תנאי הדרך האופטימליים לנסיעה בהוברבורד הם משטחים חלקים, מוצקים ומישוריים, אבל לעתים הסביבה מזמנת תנאים פחות אופטימליים, ובמקרה כזה בחרו ההוברברד שיתאים לתנאי הדרך בסביבתכם:
גודל הגלגלים: החשיבות של גודל הגלגלים מתבטאת ביכולת העבירות של ההוברבורד בתנאי דרך שונים: ישנם שלושה גדלים נפוצים - 6.5, 8 ו-10 אינטש. כדי לפשט את ההבדל בין גלגל גדול לקטן אפשר לומר שהגדול הוא הארבע על ארבע של המכוניות, במגבלות הכלי כמובן. אם כן, לדרכים שאינן חלקות או מעט משובשות ולמסלולים משופעים בעלי עליות ומורדות, וכן למשטחי דשא או דרכי כורכר - יתאים גלגל גדול.
מרבית ההוברבורדים הם בעלי צמד גלגלים בשני צדי הכלי, אבל יש דגמים מסוימים, דוגמת Air wheel, המצוידים בגלגל אחד מרכזי או שני גלגלים צמודים שמשפרים את היציבות בהוברבורד. אלה מיועדים בעיקר לשימוש ספורטיבי ולהנאה ופחות לנסיעות ממושכות, אבל הבחירה בין כלי דו או חד גלגלי תלויה בסופו של דבר בהעדפה האישית שלכם. יש כאלה שימצאו את החד גלגלי נוח גם לנסיעות ממושכות.
זווית שיפוע הדרך: ה-Hoverboard במיטבו בדרכים מישוריות, אבל אם מסלול הנסיעה שלכם כולל עליות ומורדות, בדקו במפרט היצרן את הזווית הגבוהה ביותר שהכלי מסוגל לטפס. דגמים טובים מציעים זווית של 30 עד 40 מעלות.
מהירות נסיעה: מהירות הנסיעה המרבית בדגמים השונים נעה בין 10 ל-20 קמ"ש. ההחלטה על המהירות הרצויה תלויה בסגנון הרכיבה שלכם ובתנאי הדרך. אם אתם טיפוסים ספורטיביים והרפתקניים, שרואים בהוברבורד לא רק כלי תעבורה, אלא תחביב אקסטרימי, תתאים לכם מהירות גבוהה; וכך גם אם תנאי הדרך נוחים ומאפשרים נסיעה מהירה רצופה ובטוחה. לטיפוסים יותר סולידיים, שמעדיפים נסיעה מתונה ונינוחה יתאים הוברבורד במהירות נמוכה יחסית. קחו בחשבון שמהירות גבוהה יותר משמעותה לעתים מחיר גבוה יותר.
הנתונים המשפיעים על מחירו של ההוברבורד הם משקל הנשיאה שלו, מהירותו המרבית, טווח נסיעה (זמן סוללה) ותכונות מיוחדות שקיימות בדגמים השונים. עם זאת, מאחר שמדובר במוצר חדש, עדיין לא הצטבר די ניסיון כדי לקבוע את ההבדלים בביצועיהם של המותגים השונים. לכן הפערים במחירים אינם משקפים בהכרח את ההבדלים באיכותם ובעמידותם לאורך זמן.
בישראל תשלמו על הוברבורד בישראל בין 1,000 ל-2500 שקלים. מחיריהם של המותגים המובילים בארה"ב מתחיל ב-500 דולר ומטפס עד 1800 דולר. אם אתם חושבים להביא לעצמכם אחד מחו"ל, קחו בחשבון שחברות תעופה רבות אוסרות על העלאתם למטוס עקב תופעת ההתלקחות.
ככל שזה נוגע לאחריות, למרבית הדגמים המובילים ניתנת אחריות לשנה בדרך כלל.