הקיבולת או ההספק של סוללת הגיבוי משקפים את עוצמתה ואת משך פעולתה. ההספק נמדד במיליאמפר לשעה (mAh), לדוגמה mAh8000, 10,000mAh. ככל שההספק גבוה יותר הסוללה תספק יותר זמן שימוש או יכולת טעינה של סוללת המכשיר. אם אתם משתמשים כבדים, כאלה שסוללת המכשיר שלהם מתרוקנת בתוך שעות ספורות ואתם מרבים לשהות הרחק משקע חשמלי - בחרו סוללת גיבוי בעלת הספק גבוה ככל שניתן. וכך גם אם ברשותכם שני מכשירים הזקוקים לטעינה במקביל.
עם זאת, יש לקחת בחשבון את נתוניו הפיזיים של המטען הנייד. ככלל, גודלו ומשקלו של המטען נגזרים מהקיבולת שלו. קיבולת גדולה משמעותה ממדים גדולים ומשקל כבד יחסית. לכן, הבחירה בדגם צריכה לקחת בחשבון הן את הצרכים שלכם בהיבט של עוצמת טעינה והן את הגודל. את תרצו לשאת את סוללת הגיבוי בכיס המכנסיים, מובן שתצטרכו לבחור סוללה שתחליק לתוכו בקלות ולא תעיק עליכם.
עוצמת הזרם החשמלי (אמפרג'), הנמדדת ביחידות אמפר (A), מתייחסת למהירות הטעינה של סוללת המכשיר. ככל שעוצמת הזרם תהיה גבוהה יותר משך הטעינה יהיה מהיר בהתאם. שני סוגי האמפרג' הקיימים בסוללות הגיבוי הן 1A ו-2.1A.
לכאורה, סוללת גיבוי בעלת נתון של 2.1A תתמוך בטעינה מהירה יותר של המכשיר. זה נכון אבל אבל רק בתנאי שסוללת המכשיר שניזון ממנה אכן תומכת בנתון הזה; אחרת, גם אם זרם המוצא יהיה 2.1A קצב הטעינה יהיה של 1A.
אם אתם נוהגים לטעון את המכשיר הנייד שלכם בניחותא ואינכם לחוצים בזמן, למשל בעת טיול נטול מחויבות תקשורתית, עוצמת הזרם לא ממש משנה. אבל אם תרצו להשתמש בטאבלט שלכם לצפייה בסרט או למשחק כבד יחסית בעיצומה של טעינה, תהיו חייבים סוללת גיבוי בעלת אמפרג' של 2.1A, שכן סוללת גיבוי של 1A פשוט לא תצליח להדביק את קצב ההתרוקנות של סוללת המכשיר שבשימוש.
יש סוללות גיבוי המותאמות למותג ספציפי אחד, דוגמת סמסונג או אייפון ויש סוללות גיבוי אוניברסליות, שניתן להשתמש בהן למותגים שונים באמצעות מתאמים. היתרון של סוללה אוניברסלית ברור: ניתן לטעון מכשירים של מספר יצרנים. החיסרון בסוללה אוניברסלית הוא במספר המתאמים המצורפים אליו, דבר שכרוך בסרבול מה. אם סוללת הגיבוי משמשת מספר מכשירים בעלי חיבורים שונים, הבחירה המתבקשת היא של סוללת גיבוי אוניברסלית. אבל אם ברשותכם רק דגם מסוים יהיה לכם נוח יותר להחזיק בסוללת גיבוי ייעודית לאותו הדגם.
סוללת הגיבוי היא לא מוצר מורכב או מרובה תכונות, אבל חלקן כוללות תכונות נוספות שעשויות להיות שימושיות ולשפר את נוחות השימוש בהן.
הטענה כפולה: סוללת גיבוי בעלת שתי יציאות USB יאפשרו הטענה של שני מכשירים בו-זמנית. כך שאם ברשותכם יותר ממכשיר אחד, למשל סמארטפון וטאבלט, תוכלו לטעון אותם בעת ובעונה אחת.
נוריות או צג חיווי: מרבית סוללות הגיבוי כוללות נוריות חיווי המציינות את מצב הסוללה. החיווי מורכב בדרך כלל מארבע נוריות. כשכולן דולקות זה אומר שהסוללה טעונה במלואה ובכל פעם שנגרע אחוז מסוים, נורית אחת נכבית וכך יש אינדיקציה על מצב סוללת הגיבוי. בדגמים ספורים ויקרים יותר יש צג דיגיטלי המציין באופן מדויק יותר את מצב הסוללה.
הגנות: סוללות גיבוי רבות כוללות אחת או יותר מההגנות האלה: הגנה מפני טעינת יתר, מהתחממות ומקצר.
פנס: אם פנס הוא אביזר שימושי בעבורכם, תוכלו למצוא סוללת גיבוי המאובזרת בפנס LED מובנה.
כיסוי לסמארטפון: דגמים מסוימים של סוללת גיבוי משמשים גם ככיסוי מגן לסמארטפון, והם זמינים בשלל עיצובים וצבעים.
כפתור הפעלה: כפתור הפעלה שנמצא בחלק מהדגמים נועד למנוע טעינה לא רצויה בזמן שהמטען הנייד מחובר למכשיר.
מחיר של סוללת גיבוי נע בין 25 שקלים לסוללה פשוטה בעלת קיבולת קטנה ועד ל-600 שקלים לסוללה גדולה של יצרנים מובילים. האחריות לסוללת גיבוי נעה בין 3 חודשים לשנה ולחלקן לא ניתנת אחריות כלל.