1
קוצץ ירקות חשמלי

קוצץ הירקות החשמלי משמש לקיצוץ ולטחינה בכמויות קטנות יחסית של ירקות, פירות, אגוזים לסוגיהם, עשבי תיבול, בשר, קטניות וכן להכנת רסק ורטבים. בהיותו מופעל בחשמל, קוצץ הירקות החשמלי מעבד את המזון במהירות ואינו דורש מאמץ מצד המשתמש. 


יש קוצצים בעלי מבנה קלאסי שבו המנוע נמצא בבסיס המכשיר ומיכל הקיצוץ מותקן מעליו, ויש כאלה שהמנוע נמצא בחלקם העליון. בדגמים בעלי מבנה כזה כפתורי ההפעלה נמצאים בראש המכשיר, בחלקם כפתור ההפעלה הוא לחצן גדול, שמעניק שליטה מדויקת יותר בעיבוד המזון.

דגמים מסוימים של קוצצים כוללים אביזרים לשימושים נוספים, בהם דסקיות לפריסה, לגירוד ולהקצפה, ואף מתקן לייבוש עלים.


עוצמתו של קוצץ הירקות החשמלי נמדדת לפי ההספק שלו. ההספקים נעים בין 300 ל-1000 ואט. להפעלה ממושכת ולחומרים קשים, בחרו הספק גבוה ככל האפשר. רצוי בכל מקרה לבחור מכשיר בעל הספק גבוה יחסית, דבר שיפחית מאמץ מהמנוע וימנע התחממות מהירה של המנוע ובלאי מואץ שלו.



להב כפול: בקוצצי ירקות בעלי להב כפול מותקנים שני להבים על ציר המנוע, האחד בתחתית הקוצץ והשני גבוה במספר סנטימטרים. יתרונו העיקרי של הלהב הכפול, לצד תהליך עיבוד מהיר יותר, בא לידי ביטוי בחיתוך גס ואחיד יחסית של המזון. בלהב יחיד, שממוקם בתחתית המכשיר, אי אפשר לשמור על אחידות במידת הקיצוץ, ותמיד יהיה חלק מרוסק וחלק חתוך גס. להב כפול עדיין אינו מבטיח קיצוץ אחיד מוחלט של כל המזון, אבל מבחינה זו הוא עדיף על להב יחיד.

נפח המכל: מכל הטחינה מגיע בנפחים שונים, בין 300 ל-1500 מ"ל. הבחירה בגודל המכל תלויה בכמות המזון המיועד לקיצוץ.

ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.
ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.
ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.
ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.
2
קוצץ ירקות ידני

תחת הקטגוריה של קוצץ ידני מצויים סוגים שונים של קוצצים. הסוג האחד דומה במבנהו ובשימושיו לקוצץ החשמלי, שעל פי הצהרת היצרן, מיועד גם להכנת סלט ירקות ישראלי. ואכן, ניתן להפיק באמצעותו סלט טרי בקלות ובמהירות, אך החיתוך אינו לגמרי אחיד, וחלק מהירקות יוצא לעתים מרוסק. בשימוש מדוד ומחושב, שכולל הקפצת המכשיר וטלטולו, כך שחומר הגלם מתערבב ומתפזר בצורה טובה יותר במכל - ניתן להגיע לתוצאות אחידות יותר. 

כשמדובר בעשבי תיבול או בטחינה של חומרים לתוצר עיסתי אחיד, הקוצץ הידני יכול לשמש כתחליף הולם לבלנדר ולמעבד מזון, עם היתרונות של קומפקטיות וניידות גבוהה.

קוצצי קוביות הם סוג נוסף של קוצצים ידניים. לקוצצים אלה מבנה של קופסה מלבנית, הכוללת מערכת להבים בצורת רשת, שעליה נדחס הירק ונחתך לריבועים סימטריים ואחידים. ניתן להכין באמצעותו סלט בגודל אחיד ולבצע חיתוכים סימטריים אחרים כמו רצועות. הקוצץ הזה, שהוא יותר חותך מקוצץ, מיועד לחיתוך של ירקות ופירות בלבד, ולא לשימושים אחרים כמו קיצוץ עשבי תיבול ואגוזים. מומלץ לבחור דגם הכולל שתי מידות חיתוך, שתוכלו לחתוך את הירק בעובי הרצוי לכם.

המנדולינה מיועדת לפריסת ירקות ופירות לפרוסות דקות או לחיתוכם לרצועות (ז'וליין). תמצאו את המנדולינה במטבחים מקצועיים הודות ליכולתה לפרוס פרוסות דקיקות ואחידות במהירות ובקלות. במרבית המנדולינות ניתן גם לבצע חיתוך לרצועות בעוביים שונים.

3
פורס ירקות ספירלי

פורס הירקות הספירלי, שמגיע בצורות ובמבנים שונים ומשונים, משמש לחיתוך ירקות בצורות ייחודיות, כמו חיתוך מלפפון או קישוא לרצועות דקות דמויות ספגטי, או תפוח אדמה ובטטה בעיצוב מסולסל ונאה לעין. אבל הוא מסורבל מאוד לשימוש, הוא גם לא נוח לניקוי ותופס הרבה מקום. פורס הירקות הספירלי יכול להתאים לחובבי אביזרים שיש להם הכול, כולל סבלנות ומקום פנוי בארון המטבח, שרוצים להרשים במנות משוכללות למראה.  


4
מחיר

מחיריהם של קווצי ירקות חשמליים נע בין 120 שקלים לדגמים פשוטים ועד כ-350 שקלים לדגמים מתקדמים יותר בעל הספק גבוה ומגוון אביזרים נלווים. קוצצי ירקות ידניים נעים בטווח מחירים שבין 70 שקלים לקוצץ קטן ועד כ-400 שקלים ויותר למנדולינה מקצועית.

ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.