חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון

עודכן לאחרונה: 08/08/2022
לצד תעשיית הסמארטפונים הדינמית, צמחה ומשגשגת תעשיית האביזרים הנלווים, ובראשם - כיסויי המגן. אלה מהווים לא רק אמצעי הגנה פרקטי על המוצר היקר, אלא גם הצהרה אופנתית ואמצעי לביטוי אישי.

ההיצע של כיסויי המגן רחב ומגוון, הם עשויים מסוגים שונים של חומרים המשפיעים על עמידותו ועל עיצובו, הם מספקים רמות שונות של הגנה, וחלקם כוללים תכונות מיוחדות כגון ארנק, כיסוי ספורטיבי וכיסוי שהוא גם מטען.

המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את כיסוי המגן המתאים לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון
1
האם כיסוי זול טוב כמו כיסוי יקר?


2
סוגי הכיסויים

מספר סוגי כיסויים בעלי דרגות שונות של הגנה, וחלקם מותאמים לשימושים מיוחדים. הנה הם לפניכם, על מאפייניהם השונים:

כיסוי אחורי: מגן מסוג כיסוי אחורי מולבש על גב המכשיר ודפנותיו, הוא עשוי מסיליקון או מסוגים שונים של פלסטיק או ממתכת, או משילוב של מספר חומרים. כיסוי בעל דפנות גבוהות יותר מזה של המכשיר מגן על המסך מפני חיכוך ושריטות כשהמכשיר מונח על חלקו הקדמי, ובמקרים מסוימים גם מגן עליו במקרה של נפילה מגובה נמוך.


איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון


הכיסויים הדקים משמרים את צורתו המקורית של המכשיר ומעניקים הגנה סבירה מפני חיכוכים ופגיעות מתונות. הכיסויים היותר מאסיביים כבר מספקים הגנה טובה יותר ועמידות בפני חבטות קלות. צריך לזכור שכיסויים פשוטים מגנים על המעטפת החיצונית של המכשיר במקרה של מכה קלה או נפילה, אך אינם מונעים זעזוע ונזק פנימי למכשיר.

בקטגוריה של כיסויים אחוריים ניתן למצוא גם כיסוי סקין. מדובר בדרך כלל במדבקה רב-פעמית הנצמדת לגב המכשיר ומגנה עליו מפני חיכוכים קלים בלבד. כיסויים כאלה נועדו בעיקר כדי להקנות למכשיר מראה ייחודי באמצעות ההדפס שלו, ויצרנים רבים מאפשרים להזמין הדפסה מותאמת אישית.

בכיסויי מגן אחוריים מסך המכשיר נותר גלוי ונגיש לתפעול, אך הוא גם חשוף לפגיעות, וכדי להגן עליו נדרש כיסוי מסך ייעודי.


כיסוי פליפ: צורתו כשל פנקס שניתן לפתוח ולסגור, והוא מעניק הגנה היקפית על המכשיר. רובם ככולם של הדגמים מאפשרים גישה לכפתורים ולצילום ובחלקם יש חלונית שקופה שמציגה חלק מהמסך - לצפייה בשעון, הודעות, תזכורות וכדומה, ובחלק מהכיסויים יש גם חלונית לתפעול פונקציות נוספות. אם תכונה זו חשובה לכם, בדקו את מידת הרגישות של הכיסוי השקוף, שכן במקרים רבים התפעול לא מתבצע בצורה חלקה ונוחה מספיק. במרבית הדגמים, כדי לתפעל את המסך ולנהל שיחה צריך לפתוח את הכיסוי. בהיבט זה הוא קצת פחות נוח מכיסוי אחורי, אך בתמורה מספק הגנה לכל חלקי מהמכשיר.


איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון


כיסוי ארנק: דומה לכיסוי פליפ, אך משמש גם לאחסון כסף וכרטיס אשראי. בכיסויים מסוג ארנק נפוץ השימוש בעור. כיסוי העור מספק הגנה טובה, הוא נעים למגע וניחן במראה יוקרתי, וגם יקר בהתאם. כיסוי דמוי עור (עור סינתטי) יקר פחות ונותן פתרון חסכוני יותר.

נרתיק ספורט או ריצה: כיסוי מגן שמיועד לפעילות ספורטיבית וכולל רצועה לזרוע. ברובם החלק הקדמי שקוף ומאפשר לצפות במסך, ובדגמים מסוימים גם לתפעל אותו.

נרתיק ספורטיבי חייב להיות נוח ופשוט לשימוש, לכן אל תוותרו על התנסות אישית בחנות. ודאו שהרצועה מתכווננת ונוחה להתאמה ושאינה נפתחת מאליה בקלות, שהסגירה והפתיחה נוחים ומהירים, שחלקו האחורי עשוי מחומר סופג זיעה, ושבאופן כללי הנרתיק נצמד בנוחות אל הזרוע ואינו מעיק. יש נרתיקים שכוללים תא למפתח וכיס לכרטיס מנוי לחדר הכושר.

כיסוי מוקשח: אם נכונו למכשיר שלכם תלאות רבות, ובעיקר אם אתם נוטים לשמוט את המכשיר שלכם - יתאים לכם כיסוי מגן מוקשח, שיגן היטב על המכשיר מפני נפילות מגובה, מחבטות ומזעזועים, ובחלקם גם מפני חדירת חול ואבק לשקעי המכשיר. ויש גם כיסויים המבטיחים הגנה על המכשיר במצבים קיצוניים, בהם נפילה מגובה רב, מכת פטיש, גלגלי מכונית נוסעת ואפילו יריות. כן, זה מוגזם כמו שזה נשמע, אבל אם יש לכם סיבה לחשוש מאחד או יותר מהאיומים שתוארו לעיל - דעו לכם שיש מענה גם לאלה. כיסוי קשיח עשוי לרוב משילוב של שני חומרים ויותר - לדוגמה, שכבה פנימית של חומר רך וגמיש ושכבה חיצונית העשויה חומר קשיח יותר.  לעתים כולל גם כיסוי קדמי שקוף למסך, העשוי מפוליקרבונט שניחן בעמידות גבוהה ושקיפות צלולה, ומאפשר לתפעל את המסך.

כיסויים מהסוג המוקשח נוטים להיות מגושמים ולא נוחים לאחיזה ולתפעול ביד אחת, בייחוד לבעלי כף יד קטנה, ולכן מומלץ להתנסות בהם לפני הקנייה.


איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון


כיסוי מטען: כיסוי שכולל סוללת גיבוי מובנית המאפשרת להטעין את המכשיר תוך כדי שימוש וללא תלות בשקע חשמלי. כיסוי מטען מתאים לאנשים שנמצאים רוב הזמן הרחק משקע חשמלי ומרבים להשתמש בטלפון, או לחילופין, אם סוללת המכשיר אינה ניתנת להחלפה בקלות וחייה התקצרו עם השימוש. כיסוי מטען שימושי גם לטיולים, לפיקניק בטבע או לשהייה בחוף הים, ובכל מקום אחר שבו לא ניתן להטעין את המכשיר באמצעות שקע חשמלי.

בבחירת כיסוי מטען  שימו לב לקיבולת ולמשך הטעינה של סוללת הגיבוי: הקיבולת מבטאת את הספק של הסוללה - ומכאן את משך פעולתה, והיא נמדדת במיליאמפר לשעה (
mAh), כגון mAh2600 או mAh3200. נתון גבוה משמעותו יותר זמן פעולה של הסוללה. משך הטעינה הוא הזמן שלוקח לטעון את סוללת הגיבוי במלואה.

כדאי להבין איך עובדת סוללת הגיבוי כדי להפיק ממנה את המרב: בזמן טעינה רגילה של המכשיר בחיבור לשקע חשמלי, נטענת סוללת המכשיר ואחר כך סוללת הגיבוי שבכיסוי. לכן חשוב לשים לב לפני שיוצאים שסוללת הגיבוי טעונה במלואה. כמו כן, מומלץ שיהיה בכיסוי המטען כפתור הדלקה וכיבוי כדי למנוע צריכת אנרגיה שלא לצורך מסוללת הגיבוי. על רוב הכיסויים מסוג זה, ישנו כפתור בדיקה וסדרת נורות המראות את מצב סוללת הגיבוי.

כיסוי מגן אטום למים: כיסוי אטום למים מיועד לשימוש במים ובסביבתם, לשחייה בים או בבריכה, לטיולי מים בטבע וכדומה. רבים מהכיסויים האלה הם גם בעלי עמידות גבוהה מפני פגיעות ומספקים הגנה משופרת בהשוואה לכיסוי רגיל. בחלקם ניתן להשתמש במצלמה מתחת למים בעומק מרבי שהגדיר היצרן, נע לרוב בין 2 ל-5 מטרים. חשוב לזכור כי מסכי מגע אינם פועלים במגע עם מים.

נרתיק חגורה (פאוצ'): יותר משהוא כיסוי מגן למכשיר, נרתיק החגורה משמש בעיקר לאחסון המכשיר קרוב אליכם. הפאוצ' הוא למעשה אביהם של כיסויי המגן באשר הם, וראשיתו עוד לפני עידן הסמארטפונים. באותם ימים שימש הפאוצ' לאחסון נוח יחסית של המכשיר הסלולרי המגושם, שהכיס התקשה להכיל.

הוא יתאים לכאלה שאינם רוצים להכניס את המכשיר לכיס ומעוניינים בגישה מהירה אליו. יתאים לאנשי שטח שצריכים את המכשיר צמוד וזמין. במקרה כזה, כשהמכשיר נשלף מהנרתיק הוא חסר הגנה לגמרי. לכן מי שרוצה יותר ביטחון, יצרף פתרון הגנה נוסף.

3
החומר והעיצוב של כיסוי המגן

כיסויי המגן עשויים ממגוון חומרים וקיימים בשלל עיצובים. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על החומר שממנו עשוי כיסוי המגן ועל העיצוב שלו.

סיליקון: מהחומרים הנפוצים בתעשיית כיסויי המגן. הסיליקון  גמיש, עמיד במים, בעל עמידות גבוהה, נעים וחלק למגע ומעניק אחיזה טובה. משמש בעיקר בכיסויים אחוריים.

גומי: דומה בתכונותיו לסיליקון ובנוסף חסין יותר בפני חבטות ונפילות, שכן הוא בולם זעזועים ובכך תורם לשרידות גבוהה יותר של המכשיר. משמש בכיסויים אחוריים וכן כמרכיב נוסף בכיסויי מגן מוקשחים.


איך לבחור כיסוי מגן לסמארטפון


פלסטיק: פלסטיק היא כינוי כללי לחומרים בעלי איכויות משתנות. סוגי הפלסטיק האיכותיים יותר מספקים הגנה טובה למכשיר וגם הם עמידים במים. הפלסטיק הוא חומר זול יחסית ולכן נפוץ בכיסויים מגן לא יקרים.

TPU: חומר סינתטי, מוכר גם בשם ג'ל, הדומה בתכונותיו לסיליקון, אך מספק הגנה טובה יותר מפני זעזועים. הוא פחות גמיש מסיליקון.

עור: העור (האמיתי) משמש בעיקר בכיסויי מגן מסוג ארנק. הוא ניחן בעמידות טובה ובמראה יוקרתי, הוא נעים למגע ולרוב נוח לאחיזה.

עור סינטטי האיכותיים שבהם בעלי עמידות גבוהה, לעתים חסרים את המראה היוקרתי והמעודן של נרתיק ארנק מעור אמיתי, אבל עור סינתטי פחות יקר.

מתכת: כיסויים ממתכת חזקים במיוחד ומשמשים בדרך כלל בכיסויי פליפ, ולרוב משתלבים כשכבה נוספת בכיסויי מגן שונים. כיסויי מתכת נוטים להיות כבדים משאר החומרים.

ככל שזה נוגע לעיצוב, כיסויי המגן הם כר פורה ליצירתיות אין קץ. תמצאו אותם בעיצוב אלגנטי, אמנותי, קלאסי ופופולרי, עם הקשרים תרבותיים שונים ומשונים, בסגנונות, בצבעים, באיורים, בטקסטורות ובהדפסים שונים. בנוסף יש עיצובים החורגים מהצורה המלבנית הסימטרית של המכשיר, כמו אוזני מיקי מאוס או ארנב, הלו קיטי וחיות אחרות וצורות נוספות כיד הדמיון. זה לא בהכרח נוח, אבל מי אמר שאופנה זה נוח? מאחר שכיסוי המגן הפך לפריט אופנתי לכל דבר, גם מעצבי אופנה מובילים כמו פראדה, קנזו וגם אמנים כמו אנדי וורהל ואחרים שותפים לעיצובם של הכיסויים השונים. ולמי שרוצה לשמר את מראהו המקורי של המכשיר יכול לעטוף אותו בכיסוי סיליקון שקוף לחלוטין.

4
תאימות למכשיר הסלולר

לא משנה מה סוג הכיסוי וממה הוא עשוי ולאיזו מטרה הוא נועד, חשוב להתאים אותו לדגם המכשיר שברשותכם. התאימות נוגעת לא רק לגודל המכשיר ולעיצובו הייחודי, אלא גם למבנה הפונקציונאלי שלו, כך שיאפשר לכם גישה לכפתורי ההפעלה והשליטה, עדשת המצלמה, שקע האוזנייה וכדומה. לא תהיה לכם בעיה להתאים את הכיסוי לדגם שברשותכם, שכן כל היצרנים מציינים את תאימותו לדגם, רק הקפידו לעשות זאת.

5
מחיר ואחריות

טווח המחירים של כיסויים לסמארטפון רחב למדי ותלוי בין היתר מהחומר שממנו הוא עשוי, מאיכות הבנייה ומסוג הכיסוי עצמו. מתחיל במחיר של 5 שקלים לכיסוי מגן אחורי בסיסי, ועד ל-300 שקלים ויותר לכיסויים מוקשחים או כיסויי ארנק מעור.

למרבית הדגמים לא ניתנת אחריות ואילו לדגמים היקרים ניתנת לעתים אחריות לתקופה של 6 חודשים עד שנה
.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית כיסויים לסלולריים

Samsung Galaxy Z Fold4 - 5156 כיסוי איכותי ל Samsung Galaxy Z Fold4 יגן על המכשי...
מחיר : 70 ₪
ב-Screen-Mobile
Xiaomi Redmi Note 12S - 5606 כיסוי איכותי ל Xiaomi Redmi Note 12S יגן על המכשיר ...
מחיר : 70 ₪
ב-Screen-Mobile
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image