חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
בידורית JBL PartyBox 310
2,490 - 1,679 ₪
בידורית JBL PartyBox 110
1,790 - 1,150 ₪
בידורית JBL PartyBox 1000
4,300 - 3,760 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור בידורית

עודכן לאחרונה: 08/08/2022
הבידורית היא מערכת שמע ניידת באריזה אחת נוחה ופרקטית המשלבת מערכת הגברה, רמקול, ניגון מוזיקה ממקורות שונים ופונקציות נוספות שהופכות אותה לאמצעי בידור נוח למגוון מטרות: לשימוש אישי או חברתי במסיבות ובאירועים, בחוף הים בפיקניק או בחצר הבית; ליוצרים ולאמנים כגון נגנים, זמרים, ליצנים, קוסמים ומפעילים במסיבות ובימי הולדת; למופעי רחוב; להרצאות בפני קהל, לטקסים ולאירועים; לסיורים מודרכים, ולקריוקי כמובן. 

היצע הבידוריות רחב ומגוון וטווח המחירים גדול למדי. חשוב מאוד להתאים את הבידורית לצרכים שלכם ולהשקיע בדגם טוב כדי שתוכלו להפיק מהבידורית את המרב וליהנות ממנה לאורך זמן.

איך לבחור בידורית
1
איזו בידורית מתאימה לכם?

הבידוריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות: מערכות אישיות-נישאות; מערכות ניידות או קבועות המיועדות להצבה במקום מסוים בסמוך לקהל המאזינים; ומערכות קריוקי ייעודיות. בקטגוריה של המערכות האישיות נמצאות חגורת הגברה ומערכת הגברה אישית .


זוהי בידורית קומפקטית וקלת משקל המיועדת לנשיאה על הגוף באמצעות חגורת מותניים או בתלייה על הכתף או על הצוואר. בידורית מהסוג הזה היא בעלת רמת ניידות גבוהה ומיועדת בעיקר להגברת קולו של הדובר ופחות להשמעת מוזיקה, אם כי בכולן ניתן להשמיע גם מוזיקה, על פי רוב באמצעות שקע USB או חריץ לכרטיס זיכרון. בידורית אישית מתאימה להרצאות בפני קהל מצומצם, לסיורים מודרכים, להפעלות ילדים וכדומה.


איך לבחור בידורית


הבידוריות בקטגוריה השנייה הן כבר מסיביות יותר וכוללת מגוון פונקציות ואפשרויות תפעול מתקדמות וכן מנעד רחב של עוצמות ואיכויות שמע. רבות מהבידוריות הללו הן ניידות ובמשקל של עד מספר קילוגרמים. אם אכן הבידורית מיועדת לשימוש במקומות שונים בחרו דגם במשקל ובגודל סבירים המצויד בסוללה נטענת. בידוריות המצוידות בגלגלים ובידית נשיאה נשלפת, נוחה יותר לניוד כשנדרשת גרירה שלה ממקום למקום.


בקטגוריה השלישית נמצאות בידוריות קריוקי. ההבדל בין בידורית קריוקי ייעודית לבידורית רגילה אינו גדול ובמוצרים מסוימים אינו קיים כלל ומדובר בהגדרה שיווקית בלבד. בשל הפופולריות הגואה שלהם הלך והתרחב היצע הדגמים הקרויים פשוט "קריוקי", כמו גם נקודות המכירה שניתן למצוא אותם, למשל בתחנות דלק, ברשתות עשה זאת בעצמך וברשתות מזון.


בחלק מהמקרים אלה הן בידוריות זולות ובסיסיות שלא מצטיינות בסאונד משובח ובעמידות גבוהה במיוחד, אבל עשויות לספק את אלה שמחפשים פתרון פשוט ולא יקר (עד 300 שקל) לשימוש מזדמן. המידע בהמשך המדריך יאפשר לכם להבין את ההבדלים בין הדגמים השונים ויאפשר לכם להחליט איזה בידורית מתאימה לכם.


2
חיבורים ומקורות שמע

כל הבידוריות מצוידות במספר חיבורים (ערוצים) להשמעת מוזיקה ממקורות שונים. הערוצים האלה מרוכזים ברכיב בבידורית שנקרא מיקסר, והוא כולל כמה או את כל החיבורים האלה: שקע USB לחיבור של זיכרון נייד (DOK); חריץ לכרטיס זיכרון (שימו לב לפורמטים ולנפח המרבי של הכרטיסים הנתמכים); כניסת AUX לחיבור מכשירים חיצוניים, כונן תקליטורים לניגון CD או DVD וקישורית בלוטות' לניגון אלחוטי של קובצי מוזיקה ממכשירים תומכים דוגמת סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים.


אם אתם מפעילים המעוניינים להשתמש באייפד כדי לנהל רשימות השמעה, תמצאו בידוריות עם תחנת עגינה לנגן המוזיקה של אפל. בנוסף, דגמים רבים כוללים רדיו FM, שבאמצעותו תוכלו להאזין בשטח לתחנה החביבה עליכם ולהתעדכן בחדשות.


איך לבחור בידורית


חיבורים ייחודיים שקיימים בחלק מהדגמים מרחיבים את אפשרויות השימוש בבידורית: יציאות מסוגים שונים לחיבור מיקרופון; שקע לחיבור בידורית תואמת במקביל (שרשור) ליצירת אפקט סטריאו ולהעצמת הנוכחות הקולית במקומות גדולים ומרובי קהל; יציאות לרמקולים נוספים וכלי נגינה חשמליים; יציאה/כניסה למחשב, יציאה למסך חיצוני וכדומה.


רוב הבידוריות כוללות לפחות יציאה אחת למיקרופון. אם הבידורית מיועדת לדיבור בפני קהל, מובן שזה פריט חובה. לשימוש קריוקי מומלץ שיהיו שתי יציאות למיקרופון. רצוי שלכל מיקרופון יהיה ערוץ משלו כדי שניתן יהיה לשלוט בצליל ובעוצמתו של כל מיקרופון בנפרד. כמו כן, החליטו בין מיקרופון חוטי לאלחוטי. מיקרופון קווי שומר על אות יציב ופחות מושפע מהפרעות בשידור בהשוואה למקבילו האלחוטי.


אבל השימוש באלחוטי הרבה יותר נוח, בייחוד כשנמצאים בתנועה ובסביבה רבת משתתפים שעלולים להיתקל בכבל המשתרך, או אם רוצים להעביר אותו מיד ליד.


3
איכות השמע

הבחירה באיכות השמע הרצויה תלויה באופי השימוש המיועד. אם אתם חובבי מוזיקה שמחפשים צליל טוב ועשיר שיעניק לכם חוויית האזנה מהנה - כולל להפעלת קריוקי - השקיעו בבידורית איכותית ככל שתרשו לעצמכם. אם הבידורית מיועדת בעיקר להגברת קול דיבור בהרצאות, בפרזנטציות, בהדרכות ובהפעלות - תספיק לכם בידורית צנועה יותר בנתוניה ופחות יקרה.


המרכיב העיקרי שמשפיע על עוצמת השמע ואיכותו הוא הרמקול שפועם בקרבה של הבידורית. עוצמת השמע נקבעת על פי ההספק שלו. חשוב להבחין בין ההספק הרגיל של הרמקול להספק RMS, ולהתייחס לאחרון, כי זה הנתון הממוצע האמיתי שהרמקול מפיק בעת ניגון המוזיקה.


איך לבחור בידורית


בדגמים השונים נע ההספק בין 5 ואט ל-300 ואט. אם מדובר בבידורית אישית-נישאת או בבידורית רגילה המיועדת לשימוש בטווחים קצרים ובפני קהל קטן, תספיק אחת בעלת הספק של עד 30-20 ואט, אבל לשימוש קצת יותר משמעותי, מומלץ לבחור בידורית בהספק של 30 ואט לפחות. לחובבי מוזיקה מושבעים ובהאזנה בחללים גדולים או בשטחים פתוחים מומלץ הספק של 100-60 ואט, ואילו לשימושים מקצועיים יתאים הספק גבוה יותר.


מומלץ לבחור מערכת שמע שכוללת, לבד מהרמקול המרכזי, גם טוויטר (צלילים גבוהים) וסאב וופר (צלילי בס נמוכים). נתון חשוב שקובע את איכות הרמקולים הוא גודל האלמנט שלהם, שנמדד באינטשים. וככל שהאלמנט גדול יותר הרמקול יפיק סאונד צלול ועשיר יותר.


איך לבחור בידורית


נתון נוסף שראוי להתייחס אליו בחיפוש אחר צליל טוב הוא הנצילות של הרמקול. ככל שהנצילות גבוהה יותר הרמקול מסוגל להפיק צליל נקי בעוצמה גבוהה וללא עיוותים בצריכה נמוכה של אנרגיה מהמגבר. הנצילות נעה בטווחים שבין 85 ל-95 דציבל. רצוי לבחור רמקול בעל נצילות של 90dB ויותר.


בנוסף, רצוי שהבידורית תאפשר לפחות שליטה בבס ובטרבל, וכדאי לשקול דגם עם איקוולייזר שמאפשר לקבוע תבניות צליל שונות וליהנות מסאונד מגוון והולם יותר את סגנון המוזיקה ואת הסביבה שבה היא מתנגנת.


4
סוגי המיקרופונים ואיכותם

כדי שהמיקרופון ישרת אתכם נאמנה ויוציא אתכם במיטבכם, התאימו אותו למטרות השימוש ואל תסתפקו במיקרופון זול ופשוט מדי.


סוגי המיקרופונים: ישנם שלושה סוגים של מיקרופונים: המיקרופון הידני המוכר והנפוץ, מיקרופון דש או צוואר ומיקרופון מדונה. שני האחרונים מותירים את ידיהם של המשתתפים פנויות לעיסוקים חשובים אחרים. מיקרופון דש, בשל היותו צמוד לבגד, הוא קולט כל רחש חיכוך, ולכן יתאים לשימושים סולידיים בלבד כמו הרצאות. משתמשים שנמצאים בתנועה יעדיפו מדונה, ערכה המולבשת על הראש עם מיקרופון מתכוונן המצוי בסמוך לפיו של הדובר לכל אשר יפנה.


איכות המיקרופון: כמו איכות השמע, איכות המיקרופון גם היא שיקול חשוב מאוד בבחירת הבידורית הבאה שלכם. מיקרופון שמתאים לדיבור בקול מתון או מעט גבוה לא בהכרח יצליח להתמודד עם קולות רמים, שירה בקולות גבוהים, סביבה רועשת - ויסבול מעיוות בצליל, אותו קול חורק וצורמני שהאוזן מתקשה לסבול. בנוסף, מיקרופון איכותי גם יבטיח יותר נאמנות למקור ויפיק את הסאונד על כל צליליו באופן מלא וצלול.


איך לבחור בידורית


בדגמים רבים של בידוריות מצורף מיקרופון אחד או צמד כסטנדרט. בחלקם באיכות טובה והולמת את מטרות השימוש, ובחלקם פחות. המלצתנו היא להתנסות במיקרופון עוד לפני הופעה מול קהל ולהחליט אם הוא עונה על הצרכים שלכם, ובמידת הצורך להחליף אותו באחר ברכישה נפרדת. וככל שתרצו להשיג ביצועים טובים יותר מהמיקרופון שלכם, השקיעו במיקרופון איכותי בהתאם לשימוש המיועד ולתקציב. מחיריהם מתחילים מ-30 שקלים למיקרופון באיכות נמוכה, מטפסים למאות שקלים לדגמים טובים עד מצוינים, ומאמירים לאלפי שקלים למיקרופונים מקצועיים.


עוד נתון שיש להתייחס אליו בבחירת המיקרופון הוא תדר השידור - VHF או UHF. מיקרופון VHF משדר לטווח קצר והוא חייב להיות בקו ראייה עם המכשיר. מיקרופון UHF משדר לטווח רחוק ואינו מחייב קו ראייה ישיר עם הבידורית, והוא גם פחות רגיש להפרעות בשידור.


תפעול ותכונות מיוחדות

ככל שהבידורית מתקדמת ומגוונת בתכונותיה הפאנל שלה יהיה עשיר יותר בכפתורי שליטה וכוונון, החל מהבסיסיים, כמו נגן (Play), עצור, קדימה, ועד לאפקטים, כיוונוני צליל שליטה במקורות חיצוניים כמו כלי נגינה, מיקרופון וכך הלאה. בנוסף, בדגמים השונים תוכלו למצוא תכונות מיוחדות שעשויות לשמש אתכם:


Talk Over: מצב Talk Over מאפשר לשלב דיבור בזמן שמתנגנת מוזיקה במכשיר. במצב Talk Over, ברגע שנקלט קול במיקרופון, עוצמת המוזיקה מונחתת באופן אוטומטי, וחוזרת לעוצמתה המקורית עם הפסקת הדיבור.


אפקט ECHO: אף ערכת קריוקי לא תהיה שלמה בלעדיו. זהו אפקט חביב שמשנה את גוון הקול, מאריך את הצליל ויוצר סאונד ייחודי.


איך לבחור בידורית


מסך: בחלק מהדגמים מותקן מסך חיווי קטן ובדגמים מסוימים משמש המסך גם להצגת מילות השיר לשימוש למטרות קריוקי. אם קריוקי הוא ייעודו, בחרו דגם עם מסך גדול ככל האפשר, אך זכרו שניתן לחבר לבידורית מסך חיצוני או מקרן.


שלט רחוק: מעניק שליטה נוחה על תפעול הבידורית, ומומלץ בייחוד למשתמשים שזקוקים לגישה תכופה לפונקציות של המכשיר ואינם נמצאים צמוד אליו או עסוקים בהפעלת קהל.


תושבת למעמד: שקע ייעודי שמאפשר להציב את הבידורית על מעמד (חצובה), שניתן לרכישה בנפרד. מעמד כזה מפיק מהבידורית איכות שמע אופטימלית וטובה יותר מבידורית שמונחת על הרצפה, וגם מתאימה יותר לשימוש באולמות גדולים ובמקומות פתוחים.


5
מחיר ואחריות

בידוריות ניתן למצוא במחיר התחלתי של 150 שקלים ועד ל-5000 שקלים. אם אתם מתייחסים ברצינות לבידורית שלכם, אל תתפשרו על אחת בפחות מ-400-300 שקלים. בידוריות במחיר נמוך מזה הן לרוב נחותות בביצועיהן, בעלות עמידות נמוכה ונטייה לתקלות.


האחריות הניתנת לבידורית היא בין שנה לשלוש שנים.


המוצרים המבוקשים בקטגוריית בידוריות

מותג:JBL, JBL,
טווח מחירים:1500 - 2000 ₪,
סוג המוצר:בידורית...,
החל מ- 1,679 ₪
מתוך 14 חנויות
מותג:JBL, JBL,
טווח מחירים:1000 - 1500 ₪,
סוג המוצר:...,
החל מ- 1,150 ₪
מתוך 15 חנויות
מותג:JBL, JBL,
טווח מחירים:מעל 2000 ₪,
סוג המוצר:בידורית...,
החל מ- 3,760 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:JBL, JBL,
טווח מחירים:1000 - 1500 ₪,
סוג המוצר:בידורית...,
החל מ- 1,180 ₪
מתוך 9 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image