חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור טרמפולינה

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
טרמפולינה בחצר הבית היא לא רק כיף והנאה, אלא גם מקור לפעילות בריאה שמשפרת את הכושר הגופני ומפתחת את השרירים, את הקוארדינציה ואת היציבה. בעזרת המדריך הבא תוכלו להתוודע אל הפרמטרים ואל התכונות שיש להתייחס אליהם בבחירת טרמפולינה, אבל מומלץ מאוד לבדוק את הטרמפולינה ואף להתנסות בה לפני הקנייה. כל יבואן רציני אמור לאפשר זאת ואף לייעץ לכם בתהליך הבחירה.

המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את הטרמפולינה המתאימה, לפי השיקולים הבאים.
איך לבחור טרמפולינה
1
מבנה הטרמפולינה

הטרמפולינה העגולה היא הצורה הנפוצה ביותר לשימוש ביתי. ככלל, טרמפולינה עגולה בגודל ביתי ממוצע מיועדת לקופץ אחד, משום שמרכז הכובד שלה הוא באמצע משטח הקפיצה והכוח שמופעל על הקופץ מחזיר אותו למרכז. מה שאומר שבמקרה שיש יותר מקופץ אחד - ההתנגשות היא בלתי נמנעת, אלא אם כן מדובר בטרמפולינה בעלת משטח קפיצה גדול, שמאפשר ליותר ממשתמש אחד לקפוץ בבטחה. המבנה המלבני (או המתומן הנדיר יותר) אופייני יותר לשימוש ספורטיבי-מקצועי, בעיקר בשל פוטנציאל הניתור הגבוה יותר שמקנה מבנה כזה. זאת מאחר שמופעל לחץ שונה על הקפיצים. לעומת זאת, בטרמפולינה עגולה הלחץ על הקפיצים זהה בכולם, לכן גובה הניתור קצר יותר והקפיצה עצמה רכה יותר בהשוואה לטרמפולינה מלבנית.


איך לבחור טרמפולינה


טרמפולינה מלבנית או מתומנת יכולה להתאים ליותר מקופץ אחד, ובתנאי שבין הקופצים נשמר מרחק ביטחון. כמו כן, טרמפולינה אליפטית/מתומנת יכולה להתאים לשטחים צרים וארוכים, היכן שלא ניתן להציב טרמפולינה עגולה, ובכך גם ליהנות ממשטח קפיצה גדול, גם בשטחים מוגבלים.



2
גודל הטרמפולינה

ככל שהטרמפולינה גדולה יותר היא נוחה ובטוחה יותר. הגודל המינימלי המומלץ לטרמפולינה ביתית, כזאת שתהיה נוחה ומהנה לשימוש, הוא כ-2.5 מטר. בבחירת הגודל זכרו להתייחס לגודל משטח הקפיצה נטו, ולא לגודל המסגרת ההיקפית. אם הטרמפולינה מיועדת ליותר ממשתמש אחד, מובן שתצטרכו טרמפולינה גדולה יותר.

3
עמידות ובטיחות

טרמפולינה טובה היא בראש ובראשונה טרמפולינה עמידה ובטוחה, ובהיבט זה כל מרכיב בה חשוב וראוי לתשומת לב, החל מהשלדה, דרך משטח קפיצה ומערכת הקפיצים ועד לרשת ההגנה של הטרמפולינה. בנוסף, כדי להבטיח לעצמכם טרמפולינה עמידה ובטוחה יש לשים לב לבית היוצר וליבואן המקומי, לאחריות הניתנת לטרמפולינה על חלקיה השונים וכן לעמידה בתקנים בין לאומיים.

 

שלדה: בחרו טרמפולינה שהשילדה שלה עשויה ממתכת מגולוונת שאינה מחלידה, ובעובי מינימלי של 1.5 מ"מ.

 

קפיצים: מערכת הקפיצים מחברת את משטח הקפיצה למסגרת ההיקפית התחתונה של השלדה. ודאו שהקפיצים עשויים מתכת מגולוונת או מצופים אבץ או שילוב של השניים, או עשויים מפלדה מחוסמת. גם לאורך הקפיצים יש חשיבות - מומלץ שהאורך המינימלי לא יירד מ-17-16 ס"מ והאורך המרבי לא יעלה על 22-21 ס"מ.

 

בדגמים ספורים של טרמפולינות, מחליפות את הקפיצים רצועות אלסטיות. זהו לכאורה פתרון אלגנטי ובטוח יותר, אבל הנסיון מלמד שהרצועות נוטות להתבלות מהר יותר מקפיצים באיכות טובה, ואגב כך גם לאבד מהגמישות שלהן.

 

בנוסף יש לבחון את מגן/כיסוי הקפיצים, ולבחור כיסוי חזק ועמיד ומהודק היטב כך שלא יתרופף בזמן הפעילות או יתרומם באופן שיאפשר לכף רגל להחליק מתחתיו ולגעת בקפיצים.

 

איך לבחור טרמפולינה


משטח הקפיצה: במרבית הטרמפולינות משטח הקפיצה עשוי מפוליפרופילן ובמיעוטן מפרמטרון - שניהם חומרים טובים ומומלצים. בנוסף, הקפידו לבחור טרמפולינה בעלת משטח קפיצה שעמיד בפני קרני UV.

 

רשת הגנה: רשת הגנה נועדה למנוע נפילות מהטרמפולינה, והיא צריכה להיות גמישה וחזקה ובעלת עמידות לשמש ולקרני UV. עוד דבר שיש לתת את עליו הדעת הוא אופן התקנת הרשת: בדגמים מסוימים היא מולבשת על העמודים המקיפים את המסגרת ומצויה בקו ישר עמם. בדגמים אחרים רשת ההגנה היא פנימית יותר ומותקנת לפני העמודים. ויש טרמפולינות שבהן הרשת מותקנת פנימה יותר - לפני מערכת הקפיצים, כך שאין כלל גישה לקפיצים מתוך הטרמפולינה.


היתרון בהתקנה מהסוג הזה הוא שנחסך מכיסוי המגן שעליהם עומס וחיכוך מיותרים, דבר שעשוי לתרום לעמידותו לאורך זמן. זה לא בהכרח הופך את שיטת ההתקנה הפנימית לעדיפה (בהשווואה לשיטה שבה הרשת מותקנת ישירות על העמודים). מבקרי השיטה טוענים שבשיטה זו מופעל כוח מוגזם על העמודים, שעלול לגרום להם סדקים ושברים. חסרון נוסף עליו מצביעים מבקרי השיטה, הוא שבמידה שיש שני קופצים, ואחד רוצה לקחת פסק זמן או להתארגן, אין לו מקום יציב לעשות זאת.

 

איך לבחור טרמפולינה


אחרי כל זה נציין, שבהיבט הבטיחותי גרידא של רשת הבטיחות, המבחן האמיתי והמיידי שלה הוא שהיא הודפת את הקופץ חזרה פנימה, ולא נלחצת תחת משקלו כלפי חוץ, עד למצב קיצוני שבו הטרמפולינה כולה פשוט נוטה הצדה ונופלת מהעומס שמופעל עליה. זוהי עוד סיבה טובה להתנסות בטרמפולינה לפני שאתם קונים אותה.

 

בנוסף, חשוב שהעמודים יהיו מרופדים היטב בחומר ספוגי ואיכותי המצופה בשכבה עמידה של PVC או חומר דומה אחר.

 

יצרן, יבואן ואחריות: העדיפו תמיד טרמפולינה של יצרן שזה תחום ההתמחות שלו. תוכלו לתהות על טיבו של היצרן באתר האינטרנט שלו, ולוודא שהמידע באתר מקיף ועדכני, שיש פירוט משכנע לגבי המוצרים השונים, מאמרים מקצועיים ועצות לשימוש נכון, כתובת ברורה ובולטת לפניות, ושירות לקוחות זמין וקשוב, וכן קראו ביקורות וחוות דעת על מוצריו. כך גם לגבי היבואן - מוטב שזה יהיה אחד שהמוצרים שהוא משווק הם בעלי זיקה (ספורט ופנאי למשל) ולא מכל הבא ליד, ושהוא מייבא מותג מוביל של טרמפולינה או במספר מצומצם שלהם.

 

איך לבחור טרמפולינה


ככל שהאחריות ממושכת יותר וכוללת, בנוסף לשילדה, גם את רשת הגנה, את הקפיצים ואת משטח הקפיצה, סביר להניח שמדובר במוצר איכותי ובטיחותי ובעל עמידות גבוהה. מרבית היצרנים/יבואנים מעניקים תקופת אחריות ממושכת על השלדה, אבל רק חלקם נותנים אחריות גם לשאר המרכיבים. בחרו אפוא טרמפולינה עם אחריות של חמש שנים ויותר לשילדה ואחריות של שנה לפחות לרשת ההגנה ושנתיים ומעלה למשטח הקפיצה ולמערכת הקפיצים.

 

כמו כן, הקפידו לבחור טרמפולינה בעלת תו תקן אירופאי או אמריקאי. כך תוכלו להיות בטוחים שהמוצר עומד בסטדנרטים גבוהים של בטיחות ועמידות. לעת עתה אין בישראל תו תקן לטרמפולינות.


דבר נוסף שיש להתייחס אליו בהיבט הבטיחותי הוא פתח הכניסה. רצוי שהפתח יהיה צמוד לאחד מעמודי היסוד של הטרמפולינה לצורך אחיזה בטוחה בטיפוס ובירידה, ושסגירת הפתח תהיה כפולה באופן שימנע פתיחה מקרית שלו במקרה של התקלות.

 

דבר אחרון בנושא בטיחות - שימו לב למשקל/עומס המרבי שהטרמפולינה מיועדת לשאת. כל יצרן חייב לציין זאת במפרט. בבחירת טרמפולינה על פי משקל הנשיאה שלה, קחו בחשבון לא רק את המשקל הכולל של הקופצים, אלא גם את המיומנות ואת היכולת שלהם. ככל שהם מסוגלים לנתר גבוה וחזק יותר, כך גדל העומס על מערכת הקפיצים, לכן מומלץ לבחור טרמפולינה בעלת כושר נשיאה גבוה יותר, ובייחוד אם מדובר בקופצים מוכשרים.

4
עזרים ותוספות

כיסוי הגנה: למרבית הטרמפולינות יש כיסוי תואם שמגן עליהן מפני פגעי מזג האוויר - קייצי או חורפי - בזמן שאינה בשימוש. לעתים הכיסוי מצורף למוצר או שהוא ניתן לרכישה בנפרד. בכל מקרה, לא לוותר על כיסוי כזה, שכן חשיפה לשמש ולגשם מאיצים את הבלאי של הטרמפולינה ואף פוגמים באיכותה וברמת הבטיחות שלה.

 

איך לבחור טרמפולינה


סולם: משטח הטרמפולינה ממוקם גבוה מעל הקרקע ומחייב סולם כדי להגיע אליו בנוחות. לרוב הטרמפולינות מצורף סולם כחלק מהערכה הכוללת, אבל יש מקרים שבהם תצטרכו לקנות סולם בנפרד. רק חשוב שהסולם יתאים במדויק לטרמפולינה ויתחבר אליה בצורה בטוחה.

 

מתקן נעליים: לחלק מהטרמפולינות מצורף מתקן לנעליים, שיכול להיות שימושי ונוח.

5
מחיר

מחיר הטרמפולינה תלוי בראש ובראשונה בגודל שלה. נתונים נוספים שמשפיעים על המחיר הם איכות החומרים וההרכבה, בית היוצר שלה ותכולתה (למשל, לא כל טרמפולינה כוללת רשת הגנה או סולם).

 

המחיר לטרמפולינות נע בין כ-200 שקל לטרמפולינה קטנה ופשוטה בקוטר של כ-100 ס"מ ועד ל-4000 שקל ויותר לטרמפולינות מקצועיות ומאובזרות בגודל של מספר מטרים.

 

כמו כן, אם תרצו לקבל את הטרמופלינה לביתכם, לעתים תתבקשו להוסיף עלות הובלה של כ-100 שקלים; והרכבת הטרמפולינה בידי היבואן תעלה לכם בסביבות 150 שקלים.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית טרמפולינות

טווח מחירים:1000 - 2000 ש"ח,
יצרן:Canada Top,
סוג המוצר:...,
החל מ- 1,199 ₪
מתוך 7 חנויות
טווח מחירים:150 - 200 ש"ח,
יצרן:Jumpy Jump,
סוג המוצר:...,
החל מ- 190 ₪
מתוך 3 חנויות
טווח מחירים:500 - 1000 ש"ח,
יצרן:Canada Top,
סוג המוצר:...,
החל מ- 969 ₪
מתוך 4 חנויות
טווח מחירים:200 - 300 ש"ח,
יצרן:Jumpy Jump,
סוג המוצר:טרמפולינה...,
החל מ- 269 ₪
מתוך 2 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image