בחרו בתוכנת הניווט המתאימה לכם
הבחירה באחת מתוכנות הניווט הקיימות אינדיבידואלית לכל משתמש. כדאי להיכנס לאתרי החברות, להתרשם מנוחות הממשק וממדיניות העדכונים, וכן לקרוא את מדריך ההשוואה של WiseBuy .
לתצוגה נוחה מומלץ מסך גדול
מסך בגודל 3.5 אינטש יכול לספק את רוב המשתמשים, אך מסך גדול יותר יעניק כמובן תצוגה נוחה יותר ומומלץ במיוחד לצרכני מולטימדיה.
כדאי לבחור מכשיר ניווט עם משדר FM
משדר FM מאפשר להאזין להוראות הניווט (או למוזיקה) דרך הרמקולים ברכב, ובכך מבטיח שמע חזק ואיכותי מזה שמספק הרמקול שבמכשיר.
לשימושי מולטימדיה בחרו מכשיר תומך
חלק ממכשירי הניווט כולל יכולות מולטימדיה, כמו נגינת קובצי מוזיקה ווידיאו, הצגת תמונות ואף דיבורית לרכב.
קישורית Bluetooth תהפוך את המכשיר לדיבורית
אם תבחרו מכשיר עם קישורית Bluetooth אלחוטית בין מכשיר הניווט לטלפון הסלולרי, תוכלו להשתמש בו גם כדיבורית
שימו לב לעריסה ולזרוע
העריסה חייבת להיות בעלת חוזק מכני גבוה, לכן בדקו את איכותה. כמו כן, עדיף שהזרוע תהיה מפרקית כדי שתוכלו לשנות את זווית הצפייה.
את המידע הגולמי ממקלט ה-GPS מקבלת תוכנת הניווט, ומתרגמת את נקודות הציון הלווייניות למיקום גיאוגרפי על מפה. כך ניתן להתמצא במיקום הנוכחי, או לקבוע נקודת יעד ולנווט אליה. תוכנות הניווט השונות מספקות מידע ויזואלי וקולי, כלומר על המפה מוצג המסלול בין נקודת המוצא לנקודת היעד, כולל התקדמות המשתמש בזמן אמת על המפה.
בשוק הישראלי ישנן כיום כמה תוכנות ניווט עירוניות: iGO, GPS2GO Leader, Cygic Drive ,MioMapוכן 4 תוכנות ניווט שטח – NaviGuide, LandGuide, Skipper ועמוד ענן (מבית iGo). תוכנות הניווט נבדלות ביניהן בעיצוב הממשק, בצורת התפעול, באלגוריתמים בהן הן משתמשות כדי לחשב מסלולים ובפרמטרים נוספים. אין הכרעה איזו תוכנה טובה יותר, והעניין אינדיבידואלי לכל משתמש. חלק מהתוכנות כוללות גם גרסאות המותאמות למחשבי PC ולטלפונים סלולריים מבוססי Symbian. כדאי להיכנס לאתרי החברות, להתרשם מנוחות הממשק ולקרוא את מדיניות העדכונים של החברות – באיזו תדירות הן מפרסמות עדכונים למפות שלהן וכו'.עם תוכנת הניווט מגיעה חבילת מפות לאזור הרצוי, או לכמה אזורים (למשל: ישראל ומערב אירופה). ניתן לרכוש את המכשיר עם מפות לאזור מסוים, ובעתיד לרכוש כרטיס זיכרון עם חבילת מפות נוספת, לאזורים אחרים.