חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
תנור אפייה Bosch HBG675BB1
4,190 - 3,420 ₪
תנור אפייה Normande ND6262
1,690 - 1,298 ₪
תנור אפייה Electrolux EOP6524X
3,490 - 2,299 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

עודכן לאחרונה: 30/10/2022
התנור הבנוי משתלב היטב בין ארונות המטבח ומאפשר גישה נוחה למשתמש. הודות להיצע הגדול של התנורים כל אחד יכול למצוא את התנור שיתאים להרגלי הבישול והאפייה שלו, את טעמו האישי בעיצוב ואת דרישות הבטיחות והניקיון שלו. הדגמים השונים מציעים מגוון רחב של תכונות, שמתבטא בין היתר בפער מחירים גבוה. לכן כדי למצות את התקציב בצורה היעילה ביותר, מוטב להתמקד בתכונות החשובות באמת, וליהנות מתנור יעיל ושימושי שלא יאכזב אתכם בהמשך הדרך.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את תנור הבישול והאפייה המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
1
התאמת התנור למקומו במטבח

כדי להתאים את התנור למקומו חשוב כמובן לקחת את המידות המדויקות של הגומחה, ובנוסף יש לדאוג לאוורור הולם.

 

מידות: בדקו את מידות הגובה, הרוחב והעומק של הגומחה המיועדת לתנור האפייה, וכן הקצו מרווח לצורך חיבור לחשמל. המידות הפנימיות הרווחות הן עומק של 55 ס"מ, גובה בין 55 ל-60 ס"מ ורוחב 55 -59 ס"מ.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

בנוסף יש לקחת בחשבון את מידות המסגרת החיצונית של התנור, כך שתשתלב בסביבתה ללא הפרעה ותכסה פתח קיים במידת הצורך. שלוש מידות הרוחב העיקריות הן 60 ס"מ לתנור סטנדרטי, 50- 55 ס"מ לתנור צר  ו-90-70 ס"מ לתנור רחב.

 

אוורור חזיתי/קדמי: מערכת אוורור קדמית המנקזת את האוויר החם שנוצר בעורף התנור (נקראת גם אוורור טנגנציאלי), הכרחית בשני מקרים: בהתקנה מתחת לשיש, ובמקרה שלא ניתן להקצות מרווח אוורור הולם סביב תנור המותקן בארון. בשני המקרים מצטבר חום גבוה שנכלא בחלל אטום והתוצאה היא נזק לארונות המטבח ולתנור עצמו.


את הבעיה פותר מפוח שיונק אוויר קר מהחזית התחתונה של התנור ופולט אותו בחזיתו העליונה. בהתקנת תנור בארון אפשר לוותר על מערכת כזו, כל עוד קיים מרווח אוורור מינימלי של 3-2 ס"מ בין התנור לבין הקיר שמאחוריו והארון שמעליו.

2
התאמת התנור לצורכי הבישול והאפייה

פעם הבחירה הייתה הרבה יותר קלה. כל התנורים פעלו על פי אותו העיקרון וכללו צמד גופי חימום פשוטים שסיפקו את כל צורכי הבישול והאפייה. כיום הצרכן נדרש לבחור מתוך היצע הולך וגדל של תוכניות הפעלה ולהתמודד עם מונחים כמו טורבו או טורבו אקטיבי, מולטי סיסטם ודומיהם. אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.


אחרי הכול, עיקרון הפעולה לא השתנה, רק נוספו כמה אלמנטים שנועדו לשפר את ביצועי התנור. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את התנור שיתאים לצורכי הבישול והאפייה שלכם.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

תכניות ההפעלה: תכניות ההפעלה קובעות את אופן פעולתה של מערכת החימום בתנור בהתאם לסוגי הבישול והאפייה הרצויים. בורר התכניות יוצר למעשה צירופים שונים בין האלמנטים של מערכת החימום, וכל צירוף כזה מוגדר כתכנית הפעלה. את פעולת הבורר משלים וסת הטמפרטורה שקובע את עוצמת החום המתאימה.


התנור הבסיסי ביותר (נקרא גם תנור סטטי או תנור מסורתי) כולל שני גופי חימום – עליון ותחתון, והוא מאפשר מגוון סביר למדי של סוגי בישול ואפייה. התנורים המתקדמים יותר הם תנורי המולטיסיסטם הכוללים טורבו או טורבו אקטיבי ומאפשרים מגוון רחב יותר של סוגי בישול ואפייה, כמו גם בישול של מספר תבניות וסוגי מזון שונים בו זמנית.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

בחרו תנור עם מספר תוכניות הפעלה הנחוץ לכם ואל תשקיעו בתנור יקר רק בגלל ריבוי התוכניות שבו. מידע מפורט שיסייע לכם להחליט אלו תוכניות מתאימות לכם ועל אלו אפשר לוותר תמצאו במדריך השלם לתוכניות בישול ואפייה.  


תוכניות ההפעלה בתנור מבוססות על ארבע תכונות או אפשרויות עיקריות:

 

   אפייה רגילה נקרא גם פיזור חום רגיל או חום סטטי. בתכנית זו פועלים שני גופי החימום שפולטים חום בזרימה טבעית לחלל התנור. התוכנית מתאימה להכנת עוגות, לחמים, פשטידות, סוגי מאפים מסוימים, בישול, צלייה, השחמה, תבשילי קדירה ותבשילים איטיים וממושכים. בחלק מהתנורים גוף החימום העליון גלוי והוא משמש גם לגריל ולהקרמה. חסרונה של השיטה היא בפיזור החום הלא אחיד שלה והיא פחות מתאימה להכנת נתחים גדולים, לכמויות גדולות של מזון וכן לבישול של יותר מתבנית אחת.

 

•        טורבונקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. כדאי לדעת שכל תנור עם טורבו מוגדר כמולטיסיסטם. הטורבו הוא  מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור המפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו בגרסתו הישראלית הוא למעשה גרסה מוחלשת של הטורבו האמיתי, (ראו להלן, טורבו אקטיבי) והוא הרבה פחות יעיל ושימושי ממנו. 


 איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
  

   טורבו אקטיבי – נקרא גם חום מאולץ או אוורור מאולץ. זהו גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר ומאפשר בישול ואפייה ללא הפעלה של אלמנטים נוספים, וכן לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים.

הטורבו האקטיבי גם מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת נתחים גדולים וכמויות גדולות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר. החיסרון בטורבו בכך שהוא עלול לייבש סוגי מזון מסוימים, כמו דגים, ירקות עדינים, חלקי עוף קטנים ונתחי בשר דקים. 

 

 

   גריל  – הגריל הוא גוף חימום נוסף בעל הספק גבוה המותקן בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון. הוא מיועד בין היתר לצלייה של נתחי בשר קטנים, להשחמה, להקרמה ולקלייה, והוא גם יכול לעבוד בשילוב אלמנטים אחרים (גופי חימום או מאוורר) ולשמש לסוגי בישול נוספים.

 

בישול באידוי - טכניקה חדשה יחסית. תנורים המבוססים על טכניקת הבישול באדים, נראים תנורים רגילים לחלוטין אבל משתמשים באידוי בדיוק כמו באידוי ירקות על כירת גז. התנורים המתקדמים מגיעים עם תכניות אפיה רבות ומגוונות המאפשרות לאפות עוגות, דגים, מאפים וירקות. 


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי


טמפרטורה: תנורים סטנדרטים מספקים בדרך כלל טמפרטורה מקסימלית של 250 מעלות. בשלנים עם שאיפות גדולות יותר שרוצים להגיע לתוצאה מושלמת בהכנת מאכלים מסוימים, כמו פיצה או רוסטביף, אולי יעדיפו תנור שמציע טמפרטורה גבוהה יותר.

 

חימום מהיר: מקצר את משך החימום המוקדם של התנור, במקרים שבהם התנור צריך להגיע לטמפרטורה המתאימה לפי שמכניסים את המזון המיועד לבישול.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

נפח פנימי (קיבולת): הנפח הפנימי שונה בין תנור למשנהו, גם בין תנורים שמידותיהם החיצוניות זהות, לכן שימו לב שאתם בוחרים תנור בנפח פנימי שמתאים לכם. בדקו גם את מספר התבניות האפשריות לשימוש בו-זמני. אם אתם מבשלים בכמויות גדולות וביותר מתבנית אחת, ודאי תעדיפו חלל גדול יותר.

 

תנור בעל שני תאים: תנור כזה מתאים למי שנוהג לבשל במקביל סוגי מזון שונים בטמפרטורות שונות וכן עבור שומרי כשרות. תנורים כאלה הם פחות שכיחים.  


קומבי סטימר: זהו תנור שמציע שלוש אפשרויות בישול ואפייה: השיטה הרגילה של אוויר חם ויבש, בישול בקיטור ובישול משולב של שני המאפיינים. בתנור זה ניתן לבשל, לאדות ולאפות כמעט כל מאכל כמו ירקות, עוגות, אורז ודגים, בצורה מדוייקת בהתאם לצורך, בעזרת מיכל מים, ללא צורך בחיבור חיצוני למים. בבישול בקיטור, מים מוזרקים אל תוך תא התנור מתוך מיכל מים וכך ניתן להכין דגים או ירקות מאודים. מצב בישול משולב מתאים פשטידות ולחמים כיוון שהוא יוצר שכבה פריכה מעל ובעזרת האדים שומר על רכות ולחות בתוך המוצר. בשיטה של אוויר חם ויבש מומלץ לאפות עוגות.

ברוב הדגמים ישנו מיכל מים מוסתר הניתן לפירוק לצורך ניקוי. התנור מגיע במידות שונות בהתאם לנפח. המידה החיצונית הממוצעת היא: רוחב 51 ס"מ, גובה 35 ס"מ, עומק 49.5 ס"מ לנפח של 25 ליטר. העוצמה הממוצעת היא 2100 וואט. טמפרטורת הבישול הממוצעת היא בין 40-100 מעלות. מיכל המים יכול להגיע בנפח של 1.2 ליטר ומעלה.

מחירו של תנור קומביסטימר ביתי מתחיל מ 3000 שקל לנפח של 25 ליטר, ויכול להגיע עד כמה אלפי שקלים.


נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
גוף חימום בעל הספק גבוה הממוקם בצורה גלויה בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
3
נוחות התפעול והבקרה

אפשרויות התפעול והבקרה של התנור נעות מלוח פיקוד הכולל מספר כפתורים מכאניים פשוטים, ועד ללוח פיקוד דיגיטלי, עם תצוגה דיגיטלית וכפתורי מגע עמידים במים. יש דגמים ממוחשבים לבישול אוטומטי, שבו המשתמש מגדיר את סוג המוצר, והתנור עושה את השאר בעצמו. יש מי שימצא את הלוח הדיגיטלי מאיים ומנוכר ויהיו כאלה שיאהבו את הטאץ' המתוחכם שלו. אבל מעבר לשיקולי נוחות והעדפה אישיים, להבדלים בין אפשרויות ההפעלה השונות יכולה להיות השפעה על איכות התוצאה.

 

בנוסף, כדי לבחון את הנוחות בשימוש, בדקו את סוג המסילות, את מידת הראות ואת איכות התאורה. כמו כן, ניתן לבחור תנור עם מגירה תחתונה המשמשת לאחסון תבניות.


וסת טמפרטורה: וסת אלקטרוני (מכונה גם דיגיטלי) עדיף על מכאני מאחר שהוא מדויק יותר ומאפשר שליטה טובה יותר על הטמפרטורה. מי שממש שואף לשלמות יכול לבחור תנור עם חיישן טמפרטורה הננעץ במזון ומעניק את רמת הדיוק האופטימלית. בבחירת וסת מכאני עדיף כזה המסומן במעלות ולא בדרגות מספרים (5-1) שבו קביעת הטמפרטורה היא הכי פחות מדויקת.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

טיימר (שעון): טיימר אלקטרוני (מכונה גם דיגיטלי) מדויק ממכאני ומאפשר הפעלה ממושכת יותר. כל הטיימרים מתריעים בסיום הזמן ויש כאלה שגם מפסיקים את פעולת התנור. טיימר מכאני פשוט מוגבל ל- 120 דקות או לפעולה רצופה בלבד (הפעלת התנור ללא הפסקה, למשל לבישול חמין). שעון דיגיטלי מאפשר הפעלה עתידית בנוסף על הכיבוי האוטומטי בטווח של עד 24 שעות. שעון כזה מדויק יותר, אך חשוף להפסקות חשמל.

 

שעון שבת: מיועד לשומרי שבת. רקע: פתיחת דלת התנור גורמת לירידת הטמפרטורה וכתוצאה מכך להפעלת גופי החימום על ידי הטרמוסטט    פעולה הנחשבת לחילול שבת. פותר את הבעיה שעון שבת המפעיל את התנור בפרקי זמן קבועים ולמעשה עוקף את וסת הטמפרטורה, כך שירידת חום כתוצאה מפתיחת הדלת אינה גורמת להפעלתו. שימו לב: במקומות רבים מצוין בטעות כי התנור כולל שעון שבת, בעוד הכוונה היא לטיימר.

 

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי


מסילות: בתנורים השונים מותקנות מסילות מסוגים שונים: מסילות נעות מאפשרות שליפה נוחה ובטוחה יותר של התבנית ומונעות שחיקה של הציפוי. קיימות מסילות מתקדמות ונוחות יותר בעלות מנגנון טלסקופי ומעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאתה מהתנור. מסילות פשוטות יותר הן אלה המותקנות בדופן התנור אך אינן נעות. בתנורים שבהם התבנית מונחת ישירות על גבי בליטות המכוירות בדופן התנור, קיימת סכנה של פגיעה בציפוי הפנימי כתוצאה מחיכוך, והשימוש בהן פחות נוח ופחות בטוח.

 

ראות: חלון צפייה שקוף וגדול מאפשר לעקוב אחר התקדמות הבישול מבלי לפתוח את הדלת. זה לא רק עניין של נוחות או בעיה של איבוד חום, בחלק מהמקרים פתיחה של דלת התנור במהלך האפייה עלולה לפגום בתהליך ולהשפיע על התוצאה.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

תאורה: נסו לבדוק את התאורה בתא האפייה ולהתרשם מרמת הבהירות וההפצה שלה. אם אתם נוהגים להשתמש ביותר מתבנית אחת במקביל, עדיף שהתאורה תהיה ממוקמת בצדי התא ולא בחלקו העליון.

 

דלת: בחלק קטן מהדגמים פתיחת הדלת היא צדית ובכך מאפשרת גישה נוחה יותר לתא האפייה.

4
נוחות הניקוי

נושא הניקיון עשוי להיות שיקול חשוב בבחירת התנור, בשל נטייתו להתלכלך בקלות. כאן צריך לתת את הדעת לשלושה תחומים עיקריים:

 

מבנה וציפוי: תנור הבנוי כאמבטיה, ללא תפרים וחיבורים, קל יותר לניקוי ומונע הצטברות לכלוך, קורוזיה ובלאי. נתון נוסף שחשוב לבדוק הוא ציפוי האמאייל שבתא האפייה. סוגי הציפויים נבדלים זה מזה באיכותם ובתכונותיהם. ככל שהאמאייל באיכות גבוהה יותר כך הוא עמיד יותר וקל יותר לניקוי. ציפוי סופר אמאייל חזק מהציפוי הרגיל וניתן לזהותו לפי נקודות האבץ הלבנות במרקם לעומת המרקם החלק של אמאייל רגיל. סוג נוסף של ציפוי איכותי נקרא אמאייל נקי.

 

דלת ומסילות: דלת מתפרקת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת, בלי ברגים, תפרים וחריצים, היא קלה יותר לניקוי וצוברת פחות לכלוך. יש דלתות שבהן ניתן לפרק את הזכוכית לניקוי קל ויסודי יותר. בדגמים מסוימים המסילות מתפרקות כדי לאפשר ניקוי קל ויסודי יותר של דפנות התנור ושל המסילות עצמן.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

ניקוי עצמי: ישנן שתי שיטות לניקוי עצמי – פירוליטי וקטליטי, והשיקול בבחירת אחת מהן, אם בכלל, תלוי גם באופן השימוש בתנור ובתדירות השימוש בו. מי שמשתמש בתנור לעתים רחוקות או בעיקר לאפייה, יכול לחסוך את התוספת הכספית הכרוכה באופציה כזו, לעומת מי שמרבה לבשל מאכלים שמתיזים שומנים ולכלוך ומעדיף להימנע מהטרחה שבניקוי ידני.

 

פירוליטי – בשיטה זו התנור מתחמם לטמפרטורה של כ-500 מעלות צלזיוס למשך שעתיים-שלוש, ושורף את השומנים לאפר. דלת התנור ננעלת בתהליך הניקוי ובסיומו מנגבים את האפר שהצטבר בתחתית התנור. בשיטה זו יש יתרון נוסף – הבידוד בתנור כזה הוא טוב יותר, מונע בריחת חום וחוסך בחשמל. ניקוי עצמי בשיטה זו מייקר את התנור ב-30% ויותר. מומלץ לבחור תנור עם קטליזטור מיוחד המסנן את העשן הרב והריחות שנוצרים במהלך הניקוי העצמי.


איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

קטליטי – שיטה שבה שתי דפנות או יותר בתנור מצופות טפלון במרקם מיוחד, כך שהשומן שניתז במהלך הבישול נשרף מיד ולא נדבק. שיטה זו פחות יעילה לניקוי נתזים שמקורם בחלב, גבינות ומוצרי סוכר. בחלק מהתנורים דפנות הטפלון ניתנות להסרה לניקוי קל יותר. ניקוי קטליטי אינו כולל את רצפת תא האפייה.

ציפוי פנימי באיכות גבוהה של תא האפייה, עמיד וקל לניקוי מאמאייל רגיל.
דלת הניתנת לפירוק לצורך ניקוי.
שיטה לניקוי עצמי שבה שתי דפנות או יותר בתנור מצופות טפלון במרקם מיוחד, כך שהשומן שניתז במהלך הבישול נשרף מיד ולא נדבק. שיטה זו פחות יעילה לניקוי נתזים שמקורם בחלב, גבינות ומוצרי סוכר.
5
בטיחות

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנויכדי להעריך את רמת הבטיחות שמציע התנור בדקו את הדלת, את המסילות, את גופי החימום ובמידת הצורך בררו אם קיים מנגנון נעילה.

 

דלת: דלת בעלת זכוכית כפולה או יותר מעניקה בידוד משופר, חוסכת באנרגיה והיא פחות חמה למגע. דלת עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות מוגדרת דלת קרה.

 

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי


מסילות נשלפות: מאפשרות שליפה נוחה ובטוחה יותר של התבנית, בחלקן קיימים מעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאתה מהתנור.

 

גוף חימום מוגן: בתנורים שבהם מותקן גוף חימום גלוי ובולט (בדרך כלל גריל), וודאו כי הוא מותקן גבוה ככל האפשר וכי קיימת חציצה בחלקו הקדמי המונעת מגע יד ישיר ומפחיתה את הסיכון לכווייה.

מנגנון נעילה: בחלק מהדגמים קיים מנגנון הנועל את הדלת בפני ילדים ואינו מאפשר פתיחה מקרית שלה.



מנגנון הנועל את דלת התנור בפני ילדים ואינו מאפשר פתיחה מקרית שלה.
דלת בטיחותית בעלת כושר בידוד גבוה עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות צלסיוס.
גוף חימום בעל הספק גבוה הממוקם בצורה גלויה בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון.
6
אחריות ודירוג אנרגטי

 אחריות על תנור אפייה היא בדרך כלל לשנה, כאשר ניתן להרחיבה לתקופה נוספת בתוספת תשלום. חשוב לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה. האם חלפים בלבד או גם תיקונים, וכן אילו חלפים וסוגי תיקונים כלולים באחריות.

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן


רוב התנורים מגיעים היום עם דירוג אנרגטי טוב של A או A , אבל התנורים בטווח המחירים הזול יותר מגיעים עם דירוג B ופחות מומלץ לבחור בהם.


המוצרים המבוקשים בקטגוריית תנורי אפייה

מותג:Bosch,
מבנה התנור:תנור בנוי,
טווח מחירים:3000...,
החל מ- 3,420 ₪
מתוך 28 חנויות
מותג:Normande,
מבנה התנור:תנור משולב כיריים,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,298 ₪
מתוך 20 חנויות
מותג:Electrolux,
מבנה התנור:תנור בנוי,
טווח מחירים:2000...,
החל מ- 2,299 ₪
מתוך 30 חנויות
מותג:Delonghi,
מבנה התנור:תנור משולב כיריים,
טווח מחירים:3000...,
החל מ- 3,327 ₪
מתוך 12 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי תנורים בנויים
לכל המונחים>>