חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

לכל מכשיר אודיו או וידיאו בבית מצורף עם שלט משלו, וכך גם מכשירים אחרים המופעלים מרחוק. התוצאה היא שלל שלטים שנמצאים בבית, ותפעול מסורבל של המכשירים השונים. שלא לדבר על כמות הסוללות שנדרשות לתפעול השלטים. כאן נכנס לתמונה שלט אוניברסלי או חכם, שמייתר את הצורך בשלטים נפרדים, ומאפשר לכם להפעיל את כל המכשירים באמצעות שלט יחיד.

בשוק קיימים מגוון רחב של שלטים, שנבדלים ביניהם בין היתר בתמיכה במספר המכשירים ובסוגיהם, בשיטת הקידוד שלהם, בטכנולוגיית השידור שלהם ובתכונותיהם המיוחדות.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את השלט המתאים, על פי השיקולים הבאים:
איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם
1
תמיכה במכשירים

בבחירת השלט המתאים יש לקחת בחשבון את מספר המכשירים שבהם תרצו לשלוט ואת סוגיהם. השימוש הנפוץ ביותר בשלט אוניברסלי/חכם הוא למכשירי הווידיאו והאודיו בסלון הביתי, דוגמת מערכת סטריאו או קולנוע ביתי, נגן DVD, מגבר, מסך טלוויזיה, ממיר לכבלים וללוויין וכדומה.


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם


יש שלטים שתומכים במספר רב של מכשירים ומותגים ובמגוון סוגים שלהם, כולל מזגן ומערכות אחרות בבית, כמו מצלמת וידיאו, תריסים ושערים חשמליים. לכן, מומלץ להכין רשימה של המכשירים בבית ולבחור שלט שמסוגל להפעיל כל אחד ואחד מהם, או לפחות את כל מכשירי ה-A/V (אודיו-וידיאו) בסלון.



2
תכנות השלט על פי המכשירים

על מנת שהשלט האוניברסלי/החכם יוכל לשלוט על המכשירים בבית, יש לתכנת אותו מול כל מכשיר שעליו הוא אמור לשלוט. ישנן מספר שיטות לעשות זאת. השיטה הנפוצה היא להזין בשלט את הקוד של כל מכשיר על פי רשימה שמצורפת לערכת השלט או על ידי סריקה אוטומטית, באופן דומה לזה של סריקת תחנות רדיו. שיטה אחרת היא באמצעות חיבור כבל USB למחשב והורדת פקודות השלט מאתר האינטרנט של היצרן.


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם


שיטה נוספת היא על ידי "לימוד":  שלט לומד מאפשר לכם להטמיע בו את תכונותיהם ואת תפקודם של השלטים שנמצאים אצלכם בבית, באמצעות פעולת סנכרון פשוטה בין השלט החכם ובין השלטים השונים בבית. מאותו הרגע, השלט הלומד שלכם יוכל לעשות מה שעשו עד כה יתר השלטים. שיטה זו יעילה במיוחד למכשירים ישנים שאולי אינם כלולים ברשימת הקודים, וכן למקרה שלא תרצו להתעסק באיתור הקודים ובהזנתם, או להתחבר לאתר היצרן. מרבית מדגמי השלטים תומכים ביותר משיטה אחת.



3
טכנולוגיית אינפרה אדום או תדר רדיו

התקשורת בין השלט ובין המכשירים מתבצעת באמצעות תשדורת אינפרה אדום או תדר רדיו. שלט שפועל בטכנולוגיית אינפרה אדום (IR) מחייב קו ראייה עם המכשיר הנשלט, וטווח השידור שלו קצר יחסית, בעוד ששלט בטכנולוגיית RF יכול לשלוט על המכשירים בצורה עקיפה, כולל דרך קירות, והוא בעל טווח שידור גדול יותר.


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם


לכן, אם תרצו לשלוט במכשיר מסוים מטווח רחוק או מחדר אחר, או במכשיר נסתר שמיקמתם מאחורי דלת במזנון הסלוני שלכם, טוב יהיה אם תבחרו שלט בטכנולוגיית RF. עם זאת, כדאי לזכור שצריכת החשמל של שלט RF גבוהה מזו של שלט IR, מה שיאלץ אתכם להחליף סוללות בתכיפות, או להקפיד לטעון את השלט, במקרה שזה מופעל באמצעות סוללה נטענת מובנית.



4
נוחות השימוש

מאחר שהשלט האוניברסלי אמור להחליף כמה שלטים ולשמש אתכם באינטנסיביות, חשוב שהוא יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. כדי להבטיח זאת רצוי שתבדקו אותו פיזית כדי לוודא שממדיו, מבנהו ומשקלו נוחים לכם. בנוסף, שימו לב לפרמטרים הבאים: 

 

מקשים:  בחרו שלט רחוק בעל מקשים גדולים יחסית שהכיתוב הנלווה אליהם קריא וברור. ודאו שיש מרווח סביר בין המקשים כדי למנוע לחיצה שגויה, ובדקו שהמקשים נוחים ללחיצה ומגיבים היטב.


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם

 

מסך תצוגה ותאורת מקשים: חלק מדגמי השלטים כוללים תאורה אחורית למקשים ו/או מסך LCD. היתרון של תאורה אחורית ברור – אפשרות לתפעול השלט בחשיכה. מסך בשלט יקל עליכם את השימוש בו, בין היתר בכך שהוא יאפשר לכם לתכנת את השלט ביתר קלות על פי סוגי המכשירים ומגוון הפקודות, ובנוסף גם יצמצם את מספר המקשים הפיזיים בשלט. דגמים מסוימים של שלטים מצוידים במסך מגע, שמאפשר הצגה דינמית של מקשים בהתאם לצורך ולמוצר הנשלט – מה שמשפר את נוחות התפעול (למי שמסתדר עם מסכי מגע).


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם

 

חיישן תנועה: שלטים בעלי חיישן תנועה הם כאלה שברגע שנוטלים אותם ליד מופעלת תאורת המסך והמקשים, כך שלא תצטרכו לגשש אחר כפתור התאורה, ואולי גם ללחוץ בטעות על לחצן לא רצוי מבחינתכם.

 

סוללות: מרבית השלטים פועלים בעזרת סוללות מתכלות (חד-פעמיות), אבל דגמים מסוימים מצוידים בסוללה נטענת מובנית, בדומה לטלפון סלולרי, למשל. סוללה כזאת נוחה לאין שיעור מסוללות רגילות (כל עוד היא טעונה כמובן), וגם חסכונית מהן. סוללה נטענת כדאית בעיקר בשלטים זוללי אנרגיה – כאלה המצוידים במסך LCD גדול ובתאורת מקשים ובשלטים שפועלים בטכנולוגיית RFשלטים עם סוללה פנימית מגיעים לעיתים עם מעמד טעינה שמשמש גם כמעמד אסתטי.

 

זיכרון: חלק מדגמי השלטים כוללים תכונת זיכרון. חשיבותו של הזיכרון הוא בשמירת כל ההגדרות שהזנתם בשלט במקרה של התרוקנות הסוללה שלו או תקלה בשלט.


איך לבחור שלט אוניברסלי וחכם

 

פקודות מאקרו: שלט בעל תכונת מאקרו יכול לבצע מספר פקודות ברצף באמצעות לחיצות בזו אחר זו על מקש יחיד, על פי תכנות שקבעתם מראש. לדוגמה, תוכלו להפעיל בכפתור יחיד את הטלוויזיה ולאחר מכן את הממיר ואת מערכת הקולנוע הביתי; או לבצע מספר פעולות במכשיר אחד באופן דומה.

 

מדריך למשתמש ועדכוני רשת: הקפידו לבחור שלט רחוק שמצורף אליו מדריך מלא ומפורט בעברית, שכתוב בשפה בהירה ומלווה באיורים ברורים להמחשה. אחרת תתקעו עם שלט, שאולי יהיה מתקדם ועתיר תכונות, אבל לא תוכלו למצות את מלוא יכולותיו ביעילות. יש שלטים שניתנים לעדכון דרך הרשת וכן כוללים מדריך מקוון.

5
מחיר ואחריות

מחירם של שלטים רחוקים מתחיל מ-150 שקלים לשלטים בסיסיים שתומכים במספר קטן של מוצרים, ועד 1,000 שקלים ויותר לשלטים מתקדמים ועתירי תכונות שתומכים במספר רחב של מוצרים ומותגים שונים. האחריות שניתנת לשלטים נעה לרוב בין חצי שנה לשנה.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית שלט רחוק

יעוד:למזגנים,
מותג:Electra,
טווח מחירים:150 - 200...,
החל מ- 158 ₪
ב-Am-Avi
יעוד:לטלוויזיה,
מותג:Toshiba,
טווח מחירים:85 - 100...,
החל מ- 95 ₪
ב-Ronix
יעוד:לטלוויזיה,
מותג:Toshiba,
טווח מחירים:85 - 100...,
החל מ- 95 ₪
ב-Ronix
יעוד:לטלוויזיה,
מותג:Toshiba,
טווח מחירים:85 - 100...,
החל מ- 85 ₪
ב-Ronix
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image