תכניות ההפעלה קובעות את אופן פעולתה של מערכת החימום בתנור בהתאם לסוגי הבישול והאפייה הרצויים. בורר התכניות יוצר למעשה צירופים שונים בין האלמנטים של מערכת החימום, וכל צירוף כזה מוגדר כתכנית הפעלה. את פעולת הבורר משלים וסת הטמפרטורה שקובע את עוצמת החום המתאימה.
התנור הבסיסי ביותר (נקרא גם תנור סטטי או תנור מסורתי) כולל שני גופי חימום – עליון ותחתון, והוא מאפשר מגוון סביר למדי של סוגי בישול ואפייה. התנורים המתקדמים יותר הם תנורי המולטיסיסטם הכוללים טורבו או טורבו אקטיבי ומאפשרים מגוון רחב יותר של סוגי בישול ואפייה, כמו גם בישול של מספר תבניות וסוגי מזון שונים בו זמנית. קומבי סטימר הוא תנור שמציע שלוש אפשרויות בישול ואפייה: השיטה הרגילה של אוויר חם ויבש, בישול בקיטור ובישול משולב של שני המאפיינים.
מדריך WiseBuy יסייע לכם להתאים את תוכניות ההפעלה לצורכי הבישול והאפייה.
כל התנורים מציעים מספר מינימלי של 5-4 תכניות שמאפשרות להכין מגוון רחב של מאכלים, ויש דגמים שמציעים עד 12 תוכניות. הפירוט הבא של תכניות ההפעלה העיקריות ושימושיהן יסייע לכם להחליט על תכניות ההפעלה הרצויות לכם. עם זאת, על מנת למצות את המיטב מהתנור החדש שלכם ולהשתמש בתוכניות ההפעלה בצורה אופטימלית, מומלץ לעיין במדריך למשתמש המצורף לתנור.
כדאי לדעת שהשמות או ההגדרות של תוכניות האפייה והבישול עשויים להשתנות מיצרן ליצרן, ולעתים שני שמות שונים ואף יותר מתייחסים לאותה תכנית. לכן יש לוודא את קיום התכניות טרם קניית התנור.
תוכנית הפעלה | האלמנטים המופעלים | שימושים |
אפייה רגילה | גופי חימום עליון ותחתון | רוב סוגי הבישולים והמאפים המסורתיים, בשימוש בתבנית אחת בלבד. |
אפייה וטורבו | גופי חימום עליון ותחתון ומאוורר טורבו | בדומה לאפייה רגילה, אבל מתאים יותר למזון בנפח ובכמות גדולים ובישול במקביל של שתי תבניות. |
טורבו אקטיבי | גוף חימום אחורי עגול ומאוורר | מזון בנפח ובכמות גדולים. בישול בו זמני של שתיים-שלוש תבניות ללא ערבוב ריחות וטעמים. |
חימום תחתון | גוף חימום תחתון | לרוב משמש לחימום חוזר של מזון בטמפרטורה נמוכה |
חימום עליון | גוף חימום עליון | לחימום מזון ולשמירה על חום התבשיל |
מאפי שמרים ובצק פריך | גוף חימום תחתון ומאוורר | מתאים למאפים עדינים, לטארטים ולסוגי מזון אחרים שבהם מתבקש בסיס פריך ועשוי היטב, מבלי להשחים את חלקו העליון של המאפה |
גריל | גריל | מתאים לצלייה של נתחי בשר קטנים, ליצירת מעטה פריך ושחום עם תוך לח ועסיסי, וכן להשחמה, להקרמה ולקלייה |
גריל צלייה | גריל ומאוורר טורבו. החום מפוזר בעיקר בדרך של קרינה והמאוורר מסייע לפיזור בחלל התנור | כאשר דרושה השחמה מהירה של המזון מבחוץ ושמירה על עסיסיותו מבפנים, כמו סטייק, המבורגר, קבב |
צלייה | גוף חימום עליון ומאוורר | לצליית נתחים גדולים. מעניק מעטה פריך ושחום עם תוך לח ועסיסי. |
צלייה עמוקה | גריל וטורבו אקטיבי | המאוורר מחמם את המזון מבפנים לדרגת עשייה מלאה, והגריל משחים את פני הנתח. מתאים לצלייה של נתחים גדולים לתוצאה עסיסית ומעטה שחום ופריך |
השחמה | גריל (או גוף חימום עליון כשאין גריל) | להשחמת נתחים ויצירת מעטה פריך |
הפשרה | מאוורר טורבו | הפשרה מהירה של מזון קפוא |
פיצה _____________________________ אידוי | גוף חימום תחתון וטורבו אקטיבי _____________________________ מיכל מים (קיים בתנור קומביסטימר) | כאשר דרוש בצק פריך ועשוי היטב בעוד החלק העליון מתבשל במידה בבישול בקיטור, מים מוזרקים אל תוך תא התנור מתוך מיכל מים וכך ניתן להכין דגים או ירקות מאודים. |