חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מסור Dewalt DWE7492
6,490 - 3,348 ₪
מסור Makita MLT100
4,358 - 674 ₪
מסור Makita DJV180Z
1,496 - 594 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מסור אנכי (ג'יגסו)

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

מסור אנכי הוא שמו הרשמי של המכשיר הידוע יותר בשם ג'יגסו (Jigsaw), שבטעות נקרא גם ג'יקסו – ומכאן המרחק לשיבוש נוסף היה קצר, ויש לא מעט אנשים שמכירים אותו בשם ג'קסון. איך שלא קוראים לו, מעלתו העיקרית של המסור הזה היא ביכולתו לנסר בצורות שונות – בזווית בעיגול, בגל – ובסופו של דבר, בהתאם לצורה המבוקשת ולאו דווקא בקו ישר בלבד.  אם אתם נגרים או משפצים חובבים, מסור אנכי הוא בהחלט כלי חובה עבורכם.


מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את המסור המתאים, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור מסור אנכי (ג'יגסו)
1
מסור חשמלי או נטען

רובם המכריע של המסורים החשמליים הזמינים בשוק, הם כאלו המופעלים על ידי חיבור קבוע לשקע החשמל באמצעות כבל, אך ישנם לא מעט דגמים הפועלים גם באמצעות סוללה נטענת. היתרון המשמעותי בכך מובהק - חופש לעבוד בכל מקום ללא צורך בחיבור מקור מתח ישיר, וכן עבודה ללא כבל שמסרבל את העבודה ועשוי להפריע.  


מסורים בעלי סוללה נטענת שלא דורשים חיבור רציף לשקע החשמל יהיו גם בטיחותיים יותר, שכן לא תוכלו לפגוש בטעות בכבל המסור באמצעות המסורית ולקרוע אותו בעודו מחובר לחשמל - זו כמובן סכנה בטיחותית של ממש. מנגד, עוצמתו של מסור נטען תהיה במרבית המקרים נמוכה יותר, והעבודה איתו תהיה מוגבלת בזמנים בהתאם לחיי הסוללה של הדגם. 


איך לבחור מסור אנכי (ג'יגסו)


אם אינכם נגרים מקצועיים או חובבים מתקדמים, ייתכן שתוכלו לבחור במסור נטען למשימות מזדמנות וקלות. עם זאת, למשימות חיתוך מאסיביות ולעבודה ממושכת בהחלט יתאים מסור חשמלי המתחבר למקור מתח באמצעות כבל ולא כולל סוללה נטענת. אם בכל זאת החלטתם שמסור נטען הוא המסור המועדף עליכם ובכוונתכם לעשות בו שימוש מאסיבי, בחרו מסור מקצועי מחברה ידועה ובעלת מותג מוכר בתחום, והצטיידו בסוללה נוספת למקרה שטרם סיימתם את העבודה עם המסור - וחיי הסוללה שלו הגיעו לקיצם.


2
ביצועים

ביצועיו של המסור נמדדים בהספק שלו, עומק החיתוך המרבי שהוא מסוגל להגיע אליו, ובמהירות העבודה. הבחירה במסור המתאים ביותר עבורכם תלויה בשימוש העיקר בו אתם צפויים לעשות שימוש:


הספק: הספק המסור, שנמדד בוואט (Watt), קובע את עוצמתו של המכשיר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים שונים. ככל שההספק גבוה יותר כושר החיתוך של המסור יהיה גבוה יותר והוא יוכל להתמודד ביתר קלות עם חומרים קשים. לשימושים מזדמנים וקלים יחסית יספיק מסור בעל הספק של 500-450 ואט, ולשימושים רציניים יותר כדאי לבחור הספק גבוה ככל האפשר.


חשוב להדגיש כי ישנן מסוריות המותאמות לחיתוך של חומרים מסוגים שונים. בחלק ניכר מן המסורים החשמליים ניתן למצוא סט מסוריות לחומרים מגוונים, ובמקרה שלא תמצאו כזה באריזה - רצוי לרכוש בנפרד את המסוריות הרלוונטיות לחומרים בהן אתם מתכוונים לבצע שימוש עם המסור.


איך לבחור מסור אנכי (ג'יגסו)


עומק החיתוך: המסורים השונים מציעים עומק חיתוך מרבי שונה, בהתאם לסוג החומר. לדוגמה, 60 מ"מ בעץ ו-10 מ"מ במתכת. בחרו כמובן במסור בעל נתונים התואמים את מטרות השימוש, ורצוי תמיד לשאוף למסור בעל נתונים גבוהים.


מהירות משתנה: בפעולת החיתוך במסור אנכי, המסורית נעה מעלה-מטה במהירות וכך למעשה מתבצע החיתוך. חלק מהמסורים הם בעלי מהירות קבועה, ואחרים הם בעלי מהירות משתנה. חשיבותה של מהירות משתנה היא בחיתוך אופטימלי של סוגי חומרים שונים. למשל, מהירות גבוהה תתאים לחיתוך עץ בעוד מהירות נמוכה יותר תתאים לחיתוך חומרים אחרים וקשים יותר. במידה שתרצו שהמסור ישמש אתכם לחיתוך חומרים מסוגים שונים בחרו מסור עם מהירות משתנה (אלקטרוני).


תכונת פנדל: פּנדל היא תכונה שקיימת בחלק מהמסורים והיא משפרת את כושר החיתוך של המסור. במסורים בעלי תכונת פנדל, המסורית – בנוסף לתנועתה האנכית הרגילה – נעה גם לצדדים ובכך מאיצה את מהירות החיתוך ומפחיתה את הסיכוי לתקיעת המסורית בחומר.

הספק המסור, שנמדד בוואט (Watt), קובע את עוצמתו של המכשיר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים שונים. ככל שההספק גבוה יותר כושר החיתוך של המסור יהיה גבוה יותר והוא יוכל להתמודד ביתר קלות עם חומרים קשים. לשימושים מזדמנים וקלים יחסית אפשר לבחור במסור בעל הספק של 500-450 ואט, ולשימושים רציניים יותר כדאי לבחור הספק גבוה ככל האפשר.
המסורים השונים מציעים עומק חיתוך מרבי שונה, בהתאם לסוג החומר. לדוגמה, 60 מ"מ בעץ ו-10 מ"מ במתכת. בחרו כמובן במסור בעל נתונים התואמים את מטרות השימוש, ורצוי תמיד לשאוף למסור בעל נתונים גבוהים.
3
נוחות השימוש

בביצוע עבודות חיתוך וניסור, רצוי שהשימוש בכלי יהיה נוח כדי להשיג תוצאות טובות במינימום מאמץ ועייפות. לכן, כדאי לבחון את המכשיר לפני הקנייה ולשים לב לדברים הבאים:


אחיזה ותפעול: חשוב שהמכשיר יהיה נוח לאחיזה, ושהאחיזה תהיה יציבה ובטוחה. השתדלו להחזיק את המסור ביד ולהתרשם מהארגונומיה של ידית האחיזה. העדיפו ידית בעלת מעטפת גומי איכותי, שתשפר את נוחות האחיזה ותמנע החלקה.


איך לבחור מסור אנכי (ג'יגסו)


תפעול: בדקו את הכפתורים וודאו שהם נגישים וקלים לתפעול. דבר חשוב נוסף שלא כדאי לדלג עליו בבדיקה הוא אופן הרכבת המסוריות. ישנן שיטות שונות, כאשר הפשוטה והקלה שבהן היא זו שבה ניתן להחליף מסורית ללא שימוש באמצעי עזר.


חיבור לשואב אבק: בחלק מהדגמים יש חיבור המיועד להתקנת שואב אבק. כידוע, תוצר לוואי של פעולת הניסור הוא אבק ושבבים שמתפזרים לכל עבר, ובכלל זה על המשטח עצמו, באופן שמסתיר את קו החיתוך. אם אתם מרבים לעבוד עם המסור, ובמיוחד עם עץ לסוגיו, מומלץ שתשקלו ברצינות דגם הכולל את האופציה לחבר אליו שואב אבק.

4
מחיר

מסורים אנכיים זמינים לרכישה במגוון נרחב של מחירים, בהתאם ליכולותיהם, המותג המייצר אותם ועוד. אם תבחרו לרכוש מסור אנכי נטען, טווח המחירים שלו ינוע בין כ-800 ל-2,500 שקלים, בהתאם לדגם. מנגד, מסורים אנכיים העובדים באמצעות חיבור קבוע וישיר לחשמל, יעלו החל מכ-180 שקלים לדגם בסיסי, ועד לסכומים של כ-2,500 שקלים.


5
אחריות

האחריות הניתנת למסורים אנכיים נעה בין שנה ל-3 שנים.


מצאתם את המדריך מועיל? שלחו אותו לחבר

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מסורים

מותג:Dewalt,
סוג:שולחן,
קוטר הלהב:10 אינטש,
החל מ- 3,348 ₪
מתוך 12 חנויות
מותג:Makita,
סוג:שולחן,
קוטר הלהב:10.25 אינטש,
החל מ- 674 ₪
מתוך 13 חנויות
מותג:Makita,
סוג:אנכי,
מקור מתח:נטען,
החל מ- 594 ₪
מתוך 18 חנויות
מותג:Makita,
סוג:עגול,
קוטר הלהב:1/2 -6 אינטש,
החל מ- 449 ₪
מתוך 21 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מסורים אנכיים
לכל המונחים>>