגע, או כפתורים לחיצים על גבי המדפסת. ישנן גם מדפסות שמגיעות עם אפליקציה יעודית לטלפון הנייד.
למידע משלים אודות נוחות השימוש והתפעול, לחץ כאן.
למדריכי קניה נוספים בקטגורית מדפסות:
איך לבחור מדפסת לייזר
כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית מדפסת משולבת
המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי מדפסות משולבות
מדפסת הזרקת דיו, מדפסת לייזר או מדפסת פוטו?
איך לבחור מחשב נייד
איך לבחור מחשב אישי
איך לבחור מסך מחשב LCD
איך לבחור מקלדת
איך לבחור עכבר למחשב
איך לבחור מצלמת רשת
איך לבחור רמקולים למחשב
איך לבחור נתב (Router) לרשת בייתית
איך לבחור כונן קשיח חיצוני
איך לבחור אל-פסק